Nieuws, Regio

Bibliotheken Pekela en Veendam in het teken van
De Nationale Voorleesdagen 2018_MG_5081.jpg

Van 24 januari tot en met 3 februari staan de bibliotheken in de gemeenten  Pekela en Veendam in het teken van de Nationale Voorleesdagen. Centraal staat het Prentenboek van het Jaar, Ssst! De tijger slaapt, geschreven door Britta Teckentrup. Ssst! De tijger slaapt en de dieren willen haar niet wakker maken. Maar ze ligt wel vreselijk in de weg… Gelukkig heeft Kikker een idee: met een ballon zweven ze over de tijger heen. Daarbij kunnen ze wel wat hulp gebruiken.

Alle kinderen (tot 6 jaar) die tijdens de Nationale Voorleesdagen gratis lid worden van de bibliotheek krijgen een leuke verrassing.

_MG_5070.jpg

Nationaal voorleesontbijt in Oude Pekela en Veendam
Ook dit jaar starten de Voorleesdagen met het Nationaal Voorleesontbijt, waarbij door het hele land wordt voorgelezen door bekende en onbekende Nederlanders. In Bibliotheek Oude Pekela las raadslid Pim Siegers op woensdagochtend voor aan groep 2 van de Feiko Clockschool. In Bibliotheek Veendam was wethouder Jaap Velema op hetzelfde tijdstip aanwezig en las het Prentenboek van het Jaar voor aan de kleutergroepen van OBS de Noorderbreedte.

_MG_5100.jpg

Voorlezen aan peuters
Naast het Voorleesontbijt gaan bibliotheekmedewerkers tijdens de  Voorleesdagen weer op pad met hun vertelkastjes. In de peuterspeelzalen en kinderdagverblijven in de gemeenten Pekela en Veendam lezen ze voor uit het Prentenboek van het Jaar. Van maandag 22 januari tot en met donderdag 1 februari worden er 43 peutergroepen bezocht. Ongeveer 650 kinderen worden voorgelezen, want iedereen mag het weten: “Sst! De tijger slaapt.”

_MG_5095.jpg

Voorleesfestival
Cultuurcentrum vanBeresteyn organiseert in het kader van De Nationale Voorleesdagen op zaterdag 27 januari een Voorleesfestival met theatervoorstellingen, workshops, spelletjes, dans en muziek! Van 12.30 uur tot 16.00 uur kunnen kinderen en (groot)ouders genieten van verhalen, muziek, dans én theater. Het festival opent met een theatervoorstelling van Boer Boris. Kaarten,  € 5,- per persoon,  zijn verkrijgbaar via de theaterkassa van Theater vanBeresteyn of te reserveren via vanberesteyn@veendam.nl.


Fotoalbum: 
Regio

Nieuwe ondernemersplek in Winschoten biedt groei- en bloeikansen voor startersprovincie_groningen.png

Provincie geeft maximaal 5000 euro subsidie bij volgen van een ontwikkelingsprogramma

Startende ondernemers kunnen binnenkort gebruik maken van de Ondernemersfactory: een fysieke plek in Winschoten waar starters een inspirerende werkplek kunnen huren en trainings- en ontwikkelprogramma's kunnen volgen. Er is keus uit drie verschillende programma's die allemaal een jaar duren. De programma's kunnen op maat worden gemaakt en ook de financiële administratie kan een starter uitbesteden. De Advisorgroep heeft de diverse programma’s ontwikkeld en is verantwoordelijk voor de uitvoering. De provincie Groningen vindt het belangrijk om starters te ondersteunen en geeft vanuit de Groninger Ondernemersregeling maximaal 5000 euro subsidie bij het volgen van een van de ontwikkelingsprogramma's. De subsidie kan door de ondernemer worden aangevraagd op de website van de provincie Groningen.

Het voordeel van een plek als de Ondernemersfactory is dat ondernemers klanten ontvangen in een professionele ruimte, met andere ondernemers kunnen sparren en elkaar kunnen inspireren. Ook zal er meer bedrijvigheid zijn dan wanneer je als starter thuis aan de keukentafel je onderneming begint. Gebleken is dat een dergelijke omgeving doet groeien.

Drie programma's
De startende ondernemer kan kiezen uit drie programma's die qua kosten variëren van 600 tot 3000 euro per jaar.

  • IBIS 1 is het meest uitgebreide programma en biedt naast een vaste werkplek diverse faciliteiten, zoals overlegruimtes, bedrijfsbezoeken, een inloopspreekuur en trainingsactiviteiten. De trainingen vinden één keer per maand plaats en duren vier uur. Ook vinden er twaalf keer per jaar individuele coachings- en adviesgesprekken plaats.
  • IBIS 2 biedt voor één of meerdere dagen een flexplek aan met dezelfde faciliteiten en hetzelfde trainingsprogramma als IBIS 1.
  • IBIS 3 biedt geen werkplek, maar wel trainingsactiviteiten en toegang tot de andere faciliteiten.

Groninger Ondernemersregeling
De Groninger Ondernemersregeling bevat subsidies tot 5000 euro voor ondernemers die zich verder willen ontwikkelen en/of de (jeugd)werkloosheid willen verminderen door leerlingen een meester-gezeltraject aan te bieden. Hiervoor zijn diverse programma's erkend waar ondernemers een traject bij kunnen volgen. De provincie heeft eerder andere programma’s erkend als onderdeel van deze regeling.  Ondernemers kunnen de subsidie aanvragen op via de website van de provincie Groningen.

Nieuws, Regio

Presentatie debuutalbum Irene Wilkens & Sikkom Kult
in theater vanBeresteynSK-FB-Icon-264ppi-18011401-03.png

Eerste single van album “Nog ainmoal Daanzen mit die” komt uit op 20 januari

Zondag 11 februari 2018 komt het langverwachte, Groningstalige, debuutalbum “Sikkom Kult” van Irene Wilkens & Sikkom Kult uit. Het album wordt op zondagmiddag 11 februari  gepresenteerd in Theater vanBeresteyn in Veendam. Het programma bestaat uit een middagvullende voorstelling die wordt afgesloten met de presentatie en uitreiking van de eerste CD. Aanvang 15.00 uur.

Er zijn gastoptredens van Edwin Jongedijk en Marianne van der Velde. De CD is vanaf 11 februari te bestellen op de website www.irenewilkens.nl, Facebook en is natuurlijk te beluisteren via Spotify en andere streamingdiensten.

In aanloop hiernaar toe werd op 20 januari de eerste single “Nog ainmoal daanzen mit die” geschreven door Jan Henk de Groot, uitgebracht. Dit nummer was die dag voor het eerst te horen bij Café Martini van RTV Noord.

Reserveren via www.vanberesteyn.nl of bij de theaterkassa, geopend van ma – vr van 13.00 – 16.30 uur en één uur voor aanvang van de voorstelling.

vanBeresteyn / Museumplein 5a  / 9640 AD Veendam /  www.vanberesteyn.nl

Regio

Tewaterlating van de Ice Crystal bij Ferus Smit200118 Tewaterlating van de Ice Crystal bij Ferus Smit003.jpg

Bij scheepswerf Ferus Smit in Westerbroek is zaterdagochtend om 11.00 uur de Ice Crystal te water gelaten. De Ice Crystal is de tweede en laatste schip uit een serie van twee schepen voor Erik Thun AB uit Lidkoping Zweden.

De Snow Crystal die in oktober te water is gelaten en Ice Crystal gaan de Snowstar en Icestar vervangen die twintig jaar geleden ook door Ferus Smit zijn gebouwd.

200118 Tewaterlating van de Ice Crystal bij Ferus Smit008.jpg

Regio

STAR dienstregeling 2018IMG_4328.JPG

Ook in 2018 zullen de treinen van Museumspoorlijn STAR weer rijden. Op de website is nu het hele programma voor 2018 weer te vinden. Ook de succesvolle combitickets met het Doe Museum en Veenkoloniaal Museum zijn weer verkrijgbaar dit jaar. Makkelijk om de treinreis te combineren met een ander uitstapje!

Nieuw in 2018 is dat de treinen rijden in de voorjaarsvakantie. Op woensdag 28 februari rijden we volgens de groene dienstregeling. En verder zijn er in januari en februari de stamppotritten. Reserveren voor de stamppotritten is verplicht. Het stoomseizoen begint op Tweede Paasdag, maandag 2 april.

Verder dit jaar natuurlijk weer de Teddyberenexpress, het NK Treintrekken en Stadskanaal onder Stoom. Het programma van deze, maar ook andere, evenementen wordt in de loop van jaar bekend gemaakt. Hou dus de website en facebookpagina in de gaten!
 

Regio

Frans Duijts op Meeden MuziekavondDe voorverkoop voor de muziekavond in het dorpshuis te Meeden op zaterdag 10 februari aanstaande loopt voortvarend. Metmans had zich ten doel gesteld om een dikke 400 bezoekers te trekken, dit lijkt gehaald te worden. Aanvang programma is 21.00 uur en zaal open om 20.00 uur.

De allround formatie Vangrail zal de avond muzikaal verzorgen met tussendoor 2 bekende Nederlandse artiesten. Niemand minder dan Frans Duijts, zanger van het Nederlandse lied, zal reeds vroeg in de avond op de bühne verschijnen i.v.m. meerdere verplichtingen deze avond. Na Frans Duijts neemt Vangrail het muzikale gedeelte weer over gevolgd door een optreden van de uit Emmen afkomstige Bouke. Vangrail zal dan de avond in de grote zaal afsluiten om 01.00 uur. Na afloop zal er in het café-gedeelte nog een afterparty zijn tot 02.00 uur.

Met de voorverkoop, volgens een “Early Bird” principe, zijn wij in januari beland bij de toegangsprijs van € 12,50. De kaarten kunnen worden besteld door een bericht te sturen naar kaartverkoop@metmans.nl of deze kopen bij Tankstation Eden te Meeden. Denkt u in februari nog een of meerdere kaarten te willen kopen, indien dan nog voorradig, dan betaald u € 15,00 per kaartje en wilt u een kaartje aan zaal kopen, indien dan nog voorradig, betaald u € 17,50 per kaartje.

Stichting Metmans hoopt een aantrekkelijke programma te hebben vastgelegd voor weinig, nog geen kaartje? Reageer snel voor het te laat is!!

Regio

Sint Lucasziekenhuis weer volledig in bedrijf
Elektriciteitskabel noodaggregaat weer hersteldwinschoten hoofdingang.jpg

UPDATE: De verbinding tussen het noodaggregaat en de locatie Lucas van het Ommelander Ziekenhuis is weer hersteld. De afgelopen uren is hard gewerkt om nieuwe kabels te leggen en aan te sluiten. Na een test, die positief verliep is het ziekenhuis sinds 15.00 uur weer volledig in bedrijf.

Vannacht hadden dieven de elektriciteitskabels van het noodaggregaat van de locatie Lucas van het Ommelander Ziekenhuis losgeknipt en gestolen. Als gevolg van de diefstal had het ziekenhuis tijdelijk geen beschikking over een noodaggregaat. Alle operaties die gepland waren in Winschoten werden daarom uit voorzorg uitgesteld.

De veiligheid van de patiënten is niet in het geding geweest. De reguliere elektriciteitsvoorziening was gewoon intact en voorzag het ziekenhuis van elektriciteit. De overige functies van het ziekenhuis draaiden gewoon door.

Nieuws, Regio

Diefstal van elektriciteitskabel noodaggregaat
Sint Lucasziekenhuis; operaties uitgesteldVannacht hebben dieven de elektriciteitskabels van het noodaggregaat van de locatie Lucas van het Ommelander Ziekenhuis losgeknipt en gestolen. Als gevolg van de diefstal heeft het ziekenhuis tijdelijk geen beschikking over een noodaggregaat. Alle operaties die gepland waren in Winschoten zijn daarom uit voorzorg uitgesteld.

De veiligheid van de patiënten is niet in het geding. De reguliere elektriciteitsvoorziening is gewoon intact en voorziet het ziekenhuis van elektriciteit. De overige functies van het ziekenhuis draaien gewoon door.

Het is van belang tijdens operaties het gebruik van een noodaggregaat achter de hand te hebben. Indien de stroom uitvalt, zorgt een noodaggregaat ervoor dat de operatie toch gewoon door kan gaan. Nu er geen stroom van een noodaggregaat achter de hand is, zijn uit voorzorg de operaties uitgesteld.

Er wordt met man en macht gewerkt om de verbinding weer te herstellen. Dat zal naar verwachting deze middag nog het geval zijn. De patiënten die een afspraak hadden voor een operatie zijn inmiddels allemaal ingelicht. Met hen zijn nieuwe afspraken gemaakt. Zodra de verbindingen hersteld zijn zullen wij hierover berichten.

Nieuws, 112, Regio

Getuigen gezocht brand MuntendamPolitie-Ambu-Brw-AM-4.JPG

Op vrijdag 12 januari 2018 omstreeks 15:00 uur is er aan de Wethouder Venemasingel te Muntendam een schuur uitgebrand. Een dag eerder is de woning voor deze schuur ook al uitgebrand. De politie is op zoek naar getuigen die iets hebben gezien of gehoord over deze branden. U kunt de politie  bellen op 0900-8844 onder vermelding van registratienummer: 2018011122.

Nieuws, Regio

Ondertekening Samenwerkingsovereenkomst
Commerciële Werkplaats Technieki_resize.jpg

Door Gemeente Stadskanaal

Woensdag is de samenwerkingsovereenkomst “Commerciële Werkplaats Techniek” ondertekend door directeur van Dok 4 Erik Vos, directeur van Wedeka Grietje Kalfsbeek en wethouders Bert Wierenga (gemeente Veendam) en Johan Hamster (gemeente Stadskanaal).

De vier partners zijn trots op de unieke werkwijze van de Commerciële werkplaats. De markt zit namelijk te springen om technisch personeel. Doel van de samenwerkingsovereenkomst is dat jaarlijks 16 personen uitstromen naar een baan in de techniek.

Pagina's

Abonneren op RSS - Regio