Agenda

Een échte Groninger avond in vanBeresteynDatum: 
vrijdag 15 november 2019 20:15

 

Nov 15 Groninger avond.jpg

Het beloofd vrijdag 15 november een gevarieerd programma te worden met vrolijke en aangrijpende Groningstalige liedjes. Gezongen door vier bekende zangers: Klaas Spekken, Irene Wilkens, Roelof van der Velde en Laurens Schreuder. Begeleid op de piano door Alex Staal.

Laat u meenemen op een muzikale reis door Groningen met prachtige luisterliedjes over verschillende bijzondere plekken in onze provincie. Uiteraard zullen hierbij ook liedjes van An Kuiper (De Tuutjefloiters) en Ede Staal niet ontbreken. Daarnaast kunt u genieten van liedjes die de zangers zelf op hun repertoire hebben, bekende en ook nieuwe liedjes. Schrijver en dichter Henk Puister maakt de avond compleet met een aantal van zijn humoristische en aandoenlijke verhalen.

Datum: vrijdag 15 november
Aanvang: 20:15 uur
Toegang:  € 15,00  [inclusief drankje]

Reserveren via www.vanberesteyn.nl, 0598-634566  of bij de theaterkassa, 
geopend van  ma – vr van 13.00 – 16.30 uur.

vanBeresteyn / Museumplein 5a  / 9640 AD Veendam /  www.vanberesteyn.nl

Agenda

Het Groot Niet Te Vermijden neemt afscheid!
The Last Waltz in vanBeresteynDatum: 
zaterdag 16 november 2019 20:15

 

Nov 16 Het Groot Niet Te Vermijden - The Last Waltz (Jan-Willem Bullee) 1 (1).jpg

The Last Waltz is de 16e en tevens de afscheidsvoorstelling. Vele nieuwe ideeën rolden uit de mannen om nog aan u te laten zien. De vogeltjesdans omgetoverd in Arabische Raï, 21 instrumenten bespelen in 3 minuten en Goeroe Boeroe Bhagwan komt u spiritueel oplichten. Het wordt een overvol programma, met alle muzikale vondsten die u nog móet zien; die u niet mag missen en die Het Groot nog éénmaal met u wil delen! Krijgen ze al deze creatieve invallen in die éne laatste theatervoorstelling gepropt? Natuurlijk lukt dat! Zoals het al die jaren is gelukt.

Het publiek en Het Groot. 30 jaren gedeeld, 16 voorstellingen gemaakt en gezien waarvan 3 voorstellingen in vanBeresteyn.

Het onvermijdelijke moment dat ze gedag gaan zeggen nadert. Ze doen dat in de stijl van Het Groot; er moet gelachen worden! Zo erg kan het niet zijn. Een trots Groot Niet Te Vermijden viert zijn afscheid! Dit is uw laatste kans. Uw laatste kans om Het Groot in volle glorie in Veendam te bewonderen. 

Datum: zaterdag 16 november
Aanvang: 20:15 uur
Toegang: € 23,00 [inclusief drankje]

Reserveren via www.vanberesteyn.nl, 0598-634566  of bij de theaterkassa, 
geopend van  ma – vr van 13.00 – 16.30 uur.

vanBeresteyn / Museumplein 5a  / 9640 AD Veendam /  www.vanberesteyn.nl

Agenda

Shaun het schaap in Filmhuis vanBeresteynDatum: 
zondag 17 november 2019 14:00

 

Nov 17 Shaun-het-Schaap_-Het-Ruimteschaap_st_1_jpg_sd-high_©2018-Aardman-Animations-Ltd-and-Studiocanal-SAS-All-Rights-Reserved.jpg

In zijn nieuwe animatie-avontuur Het Ruimteschaap krijgt Shaun het Schaap een vriendinnetje. Probleem: ze is wel een buitenaards wezentje met een eigen wil. Producent Paul Kewley over de populariteit van Shaun: Hij doet dingen die wij als kind ook deden, alleen niet altijd durfden.”

Wat als E.T. bij zijn komst op aarde geen jongetje had ontmoet, maar een schaap? En wat als 2001: A Space Odyssey zich op een boerderij afspeelde? Dat is ongeveer het uitgangspunt van deze heerlijke stopmotionfilm uit de Britse studio Aardman (Wallace & Gromit, Early Man), waarin een klein ruimtewezen in het hok van schaap Shaun belandt. De tweede film over Shaun, die populair werd door een televisieserie, is weer even liefdevol gemaakt als de eerste. Zonder dialogen, vol chaotische grappen (leuk voor kinderen), filmverwijzingen (leuk voor ouders) en aandoenlijke lesjes over opgroeien (voor iedereen). 

  • Volkskrant:★★★★☆

Datum: 17 november  2019
Aanvang: 14.00 uur
Toegang:  € 5,00  [volws/kids]

Reserveren via www.vanberesteyn.nl, 0598-634566  of bij de theaterkassa, 
geopend van  ma – vr van 13.00 – 16.30 uur.

vanBeresteyn / Museumplein 5a  / 9640 AD Veendam /  www.vanberesteyn.nl

Agenda

Bruce Springsteen - Western Stars in vanBeresteynDatum: 
zondag 17 november 2019 19:30

 

De film Western Stars, gemaakt en bedacht door Bruce Springsteen zelf is op zondag 17 november één dag lang in Nederlandse bioscopen te zien. Filmhuis vanBeresteyn haakt hierbij aan. De film is een registratie van de enige keer dat The Boss zijn jongste album Western Stars live heeft gespeeld. Hij treedt op in zijn schuur voor een kleine groep mensen. De film laat het concert zien en blikt terug op belangrijke momenten in zijn leven en vooruit op wat er nog te wachten staat.

Met Western Stars, het eerste studioalbum van Springsteen in vijf jaar, slaat de singer-songwriter een nieuwe weg in, waarbij hij zijn roots niet vergeet. De muziek behandelt de thema's liefde en verlies, eenzaamheid, familie en de onverbiddelijk voortschrijdende tijd. De film roept het beeld op van het Amerikaanse Westen - zowel het mythische Westen als de harde werkelijkheid - en vertelt met archiefbeelden, muziek en Springsteen’s persoonlijke bespiegelingen het verhaal van Western Stars.

De film wordt eenmalig vertoond op zondagavond 17 november om 19.30 uur. Reserveren voor deze film is gewenst.

Datum: zondag 17 november  2019
Aanvang: 19.30 uur
Toegang: € 10,50 [inclusief drankje]

Reserveren via www.vanberesteyn.nl, 0598-634566  of bij de theaterkassa, 
geopend van  ma – vr van 13.00 – 16.30 uur.

vanBeresteyn / Museumplein 5a  / 9640 AD Veendam /  www.vanberesteyn.nl

Agenda

Fisherman's Friends in Filmhuis vanBeresteynDatum: 
maandag 18 november 2019 20:00

 

Een groep vissers uit Cornwall zingen in hun vrije tijd graag zeemansliederen. Wanneer de Londense muziekproducent Danny (Daniel Mays) hen ziet optreden probeert hij de Fisherman's Friends onder de aandacht te brengen bij het grote publiek.

De cast bestaat uit een stel sympathieke mannen met baarden waar je wel een zwak voor moet krijgen. Als de bijdehante Danny, een muziekproducent uit Londen, met zijn collega’s in Port Isaac is voor een vrijgezellenfeest, ziet hij de Fisherman’s Friends op de kade zingen en wordt hij gegrepen door hun optreden. Danny is vastberaden een platencontract voor ze af te sluiten, maar deze vissers zijn behoorlijk eigenwijs. Door hun oprechte en onbevangen karakter leert Danny wat uiteindelijk echt belangrijk is in het leven...

Datum: 18 november  2019
Aanvang: 20.00 uur
Toegang: € 8,00 [niet leden]

Reserveren via www.vanberesteyn.nl, 0598-634566  of bij de theaterkassa, 
geopend van  ma – vr van 13.00 – 16.30 uur.

vanBeresteyn / Museumplein 5a  / 9640 AD Veendam /  www.vanberesteyn.nl

Agenda

Taalkunstenaar Wim Daniëls in vanBeresteynDatum: 
dinsdag 19 november 2019 20:15

 

Nov 19 Wim Daniëls - De wondere wereld van de taal (onbekend).jpg

Taalkunstenaar brengt theorieën over de herkomst van taal

U kunt Wim Daniëls kennen van de droge, maar altijd goedmoedige humor en speelse gedachtekronkels van Wim Daniëls kennen via zijn columns bij ‘Spijkers met Koppen’ en zijn taalbeschouwingen bij tv-programma’s als ‘Pauw & Witteman’.

In ‘De wondere wereld van de taal’ buigt hij zich over de vraag wat de mens van de dieren onderscheidt. Dat is taal natuurlijk. Maar die was er niet altijd. Waar komt die vandaan, zowel de gesproken als de geschreven taal? Hoe heeft de taal zich ontwikkeld, elders en hier? Wat is het Nederlands eigenlijk? Waar komen onze woorden vandaan? Wim Daniëls heeft er prachtige, inzichtelijke theorieën over en bestrijkt met zijn theatercollege over taal werkelijk de hele geschiedenis van de taal inclusief de rafelranden, zoals leestekens en sisklanken. En dat alles op een vermakelijke, luchtige, toegankelijke en leerzame manier.

Van een bezoeker: Wat een heerlijke avond, Prachtig hoe hij de geschiedenis van de taal heeft verwoord, maar ook mooie en herkenbare voorbeelden van onze complexe taal, doorspekt met humor, zonder dat het vervelend of "laag bij de gronds" werd. Complimenten!

Datum: dinsdag 19 november
Aanvang: 20:15 uur
Toegang: € 20,00 [inclusief drankje]

Reserveren via www.vanberesteyn.nl, 0598-634566  of bij de theaterkassa,
geopend van  ma – vr van 13.00 – 16.30 uur.

vanBeresteyn / Museumplein 5a  / 9640 AD Veendam /  www.vanberesteyn.nl

Agenda

Themamiddag in Bibliotheek VeendamDatum: 
woensdag 20 november 2019 14:00 tot 16:30

 

Themamiddag Machiel Braaksma.jpg

Bloembommen maken, een groots afvalkunstwerk knutselen of je speelgoed laten repareren. Woensdag 20 november organiseert Bibliotheek Veendam een gratis themamiddag over duurzaamheid. Van 14.00 uur tot 16.30 uur kunnen jong en oud spelen en ontdekken .

In tijden van klimaatverandering en grootschalige milieuvervuiling beseffen we allemaal dat het duurzamer moet. Wat kunnen wij zelf doen om een gezonde leefwereld te behouden voor de toekomst? Daarover praten we met elkaar. In november. In de grootste leesclub: Nederland Leest. In de meest duurzame ontmoetingsplek: de bibliotheek.  

Woensdag 20 november organiseert Bibliotheek Veendam in het kader van Nederland leest een themamiddag voor jong en oud. Kom spelen en ontdekken aan de hand van 3 thema's.

Gooi niks weg!
Geef spullen een tweede leven! In onze huidige maatschappij gooien we dagelijks veel spullen. Maar is dat wel nodig? Ontdek het zelf in de themahoek ‘Gooi niks weg!’.

  • Afval kun je weggooien, maar je kunt er ook mee knutselen! Maak samen met kunstenaar Machiel Braaksma een blijvend kunstwerk voor in de bibliotheek.
  • Laat je speelgoed repareren door vrijwilligers van Repair Café Veendam. Een knuffel met een gescheurd oortje? Een robot die niet reageert? Gooi het niet weg, maar laat het maken in de bibliotheek!

Laat de natuur groeien!
Maak je omgeving mooier en zie de natuur groeien! Ga zelf aan de slag in deze themahoek en ontdek hoe we kunnen zorgen voor onze planten en insecten. 

  • Maak in de themahoek een bloembom met zaden van verschillende bloemen. Gooi het bommetje daarna ergens in de berm of bij jou thuis in de tuin. Zo maken we samen onze leefomgeving wat mooier én zorgen we voor meer diversiteit in de natuur.
  • Hoe kunnen we planten en insecten behouden? Johanna Huizinga zag op een zandpad tussen Tripscompagnie en Borgercompagnie de natuur verdwijnen en besloot in actie te komen. Met haar burgerinitiatief zet ze zich in om de biodiversiteit te herstellen.

Daar zit energie in!
Verander de wereld, begin bij jezelf… Wat kun je doen om je eigen leef- en woonomgeving duurzamer te maken? In deze themahoek kun je lokale initiatieven ontdekken en mag je zelf spelen met verschillende vormen van energie!   

  • Hoe kun je een oud huis klimaatneutraal maken? Veendammer Paul Joosten vertelt hoe hij in een paar jaar tijd zijn huis van het gas af heeft gehaald en energie-plus heeft gemaakt.
  • Kom alles te weten over VEENstroom, de Coöperatie Duurzame Energie in de Veenkoloniën.
  • Kom spelen met energie!
Agenda

Informatieavond omwonenden van het windmolenparkDatum: 
woensdag 20 november 2019 19:15

 

Nederland moet verduurzamen en dit heeft de aankomende jaren gevolgen voor de landinrichting. Zo wordt er onder andere een windmolenpark gebouwd in Meeden.

Op 20 november organiseert de rechtswinkel van SK Juristen in samenwerking met Dokk advocaten (advocatenkantoor gespecialiseerd in planschade vanwege windturbines) en Alders Makelaars (marktleider in de verkoop van woningen in de regio Veendam-Hoogezand)  een bijeenkomst in haar kantoor aan het Beneden Oosterdiep 57 te Veendam, waar omwonenden van het windmolenpark met al hun vragen terecht kunnen.

De komst van het windmolenpark heeft de afgelopen jaren tot grote discussies geleid. Het windmolenpark gaat er komen, hetgeen grote gevolgen kan hebben voor omwonenden. Hierbij kan gedacht worden aan de waardedaling van woningen die in de buurt van de windmolens zijn gelegen. Op initiatief van SK Juristen te Veendam hebben een aantal ondernemingen de handen ineen geslagen om een informatieavond te organiseren op 20 november. Op deze avond worden omwonenden geïnformeerd over de mogelijkheden om een schadevergoeding te verkrijgen voor de komst van de windmolens.

Er worden geen politieke standpunten ingenomen en het doel van de avond is om omwonenden eerlijk en oprecht te adviseren over hun mogelijkheden om een deel van de schade te kunnen verhalen.
Na een korte inloop om 19:00 uur zal er om 19:15 aangevangen worden met een presentatie van circa een half uur waarin onder andere wordt ingegaan op de woningwaardeontwikkeling van woningen in het gebied en de mogelijkheden om een verzoek tot planschade in te dienen.
Naderhand is er de gelegenheid om vrijblijvend vragen te stellen aan alle betrokken makelaars, advocaten en juristen.

Indien u de informatieavond wenst bij te wonen, wordt u verzocht om u vroegtijdig aan te melden zodat er een inschatting van de opkomst gemaakt kan worden.
U kunt zich aanmelden via de website van SK Juristen (www.skjuristen.nl/planschade) of door te bellen naar 0598-364252.

Over SK Juristen
In een prachtig nieuw kantoor geven de juristen van de rechtswinkel in Veendam op een laagdrempelige manier juridisch advies op het gebied van onder andere aan- en verkoop van woningen, echtscheidingen, aardbevingsschade, werk, incasso en commercieel vastgoed. De juristen denken mee bij problemen en conflicten en leveren kwalitatief hoogwaardige dienstverlening. Deze dienstverlening is voor iedereen betaalbaar en toegankelijk. Bij SK Juristen is het altijd spreekuur, waardoor u gemakkelijk binnen kunt lopen zonder afspraak. U ontvangt gratis juridisch advies en heeft binnen 24 uur antwoord op al uw vragen.
Wilt u weten wat SK Juristen voor u kan betekenen? Loop gerust eens binnen voor een vrijblijvend gesprek.

Pagina's