Sport

Geweldige seizoens start Oxygym VeendamIMG_7937-21-01-18-09-22.JPG

Afgelopen zaterdag stond de eerste danswedstrijd van het nieuwe seizoen van NNKS gepland. Het was de eerste voorronde voor het Noord Nederlands kampioenschap, en vond plaats in Drachten. Alle teams van Sportcentrum Oxygym deden hier aan mee en vielen allemaal in de prijzen. 

De 2 teams van Krista Lingbeek kwamen uit in de streetdance/hiphop categorie. Epic Nation in de leeftijd van 13-15 jaar en Hysteria in de leeftijdsklasse van 16-18 jaar. Beide teams wisten in een sterk deelnemersveld een 3e plaats in de wacht te slepen. 

Margriet van der Laan deed ook mee met 2 teams. De Oxygym juniors, regerend Noord Nederlands kampioen begonnen het seizoen zoals ze gehoopt hadden met een geweldige 1e plaats (in de categorie showdance 13-15 jaar).

Het oudste team Oxygym Crew deed mee in de categorie streetdance/hiphop 19+, zij hebben gedanst met het thema SWAT. Dit team heeft het ontzettend goed gedaan, zelfs na dat een van de danseressen zwaar geblesseerd is geraakt tijdens de dans en naar het ziekenhuis vervoerd moest worden, hebben de meiden als nog beslag gelegd op de 1e plaats. 

De trainsters zijn super trots op hun talenten en trainen door voor de volgende wedstrijden die komen gaan.! 

Sport

Veel prijzen op het jaarlijkse Pekela toernooi voor
Judoteam Veendam-Hoogezand SappemeerFoto Oude Pekela 20-1-2018B.jpg
Mathijs Vos, Hidde Kuin, Leon Bax, Jaylani Akudaman, Jayden Romp en Mathijs Ribbels

Op het jaarlijkse Pekela-toernooi in Oude Pekela hebben de judoka’s van Judoteam Veendam – Hoogezand Sappemeer goed gepresteerd. Er werden 15 prijzen behaald, hiervan werden 2 judoka's kampioen.

Kampioen werden Hidde Kuin uit Assen en Matthijs Ribbel uit Hoogezand-Sappemeer .
 
Tweede prijzen waren er voor Niels Boon uit Farmsum, Jaylani Akudaman uit Hoogezand Sappemeer en Jayden Romp uit Veendam en Tristan Oijnhausen uit Scharmer.

Derde prijzen waren er voor Koen Boneschansker en Tijl Nijboer beide uit Veendam,  Elise Rustige uit Groningen en Leon Bax uit Hoogezand Sappemeer,
 
Vierde prijzen waren er voor Samuel el Rais, Maurice van der Laan, Tim in ’t Hout, Milan Verboekend allen uit Veendam en Mathijs Vos uit Hoogezand Sappemeer.

Judoteam Veendam - Hoogezand Sappemeer is het wedstrijdteam van Judoschool Veendam, Judoschool Annen, Judoschool Hoogezand Sappemeer, Juveko en Fittring Delfzijl. Bij deze judoscholen komen judoka’s uit de hele provincie Groningen en noord Drenthe trainen. Door deze gezamenlijke trainingen kunnen de judoka’s elkaar naar een hoger niveau brengen waar deze resultaten een resultaat van zijn. De trainers van de judoscholen zijn dan ook trots op hun judoka’s. 

Sport

Verslag V&Z Veendam - week 3V&Z_Veendam.png

Hoofdklasse
Beautysalon Jannie ingemaakt door Futsal Topbrands In de hoofdklasse lijkt de strijd om het kampioenschap te gaan tussen CEVDET en Futsal Topbrands, want vrijdag won Futsal Topbrands met 10-1 van Beautysalon Jannie dat nu op vijf punten staat van CEVDET met een wedstrijd meer. Draaijer Schilders – Freko Kozijnen werd 5-2 en door deze zege staat Draaijer nu derde.

Eerste klasse
Prins Elekrto, koploper in de eerste klasse won met 1-6 van Autobedrijf Smid en E. Schoenmaker er drie van scoorde. SWO Veendam behield de tweede plaats door met 2-6 te winnen van nummer laatst Sandra’s Hairstudio. C. van Dijk maakte hier drie van de zes goals. J S Viro hield de aansluiting door met 4-3 te winnen van Riklis Karto Hair. Dit was een heerlijk pot zaalvoetbal met veel strijd en mooie goals, maar ook sportief. Kleiweg scoorde twee keer en zijn totaal staat inmiddels op vier en twintig goals. Beste Hypotheek begon goed aan het seizoen, maar is de laatste tijd van slag, want er werd ook nu weer verloren. Clias/v.d. Laan was met 1-3 te sterk.

Tweede klasse
Twee wedstrijden werden er gespeeld in de tweede klasse en daar won DWS/Drukkerij R. v.d. Kooi met 6-2 van het jeugdige Break en Gadero dat zonder wissels speelde tegen Kruit en Kramer en conditioneel te kort kwam in de tweede helft en kruit en Kramer daar dankbaar gebruik van maakte en met 3-8 won.

Derde klasse
In de derde klasse is het wel erg spannend momenteel, want nummer vier heeft maar vier punten minder dan nummer een en speelden ook evenveel wedstrijden. Koploper is nu Statusbar dat met 6-14 won van GHV/Vastgoed en Paarhuis ze alle zes scoorde voor GHV en Bijl er vier maakte voor Statusbar. Veendam Fanatics verloor de koppositie door met 3-8 te verliezen van Essity 1 en heeft door deze zege weer uitzicht op promotie. Salone di Claudia staat nu tweede door met 5-3 te winnen van Stukadoorsbedrijf Oldenburger. Buurke Bestrating verloor met 1-4 van Euromail.

Vierder klasse
In de vierde klasse won koploper Essity 2 met 2-6 van Faber & Faber en Gogmez scoorde daar drie van de zes. Kleine Panda- Just 4 Kidz werd 0-2 en is naast Essity 2 het team dat de meeste kans heeft om te promoveren. Fc. Titanium won van CGKV De Kandelaar met 16-1 door onder meer vier doelpunten van D. Dijk. CGKV De Kandelaar begon het seizoen heel sterk, maar valt de laatste tijd erg tegen. V&Z Team – Team 49 ers werd 3-5

Winkler Prins competitie
In de Winkler Prins competitie won Dortscheef JC met 5- 2 van Red Bull en blijft bovenaan staan en heeft wel een wedstrijd meer gespeeld dan nummer twee Annie Fc dat met 9-2 won van Fc. Gehaktbal en ook een beter doelsaldo heeft dan Dortscheef JC. Menting maakte er vier en Haikens deed dit drie keer. Bij de oudste categorie won Fc. Cheater met 6-1 van Goal Diggers en Dubad scoorde er drie van de zes voor Fc. Cheater.

Spelers gezocht
Het team van V&Z  derder klasse zou graag nog een paar spelers erbij willen, want een paar spelers zijn gestopt en sommige zijn eruit gezet om dat ze zonder opzeggen wegblijven. Als je nog graag wilt zaalvoetballen kan dat zeker bij dit team en opgeven kan bij het bestuur.Sport

Zwemvaardigheid bij ZPC BubbleIMG_2052A.jpg

De zwemmers die hun zwem-ABC gehaald hebben, is het mogelijk om bij ZPC  Bubble verder te gaan. Wij bieden namelijk ook zwemlessen aan voor de zwemvaardigheidsdiploma’s 1, 2 en 3. Dit zijn zwemlessen voor de echte ‘zwemfanaten’. Daarnaast kan het behalen van de zwemvaardigheid diploma's ook gezien worden als een sport. Zwemmen is immers een van de meest gezonde manieren van bewegen!

Wat leer je zoal bij de zwemvaardigheidslessen: allerlei nieuwe slagen zoals vlinderslag, samengestelde rugslag en keerpunten. natuurlijk komen ook de borst- en rugcrawl weer aan bod; balvaardigheid, waaronder gooien en vangen en zwemmen met de bal; survival, waarbij je bijvoorbeeld met kleding aan door het gat gaat zwemmen of elkaar helpt uit het water te klimmen; onderwater oriëntatie, waarbij je een weg onder water zoekt door het zwemmen van pilon naar pilon op 2 meter diepte, en je leert een koprol achterover te maken. Tijdens de lessen wordt hard aan de conditie gewerkt én worden de zwemtechnieken nog verder verbeterd en verfijnd.

Zaterdag 20 januari hebben weer 8 kinderen in het Tropiqua bij ZPC Bubble mogen afzwemmen voor hun zwemvaardigheidsdiploma 1, 2 en 3.  Alle deelnemers zijn geslaagd. Gefeliciteerd Kim Jager, Mandy Kerstholt, Marjolijn Abee, Jesse Riemeijer, Stijn Roosjen, Nathalie Sleutel, Tristan Sleutel en Anouschka Sleutel.

Voor meer informatie zie onze website:  http://www.zpcbubble.nl/

Sport

Judoteam Veendam presteert top op Dutch OpenIMG_4158.JPG

Tijdens de Dutch Open in Eindhoven hebben onze judoka's ongelooflijk goed gepresteerd. Maar liefst 1800 judoka s uit geheel Europa kwamen hier in actie. De Veendammers wisten maar liefst 8 prijzen te behalen. Grote verrassing was de gouden plak van Sarah van Driel. Deze 13-jarige dame wist al haar wedstrijden met fraaie technieken te winnen en zo verrassend kampioen te worden. Keurige tweede plaatsen waren er voor Lieve Vd Heijden, Sarah Hector en Vera Raspe. Brons werd behaald door Kamille Nalbat, Thom Hensens, Melany Rossen en Tessa Pruim.

Sport

Verslag V&Z Veendam - week 2V&Z_Veendam.png

Damescompetitie
V&Z wil volgend seizoen proberen om ook met een damescompetitie te beginnen en het zou dan leuk zijn om met zes teams te kunnen starten. De teams kunnen zich opgeven bij het bestuur en ook kan men daar terecht voor vragen.

Eerste Klasse
De competitie is weer begonnen en er was ook direct een verrassende uitslag in de hoofdklasse. MF Shipping won met 6-3 van Futsal Topbrands. Beide teams kregen veel kansen, maar doelman Kostwinder van MF Shipping was een sta in de weg voor de tegenstander.

Tweedeklasse
Smit Facility had een goede dag door zelf niet te spelen en de nummers 3 en 2 moesten tegen elkaar spelen. Riviera United won met 5/4 van Werkmax en beide teams staan nu drie punten achter en ook speelden beide teams een wedstrijd meer. Kruit en Kramer begint altijd moeilijk aan het seizoen, maar als het wat kouder wordt gaat men ook beter spelen en staat na de overwinning op OLRO Workwear met 3/1 in de middenmoot. Slagerij K. Nieland tegen Gadero werd 3-8 en door deze zege heeft Gadero weer de aansluiting gevonden. Buurke Bestrating-Salone di Claudia werd 3-6 en heeft de laatste de aansluiting gevonden bij de top. Afterbeat verloor met 2-8 van Euromail en Hartman scoorde vier goals. Stukadoorsbedrijf Oldenburger won met 5-2 van Van der Laan Verzekeringen en lijkt aan degradatie te ontsnappen.

Vierdeklasse
In deze klasse won Avebe met 4/2 van Faber & Faber en liet Just 4 Kids dure punten liggen in de strijd om het kampioenschap tegen Pizza in the Box door met 1-1 gelijk te spelen. Woensdag werd de laatste poule wedstrijden voor het bekertoernooi gespeeld. En de uitslagen daarvan zullen te zijn zijn op de site van V&Z.

Winkler Prins
In de Winkler Prins competitie werd ook weer gespeeld en daar won bij de oudste poule Fc. Badslipper met moeite van Goaldiggers met 10/9. De Deurzetters wonnen met 2-1 van Fc. Pro. Bij de jongsten won Dortscheef JC met 3-2 van Fc. Voetbal en is nu ook koploper.

Toernooi
Ook wil V&Z graag een toernooi organiseren in de winterstop in samenwerking met de Wildervanckhal. Dit geldt voor dames en heren en er zal worden de gestreden om geldprijzen. Dit toernooi zal dan over meerdere dagen worden gespeeld met een finale avond.

 

Nieuws, Sport

Sportstimuleringsproject ‘Kies je Sport’ van start!Gemeentehuis_IMG-20160622-WA0002.jpg

Na de kerstvakantie gaat het project ‘Kies je Sport’ van start. Het project wordt al jaren georganiseerd in de gemeente Veendam in samenwerking met een groot aantal sportaanbieders uit de gemeente.  Kinderen uit de groepen 3 t/m 8 kunnen door middel van cursussen kennis maken met verschillende sporten en de animo voor het project is altijd erg groot!

‘Kies je Sport’
‘Kies je Sport’ is een sportstimuleringsproject voor alle kinderen uit Veendam. In de eerste schoolweek van het nieuwe jaar ontvangen de kinderen een boekje via de basisscholen. Dit boekje geeft een overzicht van de sportkennismakingscursussen die van maart t/m juni 2018 worden aangeboden door vele sportaanbieders in de gemeente. Dit jaar zijn er ook 3 culturele cursussen toegevoegd aan het aanbod! De kinderen uit de groepen 3 t/m 8 worden in de gelegenheid gesteld om met één van deze activiteiten kennis te maken.

De cursussen vinden plaats na schooltijd, op de locatie van de organiserende vereniging. Kinderen kunnen meedoen zonder lid te zijn en bovendien worden de cursussen gratis aangeboden. Door aan een cursus mee te doen, ontdekken kinderen wat ze wel en niet leuk vinden en daardoor kunnen ze beter kiezen wat ze in hun vrije tijd willen gaan doen. Daarnaast ervaren kinderen het plezier van samen gezond bewegen en leren ze respect te hebben voor elkaar.

Meer informatie
Wil je meer weten of het project? Neem dan contact op met team Sport, teamsport@dekompanjie.nl. De kinderen die wel in de gemeente Veendam wonen, maar niet in Veendam naar school gaan kunnen via de mail een boekje aanvragen.

Sport, Regio

Hengstencompetitie zorgt voor bomvolle EurohalIICH6775.JPG

De Anemone Horsetruck en Blom Hengstencompetitie zorgde weer voor ouderwets afgeladen en volle tribunes in de Eurohal tijdens IICH Groningen te Zuidbroek. De prachtige en imposante dressuurhengsten maar zeker ook de springhengsten wisten het publiek zeker weer te boeien. “Een prachtig onderdeel van het IICH Groningen programma” aldus de voorzitter Aaldert de Vrieze.

In de klasse M van de Anemone Horsetruck competitie wist met name de Totilas nazaat te imponeren. Total U.S. met zijn amazone Dinja van Lieren wist de rubriek op zijn naam te zetten maar Henkie met Adelinde Cornelissen kwam toch erg dicht in de buurt en was minstens zo boordevol swung als de winnaar van de rubriek.

De Blom B.V. hengstencompetitie ging van start met de klasse L, met 15 foutloze combinaties.

Lennard de Boer kwam ten val in het parcours en wou zijn hengst wat vertrouwen inboezemen op het voorterrein helaas ging dat iets anders dan verwacht en kwam Lennard onfortuinlijk ten val, per ambulance is hij naar het ziekenhuis gebracht met naar verwachting een gebroken sleutelbeen en een lichte hersenschudding. Lennard de Boer zou ook in de klasse M uitkomen met zijn paard Heineken VK VDL, Marcel de Boer heeft dit voor hem overgenomen en zeker niet onverdienstelijk, de combinatie wist de barrage te halen en eindigde als 5e. Winnaar van het M was de hengst Highway M TN, gereden door Zoï Snels.

Morgen komen de eerste internationale deelnemers aan in Zuidbroek, vanaf donderdag zullen zij schitteren in Zuidbroek. Maar eerst nog morgenavond de spectaculaire showavond, zeker de moeite waard om daarvoor naar het IICH Groningen te komen, de Stichting Ruitersport Noord Nederland zal deze avond op ludieke wijze aandacht schenken aan de nieuwe Gemeente Midden Groningen. Bij deze roepen wij dan ook alle inwoners van de nieuwe gemeente om zeker aanwezig te zijn!  Wil je in de tussentijd de uitslagen nog even in alle rust bekijken of de startlijsten even inzien? Ga dan snel naar onze website: www.iichgroningen.nl. 

Sport

Kerst Zaalvoetbal Toernooi groot succes!Winnaar Kerst Zaalvoetbal Toernooi Veendam 2017 - foto Egbert Venema.JPG

Zaterdag 23 december 2017 werd het eerste het Kerst Zaalvoetbal Toernooi in het Indoorcentrum in Veendam gespeeld.

De eerste editie trok 10 teams, die in 2 poules van 5 speelden. In zowel de Parkstadhal als in de Sorghvliethal ging het er gemoedelijk en sportief aan toe. De organisatie was in handen van Stichting Sport- en Evenementenhallen Veendam, en dat was dik voor mekaar. Zo werden tussentijds de standen en gescoorde doelpunten door de organisatie omgeroepen voor spelers en publiek.

Deelnemende teams Werkmax, MF Shipping, Riviera United, Broezn.com, Sportplein, Freko Kozijnen, JS Viro, Olro Workwear, GHV/ Vastgoed Partners en Team Thomas streden om de felbegeerde titel

Om 18:00 uur werd de finale gespeeld tussen Riviera United en Sportplein die elkaar in de poule-fase ook al eens troffen. Toen werden de punten verdeeld in een wedstrijd die eindigde in 0-0. In de finale wist Riviera United overtuigend en welverdiend te winnen van Sportplein. Uiteindelijk kwam de eindstand van 2-0 op het scorebord, waardoor Riviera United zich kampioen mag noemen van het 1e  Kerst Zaalvoetbal Toernooi Veendam. Uit handen van Rob van Loenen ontving de aanvoerder van Riviera United de wisselbokaal ter grote van 65 cm

  • 1ste  Riviera United
  • 2de Sportplein
  • 3de Team Thomas

Aansluitend konden alle deelnemers genieten van een heerlijke winterbarbeque + buffet dat stond opgesteld bij Sportplein Indoorcentrum Veendam.

Om het feest compleet te maken kwam DJ Peter Mans achter de draaitafel staan. Later op de avond vond in Sportplein een verloting plaats waarbij mooie prijzen te winnen waren, beschikbaar gesteld door ondernemers uit Veendam.

Sport

Terugblik eerste dagen IICH GroningenIICH1389.JPG

Foto's: Mariol Middel fotografie

De eerste 5 dagen IICH Groningen zitten erop, B en L springrubrieken, prachtige top dressuursport en spectaculaire mensport. Met name bij de dressuur en de menrubrieken zaten de tribunes afgeladen vol. Wat een gezelligheid weer in Zuidbroek!

3 groepen B ruiters beten de spits af dit jaar, als beste combinatie mocht Janina de Boer met Pepper aantreden. Ook tijdens de L rubrieken gingen 3 volle groepen de strijd met elkaar aan gedurende 2 dagen. De grote L finale werd gewonnen door Maureen Bonder op Hacarinda, die na een supersnelle foutloze rit alle concurrentie achter zich liet. Natuurlijk werd ook dit jaar weer een showrubriek verreden tijdens de finale avond van de L rubrieken. Sommige ruiters hadden er echt heel veel werk van gemaakt, zo vloog Winnie de Pooh door de baan en was er en deelnemer die zo van het Oktoberfest leek te zijn gekomen.

IICH3846.JPG

Tijdens de Cat. 1 dressuur bleek Ilse Cranenbroek met Emerald S echt een klasse apart in de Lichte tour, wat een waar genot om naar te kijken en dat vond het publiek zeker ook toen zij op haar Emmie de prijsuitreiking reed, het dak knalde eraf in de Eurohal.

De menruiters zorgden op dag 4 zeker ook voor spektakel, sommige karretjes gingen zo scherp en snel door de bocht dat er af en toe "gevlogen" werd. Wat een strijd en wat een spanning, prachtige sport om naar te kijken.

Vanaf woensdag gaan wij weer verder, met het O&Ki junior Horse event Powered by Groningen Seaports. Wil je in de tussentijd de uitslagen nog even in alle rust bekijken of de startlijsten even inzien? Ga dan snel naar onze website: www.iichgroningen.nl. 

IICH5436.JPG

Pagina's

Abonneren op RSS - Sport