Agenda

Oorlogsfilm Dunkirk in vanBeresteynDatum: 
maandag 23 oktober 2017 20:00

 

Regisseur Christopher Nolan buigt zich in zijn oorlogsfilm Dunkirk over één van de meest gemythologiseerde gebeurtenissen in de Britse geschiedenis: de evacuatie van ruim 300.000 Engelse en Franse manschappen vanaf de stranden van Duinkerken in mei en juni 1940. Tijdens de Slag om Frankrijk werden diverse geallieerde soldaten door het Duitse leger vastgehouden en achtervolgd door een Duitse overmacht die de militairen bestookte vanuit de lucht, vanaf zee en door een snel oprukkende landmacht.

In Dunkirk wordt het verhaal verteld van deze evacuatie. Een deel van de film werd opgenomen in Nederland.

Datum: maandag 23 oktober
Aanvang: 20.00 uur.

Kaarten kopen kan via www.vanberesteyn.nl of bij de theaterkassa geopend van  ma – vr van 13.00 – 16.30 uur.

Reserveren via 0598 634566 en vanberesteyn@veendam.nl

Filmhuis vanBeresteyn / Museumplein 5a  /  Veendam /  www.vanberesteyn.nl

Agenda

Herfstvakantie film Bigfoot Junior in vanBeresteynDatum: 
woensdag 25 oktober 2017 14:00

 

In de herfstvakantie draait het Filmhuis traditiegetrouw op de woensdagmiddag een actuele kinderfilm. Op 25 oktober is dat de leuke en spannende film Bigfoot Junior.
Wanneer de 13-jarige Adam het mysterie rondom zijn verdwenen vader op probeert te lossen komt hij er achter dat zijn vader niemand minder is dan de legendarische Bigfoot. Terwijl vader en zoon samen proberen de verloren tijd in te halen komt Adam er achter dat hij net als zijn vader beschikt over superkrachten. Maar wat ze niet weten is dat het nare bedrijf HairCo hen op de hielen zit en Bigfoot wil vangen om testen met zijn bijzondere DNA te doen.
De film is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar.

Datum: woensdag 25 oktober
Aanvang: 14.00 uur.

Kaarten kopen kan via www.vanberesteyn.nl of bij de theaterkassa, geopend van  ma – vr van 13.00 – 16.30 uur.

Reserveren via 0598 634566 en vanberesteyn@veendam.nl

Filmhuis vanBeresteyn / Museumplein 5a  /  Veendam /  www.vanberesteyn.nl

Agenda

Koopavondoptreden met Jonge TalentenDatum: 
donderdag 26 oktober 2017 20:00 tot 21:30

Bert_Kraan_IMG_4440.jpg

Het Koopavondoptreden op 26 oktober staat helemaal in het teken van het jonge talent

Bas Schipper, is ondanks zijn jonge leeftijd, hij is 11 jaar, een talentvolle pianist. Zodra hij achter de vleugel zit gaan zijn vingers een eigen leven leiden. Of het nu Für Elise van Beethoven is of een song van Borsato, hij speelt en zingt dat het een lieve lust is. 

Bas Korthuis is een autodidact zanger-gitarist, hij heeft zichzelf helemaal gevormd en zingt prachtige nummers met warme stem in een geheel eigen stijl.

Michelle Veldhuis heeft zich na haar optreden bij The Voice Kids ontwikkeld tot een zangeres van formaat. Samen met een band van jonge mensen brengt zij een flitsende show van bekende popsongs.

Donderdag  26 oktober 2017
Aanvang 20.00 uur
Foyer Cultuurcentrum vanBeresteyn
De entree is gratis

Agenda

Bingo bij buurtvereniging `t SpoordokDatum: 
vrijdag 27 oktober 2017 20:00

 

Bingo_resize.jpg

Bingo buurtvereniging 't Spoordok

Inleg voor de bingo: € 10,- inclusief superronde

Zaal open: 19.30 uur
Aanvang: 20:00 uur 

Buurtvereniging `t Spoordok -  Lloydsweg 2 - Veendam

Agenda

Carry Tefsen e.a. in heerlijke komedie in vanBeresteynDatum: 
vrijdag 27 oktober 2017 20:15

Op vrijdag 27 oktober staan drie top-actrices op de planken in Veendam. Drie totaal verschillende dames, met één overeenkomst: ze werken bij een fastfoodrestaurant terwijl ze op leeftijd zijn. Doen ze dat voor de gezelligheid, om bij de tijd te blijven of is hier iets heel anders aan de hand? En waarom wordt het filiaal waar deze dames werken zo ongekend populair?

Gouwe Ouwe is een gloednieuwe, heerlijke komedie met een serieuze ondertoon over de positie van ouderen in onze maatschappij en het grijze plafond. Gespeeld door actrices die nog graag op de planken staan.

Met Carry Tefsen, Ingeborg Elzevier, Trudy Labij en Jelle Mensink

Datum: vrijdag 27 oktober
Aanvang 20.15 uur.

Reserveren via www.vanberesteyn.nl of bij de theaterkassa, geopend van  ma – vr van 13.00 – 16.30 uur.

vanBeresteyn / Museumplein 5a  /  Veendam /  www.vanberesteyn.nl

Agenda

Zangduo Wim en Miranda naar de VOVODatum: 
zaterdag 28 oktober 2017 13:30

 

Wim en Miranda.jpg

Omdat oktober de maand is waar middels de Nationale Ouderendag extra aandacht uitgaat naar de ouderen in onze samenleving organiseert de VOVO op zaterdag 28 oktober een gezellige middag voor leden en belangstellenden.

Die middag treedt het zangduo Wim en Miranda uit Onstwedde op en maken er een feestelijke boel van. De middag wordt gehouden in de Breehorn, Boven Westerdiep 86H in Veendam.

De zaal is open om 13.00 uur, aanvang 13.30 uur.

Entree leden €2,50; niet leden betalen €5,00.

Agenda

TalkshowDatum: 
zaterdag 28 oktober 2017 16:00 tot 17:00

 

Martijn Folkers - presentator De Maand Bekeken.JPG

Veendam krijgt een eigen talkshow: De Maand Bekeken. Elke laatste zaterdag van de maand zal presentator Martijn Folkers vanuit Grand Café vanBeresteyn samen met een aantal gasten terugblikken op de gebeurtenissen in de Parkstad. Publiek is van harte welkom!

De Maand Bekeken is een initiatief van Biblionet Groningen, de organisatie waar alle bibliotheken in Groningen deel van uitmaken. “Een talkshow over Veendam past bij de bibliotheek nieuwe stijl,” vertelt Jolanda Robben van Bibliotheek Veendam. “Als bibliotheek dagen we alle mensen uit om zichzelf te ontwikkelen, elkaar te ontmoeten en geïnspireerd te raken. Dat kan onder andere door aan te schuiven bij De Maand Bekeken, waar we onderwerpen behandelen die ‘hot’ zijn in Veendam.”

De talkshow wordt gepresenteerd door Martijn Folkers, die bekende en minder bekende Veendammers zal interviewen over actuele onderwerpen waar ze bij betrokken zijn. Folkers is geen onbekende voor wie regelmatig naar RTV Noord kijkt en luistert. Hij is verslaggever voor Veendam, Stadskanaal en de Provinciale Staten en zodoende goed op de hoogte van wat er speelt en leeft in de regio. “Er gebeurt veel in Veendam en er zijn genoeg zaken die iedereen raken. De ontwikkeling van het centrum, bijvoorbeeld, of van het Lloydsterras. Maar ook onderwerpen als het toerisme, sport, cultuur, onderwijs en gezondheid komen aan bod.” RTV1 zal tijdens de talkshow radio- en tv-opnamen maken, die later worden uitgezonden.

Op 28 oktober is de eerste editie van De Maand Bekeken in Grand Café vanBeresteyn aan het Museumplein, van 16.00 tot 17.00 uur. Publiek is van harte welkom. Toegang is gratis; vooraf aanmelden is niet nodig. 

Agenda

Spooktocht MuntendamDatum: 
zaterdag 28 oktober 2017 18:30

 

DSC_0001-003.jpg

Binnenkort is het weer zover!  De Stichting Jeugdwerkgroep Muntendam  organiseert op zaterdag 28 oktober weer hun jaarlijks terug kerende spooktocht. Iedere jaar doen er  gemiddeld vierhonderd lopers mee die zich de stuipen op het lijf laten jagen door  zeker zo`n 80 spoken. Er wordt door de vele vrijwilligers van de JWG al weer druk nagedacht over diverse thema`s. De voorbereidingen zijn in volle gang. Het wordt weer een spooktocht met diverse licht en geluidseffecten dus griezelen maar!

Dit jaar gaat de spooktocht voor de vierde keer van start vanaf de Ruitershornhal te Muntendam. Deelname kost € 5,- per persoon en daar voor krijg je een consumptie gratis. De groepen mogen  maximaal 8 personen tellen en de minimale leeftijd is 10 jaar o.b.v. een ouder of verzorger. Wil je meedoen? Geef je dan snel op via jwgmuntendam@hotmail.com  Vol is vol dus wees er snel bij! Kom maar op als je durft!

De spooktocht begint om 18.30 uur.  

Spoken gezocht
Uiteraard zijn wij zoals altijd weer op zoek naar spoken. Lijkt het je leuk om op die manier mee te doen dan kun je je opgeven via spokenmuntendam@hotmail.com  Meld je snel aan! We willen weer een te gekke spooktocht gaan neerzetten!

Agenda

Optreden Amerikaanse singer/songwriter Teresa StorcDatum: 
zaterdag 28 oktober 2017 20:00

 

MargHardCenterWildervank2017.jpg

Optreden Amerikaanse singer/songwriter Teresa Storch
in het Margaretha Hardenberg Cultuurcentrum

Zaterdag 28 oktober treedt de Amerikaanse singer/songwriter Teresa Storch op in het Margaretha Hardenberg Cultuurcentrum.

Begonnen als straatmuzikant in de straten van Boston is zij uitgegroeid tot een tot een gerespecteerde singer/songwriter. Haar stijl wordt vergeleken met Emmylou Harris, Patty Griffin en Shawn Colvin. Op dit moment is zij één van de betere country/americana zangeressen van deze tijd . In 2014 kwam haar meest recente cd Come Clean uit, die internationale aandacht kreeg. De Engelse krant The Telegraph vond het één van de beste country / americana platen van 2015.

Zaterdag 28 oktober 2017
Aanvang: 20.00 uur
Entree: € 7,50 inclusief consumptie per persoon

Kaarten zijn te reserveren via Margarethahardenbergcultuurcentrum@kpnmail.nl

Agenda

Maas, Folgerts & Friends in vanBeresteynDatum: 
zaterdag 28 oktober 2017 20:15

Samen met Jan Veldman, Arno van der Heyden, Harry Niehof en de Lady’s in Red maakten Margret Maas en Rieks Folgerts een vrolijk en muzikaal theaterprogramma. Gebaseerd op het legendarische radioprogramma 1/2 Put 1/2 Hemelwotter dat van 1997 tot 1999 wekelijks live op zondagochtend op Radio Noord werd uitgezonden vanuit De Engelstede in Engelbert, het café van Rieks Folgerts. Dit was een populair, satirisch en muzikaal programma waar Arno van der Heyden aan de stamtafel gasten ontving en de vaste huisband Put, onder leiding van Bas Mulder de gastartiesten begeleidde.

Met een dikke knipoog naar dit programma is ook nu Arno de gastheer op het podium. Naast de  ‘cabaretteketet’  is er ruimte voor veel prachtige liedjes. Maas, Folgerts & Friends begeleiden zichzelf op gitaar en worden bijgestaan door Bas Mulder op accordeon en piano. De audio visuele effecten worden verzorgd door Pjotr Wiese.

Datum: zaterdag 28 oktober
Aanvang 20.15 uur.

Reserveren via www.vanberesteyn.nl of bij de theaterkassa, geopend van  ma – vr van 13.00 – 16.30 uur.

vanBeresteyn / Museumplein 5a  /  Veendam /  www.vanberesteyn.nl

Pagina's