Agenda

Lezing over Leven met verlies en rouwDatum: 
maandag 28 mei 2018 19:30

 

Foto persbericht lezing leven met verlies en rouw.jpg

‘Wat als het leven nou eens niet zo loopt, als je had bedacht!’
Hoe ga je verder als zekerheden wegvallen? Als zekerheid een illusie blijkt te zijn?
Hoe bouw je jezelf weer op na verlies van wezenlijke levensgebeurtenissen, zoals het verlies van een relatie, scheiding, gezondheid, zelfvertrouwen, verlies van een overleden dierbare of verlies van je baan?

Maandag 28 mei geven de auteurs Monique Goemans en Esther Bohte-de Wilde een lezing over Leven met verlies en rouw bij In Balans Massage en Gezondheid, Boven Westerdiep 170 in Veendam.

Tijdens deze lezing geven Monique en Esther uitleg over hun ervaringen en verlieservaringen van mensen om hun heen. Ze vertellen over verlies, rouw en methodes om vanaf hier verder te gaan, het leven weer op of vast te pakken. En het zelfs persoonlijke groei op kan leveren wanneer er acceptatie is voor datgene wat is, en vanuit daar weer verder te leven.

De avond start om 19.30 uur en kost € 7,50 inclusief koffie en thee. Aanmelden voor de lezing kan bij Margit Ceska via margit@inbalans.nu of via contact@uitgeverijvoelsprietje.nl.

Agenda

Komisch drama The Death Of Stalin in vanBeresteynDatum: 
maandag 28 mei 2018 20:00

 

Deze amusante geschiedenisles draait op maandag 28 mei. De film is een Britse satire over de dagen vóór de begrafenis van Stalin. Dagen die een sardonisch licht werpen op alle waanzin, verdorvenheid en onmenselijkheid van zijn dictatoriale regime. Dagen die de mannen uit zijn entourage zullen vechten om de erfenis van de hoogste macht. En het is allemaal gebaseerd op echte gebeurtenissen

Op 2 maart 1953, in het midden van de nacht, krijgt Joseph Stalin een beroerte. Stalin regeerde met absolute macht over het volk van Rusland. Twee dagen later werd hij dood verklaard. In deze twee dagen heerst er een hevige concurrentieslag voor het verkrijgen van de hoogste macht. Zijn ministers bakkeleien over de controle; sommige willen positieve veranderingen in de Sovjet-Unie, andere hebben meer sinistere motieven. Wat volgt zijn twee dagen van waanzin, perversiteit en onmenselijkheid.

Maandag 28 mei
Aanvang: 20.00 uur

Kaarten kopen kan via www.vanberesteyn.nl of bij de theaterkassa, geopend van  ma – vr van 13.00 – 16.30 uur.

Reserveren via 0598 634566 en vanberesteyn@veendam.nl

Filmhuis vanBeresteyn / Museumplein 5a  / Veendam /  www.vanberesteyn.nl

Agenda

Netwerkcafé Veendam - FNV te gastDatum: 
dinsdag 29 mei 2018 10:00 tot 12:00

 

flyer-netwerkcafe-veendam.png

Dinsdag 29 mei as. is er weer Netwerkcafé Veendam in Dukdalf 2.0, De Reede 1 te Veendam. Met dit keer is de FNV als gast! 

Agenda

Maartje & Kine met muzikale cabaretshow VibratoDatum: 
zaterdag 2 juni 2018 20:15

 

juni 2 Maartje en Kine_resize.jpg

Maartje & Kine met muzikale cabaretshow Vibrato!
op zaterdag 2 juni in vanBeresteyn

Kruis een Noorse ingenieur met een Nederlandse muzikant, mix dat met Balkan, klassiek, folk en tango - en je hebt Maartje & Kine! Met hun eerste show ‘Vreemd Folk’ veroverden ze de harten van velen en met hun tweede show ‘De Goldberg Machine’ – over hun fascinatie voor technologie - bevestigden ze hun unieke muzikaliteit en humor.

Maartje & Kine bespreken en bezingen de waan van de dag met opmerkelijke gedachtes en eigenzinnige observaties. Deze muzikale tsunami vliegt moeiteloos van accordeon naar viool, piano naar banjo en van zingende zaag naar basbalalaika. Twee positief geladen elektrische deeltjes die u gegarandeerd vrolijk het theater doen verlaten.

De voorstelling stond gepland op 9 februari j.l., in de periode dat de griepgolf heerste en ook één van de dames werd geveld. De voorstelling kon toen niet doorgaan en werd verplaatst naar zaterdag 2 juni.

Zaterdag 02 juni 2018
Aanvang: 20.15 uur
Toegang: € 16.00

Reserveren via www.vanberesteyn.nl of bij de theaterkassa,
geopend van ma – vr van 13.00 – 16.30 uur en één uur voor aanvang van de voorstelling.

vanBeresteyn / Museumplein 5a  / 9640 AD Veendam /  www.vanberesteyn.nl

Agenda

Romantisch drama film The Guernsey Literary Society
in Filmhuis vanBeresteynDatum: 
dinsdag 5 juni 2018 20:00

 

In de nasleep van de Tweede Wereldoorlog ontvangt de jonge charismatische schrijfster Juliet een brief van een lid van een mysterieuze boekenclub die in de oorlog op het eiland Guernsey werd opgericht. Haar nieuwsgierigheid is gewekt en Juliet besluit naar het eiland af te reizen. Daar ontmoet ze de heerlijk excentrieke leden van de Guernsey Literary and Potatoe Peel Pie Society, inclusief Dawsey, de ruige en intrigerende boer die haar de brief stuurde. Terwijl de geheimen van hun oorlogstijd zich ontvouwen, veranderen Juliet’s groeiende liefde voor het eiland, de boekenclub en haar genegenheid voor Dawsey haar leven voorgoed.

De Nederlander Michiel Huisman speelt de rol van Dawsey. Regisseur Mike Newell maakte eerder de films Four Weddings and a Funeral en The Best Exotic Marigold Hotel.

Maandag 4 juni
Aanvang: 20.00 uur
Toegang: € 7,50 niet leden

Kaarten kopen kan via www.vanberesteyn.nl of bij de theaterkassa, geopend van  ma – vr van 13.00 – 16.30 uur.

Reserveren via 0598 634566 en vanberesteyn@veendam.nl

Filmhuis vanBeresteyn / Museumplein 5a  / Veendam /  www.vanberesteyn.nl

Agenda

Robotmiddag in Bibliotheek VeendamDatum: 
woensdag 6 juni 2018 14:00 tot 16:30

 

Dash & Dot Veendam.jpg

Woensdagmiddag 6 juni staat de wekelijkse kindermiddag in Bibliotheek Veendam volledig in het teken van robots. Deze middag kunnen kinderen en (groot)ouders leren programmeren met de leukste robotjes.

Maak kennis met de robots van de bibliotheek. Deze schattige robotjes horen geluiden, reageren op licht, zien objecten en doen wat jij wilt. Je kunt ze bijvoorbeeld laten dansen, rare geluiden laten maken of door een doolhof laten lopen. Altijd al willen leren programmeren? Kom dan op woensdag 6 juni tussen 14.00 uur en 16.30 uur naar de gratis inloopmiddag in Bibliotheek Veendam.

Agenda

Openbare afdelingsvergadering D66 VeendamDatum: 
woensdag 6 juni 2018 19:30

D66-Veendam_0.png

D66 Veendam houdt op woensdag 6 juni vanaf 19.30 uur in de Bibliotheek aan het Museumplein in Veendam een openbare afdelingsvergadering. Na enkele huishoudelijke onderwerpen en een vooruitblik op de in 2019 te houden verkiezingen voor Provinciale Staten en voor het Europees Parlement gaan leden en andere belangstellenden met D66-fractievoorzitter Alian Spelde en beoogd wethouder Jaap Velema in gesprek over het collegeprogramma 2018-2022.

Zoals eerder gemeld hebben GemeenteBelangen, PvdA, VVD en D66 een principeakkoord bereikt over een collegeprogramma voor de raadsperiode. Op dit moment wordt het programma definitief gemaakt. Tijdens de raadsvergadering op maandag 28 mei wordt het programma gepresenteerd. Dan vindt bovendien de installatie van de nieuwe wethouders plaats.

Pagina's