Agenda

Spekkie en Sproet Speurtocht in de BibliotheekDatum: 
woensdag 18 juli 2018 14:00 tot 16:30

 

Spekkie en Sproet Speurtocht.jpg

Hallo Speurders! Het snoepmuseum is beroofd! Help jij ons de dader te vinden? Doe dan op woensdag 18 juli mee aan de Spekkie en Sproet Speurtocht in Bibliotheek Veendam.

Spekkie en Sproet, de meesterspeurders uit de boeken van Vivian den Hollander, zitten met hun handen in het haar. Het snoepmuseum is beroofd en de dader is er vandoor gegaan met peperdure Monegaskische spekkies. Spekkie en Sproet hebben hulp nodig! De kinderen gaan in de Bibliotheek op zoek naar de dader. Aan de hand van verschillende opdrachten, komen ze steeds meer te weten over de diefstal. Wie heeft de spekkies gestolen? Lukt het de kinderen om dit raadsel op te lossen en de dader te ontmaskeren?

De Spekkie en Sproet Speurtocht in Bibliotheek Veendam vindt plaats op woensdag 18 juli tussen 14.00 uur en 16.30 uur. De kinderen kunnen op een zelfgekozen tijdstip starten. De speurtocht is geschikt voor kinderen van 7 jaar en ouder.

Agenda

Nachtzwemmen in zwembad TropiquaDatum: 
vrijdag 20 juli 2018 21:30 tot zaterdag 21 juli 2018 00:30

 

Tropiqua-Veendam_01.gif

 

Op vrijdag 20 juli 2018 kun je van 21:00 uur tot 00:30 uur weer nachtzwemmen in zwembad Tropiqua. Kom jij de zomervakantie inluiden op de beachparty?

Er speelt deze avond live een DJ. De entree voor het nachtzwemmen is €5.25.

Meer informatie kunt u vinden op www.tropiqua.nl en op Facebook.

Agenda

Concert op carillon en synthesizer
Grote Kerk VeendamDatum: 
maandag 23 juli 2018 19:00

 

In het kader van de week van de beiaard organiseert de Stichting Carillon Veendam op maandagavond 23 juli een uniek concert, waarbij een beiaardier optreedt samen met een toetsenist die synthesizer speelt.

Paul Maassen (1981) is sinds 2012 stadsbeiaardier van Breda. Zijn vader, grootvader en overgrootvader waren zijn voorgangers. Paul zoekt met zijn specifieke insteek als jazzmusicus regelmatig naar nieuwe wegen binnen de beiaardmuziek, en concerteert daarmee in binnen- en buitenland. Ook is hij muzikaal leider van de musical "The Color Purple", die in het najaar van 2018 door Nederland tourt.

Hans Vermunt (1990) studeerde in 2017 cum laude af aan het Utrechts Conservatorium bij studierichting Musician 3.0. Hij schrijft composities met muzikanten en dansers die maar op één plek uitgevoerd kunnen worden. Hij maakte stukken in een parkeergarage, een havenloods en een oude sigarenfabriek. Hans werkt als componist en muzikant bij Utrechts dansgezelschap De Dansers. Met prijswinnende dansvoorstellingen speelde hij in binnen-en buitenland.

Maandag 23 juli vanaf 19.00 uur spelen beide muzikanten muziek uit de 20e eeuw van o.a. Chick Corea en Duke Ellington. Het concert duurt een uur en vindt plaats vanaf de toren van de Grote Kerk in Veendam.

De Stichting Klokkenspel Groningen (SKG) is 25 jaar geleden opgericht om de carillons als erfgoed te behouden, te herstellen, waar mogelijk uit te breiden en het gebruik ervan te bevorderen. 
In de week van 23  t/m 29 juli worden op alle beiaarden in de provincie geprogrammeerde concerten verzorgd. Deze beiaarden bevinden zich in Appingedam, Groningen (Martinitoren en Academiegebouw), Heiligerlee, Middelstum, Winschoten en Veendam. 

Agenda

Open Monumentendag 2018Datum: 
zaterdag 8 september 2018 10:00 tot 16:00

Op zaterdag 8 september 2018 wordt in de gemeente Veendam de jaarlijkse Open Monumentendag gehouden. Dit jaar is het thema: In Europa.

Het Wijk en Buurtbeheer Centrum Veendam staat die dag van 10.00 tot 16.00 uur weer met een stand in het Cultuurcentrum vanBeresteyn. U kunt hier onder andere gratis de Winkler Prins Route krijgen, een wandelroute door het centrum van Veendam. Ook kunt u, onder het genot van een gratis kop koffie, oude foto’s van Veendam uit de verzameling van Rink Oosting bekijken.