Agenda

Taxatiemiddag in het kader van 'Noordewerk'Datum: 
vrijdag 21 februari 2020 13:00 tot 16:30

 

Persbericht taxatiemiddag Noordewerk vrijdag 19 februari 2020.jpeg

Altijd al willen weten waar dat bordje aan de wand van de woonkamer nu precies vandaan komt? Of wat de herkomst is van het 'servies van grotmoeder'? Of hoe oud de vaas is die al jaren op de schoorsteenmantel staat? Op vrijdag 21 februari zit Friggo Visser van Keramisch Museum Goedewaagen in Nieuw Buinen in het Veenkoloniaal Museum om gemerkt aardewerk en plateel te taxeren.

De taxatiemiddag wordt gehouden van 13.00 tot 16.30 uur.
Entree: 3,00 euro per persoon voor alleen de taxatie.
Museumkaart, ICOM, Vereniging Rembrandt en Vrienden van het Museum gratis.

Maximaal drie (gemerkte!) objecten per persoon.

Veenkoloniaal Museum | Museumplein 5 | Veendam

Agenda

Theatervoorstellng 'De terugkeer van de Wolf' op tourDatum: 
zaterdag 22 februari 2020 20:00

 

Terugkeer_van_de_wolf.jpg

De cultuurstichting MMC start dit voorjaar in de Cultuurwerkplaats diverse evenementen met optredens van o.a. Change Direction, Evening Architect, CT Heida, Edwin Jongedijk en theatergroepen als Metafora en Veentheater.

De muziekcursussen zijn al weer begonnen en enkele creatieve workshops staan op stapel.

De theaterploeg van MMC zelf gaat in maart t/m mei op tour met hun voorstelling De terugkeer van de Wolf in o.a. Margaretha Hardenberg cultuurcentrum en de kerk in Annerveenschekanaal. Een optreden in Nieuwe Pekela is in voorbereiding, aldus Peter Molter. Na de bijzonder geslaagde voorstellingen op hun eigen locatie in Borgercompagnie gaat de ploeg, bestaande uit 11 acteurs, 14 koorleden, 5 muzikanten en diverse technici op tour in de regio.

Voorstellingen: 
22 februari - 20.00 uur
Margaretha Hardenberg Cultuurcentrum
Torenstraat 108, Wildervank

8 maart - 14 uur
Kerk Heerencompagnie B.V.
Greveling 117, Annerveenschekanaal

Entree € 15,00
Vrienden van de stichting € 12,50

Muziektheater De terugkeer van de wolf 
Citaat: “ Centraal staat de komst van de wolf, waarbij enerzijds de terugkomst van het hondachtige zoogdier uit het Oosten is bedoeld en anderzijds wordt geduid op de opkomst van nieuwe type leiders en hun populistische bewegingen. Als je er door gebeten bent weet je het, maar daarvoor heb je nauwelijks in de gaten welk gevaar je bedreigt. Hoe herken ik de wolf? “

‘Het is een theatervoorstelling geworden met een eigentijds verhaal dat gespeeld wordt door een combinatie van jonge en ervaren spelers. uit de regio. MMC ontwikkelt en schrijft altijd zelf de muziektheaterproductie. De inhoud staat voor de ploeg zelf centraal en in de vormgeving neemt men telkens nieuwe stappen. Onder regie van Erik Bulthuis zetten deze spelers bijzonder acteerwerk neer. Een begeleidingsband met dit jaar een basis voor pop rock en veertien koorleden zorgen onder muzikale leiding van Rens Koldenhof en arrangeur en koorbegeleiding Ninke Ballema, voor een passende muzikale omlijsting. Al deze factoren bij elkaar hebben geresulteerd in een sterk theaterstuk met prachtig live muziek, passend decor en boeiende beeldprojecties. 

Reserveren wordt vanwege de beperkte zitplaatsen zeker aanbevolen.

Informatie: www.metmeercultuur.nl Facebook Cultuurwerkplaats BC47

Opgave via info@metmeercultuur.nl of 06-29025092.

Agenda

Koffie èn concert met symfonieorkest Educa SymfoniaDatum: 
zondag 23 februari 2020 11:00

 

orkest 140218.jpg

Op 23 februari om 11.00 uur is er een koffieconcert in de foyer van Cultuurcentrum vanBeresteyn. Symfonieorkest Educa Symfonia zorgt voor een afwisselend concert met licht klassieke- en filmmuziek. Deze keer onder andere vrolijke muziek uit de Ierse folklore ‘Fiddler’s Square Dance’, en van Moussorgsky het eveneens vrolijke ‘Great Gate of Kiev’. Als filmmuziek klinkt ‘Indiana Jones’ en ‘The Phantom of the Opera’.

Educa Symfonia heeft deze maand meegespeeld in de ensemblemaand van de Muziek-, Dans- en Theaterschool. Een aantal musici die toen meegespeeld hebben, doen mee aan het koffieconcert.

Bezoekers kunnen op een leuke en aansprekende wijze kennis maken met de musici en hun instrumenten. Er wordt iets verteld over de muziek en de componist. Deze keer staat een instrument uit de houtblazers familie centraal bij de uitleg over een instrument.

De entree is € 5,--, inclusief het kopje koffie of thee natuurlijk!

Cultuurcentrum vanBeresteyn, Museumplein 5a, Veendam

Educa Symfonia is opgericht door Cultuurcentrum vanBeresteyn en het VKSO, het orkest van de Veenkoloniën. Educa Symfonia voert bijzondere projecten uit zoals het begeleiden van popmuziek, het geven van educatieve concerten voor kinderen en volwassenen.

Cultuurcentrum vanBeresteyn biedt het publiek en de musici op deze manier een prachtige muzikale ontmoeting!

Agenda

Koffieconcerten Borgerswoldhoeve VeendamDatum: 
zondag 23 februari 2020 14:00 tot 16:00

 

foto margret en rieks.jpg

De Borgerswoldhoeve in Veendam start met ingang van februari maandelijks met een koffieconcert op de zondagmiddag. Iedere maand een andere band of zanger(es) die onder het genot van een lekkere kop koffie met een gebakje het publiek laat genieten van bekende en onbekende deuntjes. Misschien meezingen met de klassiekers of de voetjes van de vloer bij heerlijke dansbare muziek.

De komende maanden zijn er koffieconcerten gepland op 23 februari, 22 maart en 26 april. 
De aanvangstijd is 14.00 uur tot ongeveer 16.00 uur.

Zondag 23 februari treedt het duo Maas & Folkerts op. Bekend van regionale televisie nemen zij de gasten mee naar heerlijke bekende deuntjes, Groningstalig en Engelstalig.

Prijs voor het koffieconcert bedraagt € 12,50 per persoon. Dit bedrag is inclusief koffie met heerlijk vers gebakken appeltaart, uiteraard met slagroom en 2 warme hapjes.

Reserveren kan via info@borgerswoldhoeve.nl of 0598-625190.

Agenda

Bijeenkomst Mantelzorg en Autisme over geld en autismeDatum: 
maandag 24 februari 2020 19:00

 

compaen_Tinten.jpg

Steunpunt Mantelzorg Compaen organiseert een thema-avond voor mantelzorgers, familie en andere geïnteresseerden uit de gemeente Veendam en Pekela.  

Anna Werker (bewindvoerster) en een vrijwilliger van de stichting Humanitas zullen u informeren over de regelingen en projecten die er zijn rondom geldzaken voor mensen met autisme.

Uiteraard is er voldoende tijd om ervaringen uit te wisselen en met elkaar in gesprek te gaan. Komt u ook?

Datum: Maandag 24 februari 2020
Tijd: Van 19.00 – 21.00 uur
Locatie: Compaen, Jan Salwaplein 3, Veendam, ingang Ontmoeting
Toegang: Gratis
Opgeven: Vóór 21 februari 

Meld u aan via telefoonnummer 0598–698119 of mail naar s.mustafa@compaenveendam.nl

De bijeenkomsten worden in samenwerking met Compaen, de NVA Groningen/Drenthe en Autisme Netwerk Groningen georganiseerd. 

Mocht u meer informatie willen of vragen erover hebben dan kunt u contact opnemen met Sjeni Mustafa van het Steunpunt Mantelzorg. Zij is van dinsdag tot en met donderdag aanwezig via de telefoon: 0598-698119 of mail een bericht naar s.mustafa@compaenveendam.nl

Agenda

Mannenavond in vanBeresteyn met de film Le Mans ‘66Datum: 
maandag 24 februari 2020 19:00

 

Feb 24 Le-Mans-66_st_1_jpg_sd-high_Copyright-2019-Twentieth-Century-Fox-All-Rights-Reserved.jpg

Dames zonder stropdas worden niet toegelaten!

Drankje, echte mannensnack en leuke stands maken deze avond voor mannen speciaal. Diverse ondernemers vullen deze avond de foyer in vanBeresteyn. Brouwhotel Parkzicht, RDW, Kars Potze, Meijer fietsen, Hooghoudt, Mulders Motoren, Oldtimer Bromfietsclub 1 op 25 & Athlete Club zijn van de partij.  Overigens, Vrouwen zijn welkom, mits ze een stropdas dragen.

Le Mans ’66 is een nostalgische film die Amerika in retrospectief weer trots laat zijn op zijn automobielindustrie. De op feiten gebaseerde racefilm gaat, zoals de originele titel Ford v Ferrari aangeeft, over de competitie tussen het Amerikaanse automerk Ford en de Italiaanse fabrikant Ferrari. Om zijn wat suffe imago op te krikken wil Ford de hegemonie van Ferrari doorbreken op het beroemde Franse racecircuit van Le Mans.

In 1959 wint de Amerikaan Carroll Shelby (Matt Damon) de 24-uursrace van Le Mans. Om gezondheidsredenen moet hij daarna zijn carrière als autocoureur afsluiten. Shelby blijft echter werkzaam in de autosportwereld, als ontwerper van snelle bolides. Hij wordt door Ford gevraagd een raceauto te ontwerpen die Ferrari kan verslaan in Le Mans.

Datum: Maandag 24 februari 
Aanvang: foyer open 19.00 uur en aanvang film 20.00 uur
Toegang: € 11,00

Reserveren via www.vanberesteyn.nl, 0598-634566  of bij de theaterkassa,
geopend van  ma – vr van 13.00 – 16.30 uur.

vanBeresteyn / Museumplein 5a  / 9640 AD Veendam /  www.vanberesteyn.nl

Agenda

Kindermiddag in de bibliotheek: Jeroen wil een hitDatum: 
woensdag 26 februari 2020 14:00 tot 16:30

 

Jeroen wil een hit.jpg

Hoe zou het zijn om een hit te scoren? Woensdag 26 februari gaat bibliotheekmedewerker Jeroen Bouland samen met kinderen op zoek naar het antwoord. In de bibliotheken van Stadskanaal en Veendam wordt die dag een muzikale kindermiddag georganiseerd.

Jeroen wil een hit! De afgelopen weken kon je op BiebLab, het YouTube-kanaal van de bibliotheek, onze collega Jeroen volgen in zijn zoektocht naar een hit. Tijdens de kindermiddag lanceert Jeroen zijn nummer én kun je zelf aan de slag! Je mag deze middag beats maken, songteksten schrijven, met je voeten piano spelen of onze robot Dash programmeren voor de xylofoon. Kortom, het wordt een muzikale middag!

De gratis kindermiddag in de bibliotheken van Stadskanaal en Veendam kent een vrije inloop tussen 14.00 uur en 16.30 uur.

Agenda

Informatieavond in Bibliotheek Veendam: Scheiden en nu?Datum: 
woensdag 26 februari 2020 19:30

 

scheiden.jpg

Bibliotheek Veendam organiseert woensdag 26 februari een gratis informatieavond. Scheidingscoach Rosalie Kartner gaat deze avond in op de vraag: scheiden en nu? 

Als je besluit te gaan scheiden, staat het leven van beide partijen even op zijn kop. Je sluit iets af en begint opnieuw. Er zijn veel zaken die tegelijkertijd lopen en wat veel energie vraagt. Maar hoe kun je een scheiding goed afwikkelen? Scheidingscoach en mediator Rosalie Kartner van Conflicta geeft antwoord op deze én andere vragen tijdens een gratis informatieavond in Bibliotheek Veendam.

Tijdens de avond wordt onder andere ingegaan op:

  • Het proces van scheiden
  • De scheidingsmelding
  • Huis & hypotheek (door Siep Smid, financieel specialist SPS Consultancy)
  • Convenant en ouderschapsplan
  • Aanvraagprocedure rechtbank

De informatieavond begint om 19.30 uur en duurt tot 21.00 uur. Wil je de avond bijwonen? Meld je dan aan via www.biblionetgroningen.nl

Pagina's