Agenda

3D-printen in Bibliotheek VeendamDatum: 
woensdag 24 januari 2018 13:30 tot 16:00

 

Bibliotheek Veendam - 3D.jpg

Hoe werkt een 3D-printer? Hoe maak je een 3D-ontwerp? Ontdek het allemaal tijdens de gratis inloopmiddag in Bibliotheek Veendam. Woensdag 24 januari kun je van 13.30 uur tot 16.00 uur kennismaken met 3D-printen.

Voelen, uitproberen en testen: dat zijn de belangrijkste kenmerken voor De Fabriek in Bibliotheek Veendam. In deze werkplaats worden jong en oud uitgedaagd om nieuwe technieken uit te proberen.

Woensdag 24 januari kunnen bezoekers kennismaken met 3D-printen. Een sleutelhanger, een pion voor een bordspel of een oorbel? Iedereen mag deze middag een eigen ontwerp maken. Alle ontwerpen worden geprint en kunnen door de deelnemers op een later moment worden opgehaald.

De inloopmiddag 3D-printen begint woensdag 24 januari om 13.30 uur en duurt tot 16.00 uur.

Agenda

Lezing over de geschiedenis van VeendamDatum: 
woensdag 24 januari 2018 19:30

 

Woensdag 24 januari 2018 wordt er in de grote zaal in het A.G. Wildervanckhuis een lezing gegeven door Rink Oosting. De bijeenkomst wordt georganiseerd door Groei & Bloei Veendam en omstreken en is gratis toegankelijk voor leden, niet-leden betalen € 2,00. Aanvang 19.30 uur.

Groei & Bloei is een landelijke groenvereniging gericht op tuinieren. De vereniging heeft 130 afdelingen en rond de 35.000 leden. Ieder lid van de vereniging krijgt het tijdschrift Groei & Bloei 10 keer per jaar toegestuurd. Het magazine staat vol praktische tips, tuinreportage’s en achtergrondverhalen over plantensoorten en tuinieren. Voor meer informatie: www.groei.nl

Rink Oosting is een geboren en getogen Veendammer. Zijn hobby: streekhistorie. Hij heeft zich gespecialiseerd in het verzamelen van allerlei beeldmateriaal waarop woningen, straatbeelden, interieurs of oude beroepen te zien zijn. Bij beeldmateriaal moet u denken aan ansichtkaarten, foto’s, dia’s, boeken enz. Met dit beeldmateriaal probeert hij een zo’n goed mogelijk beeld te geven van hoe het straatbeeld er vroeger uit zag.

Agenda

Voorleesfestival in Cultuurcentrum vanBeresteynDatum: 
zaterdag 27 januari 2018 12:30 tot 16:00

 

Cultuurcentrum vanBeresteyn organiseert in het kader van De Nationale Voorleesdagen op zaterdag 27 januari een Voorleesfestival met theatervoorstellingen, workshops, spelletjes, dans en muziek!

Voorlezen is een feestje! Daarom organiseren de partners in Cultuurcentrum vanBeresteyn op zaterdag 27 januari een eigen Voorleesfestival voor peuters en kleuters. Van 12.30 uur tot 16.00 uur kunnen kinderen en (groot)ouders genieten van verhalen, muziek, dans én theater.

Theatervoorstelling Boer Boris
Het Voorleesfestival wordt om 12.30 uur geopend met de theatervoorstelling Boer Boris. Boer Boris, gebaseerd op de gelijknamige prentenboeken van Ted van Lieshout, woont op een boerderij. Hij heeft allerlei dieren, machines en een moestuin. Vandaag krijgt hij een bijzondere brief. Er komen twee inspecteurs op bezoek. Oei, dat is spannend!

Workshops en activiteiten
Na de theatervoorstelling kunnen de bezoekers meedoen aan verschillende workshops en spelletjes. Doe mee aan de voorlees- en knutselactiviteiten van Bibliotheek Veendam, Filmhuis VanBeresteyn en het Veenkoloniaal Museum of volg een van de workshops.

Dans mee met dansdocente Charlotte Uneken. In de foyer leert ze kinderen en (groot)ouders o.a. dansen als een tijger!

Theaterdocent Bert op ’t Ende is dol op de sprookjes van Hans Christian Andersen. In deze workshop mogen de peuters en kleuters zelf meespelen in het verhaal. Samen maken we een prachtig voorleestheater.

Saskia Valk is dé KinderYogaJuf. In deze ouder-kind workshop gaan jullie, aan de hand van een prentenboek, samen verschillende yoga-oefeningen doen.

Poppentheater Ssst…de tijger slaapt
Het Voorleesfestival eindigt met Poppentheater Jinky’s Mikmak. De voorstelling Ssst! De tijger slaapt is gebaseerd op het Prentenboek van het Jaar 2018.
Ssst! De tijger slaapt en de dieren willen haar niet wakker maken. Maar ze ligt wel vreselijk in de weg. Gelukkig heeft Kikker een idee: met een ballon zweven ze over de tijger heen. Daarbij kunnen ze wel wat hulp gebruiken….

Kaartverkoop
Kaarten,  € 5,- per persoon,  zijn verkrijgbaar via de theaterkassa van Theater vanBeresteyn of te reserveren via vanberesteyn@veendam.nl.

Agenda

Animatiefilm Coco in vanBeresteynDatum: 
zondag 28 januari 2018 14:00

 

De film gaat over de twaalfjarige Miguel, een enthousiaste jongen die in Mexico woont. Hij ontdekt een eeuwenoud mysterie dat hem naar een bijzondere en onverwachte reünie leidt. Hij komt terecht in een fantastische wereld. Daar ontmoet hij de oudere generatie en leert hij wat zijn plaats binnen de familie is. Ook ervaart hij hoe families door de tijden heen verbonden blijven door een eenvoudige herinnering. Daarmee begint het avontuur pas echt! De film is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar.

Zondag 28 januari 2018
Aanvang: 14.00 uur

Kaarten kopen kan via www.vanberesteyn.nl of bij de theaterkassa geopend van  ma – vr van 13.00 – 16.30 uur.

Reserveren via 0598 634566 en vanberesteyn@veendam.nl

Filmhuis vanBeresteyn / Museumplein 5a  / Veendam /  www.vanberesteyn.nl

Agenda

Drama film The Killing of a Sacred Deer in vanBeresteynDatum: 
maandag 29 januari 2018 20:00

 

Een charismatische en briljante chirurg neemt een jonge tiener onder zijn vleugels. In het begin mengt deze jongeling zich in het leven van zijn familie en ontregelt hij langzaam de dagelijkse gang van zaken. Het wordt echter steeds zorgwekkender en dreigender. Er is maar één afloop mogelijk: een ondenkbare opoffering. Met o.a. Nicole Kidman.

Maandag 29 januari
Aanvang: 20.00 uur

Kaarten kopen kan via www.vanberesteyn.nl of bij de theaterkassa geopend van  ma – vr van 13.00 – 16.30 uur.

Reserveren via 0598 634566 en vanberesteyn@veendam.nl

Filmhuis vanBeresteyn / Museumplein 5a  / Veendam /  www.vanberesteyn.nl

Agenda

Netwerkcafé VeendamDatum: 
dinsdag 30 januari 2018 10:00 tot 12:00

 

flyer-netwerkcafe-veendam.jpg

Agenda

Blueprint live vanuit vanBeresteynDatum: 
vrijdag 2 februari 2018 17:00 tot 19:00

 

_MG_9614.jpg

Blueprint live vanuit vanBeresteyn met
Jadea Kelly en het damestrio Sweet Alibi uit Canada

Vrijdag 2 februari is er weer een interessante, gratis toegankelijke, Blueprint livesessie vanuit de foyer van theater vanBeresteyn. Presentator Thomas Kaldijk ontvangt dit keer Jadea Kelly en het damestrio Sweet Alibi uit Canada. Zoals altijd is publiek welkom. Aanvang 17.00 uur.

Via de stream op www.rtveen.nl is het programma elke zondag te beluisteren en verder de hele week op www.rootsparadise.nl en www.rtveen.nl/programmering/blueprint/

Sweet Alibi
Een dames trio uit Winnipeg Canada, bestaande uit Jess Rae Ayre, Amber Rose en Michelle Anderson. Iemand omschreef het Canadese vrouwentrio Sweet Alibi als volgt: als Mumford and Sons en The Supremes een liefdesbaby hadden dan zou dat Sweet Alibi zijn. Op hun derde CD “Walking In The Dark” is die omschrijving weer zeer van toepassing. Rootspop met een fikse portie soul en prachtige zang. Moving To The Country is een potentiële zomerhit, het titelnummer is een tranentrekker van de hoogste orde en Not A Fight had niet misstaan op de legendarische debuutplaat van The Roches en Dark Train zou zo gecoverd kunnen worden door James Carr. Het trio wordt met name geroemd om de harmonieuze vocalen en in de pers worden ze omschreven als “ One Of Canada’s Hottest New Bands”.

Jadea Kelly
Jadea Kelly was in 2011 al een keer te gast in Blueprint en deze keer komt ze samen met het dames trio Sweet Alibi naar Veendam voor een sessie in Blueprint. Jadea verdeelt haar tijd tussen Toronto en Nashville en vorig jaar verscheen haar 3e cd “Love & Lust”. Droompop met persoonlijke, kwetsbare, welhaast therapeutische teksten. De plaat klinkt ongelooflijk fraai, dankzij het bijzondere gitaarwerk van de fenomenale Tom Juhas en de productie die doet denken aan wat Daniel Lanois deed met Emmylou Harris op Wrecking Ball. Dan zijn er nog de fraaie liedjes en de Kate Bush-achtige stem van Kelly. Dat maakt van Love & Lust een meer dan bijzondere plaat. In 2016 werd Jadea bij de Canadese Folk Music Awards gekozen tot “beste hedendaagse singersongwriter van het jaar”.

Agenda

Toneelvoorstelliing Ons genoegenDatum: 
zaterdag 17 februari 2018 20:00

 

Toneelvereniging Ons genoegen Borgercompagnie speelt in Buurthuis Noord-West te Veendam op zaterdag 17 februari en 3 maart a.s. het blijspel "Dei dekselse Lena Hopsasa", geschreven door Joh. E. G. Ruiter.

Aanvang: 20 uur
Kaarten a € 5,- bij Buurthuis Noord-West of P. Koekoek, telefoon 0598-622055.

Agenda

Muzikaal cabaretduo Vuile Huichelaar in vanBeresteynDatum: 
maandag 26 februari 2018 20:15

 

jan 26 Vuile Huichelaar - De vijfde van -Geert Gratama.jpg

Op vrijdag 26 januari is het weer meezingen geblazen in theater vanBeresteyn met Paulette Willemse en Saskia van Zutphen.

De communicatie tussen mannen en vrouwen zorgt voor een onuitputtelijke bron van inspiratie. Vol goede moed blijven vrouwen knokken om mannen te begrijpen en om begrepen te worden. Paulette Willemse en Saskia van Zutphen maakten als ervaringsdeskundigen hét meezingprogramma Vuile Huichelaar voor de bedrogen vrouw en hebben zich sindsdien ontwikkeld tot entertainers van hoog niveau. Verschillende typetjes met elk hun eigen kijk op relaties en het leven passeren de show, die bestaat uit schitterend repertoire uit de oude en nieuwe doos afgewisseld met sketches, conferences en hilarische filmpjes. Al vijf programma’s lang laten Paulette en Saskia honderden vrouwen lachen en zingen. Vuile Huichelaar is een ervaring waar je gelukkig en vrolijk van wordt.

Vrijdag 26 januari 2018
Aanvang: 20.15 uur

Reserveren via www.vanberesteyn.nl of bij de theaterkassa, geopend van ma – vr van 13.00 – 16.30 uur en één uur voor aanvang van de voorstelling.

vanBeresteyn / Museumplein 5a  / 9640 AD Veendam /  www.vanberesteyn.nl

Agenda

Jeugdsoos Escape in Dorpshuis De Wending
bestaat 40 jaarDatum: 
zaterdag 3 maart 2018 16:30

 

Jeugdsoos Escape.jpg

In maart 2018 is het 40 jaar geleden dat Jeugdsoos Escape in Dorpshuis De Wending werd geopend. Vanaf dat moment hebben vele jongeren genoten van ‘hun tijd in Escape’! Het mooie is dat Escape nog still going strong is...

Op zaterdag 3 maart 2018 wordt het 40 jarig bestaan gevierd met een reünie met aansluitend een feestavond waarbij uitgekeken wordt naar zoveel mogelijk jongeren van toen en nu! De reünie begint ’s middags om 17:30 uur. Er is ruim de tijd om (oude) bekenden terug te zien en herinneringen op te halen. Om zoveel mogelijk foto’s op grote schermen te laten zien wordt iedereen uitgenodigd materiaal aan te leveren via Escape40jaar@gmail.com

Aansluitend heeft de organisatie een stamppotbuffet voor de reünisten geregeld. Voor de reünie is opgave mogelijk via Escape40jaar@gmail.com waarbij reünisten aan kunnen geven of zij gebruik maken van het stamppotbuffet.

Voor de huidige generatie Escape-bezoekers is er in Jeugdsoos Escape vanaf 16:30 uur een Disco4KIDS met D.J. Ray. Op het moment dat de reünisten aan het stamppotbuffet gaan worden zij getrakteerd op gratis frietjes en snacks.

Vanaf 20:30 uur is er in de grote zaal van Dorpshuis de Wending een ‘Vinyl Dance Classis Party’ met Radio Noord coryfeeën: D.J.’s Jan van der Meide (de eerste echte Escape D.J.…) en Rolf Schreuder zijn met hun Drive-in show aanwezig en draaien deze avond de mooiste dansplaten van vinyl !!

Deze avond is voor iedereen, dus ook niet reünisten, gratis toegankelijk.

De reüniecommissie hoopt iedereen te begroeten op zaterdag 3 maart in Dorpshuis De Wending!!!

Pagina's