Agenda

Nieuw seizoen Alzheimer Café VeendamDatum: 
woensdag 19 september 2018 19:30 tot 21:00

 

Het nieuwe seizoen van het Alzheimer Café Veendam gaat op 19 september 2018  weer van start. U bent van harte uitgenodigd in het AG Wildervanckhuis, Borgerspark 2 in Veendam. De zaal gaat open om 19.00 uur, het programma begint om 19.30 en eindigt ca. 21.00 uur. De toegang is gratis

Het Alzheimer Café is een trefpunt voor mensen met dementie, hun partners, kinderen en vrienden. Ook hulpverleners en andere belangstellenden zijn van harte welkom. Dit Alzheimer café is elke derde woensdagavond van de maand en heeft elke maand een ander thema. Er is voldoende gelegenheid tot het stellen van vragen en delen van ervaringen.

Het onderwerp van deze avond is: Wat is het verschil tussen alzheimer en dementie? Psycholoog Claudia Hulshof van Zorggroep Meander gaat informatie hierover geven. Voor meer informatie kunt u bellen met Jakandra Boersma en Coby van den Brand (Zorggroep Meander, tel. 0598-686868) of met Gerda Linstra-Bruggers (Zorggroep Groningen, tel. 0598-696750).

Voor vragen over mantelzorgondersteuning neem gerust contact op met Sjeni Mustafa, Compaen, tel. 0598- 698119.

Agenda

Hoe ziet de huisartsenzorg voor longpatiënten eruit?Datum: 
donderdag 20 september 2018 14:00

 

Longfonds.jpg

 

Hoe ziet de huisartsenzorg voor longpatiënten eruit en wat kan de praktijkondersteuner voor u betekenen?

Op 20 september is er weer Longpunt Oost Groningen op de locatie woonzorgcentrum Veenkade van Zorggroep Meander, Kaap de Goede Hoop 1 in Veendam om 14.00 uur. Gastspreker deze middag is Rita Bijma, longverpleegkundige huisartsenpraktijk Muntendam en huisartsenpraktijk Oosterbroek. Zij gaat het onderwerp behandelen ‘Hoe ziet de huisartsenzorg voor longpatiënten eruit en wat kan de praktijkondersteuner voor u betekenen?’. U krijgt de patiëntenversie van de zorgstandaard astma/COPD mee naar huis. Tijdens de middag is er alle gelegenheid om met  de zorgverleners in gesprek te gaan en samen ervaringen uit te wisselen. U bent van harte welkom !

Wie een longziekte heeft, krijgt natuurlijk de nodige informatie en begeleiding van de huisarts of het ziekenhuis. Maar het omgaan met een (vaak) chronische ziekte omvat meer. Hoe gaat dat met de inname van medicatie? Hoe richt je je leven zo goed mogelijk in? Welke hulpmiddelen en instanties zijn er allemaal? En wat kan de omgeving voor je betekenen?

Ervaringen
Voor een antwoord op al deze vragen is er het Longpunt. Een initiatief van het Longfonds. Zes keer per jaar zijn er themamiddagen in Oost groningen op de locaties: Veendam, Winschoten en Stadskanaal waarop patiënten en hun partners en zorgverleners actuele informatie en praktische tips krijgen. Afwisselend houden onder meer (long)artsen, fysiotherapeuten, psychologen en maatschappelijk werkers er een voordracht. Maar het Longpunt is misschien nog wel het meest waardevol als dé plek om ervaringen uit te wisselen, tips op te doen en zorgen te delen.

Gratis deelname
Iedereen kan gratis deelnemen aan het Longpunt. Voor meer informatie kunt u mailen naar ellybeens@longfonds.nl   Zie ook www.groningen.longfonds.nl Bezoekers worden verzocht geen parfum of andere geurtjes te gebruiken; veel longpatiënten hebben daar last van.

Longfonds
In Nederland zijn een miljoen mensen met een chronische longziekte, zoals astma, COPD of een zeldzame longziekte. Het Longfonds  (voorheen Astma Fonds) zet zich in voor iedereen met een chronische longziekte en voor iedereen met gezonde longen.

Agenda

Lokale zangeres/schrijfster Kirsten Alting presenteert boekDatum: 
donderdag 20 september 2018 19:30

 

kristy.jpg

De lokale zangeres/schrijfster Kirsten Alting uit Ter Apel zal haar allereerste boek "God weeft goud door elk verhaal" komen presenteren bij Huizinga Boeken & Kado’s in Veendam.

Het afgelopen jaar heeft Kirsten, ook wel bekend onder haar artiestennaam "Kristy", hard gewerkt om haar levensverhaal op papier te zetten. Dit resulteerde in het boek "God weeft goud door elk verhaal" en verteld haar bewogen levensverhaal met alle hoogte-en dieptepunten. Van geboorte tot aan trouwen; van hoe de cd in Amerikaanse top 100 beland is tot aan hoe ze meerdere malen doodziek in het ziekenhuis lag en zelfs voor haar leven moest vechten. Toch was dwars door alles heen God aanwezig in haar leven.

god weeft Goud door elk verhaal.jpg

Het boek is een bemoediging voor iedereen die zich in een moeilijke of uitzichtloze situatie bevind, want er is hoop in elke situatie, hoe uitzichtloos die ook mag lijken!

De boekpresentatie vindt plaats om donderdagavond 20 september vanaf 19:30 uur. De toegang is gratis en er wordt voor een kop koffie met wat lekkers gezorgd. Kirsten zal ook een lied zingen en is er de mogelijkheid om het boek aan te schaffen/signeren.

Agenda

Week van de Loopbaan: gratis loopbaancheckDatum: 
vrijdag 21 september 2018 09:00 tot 11:00

 

DSCF0366 - Edited.jpg

Anneke Hemmen biedt op vrijdag 21 september een gratis loopbaancheck aan, in de Loopbaanwinkel in Wildervank.

Tijdens de Week van de Loopbaan kunnen werknemers een gratis loopbaancheck krijgen. Handig voor wie toe is aan een nieuwe stap in zijn of haar carrière of voor wie dat nog niet weet. Loopbaanprofessional Anneke Hemmen doet de gratis check -een kort gesprek aan de hand van een vragenlijst, met koffie of thee- op vrijdag 21 september van 9 tot 11 ‘s ochtends, in de Loopbaanwinkel aan de Poststraat 31 in Wildervank.

Regie voeren
Of je nu tevreden bent met je huidige baan (salaris) of niet: iedereen heeft wel eens een moment van bezinning: wil ik dit mijn hele leven doen of wil ik nog eens een stapje hogerop of juist iets heel anders binnen of buiten het bedrijf? De eerste stap is dat je leert de regie te voeren over je eigen loopbaan. En daar kun je niet vroeg genoeg mee beginnen. Wat voor werk je ook hebt. Het gaat erom dat je voor jouw loopbaan opkomt en in je werk het beste uit jezelf haalt. Daarmee maak je niet alleen je baas blij: het is ook en vooral in je eigen belang.

Kwaliteiten ontdekken
Loopbaanprofessionals kunnen je daarbij helpen. Zij vertellen hoe jij je kwaliteiten leert ontdekken en hoe je die kunt inzetten om meer te bereiken. Ze doen dat op verschillende manieren: coaching, workshops, maar ook met online testen. Ook wijzen ze je op de mogelijkheden die jouw werkgever je biedt. Zoals het loopbaanbudget in de zorgsector. Anneke Hemmen een interessant programma ontwikkeld met 6 G-experts: goed, gaaf, geluk, gezond, groei en geld.

Om deze dienstverlening en de mogelijkheden onder de aandacht te brengen; is het van 17 tot en met 22 september de Week van de Loopbaan. Met onder meer de gratis loopbaancheck in Wildervank.

Loopbaan Bootcamp
Voor wie de 21e niet kan is er een week later -zaterdag 29 september- op dezelfde locatie een nieuwe gelegenheid: de Loopbaan Bootcamp. Je gaat dan in groepsverband concreet aan de slag met jouw loopbaan. Er zijn workshops, coachinggesprekken en iedere deelnemer krijgt na afloop een goodiebag mee. Ook is er gedurende het dagprogramma (van 10:00 tot 16:30 uur) de mogelijkheid om individuele gesprekken te voeren èn gezellig bij te kletsen met andere deelnemers, onder het genot van een hapje en een drankje. Dit alles voor slechts 39,95 euro.

Info en aanmelden: www.mobiliteitsstylist.nl. Of kijk op de Facebookpagina van de Loopbaanwinkel (zoek op loopbaanwinkel).

Agenda

Tweede Nedmag Moonlight WalkDatum: 
vrijdag 21 september 2018 20:00

 

Video Moonlight Walk 2017

Tweede Nedmag Moonlight Walk
voor gehandicaptensport Veendam

De Lions Club Veendam maakt zich op voor de tweede Nedmag Moonlight Walk door Veendam. Vrijdagavond 21 september is het zo ver. Als de voortekenen niet bedriegen, zal het aantal deelnemers van vorig jaar (ruim 800) ditmaal worden overtroffen. 

De Moonlight Walk is een wandeling bij avondlicht van circa zes kilometer, waarbij de deelnemers onderweg worden verrast met een keur van verrassende culturele acts en optredens. Dit rondom vaak unieke plekjes in Veendam. Uiteraard wordt er onderweg gezorgd voor de inwendige mens.

Vorig jaar kwam het inschrijfgeld (10 euro per persoon) volledig ten goede aan de aanleg van een groot speeltoestel bij de kinderboerderij in recreatiegebied Borgerswold.

DSC_3139.JPG

Speeltoestel
In aanloop naar de tweede editie van de Moonlight Walk werd dit speeltoestel op donderdag 13 september jl. in gebruik genomen door president Saskia van Gessel van Lions Club Veendam en algemeen directeur Bert Jan Bruning van hoofdsponsor Nedmag. Dit in aanwezigheid van onder andere wethouder Henk-Jan Schmaal van Veendam.

De tweede Nedmag Moonlight Walk op vrijdag 21 september start om 20.00 uur. In verband met de te verwachten drukte start de inschrijving om 18.00 uur. Om lange wachtrijen te voorkomen is voorinschrijving mogelijk via de website www.moonlightwalkveendam.nl. De opbrengst van deze editie gaat naar de gehandicaptensport in Veendam.

Agenda

Nederlandse avonturen film Redbad in vanBeresteynDatum: 
maandag 24 september 2018 20:00

 

In de Nederlandse avonturen film Redbad, spelen 20 paarden van de Groningse broers Harm, Pieter en Dirk Prins van de manege Veendam. Een leuke detail is dat de broers zelf ook een klein rolletje vervullen.

Het verhaal gaat over zoon van Koning Aldigsl, deze  twijfelt aan de verouderde heidense rituelen van zijn volk. Hij komt in conflict met zijn vader als zijn vriendin Fenne aangewezen wordt om geofferd te worden aan de goden. Tijdens het offerritueel vallen de Franken de stad binnen. De Frisii (ook bekend als ‘de vrije mensen’) zijn Dorestad kwijt. Redbads oom Eibert zet aan tot een machtsgreep en geeft Redbad de schuld van de nederlaag en de dood van zijn vader. Vastgebonden op een vlot, wordt Redbad de zee opgeduwd om te sterven. Maar Redbad weet de tocht te overleven en spoelt aan bij de Vikingen. Daar leert hij de kracht van zijn eigen cultuur kennen. Hij wordt langzaam opgenomen in de clan. Nadat hij met de Vikingen meevecht tegen een rivaliserende clan Noormannen, trouwt hij met de dochter van koning Wiglek. Als hij samen met zijn vrouw terugkeert in Dorestad ontdekt hij dat zijn zus is uitgehuwelijkt aan de zoon van de Frankische koning Pepijn van Herstal. Hij ziet tijdens een jaarmarkt hoe priester Willibrord zijn zus met geweld bekeert en vernedert. Hij zweert haar te bevrijden. Dit kan hij niet alleen, maar het leger van zijn oom en neef, die inmiddels aan de macht zijn, lijkt niet sterk genoeg om de Franken te verslaan.

Datum: maandag 24 september
aanvang: 20.00 uur
Toegang: € 7,50 - niet leden

Kaarten kopen kan via www.vanberesteyn.nl of bij de theaterkassa, geopend van ma – vr van 13.00 – 16.30 uur.

Reserveren via 0598-634566 en vanberesteyn@veendam.nl

Filmhuis vanBeresteyn / Museumplein 5a  / Veendam /  www.vanberesteyn.nl

Agenda

Groei & Bloei lezing Stadskudde OldambtDatum: 
woensdag 26 september 2018 19:30

 

Woensdag 26 september 2018 wordt er in de grote zaal in het A.G. Wildervanckhuis te Veendam een lezing gegeven door Pieter Kunst. De bijeenkomst wordt georganiseerd door Groei & Bloei afdeling Veendam en omstreken en is gratis toegankelijk voor leden, niet-leden betalen € 2,00. Aanvang 19.30 uur .

Groei & Bloei is een landelijke groenvereniging gericht op tuinieren. De vereniging heeft 130 afdelingen en rond de 30.000 leden. Ieder lid van de vereniging krijgt het tijdschrift Groei & Bloei 10 keer per jaar toegestuurd. Het magazine staat vol praktische tips, tuinreportage’s en achtergrondverhalen over plantensoorten en tuinieren. Voor meer informatie: www.groei.nl

Hoe een hobby uit kan groeien tot een bedrijf. Pieter Kunst hield met zijn vrouw jaren geleden als hobby een aantal schapen rondom hun verbouwde boerderij in Blijham. Zijn droom was om ooit een grote schuur te bezitten met nog veel meer schapen. Toen het aantal schapen zich had uitgebreid naar zo'n 100 stuks deed zich de mogelijkheid voor een grotere boerderij te kopen in Beerta. De kudde groeide verder en in 2011 maakte Pieter Kunst de keuze om zijn baan op te zeggen en zich volledig te richten op de schapen. Zo ontstond de Stadskudde Oldambt. Het bedrijf is inmiddels een erkend leerbedrijf, waar tevens workshops worden gegeven en activiteiten rondom de kudde worden georganiseerd. Pieter Kunst zal vertellen over de Stadskudde en wat daar allemaal mee samenhangt.

Agenda

Cruisepresentatie door salesteam Holland America Line
Veenkoloniaal MuseumDatum: 
woensdag 26 september 2018 20:00

 

MS Veendam Foto Annelies Meybaum .JPG

In het kader van de expositie ‘Veendam in de vaart’ wordt op woensdag 26 september in het Veenkoloniaal Museum een cruisepresentatie gegeven door het salesteam van de Holland America Line.

In de cruisepresentatie wordt ingegaan op de cruisebelevenis van nu, beginnend met beelden van de 'Veendam', een van de kleinere schepen van de HAL. Vervolgens wordt een overzicht gegeven van de andere cruiseschepen van de HAL. Welke schepen varen er nog meer, hoe zien die er van binnen uit, wat voor hutten zijn er beschikbaar, wat zijn de bestemmingen/routes, wat valt er allemaal te beleven tijdens een cruise? Na afloop van de cruisepresentatie is er gelegenheid om onder leiding van de samensteller van de tentoonstelling, de expositie te bezoeken.

Het Veendammer Travel XL Reisburo Tulleken is op de avond van 26 september eveneens aanwezig met een informatiestand. Opgave vóór 12 september via: strikkers@veenkoloniaalmuseum.nl of telefonisch 0598-364224.

Woensdag 26 september 2018
Aanvang 20.00 uur (inloop vanaf 19.30 uur met koffie)

De entree is gratis

Agenda

Cruisepresentatie door salesteam Holland America LineDatum: 
woensdag 26 september 2018 20:00

 

boot veendam.jpg

In het kader van de expositie ‘Veendam in de vaart’ wordt op woensdag 26 september in het Veenkoloniaal Museum een cruisepresentatie gegeven door het salesteam van de Holland America Line.

In de cruisepresentatie wordt ingegaan op de cruisebelevenis van nu, beginnend met beelden van de 'Veendam', een van de kleinere schepen van de HAL. Vervolgens wordt een overzicht gegeven van de andere cruiseschepen van de HAL. Welke schepen varen er nog meer, hoe zien die er van binnen uit, wat voor hutten zijn er beschikbaar, wat zijn de bestemmingen/routes, wat valt er allemaal te beleven tijdens een cruise? Na afloop van de cruisepresentatie is er gelegenheid om onder leiding van de samensteller van de tentoonstelling, de expositie te bezoeken.

Het Veendammer Travel XL Reisburo Tulleken is op de avond van 26 september eveneens aanwezig met een informatiestand. Opgave vóór 21 september via: strikkers@veenkoloniaalmuseum.nl of telefonisch 0598-364224.

Woensdag 26 september 2018
Aanvang 20.00 uur (inloop vanaf 19.30 uur met koffie)
De entree is gratis

Kijk voor informatie op www.veenkoloniaalmuseum.nl

Veenkoloniaal Museum -  Museumplein 5, Veendam - (0598) 36 42 24  

Pagina's