Regio

VKSO concertkoor in de sfeervolle WedderwegkerkDSC_0561.JPG

U heeft wel zin een bijzonder mooie muzikale middag? Kom dan 5 november a.s. naar de sfeervolle Wedderwegkerk te Oude Pekela

Het plm. 30 koppig VKSO concertkoor dat een breed repertoire eigen heeft gemaakt treed deze zondagmiddag - o.l.v. John Schreurs en Cas Straatman - aan in de sfeervolle Wedderwegkerk te Oude Pekela m.m.v. organist/pianist en arrangeur Dirk Swama en trompettist van het Noord Nederlands Orkest (NNO) Lubertus Leutscher, tevens dirigent en artistiek directeur van het Veenkoloniaal Symfonie Orkest (VKSO).

Samen zullen zij een variëteit van solistische werken ten uitvoer brengen zoals: ‘The Seal Lullaby’ van E. Whitacre, ‘La Grace’ van G. P. Telemann, ‘Chansons des Roses’, ‘Contre qui Rose’ en ‘Dirait-on’ van M. Lauridsen maar ook werken van F. Schubert en G.F. Händel worden op grootse wijze ten gehore gebracht. En dan is dit nog niet alles! U zult gecharmeerd raken van een middag vol muzikale hoogtepunten!

Entree €10,00 p.p. kinderen tot 12 jaar gratis.
Aanvang: 15:00 uur.
Reserveringen: rob.haye63@gmail.com 

Kaarten zijn tevens aan de kerk verkrijgbaar. Wedderwegkerk Hendrik Westerstraat 114 te  Oude Pekela.

Regio

Van een taart tot 250 euro cash: zo groot zijn
de verschillen in waardering voor mantelzorgersMantelzorgwaardering.jpeg

De verschillen in Nederland omtrent de wettelijk bepaalde mantelzorgwaardering, een jaarlijkse vergoeding vanuit de gemeente voor mantelzorgers, zijn zeer groot, blijkt uit onderzoek onder 37 gemeenten door Thuiszorgorganisatie Zuster Jansen. Waar de ene gemeente een waardering van €250 per mantelzorger ter beschikking stelt, kan men bij de andere gemeente alleen een zogenaamde 'Mantelzorgtaart' ophalen.

Grootste verschillen per gemeente
Iedere gemeente heeft mantelzorgers die vrijwillig het -vaak- zware werk van naasten op zich nemen. Toch waarderen gemeenten deze inzet niet allemaal gelijk. Voor het onderzoek zijn onder andere provinciale hoofdsteden en de armste en rijkste gemeenten bekeken. De onderlinge verschillen in mantelzorgwaardering lopen op tot wel 250 euro. 
Waar welvarend Haarlem en Bloemendaal bijvoorbeeld een waardering van 250 euro per mantelzorger aanbieden is de mantelzorgwaardering in andere gemeenten, zoals Leeuwarden, helemaal afgeschaft. Sommige gemeenten kiezen voor waardering in natura. Zo heb je als mantelzorger in Groningen alleen recht op een ijsje of een bos bloemen.
Maar niet alleen de rijkere gemeenten waarderen hun mantelzorgers. Ook in steden als Lelystad, Nijmegen, Kerkrade of Almere wordt een bedrag van €200,- per mantelzorger beloofd.

Gemeente met de minste waardering
In de provincie Groningen heeft gemeente Pekela, net als in het Friese Leeuwarden, de mantelzorgwaardering afgeschaft. In Wassenaar en Zwolle is de vergoeding eveneens afgeschaft, maar hier krijgen mantelzorgers een zogenaamde mantelzorgdag ervoor terug. Deze dag bestaat in Wassenaar dit jaar onder andere uit een 'sing-a-long' met de 'power girls'.
In Rotterdam krijg je 25 euro OV-tegoed, in Utrecht een mantelzorgtaart en in Tilburg een bloemetje of een fashioncheque. In Oldambt houden ze de vergoeding voor mantelzorgers nog even geheim en kun je 'ontspanning' aanvragen bij het Wmo-loket. Uit onderzoek blijkt dat de meeste onderzochte steden een stuk guller zijn. Gemiddeld bedraagt de vergoeding bij de onderzochte gemeenten die wél een vergoeding geven 148 euro.

Eigen invulling mantelzorgbudget
Gemeenten zijn wettelijk verplicht om een mantelzorgwaardering vorm te geven. Een mantelzorgwaardering kan jaarlijks, door iedereen die mantelzorger is, worden opgevraagd bij het wmo-loket van de gemeente waar de persoon die wordt verzorgd woonachtig is. Sommige gemeenten nemen 'zelf vorm geven' zo letterlijk, dat het bedrag in een andere mantelzorgpot wordt gestopt.

Regio

Succesvolle open dagen Uitvaartvereniging
Veendam-Winschoten en Omstreken20171014_103223.jpg

Succesvolle open dagen van de Onderlinge Uitvaartvereniging Veendam-Winschoten en Omstreken U.A. en haar Uitvaartbedrijf Diedel-Wessels

De open dagen van de vereniging en haar uitvaartbedrijf hebben meer bezoekers getrokken dan verwacht. De organisatie en de standhouders kijken terug op twee succesvolle dagen.

Vrijdagavond was er programma gericht op bestuurders en directie van omliggende uitvaartverenigingen. Maar liefst 19 verenigingen stuurden een afvaardiging. Het bestuur van de Federatie van Uitvaarverenigingen Groningen was ook vertegenwoordigd.

De heren Albert Kraster, voorzitter van de OUVW en Akke Vrijmoeth, directeur, spraken over de ontwikkelingen, kansen, uitdagingen  in het landschap van de Uitvaartverenigingen en gaven hun visie op de toekomst. Tijdens de daaropvolgende informele borrel werd er nog lang onderling nagepraat over thema’s die de verengingen verbindt.

Zaterdag stonden de leden en belangstellenden centraal. Velen bezochten de boeiende informatiemarkt in de bedrijfshal van Diedel Wessels. Tijdens de markt gaven de dragers van de vereniging een indrukwekkende presentatie van het ‘schouderen’, het dragen van de kist op de schouders van 6 dragers.

Regio

Volkszanger Frans Duijts publiekstrekker
op muziekfeest in MeedenOp zaterdag 10 februari 2018 organiseert Stichting Metmans een muziekfeest in het dorpshuis te Meeden. Het programma is rond, u zult deze ongetwijfeld hebben gehoord en/of gelezen.

Met Frans Duijts heeft de organisatie aan de wens van vele Meedenaren voldaan, namelijk het aantrekken van een Nederlandstalige artiest. Met Bouke en met de in 2015 nog uitgeroepen tot populairste band van Nederland, Vangrail, staat er een schitterend programma op de bühne. Een Afterparty in het café-gedeelte zal deze avond doen besluiten!

Natuurlijk wilt u deze avond niet missen, beslis snel en reserveer uw toegangskaart!

Stichting Metmans werkt in de voorverkoop met het zogeheten ”"Early bird”" systeem (vroege vogels). Des te eerder besteld, des te goedkoper is een entreekaart. In november en december 2017 kost een ticket slechts € 10,00. In januari 2018 moet hiervoor € 12.50 worden betaald. In februari 2018 betaald u € 15,00. Aan de kassa, indien voorradig, kost een entreebewijs € 17,50.

Wees geen dief van u eigen portemonnee!!

U kunt nu al kaarten reserveren via ons e-mailadres: kaartverkoop@metmans.nl. U krijgt vervolgens een reactie terug en vanaf 1 november kunt u de kaarten dan ook betalen en in uw bezit krijgen!

Regio

Unieke, eenmalige drive-in bioscoop in WinschotenRT41 houdt twee filmvoorstellingen op zaterdag 14 oktober

Een unieke belevenis. Dat is de eenmalige drive-in bioscoop in Winschoten. Op zaterdag 14 oktober zijn er twee filmvoorstellingen in all American style, een vroege voorstelling voor het hele gezin en een late voorstelling met een spectaculaire actiefilm. Serviceclub Round Table 41 schenkt de volledige opbrengst aan een goed doel: stichting Vrienden van Lucas.

Popcorn en cola. En een mooie film op een tientallen vierkante meters groot beeldscherm, te zien vanuit je eigen auto. Fantastische beeldkwaliteit en geluid via de FM-frequentie op je eigen autoradio. De eenmalige drive-in bioscoop in Winschoten wordt een zeer bijzondere retro-filmbelevenis. De bezoekers worden door de organisatie getrakteerd op hapjes en drankjes.

Kinderen gratis
De vroege voorstelling is de animatiefilm De Smurfen en het Verloren Dorp, een kinder- en familiefilm. Deze voorstelling begint om 18.30 uur. De late voorstelling is de nieuwste Fast & Furious 8. Deze begint om 21.00 uur. De entree bedraagt 25 euro per auto voor maximaal twee volwassenen. Alle kinderen in de auto mogen er bij de vroege voorstelling gratis in. De entree is inclusief een drankje voor alle inzittenden, M&M’s en popcorn.

RT41
Drijvende kracht achter de drive-in bios is Ronde Tafel 41 (RT41) Winschoten, ook wel Nederlandse Tafelronde 41 Oldambt. “Wij willen iets ludieks naar Winschoten halen”, zegt een woordvoerder van de organisatie. RT41 is een serviceclub voor mannen van 21 tot 40 jaar. De club bevordert onderlinge vriendschappen, zet aan tot delen van kennis, ervaringen en meningen en zet zich in voor maatschappelijke doelen.

Opbrengst
De opbrengst van de drive-in bios gaat volledig naar stichting Vrienden van Lucas

Deze stichting zet zich in voor het welzijn van patiënten van het Ommelander Ziekenhuis Groningen. Vrienden van Lucas zamelt geld in om wensen te realiseren die het verblijf van patiënten en bezoekers in het ziekenhuis veraangenamen. Het gaat hierbij om extra voorzieningen die niet onder de medische en verpleegkundige zorg vallen, maar die wel bijdragen aan een gastvrije en vriendelijke sfeer. Denk hierbij aan een boottochtje voor oncologiepatiënten tijdens DelfSail vorig jaar, een DVD-speler voor de Intensive Care en speelgoed voor de kinderafdeling.

De eenmalige drive-in bioscoop wordt opgezet op het terrein van rijschool 1-2 Drive achter de Formido in Winschoten. Kaarten zijn te koop bij Primera Winschoten en online via www.rt41.nl.

Regio

Werkzaamheden A7 Westerbroek-Zuidbroek
een week later van startRijkswaterstaat voert van maandag 9 oktober tot maandag 5 november groot onderhoud uit aan de A7 ter hoogte van Hoogezand-Sappemeer. De werkzaamheden gaan een week later van start dan gepland. Weggebruikers moeten tijdens de werkzaamheden rekening houden met mogelijke verkeershinder. Om de hinder voor het wegverkeer te beperken, wordt zoveel mogelijk op rustige tijdstippen gewerkt.

Tijdens het groot onderhoud vervangt Rijkswaterstaat over een lengte van ruim tien kilometer het asfalt door zeer open asfalt beton (ZOAB). Hiermee maakt Rijkswaterstaat de rijksweg veiliger en stiller. Daarnaast komt op het traject nieuwe vangrails en aan de viaducten worden betonreparaties uitgevoerd en voegen vervangen.

De voorbereiding van het groot onderhoud vraagt tijd en afstemming. In overleg met de aannemer heeft Rijkswaterstaat besloten om de werkzaamheden een week later te starten. Ook voor de uitvoering is meer tijd gereserveerd. In plaats van de werkzaamheden te beperken tot de weekenden, wordt de komende weken ook door de week ’s nachts aan de weg gewerkt.

Werkzaamheden en hinder
De werkzaamheden worden van 9 oktober tot en met 6 november uitgevoerd aan de A7 tussen Westerbroek en Zuidbroek vanuit Groningen richting Duitsland. Overdag zijn twee rijstroken beschikbaar. Tussen 19.30 uur ‘s avonds en 6.00 uur ‘s ochtends is één rijstrook beschikbaar. In de weekenden zijn op het traject Westerbroek-Zuidbroek aansluitingen afgesloten. Borden langs de weg geven de specifieke data en omleidingsroutes aan.

Ter plaatse geldt tijdens de werkzaamheden voor het verkeer een verlaagde maximumsnelheid van 70 kilometer per uur. Rijkswaterstaat adviseert weggebruikers rekening te houden met een langere reistijd en goed voorbereid op weg te gaan door de website vanAnaarBeter te raadplegen en de actuele verkeersinformatie in de gaten te houden.

Regulier onderhoud
Het betreft regulier onderhoud dat het wegennet periodiek nodig heeft, zoals asfaltering, markering, onderhoud aan de vangrail en bewegwijzering. Met als doel een vlotte en veilige doorstroming voor de weggebruiker.

Regio

114.000 kilo papier ingezameld tijdens
Nationale SnipperdagOverhandiging cheque 2.JPG

Dit jaar heeft de Nationale Snipperdag van Reisswolf wederom een groot aantal kilo’s opgeleverd. Er is maar liefst 114.000 kilo vertrouwelijk papier ingezameld. De Reisswolf vestigingen in Heesch, Hengelo, Scheemda en Wognum zijn trots op het gezamenlijk behaalde aantal kilo’s. Goed om te zien dat bedrijven en particulieren veilig omgaan met vertrouwelijke documenten die niet voor derden bestemd zijn. Het ingeleverde materiaal wordt veilig en volgens de strengste eisen vernietigd. Reisswolf wil met de Snipperdag aandacht vragen voor het veilig verwerken van vertrouwelijke informatie en steunt met de actie tevens een goed doel.

De cheque met de opbrengst van de Snipperdag is door de commercieel directeur van Reisswolf Freerk Potze, overhandigd aan Peter Derksen, directeur van Stichting Nationale Boomfeestdag. De overhandiging vond plaats op de Reisswolf vestiging in Scheemda. De donatie wordt gebruikt om jaarlijks ruim 200.000 bomen te planten. In de laatste 60 jaar zijn er meer dan tien miljoen bomen geplant, ofwel ruim 4.000 voetbalvelden: een substantiële bijdrage aan de CO₂-reductie!

Het hoge aantal deelnemers aan deze Nationale Snipperdag laat zien dat de veiligheid voor het verwerken van deze vertrouwelijke documenten steeds belangrijker wordt. De Privacywetgeving voor de bescherming van persoonsgegevens wordt steeds verder aangescherpt. Reisswolf zorgt dat alle vertrouwelijke documenten veilig worden vernietigd, waarna deze 100% gerecycled worden en op deze manier hun weg terugvinden in de circulaire economie.

Regio

Proef pendelbus tussen Treant-ziekenhuislocaties van startTreant Zorggroep begint maandag 9 oktober een proef met een pendeldienst tussen de ziekenhuislocaties in Hoogeveen, Emmen en Stadskanaal. De dienst is bedoeld voor patiënten van de Treant Zorggroep en hun begeleiders.

De dienst wordt met twee achtpersoonsbussen uitgevoerd door Connexxion. De pendelbussen rijden van 07.30 uur ’s ochtends tot 16.30 uur ’s middags tussen Hoogeveen, Emmen en Stadskanaal. De exacte vertrektijden zijn te vinden op www.pendelbustreantziekenhuizen.nl. De bussen stoppen voor de hoofdingang van de ziekenhuislocaties. De opstapplaatsen worden aangegeven met een haltebord.

Reserveren en kosten
Patiënten die naar een andere locatie moeten, kunnen online een plek reserveren voor zichzelf en eventuele begeleiding via de website www.pendelbustreantziekenhuizen.nl of telefonisch via 0597-454444. Op die manier zijn zij verzekerd van een plek in de bus. Zonder reservering opstappen kan natuurlijk ook. Een enkele reis met de pendelbus kost €4,00. Betalen kan contant of via pin. Patiënten die de auto voor vertrek op de parkeerplaats van de locaties Hoogeveen of Emmen parkeren, krijgen van de buschauffeur een gratis uitrijkaart.

Proef
De proef duurt drie maanden, van 9 oktober tot en met 5 januari. Als de proef succesvol is, gaan we in gesprek met de gemeenten hoe zij structureel invulling kunnen geven aan een pendeldienst tussen de drie ziekenhuislocaties van Treant Zorggroep.

Regio

Herfst in volle glorie in De HeemtuinInktvis zwam IMG_7899.JPG
De inktviszwam

We zitten weer midden in de herfst. De bladeren kleuren van goudgeel tot diep rood. Het is een prima weertje voor de zwammen. Veel vocht en warme temperaturen.

Kom zaterdag 7 oktober naar De Heemtuin in Muntendam want de vereniging Vrienden van de Heemtuin heeft voor u een mooi programma. U kunt mee op zoek naar de paddenstoelen in De Heemtuin. Voor de kleintjes is er een kabouterpad uitgezet. We hebben naambordjes geplaatst bij de paddenstoelen.  In de kabouterkas worden spannende verhalen vertelt over de wereld van de kabouters in het grote bos. In het paviljoen draait een film over het boeiende leven van de zwammen.

Voor de inwendige mens is er een speciale paddenstoelensoep.

U bent vanaf 13.30 uur van harte welkom.
Deelname is geheel gratis.

Regio

Jan Loeters vertrekt als directievoorzitter bij
Rabobank Stad en Midden GroningenPer 1 december neemt Jan Loeters als directievoorzitter van Rabobank Stad en Midden Groningen definitief afscheid van de bank. Na 37 dienstjaren, waarvan zeven jaren bij Rabobank Stad en Midden Groningen, gaat hij met pensioen.

“Het moment is aangebroken dat een nieuwe generatie aan het roer gaat staan van onze mooie bank”, laat Loeters weten. “De laatste jaren hebben wij gebouwd aan een klantgerichte en sterke coöperatieve bank. Een bank die zich bewust is van de snel veranderende wereld om haar heen, zoals kunstmatige intelligentie, robotisering en Internet of Things. Ook al verandert de wereld snel om ons heen, persoonlijk en dichtbij blijft belangrijk. Dat is waar wij als Rabobank voor staan! Met onze marktteams in Groningen, Haren, Veendam en Hoogezand investeren wij in onze klanten en haar omgeving. Met een trots gevoel neem ik afscheid van deze mooie bank en ga ik mij richten op een aantal persoonlijke ambities, zoals commissariaten in de zorg en het onderwijs, en het bemiddelen tussen Italiaanse -en Nederlandse bedrijven. Daarnaast vind ik rietdekken een prachtig ambacht. Daar wil ik nauw betrokken bij raken.”

“Wij vinden het jammer om afscheid te nemen van Jan,” vertelt Joop Boertjens, voorzitter van de raad van commissarissen. “Jan heeft Rabobank Stad en Midden Groningen mee opgebouwd en heeft een groot aandeel gehad in de goede positie waarin de bank nu verkeert. Het sterker maken van de bank en haar omgeving vanuit de coöperatieve gedachte, dat is waar Jan voor staat. Een woord van dank is zeer op zijn plaats. Ik wens Jan alle goeds.”

De nieuwe opvolger van Jan Loeters is inmiddels bekend. Bert Roman, nu directievoorzitter van Rabobank Sneek-ZuidwestFriesland, neemt per 1 november het roer van hem over. Met de 53-jarige Bert Roman haalt Rabobank Stad en Midden Groningen een zeer ervaren directievoorzitter in huis.  

Pagina's

Abonneren op RSS - Regio