Agenda

Uitreiking ‘mooiste Groningstalige lied’
tijdens Bosklopper GalaDatum: 
zaterdag 23 februari 2019 20:15

 

IMG_4949.jpg

Wat is het mooiste Groningstalige lied van 2018? Breng je stem uit!  Wat wordt de opvolger van Sjomp van Wat Aans en Waarkhanden van Marlene Bakker? Vorig jaar werden beide liedjes tijdens het Bosklopper Gala in theater Van Beresteyn in Veendam uitgeroepen tot de mooiste van 2017.

Ook dit jaar staat de avond weer onder  leiding van Bert Hadders & het Groot vanBeresteyn Orkest. Het wordt zonder meer weer een groot  muzikaal feest met gastoptredens van o.a. Wia Buze, Swinder, Nulvieftig, Jan Henk de Groot, Steernvanger en Het Groot vanBeresteyn Orkest. De presentatie is, evenals vorig jaar, in handen van voormalig Radio Noord presentator Jan van der Meide. Na twee succesvolle edities van de verkiezing van de ‘beste Groningstalige single van het afgelopen jaar’, in samenwerking met theater vanBeresteyn en RTV Noord, speurt initiatiefnemer Bert Hadders ook dit jaar weer naar de mooiste Groningse liedjes die op single zijn uitgebracht. Er kan voorafgaand aan het gala worden gestemd op de site van RTV Noord wat resulteert in een spannende verkiezing en prachtige Gala-avond in vanBeresteyn. Er is een jurywinnaar, die de door de Rabo bank beschikbaar gestelde geldprijs van € 1000,00 wint én er is een publieksprijs van € 250,00.
We rollen de rode loper uit, er zijn bubbels en de dresscode is: Zundoagse Klaaier, maar mét een knipoog.

Het Boskloppergala is een prachtige muziekavond voor iedereen die houdt van prachtige Groningstalige muziek. Wees welkom!

Datum: 23 februari 2019
Aanvang: 20.15  uur
Toegang: € 18,00

Reserveren via www.vanberesteyn.nl, 0598-634566  of bij de theaterkassa, geopend van  ma – vr van 13.00 – 16.30 uur.

vanBeresteyn / Museumplein 5a  / 9640 AD Veendam /  www.vanberesteyn.nl

Agenda

CD presentatie van Bé Schmaal in vanBerensteynDatum: 
zondag 24 februari 2019 14:30

 

Affiche CD Presentatie Be Schmaal.jpg

Zondagmiddag 24 februari is het zover. Die middag om 14.30 uur is de CD presentatie van het debuut album "13 bie 60" van singer-songwriter Bé Schmaal. Er is enkele jaren aan gewerkt in verschillende Veendammer audiostudio's. Inmiddels zijn er vorig jaar twee nummers, die ook op deze CD staan, succesvol als singles uitgebracht.

De nummers "Zwait en zwoare sjek" en "Ik liek zoveul op die" hebben via de lokale en regionale radioprogramma's de nodige aandacht gekregen. Het eerste nummer belandde op oudejaarsdag in de "Alle 50 goud" lijst van RTV Noord op de drieëndertigste plaats. En "Ik liek zoveul op die" staat al enkele weken vermeld in de Noord 9, ranglijst van het Radio Noord programma Café Martini. Beide nummers staan ook op "13 bie 60".

Tijdens deze CD presentatie wordt Bé begeleid door de muzikanten die in de studio de verschillende instrumenten hebben ingespeeld. Samen spelen ze een groot deel van de dertien nummers op het album. In het voorprogramma zal Krzysztof Groen uit Veendam een optreden verzorgen. De presentatie vindt plaats in de Jonckherenzaal op de 2e verdieping van Cultuur- en Congrescentrum vanBeresteyn en is vrij toegankelijk.

Datum: 24 februari
Aanvang: 14.30 uur

vanBeresteyn / Museumplein 5a  / 9640 AD Veendam /  www.vanberesteyn.nl

Agenda

Kamermuziekuitvoering met werken van
Camille Saint-Saëns & BrahmsDatum: 
zondag 24 februari 2019 15:00

 

11111111111.jpg

Gaugain Ensemble met kamermuziekuitvoering voor klarinet (Yfynke Hoogeveen) en piano (Loes van Ras) met werken van Camille Saint-Saëns & Brahms. 

Yfynke Hoogeveen vormt met pianiste Loes van Ras inmiddels meer dan twintig jaar het Gauguin Ensemble. Samen gaven ze vele recitals en kamermuziekuitvoeringen in binnen- en buitenland en werkten ze mee aan televisie- en radio-opnamen.

Zij brengen vaak programma's waarbij ze andere kunstvormen betrekken. Zo ook in hun jubileumjaar 2016 waarin zij hun naamgever Gauguin wilden eren en samenwerkten met stripmaker Barbara Stok die tekeningen voor hen maakte op grote panelen geïnspireerd op Paul Gauguin.

Loes en Yfynke waren ambassadrices voor de klassieke muziek in het Noorden in de periode 2007-2010. Verschillende componisten schreven composities voor het duo. Onlangs verscheen het werk 'Correspondances' van Sylvia Maessen dat voor hen is geschreven. De premiere was in maart 2016.

Het Gauguin ensemble werkte samen met verschillende instrumentalisten waaronder de Franse violist Philippe Graffin, celliste Larissa Groeneveld, violist Peter Brunt en sopraan Irene Maessen.

Meer recent is hun samenwerking met Mayke Rademakers, celliste.


Yfynke Hoogeveen​
Yfynke Hoogeveen is een klarinettist die zoekt naar de essentie van een muziekstuk. Na haar scholing aan het Prins Claus conservatorium in Groningen heeft zij bewust gekozen voor een opleiding gericht op een kamermuziek-carrière, omdat in de daarbij passende kleine bezettingen er een 'een-op-een' relatie is met het publiek. Om zover te komen heeft ze, na de basisopleiding in Groningen, in Arnhem aan de Academie voor de Kunsten gestudeerd bij Reinier Hogerheijde. Ze behaalde daar haar Master in kamermuziek in 1998. In de zomers van 2004 en 2008 studeerde ze in de Verenigde Staten bij Ricardo Morales, de eerste klarinettist van het Philadelphia Orchestra en docent aan de Juilliard School of Music.

Sinds haar conservatorium-tijd werkt zij samen met de pianist Loes van Ras waarmee zij het Gauguin Ensemble vormt. Dit duo was in de loop der jaren een solide basis voor vele concerten en diverse projecten.

Met de organist Erwin Wiersinga speelde zij op diverse internationale orgelfestivals, zoals in Duitsland, Tsjechië en vorig jaar op Malta. Erwin maakte transcripties van Schumann en Poulenc voor orgel en klarinet. Samen zetten zij deze op cd in Hamburg in 2006.

Daarnaast werkte Yfynke mee aan een aantal cd-opnames van o.a componist Wim Dirriwachter en de zussen Sylvia en Irene Maessen (2015).

De afgelopen jaren nam ze deel aan een groot aantal kamermuziekprojecten waaronder het Festival du Haut Limousin en het Festival de Musique de Chambre te Lavaussau, in Frankrijk. En een festival in Litomysl, Tsjechië.

Yfynke heeft een privé-lespraktijk waar zij jonge talenten voorbereidt voor uiteenlopende conservatoria, in Nederland, maar ook daarbuiten (Kopenhagen). Ze ondersteunt regelmatig groepen blazers voor concoursen en uitvoeringen.

Loes van Ras
Loes van Ras studeerde in 1995 af aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen waar zij direct naar haar afstuderen de aanstelling van correpetitor aangeboden kreeg. In de jaren na haar studie volgde Loes voor haar solo-pianospel privélessen bij Marja Bon en Pascal Devoyon.

Al tijdens haar studie werd zij pianiste in het Noord Nederlands Orkest. Daarnaast is Loes tegenwoordig ook in andere orkesten werkzaam als pianist, zoals het Rotterdams Philharmonisch Orkest en Koninklijke Militaire Kapel Johan Willem Friso.

De passie van Loes ligt sinds de vroege jaren van haar loopbaan in het ensemble-spel en het begeleiden van solisten. Inmiddels is zij uitgegroeid tot een veelgevraagd pianiste in kamermuziek-ensembles en als begeleider van solisten en masterclasses door heel Nederland. Zo gaf zij concerten met fluitist Egbert-Jan Louwerse, trompettist André Heuvelman, trombonist Brandt Attema en saxofonist Johan van der Linden.

Met klarinettiste Yfynke Hoogeveen vormt zij al meer dan 20 jaar het Gauguin Ensemble.

Een meer recente samenwerking is die met pianist Matthijs Verschoor. Samen vormen zij het pianoduo BiancoNera.

Loes werkte mee aan een aantal cd-opnames van o.a. Saxofonist Peter Stam en componist Wim Dirriwachter en de zussen Sylvia en Irene Maessen (2015). Tevens is zij studio-pianiste voor cd-opnames van muziek-uitgeverij 'de Haske'. Samen met Yfynke werkte zij mee aan radio- en tv opnamen van de Avro en de VPRO. Waaronder live uitzendingen vanuit de spiegelzaal Concertgebouw Amsterdam.


Zondag 24 februari 2019
Aanvang: 15:00 uur (inloop vanaf 14.30 uur)
Locatie : Huis voor de Kunst, Stationsstraat 10, Veendam

Entree: 15,00 p.p. in de pauze krijgt u koffie, thee en heerlijke traktaties aangeboden (kinderen t/m 15 jaar gratis)

Agenda

Een muzikale ode aan de winter in vanBeresteynDatum: 
zondag 24 februari 2019 15:00

 

Feb 24 Winterliederen.jpg

Bert Ridderbos, Linde Nijland en Henk Scholten komen zondagmiddag 24 februari een muzikale ode brengen aan de winter. Ze komen niet alleen! Speciale gasten zoals de Groninger band Törf en zanger Arnold Veeman zijn aan het programma toegevoegd

Na het eerdere succesvolle optreden komen folkzangeres Linde Nijland, zanger en radioman Henk Scholte en multi-instrumentalist Bert Ridderbos opnieuw naar vanBeresteyn voor een uitgebreid optreden. Hun aanstekelijke, muzikale ode aan de winter omvat een selectie van nieuwe en oude liedjes in het Gronings, Nederlands en Engels. Laat u meevoeren door de kristalheldere stem van Linde, de warme stem van Henk en het sfeervolle spel van Bert. Henk is bekend als presentator van het RTV Noord programma ‘Twij deuntjes veur ain cent’ en als zanger van Törf. Bert bespeelt tal van instrumenten (accordeon, cittern, banjo en gitaren) en begeleidt artiesten in binnen- en buitenland. Linde geniet internationaal bekendheid als singer-songwriter, maar ook met haar vertolkingen van o.a. Sandy Denny en haar voormalige zangduo Ygdrassil.

Het beloofd een sfeervolle, gezellige en afwisselende middag te worden waarbij de artiesten ook onderling van alles samen doen. Kom er gezellig bij!

Datum: 24 februari 2019
Aanvang: 15.00 uur
Toegang: € 17,50 

Reserveren via www.vanberesteyn.nl, 0598-634566  of bij de theaterkassa, geopend van  ma – vr van 13.00 – 16.30 uur.

vanBeresteyn / Museumplein 5a  / 9640 AD Veendam /  www.vanberesteyn.nl

Agenda

Film Beautiful Boy in vanBeresteynDatum: 
maandag 25 februari 2019 20:00

 

Feb 25 Beautiful-Boy_ps_1_jpg_sd-high.jpg

Beautiful Boy omvat het hele junkie-in-een-gezinstraject: het afglijden, de schuldgevoelens van vader én zoon, de teleurstelling, de hoop op herstel, de afkick en dan weer de teleurstelling. Dat wordt soms wat repetitief, maar is ook noodzakelijk: gaandeweg komt vader David tot (iets van) inzicht in zijn situatie, en die van zijn zoon.

Het op waargebeurde feiten gebaseerde Beautiful Boy weet perfect de tweestrijd te vangen waarin journalist David Sheff (Steve Carell) belandt als zijn oudste zoon verslaafd raakt aan de extreem destructieve en in Nederland niet zo vaak voorkomende drug crystal meth. David zou zijn leven voor Nic geven, maar diens gedrag heeft een verwoestende uitwerking op de rest van het gezin.

David Sheff is een succesvol journalist die met zijn tweede vrouw en twee kinderen in een prachtig huis in een bosrijke omgeving woont. Nic woont hier ook en brengt het grootste gedeelte van zijn tijd in zijn kamer door. David is hopeloos wanneer zijn zoon een aantal dagen niet thuis is gekomen. Als Nic dan uiteindelijk toch thuis komt is het al snel duidelijk dat hij aan de drugs is. Al snel volgt de eerste keer dat Nic naar een afkickcentrum moet. Nic besluit na zijn eerste keer afkicken om te gaan studeren, maar hier heeft hij al snel een terugval. 

Wat het drama extra verontrustend maakt, is de aandacht voor die ene specifieke en zeker in Amerika populaire drug. Hoe crystal meth, meer nog dan andere harddrugs, ook na kort gebruik al het brein aantast. Zo kan Beautiful Boy eigenlijk maar een kant op…

Volkskrant
In het verontrustende drama Beautiful Boy slaat de drugsterreur toe in een onbedreigde, liefdevolle omgeving 

Datum: 25 februari 2019
Aanvang:  20.00 uur
Toegang: € 7,50

Reserveren via www.vanberesteyn.nl, 0598-634566  of bij de theaterkassa, geopend van  ma – vr van 13.00 – 16.30 uur.

vanBeresteyn / Museumplein 5a  / 9640 AD Veendam /  www.vanberesteyn.nl

Agenda

Netwerkcafé VeendamDatum: 
dinsdag 26 februari 2019 10:00

 

flyer-netwerkcafe-veendam.jpg

Op dinsdag 26 februari is er weer Netwerkcafé Veendam, in Dukdalf 2.0, De Reede 1 te Veendam. Met dit keer als thema "Meer geluk en succes door persoonlijke ontwikkeling".

Het programma start om 10.00 uur en duurt tot 12.00 uur.
De toegang is gratis. U bent van harte uitgenodigd voor deze netwerkbijeenkomst.

Uw bezoek aan het Netwerkcafé kunt u als sollicitatieactiviteit opgeven in de werkmap van het UWV. 

Agenda

Kindermiddag in Bibliotheek Veendam
Programmeren met ScratchDatum: 
woensdag 27 februari 2019 14:00 tot 16:30

 

Bibliotheek Veendam.JPG

Woensdag 27 februari kun je in Bibliotheek Veendam, tijdens de wekelijkse kindermiddag, leren programmeren met Scratch. Ontwerp een eigen spel, animatie of interactief verhaal!

Wil je leren hoe je zelf games of animaties kunt maken? Kom dan deze middag naar de bibliotheek. Met Scratch kun je je eigen interactieve verhalen, spellen en animaties programmeren en je creaties delen met anderen in de online gemeenschap.

Scratch helpt jonge mensen leren creatief te denken, systematisch te redeneren en samen te werken: essentiële vaardigheden voor het leven in de 21ste eeuw. Scratch is geschikt voor kinderen van 8 jaar en ouder. Kinderen tussen de 6 en 8 jaar kunnen deze middag kennismaken met ScratchJr.

De kindermiddag kent een vrije in- en uitloop tussen 14.00 uur en 16.30 uur. Deelname is gratis.

Agenda

Ontmoetingsbijeenkomst mantelzorg en dementieDatum: 
donderdag 28 februari 2019 14:00 tot 15:30

 

flyer.png

Zorgt u voor een familielid, vriend of buur
met een vorm van dementie?

Steunpunt mantelzorg Compaen organiseert in samenwerking met TSN op donderdag 28 februari 2019 van 14.00 - 15.30 uur een ontmoetingsbijeenkomst voor mantelzorgers die zorg dragen voor een naaste met een vorm van dementie.

Dementie heeft een grote impact op het leven. Voor de persoon met dementie zelf maar zeker ook voor de mensen die dichtbij deze persoon staan. Praten met lotgenoten helpt!

Tijdens de ontmoetingsbijeenkomst is er ruimte om met elkaar ervaringen en informatie uit te wisselen.

U bent van harte welkom in de zaal van het ouderenwerk Compaen, ingang Ontmoeting aan het Jan Salwaplein 3 te Veendam.

Heeft u vragen of wilt u andere informatie over mantelzorg en mantelzorgondersteuning, neemt dan gerust contact op met het Steunpunt Mantelzorg, Sjeni Mustafa, tel. 0598–698119.

Agenda

Pokerkampioenschap van VeendamDatum: 
zaterdag 2 maart 2019 19:30

 

Nick van Dalen.jpg

Zaterdag 2 maart 2019 organiseert het Open Nederlands Kampioenschap Poker (ONK Poker) in samenwerking met Borgerswoldhoeve voor de 5e keer het Pokerkampioenschap van Veendam. Na vier succesvolle voorrondes van het nationale pokerkampioenschap wordt dit jaar een jubileum gevierd in Borgerswoldhoeve.

Het pokerkampioenschap van Veendam is een jaarlijks terugkerend evenement waar pokerliefhebbers uit de omgeving een laagdrempelig en gezellig pokertoernooi spelen. Met professionele pokertafels wordt de speellocatie elk jaar weer omgetoverd tot een ware pokerroom en de deelnemers spelen om de titel 'Pokerkampioen van Veendam'. De kampioen van 2019 kwalificeert zich direct voor de landelijke finale die op zaterdag 6 juli plaatsvindt in Ermelo. Aan de hand van het deelnemersaantal wordt bepaald of er nog iemand naar de finale mag en hoeveel deelnemers zich kwalificeren voor de halve finales.

Borgerswoldhoeve biedt sinds 2015 al onderdak aan het pokerkampioenschap van Veendam en daar zijn de pokerliefhebbers uit de omgeving en de organisatie hen dan ook zeer dankbaar voor. “Dankzij de goede samenwerking met Borgerswoldhoeve kunnen we een laagdrempelig pokertoernooi bieden aan iedereen in de omgeving die het leuk vindt om te pokeren”, zegt Mathijs Jonkers, organisator van het ONK Poker. “We zijn erg blij dat we nu al voor de vijfde keer samen het pokerkampioenschap van Veendam organiseren en hopen dit nog vele jaren door te kunnen zetten. ”

Iedereen kan meedoen
Iedereen die mee wil doen kan zich via de website inschrijven. Deelname aan het pokertoernooi kost slechts €12,50. “Door mee te doen krijg je niet alleen de kans om een gooi te doen naar de titel, maar ook de mogelijkheid om een leuk, laagdrempelig pokertoernooi in een professionele setting te spelen”. Het Pokerkampioenschap van Veendam begint om 19:30 uur.

Pagina's