Overslaan en naar de inhoud gaan

Agenda

Advertentie

Alzheimer Café Veendam op 19 juni

Door Redactie op maandag, 10 juni, 2024 - 10:19
Datum
-

 

Onderwerp: “Alles rondom de mantelzorger”
Gastsprekers: Sjeni Mustafa, coördinator Steunpunt Mantelzorg deBasis
Wanneer: 19 juni ’24   19.30-21.00 uur, koffie staat klaar vanaf 19.00 uur.
Waar: Breehorn, Boven Westerdiep 86, 9641 LK in Veendam 
Voor wie:  Voor mensen met dementie, hun naasten en belangstellenden. Elke derde woensdag  van de maand kunnen bezoekers in alle openheid met elkaar praten over dementie.
Gespreksleider: Janette Dijk
Toegang: Gratis
Informatie: Sjeni Mustafa, coördinator Steunpunt Mantelzorg deBasis ma t/m do, tel. 0598-698114

Advertenties

Night of the Guitars en jong talent ‘Nighthunt’

Door Redactie op zondag, 16 juni, 2024 - 09:50
Datum

 

Night of the Guitars en jong talent ‘Nighthunt’ 
op zaterdag 22 juni Museumplein Veendam

Stichting Bogdike organiseert op 22 juni de 29ste editie van Night of the Guitars, een  muziekspektakel dat jaarlijks veel bezoekers op de been brengt. 

Op het Museumplein wordt het podium opgebouwd voor de muzikanten uit Veendam (of gelieerd aan de Veendammer muziekscene). Vanaf 20.00 uur worden afwisselend en in verschillende samenstellingen bekende en minder bekende topnummers gespeeld. De muzikanten selecteren als altijd een flink aantal nummers die in een paar avonden worden ingeoefend. De setlist dit jaar staat weer garant voor een avond stevige rockmuziek.

De bezetting: Bé Brakke, Evert Erents, Coos Grevelink, Erik Drent, Hans Steneker, Kitty van der Klugt, Jacques Hoefsmid, Fred Kerdijk, Marcel van Mook, Alex Luttjeboer, Chris Kleine, Petra Erents, Kelly Hamberg, André Kuik, Rob de Valk, Klaas Post, Bert Meis, Peter Hollemans, Djai-Mac Wolthof en Everhard Sprik die als altijd ook tekent voor de presentatie.

Vanaf 14.00 is het podium voor jonge talenten van de Muziek-, Dans- en Theaterschool Veendam. Onder leiding van bandcoaches Wietze Koning en Ronald Jonker treden jonge muzikanten op in de leeftijd van 10 – 18 jaar. Sascha Nijhof laat van zich horen en de afsluiter van de middag komt van de band The Whisky Incident, met o.a. Suze Schoenmaker-Wilkens en Tommie Huisman. De Nighthunt begint om 14.00 uur duurt tot ca. 16.30 uur. 
 

Advertenties

Jamsessies bij Jongerencentrum Break!

Door op zaterdag, 20 januari, 2024 - 13:21
Datum

 

Jamsessie.jpg

Break! en de MDT Veendam slaan, voor het tweede jaar, de handen ineen en organiseren voor jongeren vrij toegankelijke jamsessies in jongerencentrum Break! aan het Salwaplein.
De sessies worden begeleid door MDT gitaardocent Wietze Koning.

De muziekavonden zijn bedoeld om jongeren van 12 t/m 21 jaar kennis te laten maken met het spelen van een instrument en zangtalenten te laten horen. Maar ook om zelfverzekerd op een podium te staan en jezelf leren uiten op een muzikale manier. Dit alles laagdrempelig waar natuurlijk het plezier voorop staat.

Muziek is een magisch middel waarmee jongeren op een veilige manier hun gevoelens kunnen uiten. Als je er niet over durft te praten, dan kan je er altijd nog over zingen.

Aanmelden is niet nodig, ook publiek is van harte welkom! De jamsessies zijn op elke laatste woensdag van de maand.

Datum Jamsessies 

  • 26 juni van 19:00 uur t/m 22:00 uur

Locatie: J.C. Break! Salwaplein 3  Veendam

Advertenties

cc VOVO organiseert BBQ-middag in de Breehorn

Door Redactie op zondag, 16 juni, 2024 - 09:16
Datum

 

Foto Alexander Fox

Culturele Vereniging voor Ouderen in Veendam en Omstreken organiseert op zaterdag 29 juni voor leden en belangstellenden een BBQ-middag in MFC Breehorn, Boven Westerdiep 86 H in Veendam.

Kosten deelname leden € 14,- en niet leden € 17,- dit is inclusief consumpties.

Opgave BBQ-middag t/m 24 juni, dagelijks tussen 10.00 tot 14.00 uur bij André Folkers tel: 06-42626258 of aan de kassa van het restaurant van MFC Breehorn. 

Indien u deelneemt aan deze BBQ- middag verzoeken wij u het bedrag contant of met pin te betalen op zaterdagmiddag 29 juni. 

Inloop BBQ-middag 16.00 uur.

Advertenties

Jazzfestival Swingin’ Groningen in Veendam

Door Redactie op donderdag, 13 juni, 2024 - 12:00
Datum

 

Zaterdag 29 juni organiseert Muziek-, Dans- en Theaterschool Veendam voor de tweede keer het Jazzfestival Swingin' Groningen in theater vanBeresteyn. Dit jaar is er geprogrammeerd rondom Groninger jazzsaxofonisten met lokale jazzhelden als  Rein de Graaff (Veendam) en Sjoerd en Gijs Dijkhuizen (Kiel-Windeweer).

Het avondprogramma start om 18.00 uur met Jazzbusters van Tineke Koops (Roden). Het Groninger Stage Band Jazz Orchestra treedt om 19.00 uur op met supertalent Ben van Gelder. Ben is geboren boven de Jazzspeciaalzaak Swingmaster in Groningen. 

Het Trio Miguel Martinez met Groningers Jeroen Vierdag en John Engels speelt om 20.00 uur in de foyer. Gevolgd door een optreden in de Nedmagzaal door The Eric Ineke JazzXpress met Sjoerd Dijkhuizen, pianist Rob van Bavel en Rein de Graaff. Eric Ineke vertelt graag meer over de special rond Dexter Gordon en de eerste ontmoeting met Sjoerd in Veendam. 

Docent en jazzmusicus Will Jasper sluit de avond om 22.15 uur af met zijn kwartet waarin ook Joe Dinkelbach, Frans van Geest en Gijs Dijkhuizen spelen.

“Grote namen voor de jazzkenners dit jaar in Veendam. We zetten echt de talenten van de provincie in het zonnetje”, vertelt Harry van der Laan, programmeur en directeur van de Muziek-, Dans- en Theaterschool Veendam. 

“Of we de komende jaren door kunnen gaan met Swingin’ Groningen hangt af van een aanvraag die we hebben gedaan bij de provincie. We hopen van wel, want Groningen staat bekend om zijn vele jazztalenten, echt iets om trots op te zijn. Swingin' Groningen is toegankelijk voor slechts 25 euro voor 5 concerten van elk een uur, dat is maar 5 euro per concert! En het middagprogramma is gratis”, aldus Harry.  

Kaarten kunnen gekocht worden via Swingin' Groningen - Theater vanBeresteyn Veendam en bij de theaterkassa.

Datum:  Zaterdag 29 juni
Aanvang: 18:00 uur
Toegang: € 25,00 (CJP € 10,00)

Tickets en informatie via: www.vanberesteyn.nl, 0598-634566 of de
theaterkassa. Geopend van maandag tot en met vrijdag van 10.00 – 16.00 uur.

vanBeresteyn / Museumplein 5a  / 9640 AD Veendam /  www.vanberesteyn.nl

Advertenties

Open huis Museum Collectie ter Borg

Door op zondag, 19 mei, 2024 - 10:42
Datum

 

open huis 2024.jpg

Museum Collectie ter Borg is op de zondagmiddagen 30 juni open
van 13.00 – 16.00 uur.

U bent van harte welkom om kennis te maken met de collectie landbouwhandgereedschappen die landbouwer ter Borg in zijn werkzame leven heeft verzameld. Dit is zeer de moeite waard. Ook kunt u de wisselexpositie bekijken die laat zien wat de Herinrichting het Veenkoloniale gebied heeft gebracht. Dat is niet alleen de landbouw, maar het hele gebied heeft toen een “kapitale impuls” gehad!

En last but not least: de Kiepkerel komt langs. Hij heeft een kiep vol “laidjes van Daipswale”, waarvan hij u royaal zal laten genieten.

Museum Collectie ter Borg:

Advertenties

Kisuma Chemicals viert 25-jarig bestaan met een open dag

Door Willem van der Werf op vrijdag, 14 juni, 2024 - 18:24
Datum
-

 

Op zaterdag 6 juli viert Kisuma Chemicals haar 25-jarig bestaan. Om dit te vieren organiseren zij een open dag voor personeel, familie, vrienden, buurtbewoners, toeleveranciers en overige geïnteresseerden.

Er is deze dag van alles te doen op het terrein. Presentaties, demonstraties, binnenkijken in de fabriek en werkplaats en ook kun je een praatje maken met collega's van verschillende afdelingen. Daarnaast is er volop catering en entertainment aanwezig.

Speciaal voor kinderen zijn er ook vele leuke activiteiten aanwezig zoals speurtocht, verschillende spellen, prijsvragen en nog veel meer! Het belooft een gezellige dag te worden.

DENKT U OM HET VOLGENDE:

  • Het dragen van dichte, platte schoenen is verplicht.
  • U bent te allen tijde zelf verantwoordelijk voor uw kinderen.