Agenda

De mannen van Percossa komen naar vanBeresteyn
Een try-out voorstellingDatum: 
vrijdag 28 april 2017 20:15

 

apr 28 Percossa - TESTCASE - foto 2 (c) Lucienne Van Der Mijle.jpg Foto Lucienne van der Mijle

Op vrijdag 28 april staat Percossa in vanBeresteyn met een avond stevige percussie, verrassende vondsten en heel veel humor: de 'Rebels of Rhythm' van Percossa.
En in deze try-out voorstelling gaan ze terug naar de essentie van dit alles. Geen gelikte lichtshow of gepolijste fratsen maar spiksplinternieuwe muziek en acts. Ongezouten, rauw en onversneden. Straattheater op het toneel. Om te testen, te verfijnen of weg te gooien; u mag het zeggen! Stap binnen in deze intieme setting vol spektakel en kom oog in oog te staan met de mannen van Percossa.

Vrijdag 28 april
Aanvang 20.15 uur

vanBeresteyn / Museumplein 5a  /  Veendam /  www.vanberesteyn.nl

Agenda

Muziekkomiek Hans Liberg in vanBeresteynDatum: 
zaterdag 29 april 2017 20:15

 

april 29 Hans Liberg - staand - rechtenvrij mits naamsvermelding fotograag Liv Ylva.jpg
Foto Liv Ylva

Een volledig nieuwe show van Hans Liberg, de internationaal gelauwerde muziekkomiek staat op zaterdag 29 april in vanBeresteyn. Trálálálá wordt over de hele wereld gezongen. Muziek verbindt, muziek verbroedert en helemaal als humor het transportmiddel is. Het wordt een supra-internationale show, vol humor en met veel muziek.

Zaterdag 29 april
Aanvang 20.15 uur

vanBeresteyn / Museumplein 5a  /  Veendam /  www.vanberesteyn.nl

Agenda

Stip en Vlek in PeuterBios vanBeresteyn
en 's middags docu Down to EarthDatum: 
zondag 30 april 2017 11:00

 

In de ochtend om 11.00 uur, staat een gezellige PeuterBios gepland. Dit maal met korte filmpjes van Stip en Vlek. Het geluid wordt zachter gezet en het licht in de zaal is niet helemaal gedempt. In de pauze is er voor de kleintjes vanaf 2 jaar ranja en na afloop is er voor iedere peuter een bioscoopdiploma.

Om 13.30 uur staat de prachtige docu Down to Earth op het programma. Ouders van drie jonge kinderen besluiten om uit het gejaagde westerse leven te stappen om op zoek te gaan naar een nieuw perspectief op het leven. Ze begonnen aan een reis die vijf jaar zou duren en hen op maar liefst 6 continenten bracht.

Deze documentaire is op dit moment één van de twintig best bezochte films in Nederland.

Zondag 30 april
Aanvang PeuterBios: 11.00 uur
Aanvang Down to Earth: 13.30 uur

Reserveren via vanberesteyn@veendam.nl of bij de theaterkassa 0598-634566, geopend van  ma – vr van 13.00 – 16.30 uur.

Filmhuis vanBeresteyn / Museumplein 5a  / Veendam /  www.vanberesteyn.nl

Agenda

Rol je eigen kunstwerk in Veenkoloniaal Museum VeendamDatum: 
zondag 30 april 2017 13:30 tot 16:00

 

Rol je eigen kunstwerk.jpg

Kinderen tot en met 16 jaar kunnen op woensdag 26 en zondag 30 april in het Veenkoloniaal Museum Veendam een heuse ‘rolling painting’ maken. Onder begeleiding doen ze eerst inspiratie op in de tentoonstelling over de kunstenares Els Amman, om vervolgens zelf aan de slag te gaan met rollers en vormen. Het kunstwerk mag na afloop natuurlijk mee naar huis worden genomen.

Tijdstip: tussen 13:30 en 16.00 uur
Kosten: normaal entree €2,50 (geen extra kosten voor het knutselen); museumkaart geldig

Agenda

Zang en Muziek op Zondag in WildervankDatum: 
zondag 30 april 2017 19:00

 

Zang_Wildervank.jpg

Op zondag 30 april a.s. organiseert de Monument- en Concertcommissie Grote Kerk Wildervank weer “Zang en Muziek op Zondag”, het thema dit keer is “Het Volkslied”.

De nadruk ligt op het samen zingen van bekende liederen bij het orgel, daarnaast heeft de commissie bariton Roele Kok uitgenodigd om medewerking te verlenen. Het orgel wordt bespeeld door Dirk Swama. Ds. Marien Grashoff zal de verbindende teksten verzorgen. Bovengenoemde ingrediënten zullen zeker leiden tot een mooie avond waarin veel gezongen wordt.
 
Voor de duidelijkheid: Het is geen kerkdienst, het gaat om het zingen bij het orgel. Iedereen die graag geestelijke liederen zingt is welkom. We hopen dat we weer kunnen rekenen op uw belangstelling, een volle kerk zingt het mooist.
 
De aanvangstijd is 19:00 uur, het duurt ongeveer een uur. De toegang is gratis, bij de uitgang is er een collecte ter  bestrijding van de onkosten.
 
Grote Kerk
Raadhuisstraat 8
9648 JV  Wildervank

Agenda

Frans drama Demain Tout Commence
in Filmhuis vanBeresteynDatum: 
maandag 1 mei 2017 20:00

 

Samuel (Omar Sy) leidt een zorgeloos leven aan de zonnige zuidkust van Frankrijk met veel feest en weinig verantwoordelijkheden. Tot Kristin (Clémence Poésy), een van zijn vroegere veroveringen, langskomt en vertelt dat hij de vader is van haar paar maanden oude baby Gloria. Als Kristin ervandoor gaat en de baby bij Samuel achterlaat vertrekt hij halsoverkop naar Londen om haar terug te brengen naar haar moeder, maar zonder succes. Vader en dochter vestigen zich in Londen waar Samuel als stuntman gaat werken en zich ontpopt tot een liefdevolle, onconventionele vader. Acht jaar later zijn hij en Gloria een onafscheidelijk duo. Maar dan duikt de moeder van Gloria opnieuw op en wil ze haar dochter terug…

Maandag  1 mei
Aanvang 20.00 uur

Reserveren via vanberesteyn@veendam.nl of bij de theaterkassa 0598-634566, geopend van  ma – vr van 13.00 – 16.30 uur.

Filmhuis vanBeresteyn / Museumplein 5a  / Veendam /  www.vanberesteyn.nl

Agenda

Rommelmarkt v.v.BareveldDatum: 
zaterdag 6 mei 2017 09:00 tot 12:00

 

Affiche rommelmarkt 6-05-2017.png

Agenda

De Partizanen in vanBeresteynDatum: 
zaterdag 6 mei 2017 20:15

 

de partizanen.jpg

De Partizanen zijn sinds enkele weken de vaste afsluiter bij De Wereld Draait Door.

Het duo dat bestaat uit Thomas Gast en Merijn Scholten ging al als een speer, na hun wekelijkse optreden op TV gaat het helemaal hard.
Op zaterdag 6 mei komen ze naar Veendam met hun cabaretvoorstelling Welkom in Partizanie. De twee cabaretiers begonnen bij Comedytrain, wonnen in 2013 het Leids Cabaret Festival en kregen in 2015 De Neerlands Hoop voor het beste debuutprogramma. Verder kent u beide mannen wellicht van Spijkers met Koppen. Na hun prijswinnende debuut uit 2014 gaan De Partizanen opnieuw het land in, om u ervan te overtuigen dat ze de moeite waard zijn.

Zaterdag 6 mei 
Aanvang 20.15 uur

vanBeresteyn / Museumplein 5a  /  Veendam /  www.vanberesteyn.nl

Agenda

Lowland Hamway Singers met Agnes Woltjes
in vanBeresteynDatum: 
zondag 7 mei 2017 15:00

 

mei 7 Lowland Hamway Singers.jpg

Een zondagmiddagconcert vol met mooie gospels en traditionals met een ijzersterke muzikale cast. Trio Ballade, bestaande uit Tity Veen, Chris Kleine en Agnes Woltjes, zocht voor dit concert de samenwerking met de heren van de countryband No You Don’t.  De muzikanten Frank Heidema, Eddy Veldkamp, Bert Witkop, Henk Elzinga, Reinout van der Veen en Theo Havinga zijn gewend aanstekelijke en broeierige country muziek te spelen vanaf de jaren '50, Western-Swing en Honky Tonk. Daardoor krijgt de gospelmuziek van dit, uit twee bands samengestelde  gelegenheidsgezelschap de sfeer mee van de new Orleans stijl van voor de oorlog. Ideaal voor een heerlijke zondagmiddag in vanBeresteyn.

Zondag 7 mei
Aanvang 15.00 uur

vanBeresteyn / Museumplein 5a  /  Veendam /  www.vanberesteyn.nl

Agenda

Welkomdienst in de Kandelaar VeendamDatum: 
zondag 7 mei 2017 15:00

Op zondag 7 mei is er weer een Welkomdienst in de kandelaar in Veendam. Het thema is : Wie is die God van mijn oma. Voorganger is Henco Loopers. De muziek wordt verzorgd door de band 2 testify. Er zal drama zijn van Reflexion. Iedereen is van harte welkom om 15:00 uur. Adres is Dr. A.Kuyperstraat 46 in Veendam.

Pagina's