Overslaan en naar de inhoud gaan

Zwemmers de Brug Veendam scoren tijdens Nationale Spelen!

Door Redactie op maandag, 17 juni, 2024 - 11:55

Foto’s: Marinus Hol

Terwijl heel Nederland bezig is met het Europees Voetbal en veel mensen dit weekend Delfsail hebben bezocht, kwamen de wedstrijdzwemmers van de Brug Veendam dit weekend in actie in zwembad De Drieburght in Tilburg. Aangemoedigd door familie, vrienden en supporters waren ze ook deze editie weer zeer succesvol tijdens de Special Olympics Nationale Spelen 2024.

Op dag één won de estafetteploeg al zilver op de 4 x 50 meter vrije slag estafette, net als het coachesteam. Bij het open water zwemmen was dag één al goed voor twee maal goud. Op dag twee kwamen er maar liefst 6 bronzen plakken en 4 zilveren bij op de individuele wedstrijden in het zwembad. Een prachtig resultaat.

Zondagavond vertrok het team, moe maar voldaan, met de bus terug naar huis. Dinsdagmiddag wordt het team gehuldigd op het gemeentehuis van Veendam.

De Special Olympics Nationale Spelen 2024 is het grootste multi-sportevenement voor mensen met een verstandelijke beperking in Nederland. Het evenement vond plaats van 14 tot en met 16 juni in Tilburg en Breda, met meer dan 3000 sporters in 20 sportdisciplines. De sporters van Brug Veendam deden mee met de zwemwedstrijden in het zwembad en in open water.