Agenda

Koopavondconcert met De RundezangersDatum: 
donderdag 22 november 2018 20:00 tot 21:30

 

Koopavondconcert De Rundezangers_resize.jpg

De Rundezangers uit Emmercompascuum danken hun naam aan het riviertje dat in vroeger tijden door het uitgestrekte veengebied van Zuid-Oost Drenthe stroomde en wat nu weer in ere wordt hersteld.

De eeuwwisseling was een mooi startpunt voor het begin van een enthousiast shantykoor.

Vijfentwintig Drentse “zeemannen” zingen onder leiding van dirigent Jan Platje meertalige shanty’s en zeemansliederen waarbij ze worden begeleid door een eigen orkest.

Het koor heeft een druk bezet programma en treedt ook in Duitsland op. Gelukkig had het koor nog een gaatje in hun agenda voor een Koopavondoptreden in Veendam.

Donderdag 22 november 2018
Aanvang: 20.00 uur
Toegang: Gratis

Agenda

Johan Goossens staat weer op de plankenDatum: 
vrijdag 23 november 2018 20:15

 

Nov 23 JohanGoossens-VLAM-vierkant-webRGB_fotografie (c)Merlijn Doomernik_ontwerp Buro Rust.jpg

Johan Goossens is cabaretier en schrijver. Hij publiceerde twee columnbundels, onder andere over zijn werk op een ROC. Johan Goossens brak eind 2014 door met zijn boek ‘Wie heeft er wél een boek bij zich?’, waarin hij vertelt over zijn ervaringen als leraar.

In 2016 speelde cabaretier Johan Goossens ook in vanBeresteyn. 23 november is hij met zijn nieuwe voorstelling ‘Vlam’ in vanBeresteyn te zien. De voorstelling gaat over het vuur van de liefde, de passie, en natuurlijk: seks. En waar je het over seks hebt, heb je het natuurlijk over schaamte. Daarom deed hij zijn eerste try-outs in Engeland waar hij niemand kent. Daarna een paar voorzichtige avonden in Amsterdam.  De reacties waren zo unaniem lovend dat hij niet meer terug kan. Hij vindt het ook belangrijk: ‘Seks is een lastig onderwerp waar eigenlijk niemand eerlijk over durft te praten. Dat ga ik wel proberen.’

‘Vlam’ is een persoonlijke en kwetsbare voorstelling. Over seks en over schaamte. Over man- vrouw verhoudingen. Over homo’s en hetero’s en je plek in de maatschappij. En natuurlijk over de liefde. Vol vieze verhalen en mooie liedjes. Met pianist Eelco Menkveld.

  • NRC: ‘Anderhalf uur ijzersterk cabaret’
  • Trouw: ‘'Vlam' is een mooie mengeling van intieme verhalen, fijngevoelige liedjes en intelligente grappen.’ 
  • Het Parool: ‘Goossens heeft geen voorstelling over seks gemaakt, of over homoseksualiteit. Vlam gaat over schaamte. En over hoe onterecht die is.’ - Het Parool

Datum: vrijdag 23 november
Aanvang: 20.15 uur
Toegang: € 18,50

Reserveren via www.vanberesteyn.nl, 0598-634566  of bij de theaterkassa, geopend van  ma – vr van 13.00 – 16.30 uur.

vanBeresteyn / Museumplein 5a  / 9640 AD Veendam /  www.vanberesteyn.nl

Agenda

Kadootjesmarkt in de VeenkadeDatum: 
zaterdag 24 november 2018 10:00 tot 16:00

 

20130622_Meander_2375_resize.jpg

Op zaterdag 24 november is iedereen van harte welkom op de kadootjesmarkt in Veenkade. De centrale hal en de Kajuit staan tussen 10.00 tot 16.00 uur vol met gezellige marktkraampjes geheel in Charles Dickens stijl. Voor de lekkere trek zijn de marktbezoekers ook aan het juiste adres, als tussendoortje kan iedereen genieten van kniepertjes, een puddingbroodje of warme worst.

De opbrengst van de kadootjesmarkt komt volledig ten goede aan de bewoners van Veenkade. Zo worden er met het geld bijvoorbeeld nieuwe modules van Qwiek.up gefinancierd. De Qwiek.up creëert een audiovisuele beleving voor bewoners, waardoor ze meegenomen worden in hun persoonlijke belevingswereld. Hierdoor wordt in veel gevallen de zorgvraag verminderd.

Agenda

Sinterklaasintocht WildervankDatum: 
zaterdag 24 november 2018 13:00

 

SINTPOSTER_Opmaak 1.jpg

Sinterklaas en zijn Pieten komen zaterdag 24 november met de pakjesboot aan in Wildervank.

De oude baas komt met zijn afgeladen pakjesboot vol strooigoed uit de richting van Bareveld langs de Bareveldstraat, J.Kammingastraat, Raadhuisstraat, Poststraat naar de Apollolaan nabij de Supercoop.

Over de openbare weg rijden diverse voertuigen met pieten mee. Omstreeks 14.00 uur zal de vloot die ook een boot met duikers bevat, aanmeren aan de Postkade zijde in Wildervank.

De Sint en zijn pieten gaan dan van boord om de kinderen te begroeten die ongetwijfeld staan te trappelen van ongeduld. Sinterklaas wordt welkom worden geheten door een bekende DJ uit Veendam en vervolgens door de voorzitter van de Ondernemersvereniging Wildervank.

Het strooigoed wordt in zakjes uitgedeeld en de kinderen kunnen hun tekeningen en kleurplaten overhandigen aan de Sint.

Omstreeks 15.00 uur vertrekt de Sint met alle kinderen ouders en grootouders naar het Margaretha Hardenberg Cultuurcentrum om het kinderfeest voort te zetten. Ook zal tijdens dit feest een Streetdance-groep van Oxygym uit Veendam een optreden verzorgen.

De kinderen worden in de Margaretha Hardenberg Cultuurcentrum getrakteerd op frisdrank en bij afloop krijgen zij bij de uitgang iets lekkers mee naar huis. Het belooft als vanouds een prachtig kinderfeest te worden.

Agenda

Eemsmond Big Band met Joke BruijsDatum: 
zaterdag 24 november 2018 20:15

 

Nov 24 Eemsmond Bigband Joke Bruijs.jpg

De Eemsmond Big Band vierde afgelopen jaar zijn 40 jarig bestaan. Ook dit seizoen presenteert het orkest zich weer met een concert. Naast het spelen van eigen repertoire worden hierbij traditiegetrouw bekende nationale artiesten begeleid. In vanberesteyn is Joke Bruijs de speciale gast.

Joke Bruijs is geen onbekende voor de leden van de Eemsmond Big Band. Ze heeft al diverse shows met de band uitgevoerd. Joke is een allround artieste en treedt sinds haar 15de al op met het Vara Dansorkest, the Skymasters en the Ramblers. Verder is zij bekend door haar medewerking aan diverse theater-, televisie- en musicalproducties. De samenwerking met de Eemsmond Big Band belooft een bijzondere te worden met mooie Jazz, swing en American Songbook klassiekers.

De Eemsmond Big Band is opgericht in 1977. Het orkest staat al ruim 30 jaar onder leiding van Hennie Maring.

Het repertoire van de Eemsmond Big Band kent een grote variëteit: van big band jazz, swing en latin tot pop, funk en easy listening

Datum: 24 november 2018
Aanvang: 20.15 uur
Toegang: € 20,00

Reserveren via www.vanberesteyn.nl, 0598-634566  of bij de theaterkassa, geopend van  ma – vr van 13.00 – 16.30 uur.

vanBeresteyn / Museumplein 5a  / 9640 AD Veendam /  www.vanberesteyn.nl

Agenda

Koffie èn concert in vanBeresteyn door Educa SymfoniaDatum: 
zondag 25 november 2018 11:00

 

_MG_7053.jpg
Foto: Educa Symfonia

Op 25 november om 11.00 uur kun je in vanBeresteyn een bijzonder kopje koffie drinken: Jazeker….. je leest het goed mèt concert! Symfonieorkest ‘Educa Symfonia’ zorgt deze zondag voor een afwisselend concert met licht klassieke muziek en filmmuziek, o.a.: gedeeltes uit de suite ‘Sigurd Jolsafar’ van Edvard Grieg en ’Lord of the Rings’.

Daarnaast wordt er aandacht besteed aan de betekenis van de muziek, wat de componist bedoeld heeft met zijn compositie en kan men kennis maken met de musici en hun instrumenten.

Tijdens dit concert zijn meerdere gastspelers uitgenodigd: musici die in opleiding zijn of een uitstapje maken. Zij repeteren een aantal keren mee en musiceren mee met dit koffieconcert.

Cultuur en Congrescentrum vanBeresteyn biedt publiek en musici op deze ochtend een heerlijke muzikale ontmoeting!

Entree: €5,00 p.p.

Agenda

Sinterklaasshow in Parkzicht VeendamDatum: 
zondag 25 november 2018 13:30

 

Sinterklaas show met ZoSint.png

Op zondag 25 november wordt er in Hotel Parkzicht Veendam door de pieten een geweldig feest voor Sinterklaas georganiseerd! Pietelientje, de regelpiet van de Sint, heeft alles tot in de puntjes geregeld. De slingers hangen en er is muziek van de enige echte pietenband. Ook Smulpiet en Pepita zijn weer van de partij. Maar er is een groot probleem...!. Nu maar hopen dat ze de oplossing vinden voordat Sinterklaas komt. 

Naast Smulpiet en Pietelientje zijn ook de Danspieten op het grote feest aanwezig. Er zijn ook nog een heleboel andere pieten om het feest mee te vieren en natuurlijk de belangrijkste gast van het feest: Sinterklaas zelf! De Sinterklaasshow in Parkzicht is een gezellige en interactieve show voor jong en oud inclusief meet en greet met de pieten en uiteraard Sinterklaas.

Kaarten zijn in de voorverkoop te verkrijgen aan de receptie van Hotel Parkzicht of via www.zosint.nl.

Prijs per persoon € 7.50 incl. ranja buffet (kinderen tot 1 jaar vrij entree). 

Agenda

Speelfilmdebuut Niemand in de Stad
in Filmhuis vanBeresteynDatum: 
maandag 26 november 2018 20:00

 

Niemand-in-de-Stad_ps_1_jpg_sd-high_©-Bram-van-Woudenberg.jpg

Het leven van een student begint pas na je studententijd volgens maker Michiel van Erp. Met Niemand in de Stad,  maakte hij een rauwe, realistische film over het studentenleven. Niemand in de Stad is gebaseerd op de gelijknamige roman van Philip Huff. Huff scheef ook mee aan het scenario. Een verhaal over vriendschap, maar vooral over onhandige, pijnlijke ervaringen die horen bij volwassen worden, overtuigend neergezet door drie voortreffelijke jonge acteurs: Minne Koole, Chris Peters en Jonas Smulders. 

Drie jonge boezemvrienden worden met vallen en opstaan volwassen tijdens hun studententijd in Amsterdam. De plotselinge dood van één van hen zet daarbij alles op scherp. In deze turbulente periode proberen zij los te komen van hun ouders en achtergrond, ervaren wat de betekenis is van vriendschap en ontdekken wie ze werkelijk zijn. Openingsfilm Nederlands Filmfestival 2018, Niemand in de stad is een film die nu al klassiek genoemd mag worden.

Datum: 26 november 2018
Aanvang: 20.00 uur
Toegang: € 7,50 ( niet leden )

Reserveren via www.vanberesteyn.nl, 0598-634566  of bij de theaterkassa, geopend van  ma – vr van 13.00 – 16.30 uur.

vanBeresteyn / Museumplein 5a  / 9640 AD Veendam /  www.vanberesteyn.nl

Agenda

Badmintontoernooi voor seniorenDatum: 
woensdag 28 november 2018 09:30

 

Op woensdag 28 november 2018 organiseert de gemeente Veendam van 09.30 uur tot 11.45 uur een badmintontoernooi voor senioren. Het is een laagdrempelig toernooi waar iedereen die mobiel is aan mee kan doen. Het toernooi vindt plaats in de Sorgvliethal aan het Jan Salwaplein 1 in Veendam.

Activiteit
Na een korte warming-up wordt de groep op niveau ingedeeld. Er wordt gespeeld met wisselende partners in wedstrijdjes tegen elkaar. Na een uur staat er koffie en thee klaar in de kantine. Na deze korte pauze worden de wedstrijden hervat.

Meedoen?
Wilt u meedoen aan dit badmintontoernooi? Geeft u zich dan vóór zaterdag 24 november 2018 op bij Petra van den Bosch, t. 06 11 39 43 01 of via de e-mail: petra.vandenbosch@dekompanjie.nl.

De kosten voor deelname aan het toernooi zijn € 1,- per persoon. Een kop koffie kost € 1,50 en koffie met appeltaart € 3,00. Wilt u bij het opgeven vermelden of u ook koffie en appeltaart wilt?

Pagina's