Agenda

Boekstartdag met gebarenworkshopDatum: 
zaterdag 3 juni 2023 14:00

 

hands-6050017_1920.jpg
Foto debradeka

Activiteit jonge kinderen:
Boekstartdag met gebarenworkshop voor de jongste kinderen.

Op zaterdag 3 juni 2023 organiseert BoekStart samen met de bibliotheken voor de derde keer een landelijke BoekStartdag. We heten de allerjongste bezoekers en hun (groot)ouders extra hartelijk welkom tijdens deze leuke dag met activiteiten waarbij kinderen ontdekken hoe fijn het is om samen met boekjes en taal bezig te zijn.

Tijdens de Boekstartdag op 3 juni geeft Martina Paulmann van de Gebarendoodle om 14.00 twee workshops over baby- en kindergebaren. Gebaren zijn goed voor taal en spraakontwikkeling!

Wil je weten wat er in het hoofdje van je kind omgaat? Wil je zijn behoeftes kunnen begrijpen en ongemak wegnemen? Met Babygebaren krijg je de tools in handen om al voor de gesproken taal te communiceren met je kindje.

Wees welkom om deze workshop bij te wonen tijdens de boekstartdag. De workshop is gratis.

Agenda

Muzikale hoogstandjes met Harry SacksioniDatum: 
zaterdag 3 juni 2023 20:15

 

Juni 3 Harry Sacksioni - 50 jaar On Stage, Dat kunnen ze allemáál wel zeggen... (Jan Swinkels).jpg

Muzikale hoogstandjes met Harry Sacksioni

Hij kan het zelf bijna niet geloven, Harry Sacksioni is de afgelopen 50 jaar toch echt ieder jaar op tournee geweest, in binnen- en buitenland. Neem daarbij het feit dat hij bijna elk tournee nieuwe nummers in de koffer had en het zal niemand verbazen dat dit jubileumprogramma rijkelijk gevuld is met muzikale hoogtepunten en hoogstandjes.

Omdat de bron van de gitaarvirtuoos nooit lijkt op te drogen, speelt hij tijdens ‘Dat kunnen ze allemáál wel zeggen…’ ook gloednieuw werk. De titel van zijn programma verwijst naar een van de vele verhalen uit zijn in 2020 verschenen anekdotenboek over een halve eeuw on the road, waaruit tijdens dit concert een aantal mooie, bizarre en hilarische verhalen voorbijkomt. Het geeft een intrigerende kijk in het leven van de man die begin dit jaar voor het twaalfde jaar op rij verkozen werd tot Beste Akoestische Gitarist van de Benelux.

Datum zaterdag 3 juni
Aanvang: 20:15 uur
Toegang: € 20,00 [ Inclusief garderobe en drankje ]

Tickets en informatie via: www.vanberesteyn.nl, 0598-634566 of de
 theaterkassa. Geopend van maandag tot en met vrijdag van 10.00 – 16.00 uur.

vanBeresteyn / Museumplein 5a  / 9640 AD Veendam /  www.vanberesteyn.nl

Agenda

Bespaar BazaarDatum: 
zaterdag 10 juni 2023 13:00

 

piggy-bank-g6a20f4062_1280.jpg
Foto luxstorm

Op zaterdag 10 juni 2023 organiseert deBasis Veendam van 13.00 - 16.00 uur de Bespaar Bazaar. Tijdens deze informatie markt worden tips en informatie over geld besparen gegeven. Maar daarnaast zijn er ook allerlei leuke activiteiten, workshops en ruil- en weggeef tafels.

Het programma
Mensen kunnen meedoen of kijken naar: modeshows, zelf wasmiddel maken, leren repareren of een kasboek bijhouden. Men kan stekjes, kinderkleding, boeken en nog veel meer ruilen of weggeven! Uiteraard is de toegang gratis.

Alles op een rij
Wanneer:      zaterdag 10 juni 2023
Hoe laat:      13.00 – 16.00 uur
Waar:           Veenkompas, ingang Ontmoeting, Jan Salwaplein 3, Veendam

Agenda

Zomerse klanken en gierende gitaarsolo's
in  Parkzicht VeendamDatum: 
zaterdag 10 juni 2023 21:30

 

band Los Cascos - Foto 1.png
Archieffoto

Zomerse klanken en gierende gitaarsolo's in  Parkzicht Veendam

Zin in een zomers feestje? Kom dan 10 juni naar Parkzicht en geniet van de Latin-pop band Los Cascos! Los Cascos is een band uit de regio Veendam/Groningen die zowel eigen nummers als covers speelt. Denk aan Santana, Gipsy Kings, Juanes, Buena Vista Social Club en nog veel meer. Stilstaan is geen optie! De aanstekelijke, zomerse muziek in combinatie met het enthousiaste karakter en de ruimschootse muzikale ervaring van de bandleden, zorgt bij ieder optreden weer voor een heerlijke sfeer. 

Los Cascos is bekend om hun unieke mix van Latin- en popmuziek, en hun energieke en meeslepende liveoptredens. Met hun aanstekelijke beats, meeslepende melodieën en opzwepende ritmes zullen ze je zeker laten dansen en zingen. Hun muziek is een feest voor de zintuigen en hun optredens zijn altijd een explosie van kleur, geluid en passie.

Of je nu een fan bent van Latin-muziek of gewoon op zoek bent naar een leuke avond uit, Los Cascos is de band voor jou. Met hun unieke stijl en onweerstaanbare energie, zullen ze je gegarandeerd een geweldige tijd bezorgen.

Dus haal je dansschoenen uit de kast en maak je klaar voor een onvergetelijke avond. Mis deze kans niet om Los Cascos live te zien in Brouwhotel Parkzicht te Veendam op 10 juni a.s. Koop nu je tickets en bereid je voor op een avond vol muziek, dans en plezier!

Kaarten zijn te verkrijgen via de ticketshop van Parkzicht of aan de receptie van Brouwhotel Parkzicht.

http://www.loscascoslatin.com/

Agenda

Docentenconcert
Muziek-, Dans- en Theaterschool VeendamDatum: 
zondag 11 juni 2023 14:00

 

202371144_4128342150593040_4525619352512991707_n.jpg

Muziek-, Dans- en Theaterschool Veendam organiseert
docentenconcert op zondag 11 juni in vanBeresteyn

In het kader van het 125-jarig bestaan organiseert de MDT in 2023 diverse docentenconcerten. Zondag 11 juni is dat een concert van maar liefst drie pianodocenten: Stefanie Rotzsch, Greta Gutuleac en Peter Cramer.
Celliste Eleanore Tan zal de pianodocenten in een aantal stukken bijstaan.

Stefanie Rotzsch studeerde muziekwetenschappen aan de universiteit van Frankfurt am Main en piano aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht bij de concertpianist David Kuyken. Ze is afgestudeerd musicologe, docerend en uitvoerend musicus. 

Peter Cramer trad met cellist Maarten Boasson sinds 1994 op als duo in binnen- en buitenland. Het duo gaf onder meer concerten in New York, Wenen en Parijs.

Greta Gutuleac studeerde aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen af in 2018. Ze inspireert vooral jonge pianisten op Instagram en TikTok met video’s over het dagelijks studeren van piano repertoire.

Eleanore Tan is celliste en vormt met regelmaat een duo met Peter Cramer. Op jonge leeftijd kreeg ze les van Michiel Borstlap en doorliep met succes verschillende conservatoria waaronder Sweelinck-Academie van het Conservatorium van Amsterdam en het Prins Claus Conservatorium in Groningen.

De piano is één van de meest gekozen instrumenten op de Muziek-, Dans- en Theaterschool. Naast twee docenten pop en jazz piano telt de MDT maar liefst vier docenten piano met een klassieke achtergrond. Behalve de techniek van het piano spelen en het leren noten lezen, richten docenten en leerlingen zich wekelijks op de ontwikkeling van muzikaliteit en speelplezier.

Het concert begint om 14.00 uur. Kaarten € 3,00 zijn te reserveren via www.vanberesteyn.nl en verkrijgbaar bij de theaterkassa.

Agenda

Zechsal Wandelmarkt 2023Datum: 
zaterdag 17 juni 2023 10:00 tot 15:00

 

Afbeelding social media.jpg

Op zaterdag 17 juni 2023 wordt in Veendam de tweede editie van de Zechsal Wandelmarkt gehouden. Van 10:00 tot 15:00 uur staat het plein voor het Zechsalgebouw aan de Van Stolbergweg 30 in het teken van wandelen door stad en land. 

Linksaf of toch rechtdoor? Alleen of toch samen? In de buurt of juist ver van huis? Keuzeproblemen!
De kuiten koud en stram, de schoenen klemmen, het kleine teentje gloeit. Ongemakken! 
Alle wandelaars kennen dit. Het pad van de lopers is niet altijd met fluweel bestraat of helder aangegeven. En toch wandelen ze door.

De Zechsal Wandelmarkt biedt de bezoeker alles wat nodig is om vrolijk en zorgeloos op pad te gaan. De helende werking van de magnesiumproducten van Zechsal. De zachtheid van Wandelwol op de voeten. De kosteloze zorg van masserende handen van therapeuten die tijdens de wandelmarkt bezoekers een behandeling geven. De wijze woorden van de wandelcoach Eltjoh Glazenburg. De brede kennis van de Koninklijke Wandelbond Nederland en Tocht om de Noord. De inspiratie door aanbieders van wandelreizen van Buiten(b)enig en stadwandelingen van Puutje. Plus lezingen en workshops over wandelen en wandelproducten. 

Dat alles is te vinden op deze leuke en vrij toegankelijke markt. Gezellige live muziek door Josien Bakker en heerlijke espresso of cappuccino van de koffie TukTuk nodigen uit tot gesprekken over wandelen en buiten zijn. Er is een wandelspeurtocht door Veendam uitgezet waarmee leuke prijsjes zijn te winnen, ook leuk voor kinderen. En wat fijn is: bij slecht weer gaat de markt door, lekker droog in het Zechsalgebouw.

Natuurlijk is de showroom is tijdens de markt geopend en speciaal voor de bezoekers van de Zechsal Wandelmarkt worden alle Zechsal-producten dan met 20% korting aangeboden. Een reden te meer om de reis naar Veendam te ondernemen. Voor meer informatie kun je terecht op www.zechsal.nl of op de Facebook/Instagram pagina van Zechsal.
 

Agenda

17e Veendammer Turftocht op zondag 2 juli asDatum: 
zondag 2 juli 2023 09:00

 

Turftocht 2023 def.jpg

Wandelaars en fietsers uit Veendam en omstreken kunnen op zondag 2 juli as. eindelijk, na 3 jaren corona, weer meedoen met alweer de 17e Veendammer Turftocht. De start is traditiegetrouw bij La Vache in de Kerkstraat. Wandelaars starten vanaf 09.00 uur, de fietsers vanaf 10.00 uur.

Sinds 2004 heeft de organisatie van de Veendammer Turftocht (Ondernemersvereniging Veendam Centraal) een eer hoog te houden als het gaat om mooie fiets- en wandelroutes door de Veenkoloniën. Spil van de Turftocht is Veendam. Vanuit het centrum wordt gefietst of gewandeld naar plaatsen in de buurt. Maar andersom kan ook: de wandelaars worden vervoerd naar een plaats buiten Veendam en wandelen vervolgens terug. Wat het wordt, is elk jaar een verrassing voor de ruim 300 deelnemers en dat maakt de tocht zo leuk.

Dit jaar bestaat het sportieve aanbod uit twee fietstochten (45-55 km) en een wandeltocht (+/-20 km). De fietstocht van 45 km kan worden uitgebreid met een lus van zo’n 15 km voor de echte doortrappers of elektrische fietsen.

Deelname aan de Turftocht kost € 10,-. Voor dat bedrag krijgt u een duidelijk omschreven fiets- of wandelroute, koffie/thee met koek, een lunchpakket en een tegoedbon. Startbewijzen zijn verkrijgbaar bij Brasserie La Vache, Jac. Sulter Fietsen, Kars Potze mannenmode by Chris, Primera Hiemstra, Schott Schoenen, Valkema Sport en Wim Hofman Groente & Fruit in Veendam.

Kijk op www.veendammerturftocht.nl voor meer informatie.

Agenda

Skeelermarathon op wielerbaan 
Leer- en Sportpark De LangeleegteDatum: 
zaterdag 8 juli 2023 15:00

 

MA 5 Veendam - Liggend.png

Skeelermarathon op wielerbaan 
Leer- en Sportpark De Langeleegte

Op zaterdag 8 juli 2023 organiseert de Stichting Sportpromotie Veendam de KNSB Reggeborgh Marathon Inline Cup op de wielerbaan van het Leer- en Sportpark De Langeleegte. Het doel van de stichting is het organiseren en promoten van sportevenementen in de gemeente Veendam. Na een aantal jaren zonder evenementen door de COVID-19 maatregelen zijn we verheugd weer een nieuw aansprekend evenement in onze gemeente Veendam te kunnen organiseren.
 
De skeelerwedstrijd is onderdeel van de Reggeborgh Marathon Inline Cup en wordt in samenwerking met de KNSB georganiseerd. Aan de start staan rijders uit heel Nederland die strijden om hun plaats in de eerste- en de topdivisie. De eerste wedstrijd begint om 15.00 uur. De laatste wedstrijd start om 17.30 uur. Voor de deelnemers is het parcours aan de Langeleegte met zijn 1,7 kilometer zeker uitdagend te noemen. Met name door de snelle bochten, de steile klim van het viaduct en de tunnel die iedere ronde genomen moet worden.
 
Het beloofd dus een spectaculair schouwspel te worden. Bezoekers zijn van harte welkom om de wedstrijden te volgen. De toegang is gratis en men kan onder meer vanaf de hoofdtribune van het Henk Nienhuis Stadion alle wedstrijden goed volgen.

Agenda

Grote boeken- en platenmarkt in vanBeresteynDatum: 
zaterdag 15 juli 2023 10:00 tot 15:00

 

book-wall-1151405_1920.jpg

Tientallen antiquariaten presenteren 2ehands en antieke boeken,
maar ook vinyl en ansichtkaarten.

Geschiedenis – Tweede Wereldoorlog – Regionale geschiedenis Groningen en Drenthe – Kunst – Oude en zeldzame boeken – Kunstnijverheid – Literatuur
– Thrillers – Natuur – Vogels - Tuin en landschap

Mogelijkheid om uw boeken te laten taxeren.

Informatie bij champclark.meijer@gmail.com

Zaterdag 15 juli van 10.00 tot 15.00 uur
Cultuurcentrum vanBeresteyn, Museumplein 5a Veendam
Gratis entree en gratis parkeren

Agenda

The Blues Brothers tribute Band
op 2e Let the Sixties Roll in VeendamDatum: 
zaterdag 25 november 2023 20:00

 

tBBtB001.jpg

The Blues Brothers tribute Band op 2e Let the Sixties Roll in Veendam.

De dertienkoppige (!) band – inclusief vijf blazers – The Blues Brothers tribute Band is zaterdag 25 november een van de hoofdacts tijdens de 2e Let the Sixties Roll 2023 in Grand Café Java in Veendam.

“We zijn heel erg blij dat we deze fantastische band hebben kunnen vastleggen”, vertelt medeorganisator Dirk Jan Brouwer. The Blues Brothers tribute Band werd begin maart 2006 opgericht. Amper een jaar later won deze band de grote muziekwedstrijd ‘The Clash of the Coverbands’. Hieraan deden ongeveer 1.600 bands mee.

The Blues Brothers tribute Band heeft inmiddels 140 optredens achter hun naam staan. Goed voor bijna 100.000 bezoekers. Wellicht haalt de formatie deze mijlpaal tijdens het muziekfestival in Veendam.

In Veendam zal de band zeker nummers als Hold on I’m, coming, Polk salad Annie, Wolly Bully en Walking the Dog zingen én spelen. Een show van deze hoofdact is een muzikale rondreis door het hart van de Amerikaanse muziekhistorie.

Blues, jazz, rock, funk, soul, pop, dixieland en bossa nova. Het komt zaterdag 25 november allemaal voorbij in Grand Café Java. De organisatie van hét muziekfeest van Veendam hoopt binnenkort meer (grote) namen bekend te maken.

De voorverkoop is reeds gestart. Bestellen kan via de website www.letthesixtiesroll.nl