112

Auto vliegt spontaan in brand op de VeendammerwegDSC_0031.jpg

Door Dennie Gaasendam

In de nacht van zaterdag op zondag even na 01:35 uur moest de Veendammer brandweer uitrukken voor een autobrand bij sportpark Langeleegte. Toen de brandweerlieden op pad gingen bleek al snel dat de brand woedde op de Veendammerweg N963.

DSC_0029.jpg
Onder het rijden vloog de wagen in brand. De bestuurster wist haar voertuig aan de kant te zetten en veilig uit te stappen. De brandweer bluste de brand met water en schuim. De auto kan als verloren worden beschouwd. De doorgaande weg is tijdens bluswerkzaamheden afgesloten geweest.

Fotoalbum: 
112

Nachtelijke inzet traumahelikopter in WildervankDSC_0018.jpg

Door Dennie Gaasendam

Zaterdag even voor middernacht moesten de hulpdiensten uitrukken naar de Werkhuisweg in Wildervank. Naast een ambulance en meerdere politievoertuigen kwam ook het Mobiel Medisch Team met de traumahelikopter ter plaatse. De piloot zette zijn toestel vakkundig neer in een aardappelveld. Na een dik half uur vertrokken de hulpdiensten weer.

4.jpg

Traumahelikopter beschenen door laserpen
De traumahelikopter van het UMCG is na de inzet in Wildervank beschenen met een laserpen. Dat gebeurde toen de helikopter boven het Drentse Annen vloog, op weg naar Eelde Airport. Afgelopen dinsdagavond 1 augustus gebeurde precies hetzelfde.

Net als dinsdag zal ook nu een melding worden gemaakt bij de luchtverkeersleiding. Die maakt een rapport op, net als het UMCG. Die rapporten gaan naar de Inspectie Leefomgeving en Transport. Voor de piloot is het erg hinderlijk, het kan hem verblinden. Het enige wat hij kan doen is direct wegkijken. Dit soort incidenten worden door het UMCG serieus opgenomen.

Fotoalbum: 
112

Heftruck brand Sita WildervankDSC_0045-001.jpg

Door Dennie Gaasendam en Kriaan Bronkhorst

Bij afvalverwerkingsbedrijf Sita aan de Meihuizenweg in Wildervank heeft vrijdagochtend korte tijd brand gewoed.

WhatsApp Image 2017-08-04 at 10.59.08.jpg

Door nog onbekende oorzaak brak brand uit in een vorkheftruck. Op het moment dat de brand uitbrak werden er werkzaamheden uitgevoerd. Het voertuig kon nog naar een pleintje op het buitenterrein gereden worden. Medewerkers hebben getracht de brand te blussen met eigen blusmiddelen. Toen dit niet lukte werd de brandweer gealarmeerd. Niemand raakte gewond. De brandweer bluste de brand met water en schuim. De heftruck is total loss. 

Fotoalbum: 
112

Zwaar ongeval Sorghvlietlaan Veendam020817verkeersongeval sorgvlietlaan veendam006.jpg

Door Marcel Klip - 112hoogezand.nl

Bij een ongeluk op de Sorghvlietlaan in Veendam is woensdagmiddag de bestuurder van een scootmobiel gewond geraakt. Het slachtoffer werd geraakt door een automobilist tijdens het oversteken van de weg en kwam ten val. Medewerkers van de ambulancedienst en het MMT hebben het slachtoffer behandeld voordat hij met spoed werd overgebracht naar het ziekenhuis.

020817verkeersongeval sorgvlietlaan veendam003.jpg

De verkeers ongevallen analyse van de politie heeft onderzoek gedaan naar de oorzaak van het ongeval.

Fotoalbum: 
Nieuws, 112

Vrachtauto tegen een boom bij Borgercompagnie260717vrachtwagen boom borgercompagnie012.jpg

Een vrachtwagenchauffeur is woensdagmiddag op de Veendammerweg bij Borgercompagnie gewond geraakt bij een ongeluk. De vrachtwagen moest uitwijken voor een automobilist die de Veendammerweg op wou rijden en kwam via een boom in de berm tot stilstand.

De chauffeur is door medewerkers van de ambulancedienst behandeld en later overgebracht naar het ziekenhuis. De afdeling verkeersongevallen analyse van de politie heeft onderzoek gedaan naar de oorzaak.

Fotoalbum: 
Nieuws, 112

Autobrand aan de Jacob Bruggemalaan VeendamIMG02248.JPG

Vanmorgen rond 9 uur ontstond er spontaan een brand in een auto die over de Jacob Bruggemalaan reed. De daarop gealarmeerde brandweer heeft de auto geblust. De Jacob Bruggemalaan is een half uurtje gestremd geweest voor al het verkeer.  Het voertuig stond op een onhandige plaats en is door brandweerlieden weg geduwd zodat deze niet meer in de weg stond.

Fotoalbum: 
112

Nieuwe brandweercommandant in Veendam en PekelaIMG_0842.jpg
Tjerk Elzinga en Dirk Bakker

Tjerk Elzinga is sinds 1 juli 2017 benoemd als nieuwe brandweercommandant in de gemeenten Veendam en Pekela. Hij volgt hiermee Dirk Bakker op die, naast zijn eigen regio Zuid (gemeenten Stadskanaal, Bellingwolde en Vlagtwedde), de afgelopen tijd waarnemend commandant was. Elzinga werkt al jaren als commandant in de regio. Hij stapt nu over vanuit het gebied rondom Delfzijl. De jaren daarvoor werkte hij in de gemeenten Winsum en De Marne. Ook is hij waarnemend commandant geweest in de gemeente Marum.

IMG_0836.jpg

Vrijdag 21 juli namen de blusploegen uit Veendam en Pekela tijdens een informele avond afscheid van Dirk Bakker en heten zij Tjerk Elzinga welkom.

Fotoalbum: 

Pagina's

Abonneren op RSS - 112