Nieuws, Sport

Zeemeermin workshop in Tropiqua VeendamB&W_28065.jpg

Afgelopen zaterdag was een deel van het wedstrijdbad van Tropiqua weer gevuld met 8 Zeemeerminnen in spe. Deze keer waren er twee moeders die dit samen met hun dochter wilden beleven wat ook af te zien aan de blije snoetjes van hun dochters. Immers wat is er leuker om dit samen met je moeder te doen.

Zoals een moeder aangaf: vroeger wilden wij ook zeemeermin zijn en deden we net alsof wij een staart aanhadden. We hielden de benen bij elkaar en zwommen zo als fantasie Zeemeermin. Er waren toen geen staarten zoals die er nu wel zijn. Ondanks dat hadden wij onze dromen en speelden die na. Wij als Zeemeermin en jongens als cowboy of ridder.

Nu zijn er staarten en worden de dromen van onze dochters waar gemaakt wat ontzettend leuk is.

Wat mooi is in deze is dat moeders ondanks wat tegenzin deelnemen samen met hun dochter. Het gevoel een beetje voor gek te staan of het idee het niet te kunnen wordt vrij snel aan de kant gezet en genieten ze evenveel als hun dochters. Beide moeders hadden toch redelijk snel de slag te pakken wat leuk was om te zien. Een van de moeders die eigenlijk niet zo van zwemmen hield liet zien dat ze eigenlijk toch wel een soort waterrat was. Ja met een staart aan wordt alles anders.

B&W_28095.jpg

Na het voltooien van diverse oefeningen was het in het tweede deel tijd om door de hoepel te zwemmen via een parcours van pionnen. Toen dit eenmaal goed ging was het tijd om foto’s te maken van deze prestatie. Met een beetje hulp, om goed op de foto te komen, zwommen alle Zeemeerminnen door de hoepel om met een mooie lach op de foto te komen. Hierna was het vrij zwemmen maar ontaarde meer in een fotoshoot want moeders wilden natuurlijk met hun dochter op de foto met staart. De andere kinderen wilden ook nog wat extra foto’s in een leuke pose onder water. Omdat het zo gezellig was en de Zeemeerminnen het goed deden werd hier een uitzondering voor gemaakt.

Als afsluiting was er het “Bommetje” en de diploma uitreiking voor deze 8 toppers.

Wij, Harm & Ineke, genieten elke keer weer opnieuw als wij de dromen waar hebben gemaakt van onze Zeemeerminnen. Voor de grote vakantie is er nog een workshop en gaan wij daarna heerlijk even uitrusten op vakantie in Kroatie en gaan wij zoeken tijdens het duiken naar echte Zeemeerminnen. Je weet maar nooit.

Sport

Ashido karate Veendam sterk in IJlst18083572_1307945262659225_1115571269_o.jpg
Jessie van der Warf, Jorik Norder en Ineke Muurman

Zaterdagavond 22 april hebben 3 vechters van Ashido karate Veendam deelgenomen aan Masters Of Kyokushin in IJlst (Friesland).

Dit is een Kyokushin full contact gala alleen voor volwassenen. Deze keer met een aantal van 32 deelnemers van 13 karatescholen uit heel Nederland. Op dit gala zijn Ineke Muurman en Jessie van der Warf allebei tweede geworden en heeft Jorik Norder een eerste plaats behaald. Hoewel de vechters reeds enige tijd trainen in de dojo, hebben deze drie weinig wedstrijdervaring. Voor Ineke en Jorik hun 2e en Jessie haar derde deelname aan een toernooi.

Sport

Wildervank bleef Veendam 1894 net de baasWildervank_Veendam_1894_IMG_5097.JPG

Door Jacob Kuipers

Het was weer eens ouderwets gezellig bij de wedstrijd Wildervank (zon)-Veendam (zon). Veel publiek langs de lijn en in de kantine was er live muziek. Wildervank won in eigen home met 3-2 van buur Veendam 1894. Na afloop van de wedstrijd smaakten de 'gele rakkers' in beide kampen heel goed. De winnende treffer kwam van de voet van 'flankflitzer' Stefan Mulder. Het werd een goal met een hoog schoonheidsgehalte. Een juweeltje dus. In de 82ste minuut was de stand nog 2-2. Wildervank-speler Stefan Mulder mocht een hoekschop nemen en iedereen had zich al verzoend met een gelijkspel. Hij deed dat op zo'n subtiele manier dat de bal bij de tweede paal over de lijn plofte.

Er stond bij de wedstrijd een flinke wind op het veld. En de Veendammers hadden de windvlagen in de eerste helft mee. Nou is dat niet altijd een voordeel maar de ploeg van oefenmeester Roelof Rutgers 'spinde garen' in de beginfase. Na twee minuten was het Angelo Cijntje die een voorzet van zijn voet liet vertrekken. En maatje Daniel Kroder kopte in kansrijke positie naast maar goaly Jordy Kostwinder van Wildervank was uit het goede 'keepershout' gesneden. Vlot daarop scoorde Daniel Kroder namens Veendam de 0-1.

Vijf minuten later was het Wildervank-speler Mulder die die zijn projectiel aan de verkeerde Kant zag gaan. Na tien minuten spelen onderschepte Ewout Wolf de bal en zette maatje Nick Siebring aan het werk. Siebring kweet zich goed van zijn taak en promoveerde de bal tot een goal: 1-1. Langzamerhand kwam Wildervank steeds beter in hun spel. Er waren mooie opgezette aanvallen te bewonderen en de Veendammers konden het niet bijbenen. Het was Wildervanker Joury Vondeling die de 2-1 voor zijn ploeg noteerde.

Wildervank_Veendam_1894_IMG_5094.JPG

Vervolgens kreeg oud-Veendam-speler Angelo Cijntje een gele kaart na een forse overtreding. Ook Wildervanker Marcel Gelderloos keek tegen een gele kaart aan maar dat was een hele 'goedkope' kaart. Dus de ploeg van trainer Harm Hovenkamp ging met een voorsprong naar de kleedkamer. Maar daar kon Wildervank niet lang van genieten want Veendam-speler Daniel Kroder had een mooi afstandsschot in huis wat Wildervank-doelman Kostwinder te machtig was: 2-2.

Na 70 minuten spelen werd Martijn Jager bij Wildervank in het veld gebracht ten koste van Youry Vondeling. Veendam was in deze periode sterker. Een schot van Angelo Cijnte kon doelman Kostwinder van Wildervank niet goed onder controle krijgen en Veendammer Daniel Kroder faalde in riante positie. In de 80ste minuut werd 'spielmacher' Paul Tuntelder vervangen door Suleyman Bahceci, wegens een blessure. Maar in de 82ste minuut meldde Stefan Mulder zich voor een hoekschop en hij gaf de bal zo'n curve mee dat het leer bij de tweede paal in de touwen belandde: 3-2. Een schoonheid van een goal.

Een minuut voor het eindsignaal van scheidsrechter Brussen kreeg Wildervank het nog even 'benauwd'. Oud-Veendam speler Marnix Kolder ging alleen op doelman Kostwinder van Wildervank af maar hij mistte. Het bleef dus 3-2 voor Wildervank.

Sport

Osman Gazi wint beker zaalvoetbal
Verslag V&Z Veendam - week 16V&Z_Veendam.png

Vrijdagavond vond de finale plaats van de beker in de Parkstadhal onder grote belangstelling. De strijd ging tussen Beautysalon Jannie en Osman Gazi. De wedstrijd stond onder leiding scheidsrechters Hofman en Wilthof. Osman Gazi begon goed aan de wedstrijd en was zeker de eerste tien minuten de betere en kreeg veel kansen waarvan er maar een werd benut. Daarna kwam Beautysalon beter in hun spel en leverde ook kansjes op, maar de ruststand bleef 0-1. In de tweede helft kwam Beautysalon Jannie in de tweede minuut op 1-1 door een doelpunt van Tuntelder, maar even later maakte Kaya 1-2 uit een mooie aanval. In de twaalfde minuut kreeg Yilmaz een duw in de rug en iedereen dacht aan een overtreding, maar de scheidsrechters lieten doorspelen en drie minuten later scoorde Geerts met een afstandsschot de 2-2. Akgul maakte daarna de 3-2 en leek de wedstrijd gespeeld en toen ook Bahceci nog rood kreeg voor het uitschelden van een van de Scheidsrechters dacht Beautysalon Jannie dat de buit binnen was, maar in de laatste minuut scoorde Hensens met een geweldige pegel en zo eindigde de wedstrijd in 3-3 en moesten strafschoppen de beslissing brengen. Beautysalon Jannie mocht beginnen en schoot de eerste raak en ook Osman Gazi schoot raak waarna Geerts mocht aanleggen voor Beautysalon Jannie en die schoot over en Osman Gazi scoorde wel de tweede en ook de derde van Beautysalon Jannie was raak en mocht doelman Berisha de beslissende strafschop nemen en deze was raak en kon het feest voor Osman Gazi beginnen.

Daarna begon het feest in Sportplein met live muziek en om 21.50 uur reikte voorzitter Aeilt Hassing alle prijzen uit onder grote belangstelling en het bleef nog lang gezellig in Sportplein.

Ook werd er afgelopen woensdag nog voor de competitie gespeeld en dit zijn de uitslagen.

In de eerste klasse won Ciseaux D’or met veel moeite van Werkmax en in de tweede klasse verloor Slagerij Karel Nieland nipt van Govilla Futsal met 5-6.

Twee wedstrijden werden er nog gespeeld in de vierde klasse en daar won Fc. Titanium met 14-3 van Pizza in the Box en Team 49 ers verloor met 2-4 van Van Ringh.

In de Winkler Prins Competitie speelden de jongste teams en speelde Fc. Team met 2-2 gelijk tegen Fc. Pro en blijft Fc. Team koploper. BrasUnited verloor met 3-5 van Pino Fc. Fc. Trekvogels tegen Vuurvreters werd 4-6 en beide teams waren niet compleet, Fc. Trekvogels had drie spelers en Vuurvreters vier en de laatste wedstrijd ging niet door, want De Wuppies was maar met een speler en coach Wolf dacht dat er niet gespeeld werd en zo kon Fc. Badslipper weer naar huis gaan, maar wel met drie punten door een reglementaire 5-0 overwinning.

De voorzitter van V&Z stopt er veel vrije tijd in en heeft voor zich zelf besloten dit niet meer te doen, want een aantal teams nemen het niet serieus en ook zal hij het bestuur verzoeken om hier geen geld meer in te steken.

Als er nog spelers zijn die willen zaalvoetballen, maar geen team kunnen vinden kunnen ze zich aanmelden bij V&Z, want V&Z begint zelf ook met een team volgend seizoen en ook nieuwe teams kunnen zich weer aanmelden, we kunnen nog een aantal teams gebruiken en als men het inschrijfgeld heeft betaald is men zeker van een plaats.

Op 27 mei dit jaar bestaat V&Z 60 jaar en dit wordt gevierd door een jubileumtoernooi dat reeds is begonnen en op 19 mei zal er een receptie plaats vinden in de kantine van de Wildervanckhal.

Dit is het laatste verslag van dit seizoen en V&Z wil iedereen bedanken voor weer een mooi seizoen.
Aeilt Hassing

Nieuws, Sport

Koningsspelen Veendam 1894Koningsspelen-01A.jpg

Afgelopen vrijdag 21 april vonden op de sportvelden van de voetbalvereniging Veendam 1894 de Koningspelen plaats. Voor de groepen 2 en 3 was er een spelletjescircuit. Voor de groepen 4 en 5 vond er een slagbaltoernooi plaats op het hoofdveld van BV Veendam. En voor de groepen 6, 7 en 8 was er een hockeytoernooi. De organisatie kon dit schitterende schouwspel natuurlijk niet in haar eentje doen. Daardoor werd de hulp in geroepen van de studenten van de Alfa College Sport en Bewegen uit Groningen. En de ouders verrichtten veel hand- en spandiensten. Een woordvoerster van de organisatie benadrukte nog eens dat de ouders zeker niet moesten worden vergeten, anders was het niet gelukt. “Dan was het feest niet door gegaan”!! Na afloop vond de prijsuitreiking plaats. Tot ieders verbazing voegde de organisatie hier nog aan toe, dat diegene die op 21 april jarig waren naar voren moesten komen om een presentje in ontvangst te nemen

Fotoalbum: 
Nieuws, Sport

Goed dansweekend voor OxygymOxygym Juniors en O.G Showcase IMG_2949-19-04-17-07-14.jpeg
Oxygym Juniors en O.G Showcase

Afgelopen weekend hebben de demoteams van Sportcentrum Oxygym de 2 laatste voorrondes voor het NK gehad. De Oxygym juniors hebben een super prestatie geleverd en hebben zowel zaterdag als maandag 2 eerste plaatsen mee naar huis genomen. Dit is super knap van deze meisjes in de leeftijd van 8-14 jr . 

De Oxygym seniors zijn zaterdag 2e geworden in de hiphop categorie 19+. Deze meisjes worden getraind door Margriet van der Laan. 

Oxygym Seniors  IMG_2949-19-04-17-07-14.jpeg
Oxygym Seniors 

Trainster Krista Lingbeek had ook 3 teams die mee deden. Team O.G showcase werd zaterdag 5e en behaalde maandag een prachtige 3e plek! Hysteria en New three zero vielen jammer genoeg buiten de prijzen maar hebben wel een hele goede wedstrijd gedraaid.

Alle meiden trainen nu verder voor het Noord Nederlands kampioenschap waar ze allemaal voor zijn geplaatst die op 20 mei plaats vind in Urk. 

Sport

Volop tennis tijdens paasweekendtcvlogo_1_resize.gif

Afgelopen paasweekend werd er weer volop getennist bij en namens Tennis Club Veendam. Op zaterdag de eerste competitiedag van het weekend. Het eerste gemengde team speelde uit tegen Zuidlaren. Evelien de Jonge kwam om even voor negen uur in de avond van de niet verlichte tennisbaan (de stoppen waren doorgeslagen) met twee punten. Haar enkelpartij en, samen met Aukje van der Wal, ook het dubbelspel werden in drie sets gewonnen. Jacques Veendorp zorgde voor de andere twee punten door zowel zijn herenenkel als het herendubbel met Daniël Axinte in twee sets te winnen. Eindstand 4-1. Het eerste herenteam verloor helaas, mede als gevolg van blessures, met 5-1 van Cream Crackers uit Groningen. Het eerste damesteam speelde thuis 3-3 gelijk tegen de Woldmeppers uit Harkstede. Gemma Lesterhuis en Ivanka Langeland wonnen hun enkelspel. Lesterhuis en Melanie Oldenburger eveneens het damesdubbel.

De zondagcompetitie startte op maandag tweede paasdag. Het eerste dames team, uitkomende in de derde klasse landelijk, speelde uit tegen GLTB uit Groningen. De enkelspelen resulteerden in een 4-0 winst. Mirte Oldenziel, Madelon en Anouk Weijer en Tamara Leutscher zetten, zij het moeizaam, allen hun tegenstandsters opzij. De twee dubbels werden op dezelfde wijze in hun voordeel beslist. Eindstand 6-0. De maandag heren 50+ competitie werd ook op tweede paasdag gespeeld. Het was daarom, ondanks de kou, een gezellige drukte op alle tennisparken in de provincie Groningen.

Sport

Verslag zaalvoetbal V&Z Veendam - week 15V&Z_Veendam.png

Komende vrijdag 21 april is de beker finale tussen Beautysalon Jannie en Osman Gazi. Daarna volgt de prijsuitreiking. Dit zal om ongeveer 21.30 uur plaats vinden in Sportplein.

Alle kampioenen en topscoorders zijn bekend en bij deze nodigen wij dan ook iedereen die in de prijzen vallen komende vrijdag 21 april te komen om de prijs in ontvangst te nemen. Nog een week te gaan en dan zit de competitie erop. Vervolgens gaan we nog een week door met het jubileumtoernooi en dan gaan we daarmee verder in het volgend seizoen.

Afgelopen week werd er ook nog gespeeld. Er is nu ook bekent wie er promoveren met de kampioenen. En welke teams er degraderen. Dit kan nog wel veranderen, want we weten nog niet hoeveel teams er bij komen en in welke klasse deze teams komen. Het lijkt erop dat er weer een aantal teams bij zal komen en we hopen dan ook de hoofdklasse weer op tien teams te krijgen.

Hoofdklasse
Kampioen Futsal Topbrands won met 6-5 van Cevdet. Futsal-speler J. Breeuwsma scoorde 4- van de zes goals. Beautysalon Jannie won met 8-2 van Clias van der Laan Verzekeringen. Jannie is door deze zege als tweede geëindigd en speelt op 21 april nog de bekerfinale.

Eersteklasse
Prins Elektro won met 4-3 van Ciseaux D'or. Ciseaux D'or verspeelde daardoor dure punten. Door deze nederlaag kunnen ze hoog uit derde worden. Govilla Futsal won reglementair met 5-0 van Regioisolatie en gaat ook promoveren. Karel Nieland won met 3-1 van Futsal ECH. Kampioen SWO Veendam won met 3-2 van Gadero.

Derdeklasse
Just 4 Kids wonnen hun laatste wedstrijd en dat was ook de eerste overwinning. Euro Mail werd met een 2-1 nederlaag naar huis gestuurd. Afterbeat won met 3-2 van Go Kleine Panda en Statusbar won met 5-3 van SCA Hygiëne 1.

Vierdeklasse
Avebe speelde met 3-3 gelijk tegen SCA Hyiene 2. En Pizza in the box won met 5-1 van Van der Wiel.

Winkler Prins Competitie
In deze competitie speelden de oudste jeugd hun wedstrijden en won koploper Fc. Team met 33-0 van Fc. Mooiman dat grotendeels uit meiden bestaat. Koetse trof 18 keer het doel. Horsefighter verspeelde twee punten door met 3-3 gelijk te spelen. WvankRangers dat tweede staat speelde gelijk met 3-3 tegen Fc. Kloedde en staat nu drie punten achter Fc. Team. Dat team heeft ook nog een veel beter doelsaldo. Sparta-Fc. Knudde werd 3-7.

Sport

Oefenmeester Willem Dontjer:
“Ik heb me bij vv Wildervank goed kunnen ontwikkelen"Willem Dontjer-01.jpg

Na twee seizoenen de zaterdagselectie van vv Wildervank getraind te hebben heeft de 42-jarige trainer Willem Dontjer bij de club aan gegeven dat hij zijn contract niet wil verlengen. En volgend seizoen onderwijst Dontjer Ide de Punt. Het grote struikelblok is het feit dat de trainingsopkomst het tweede seizoen slecht is. Al was er na twee jaar nog wel een constructie te bedenken om langer te blijven bij Wildervank maar daar wilde Dontjer niet aan. Dontjer: “Als we 3 of 4 spelers van het tweede team er bij hadden gehad dan was Wildervank kampioen geweest”. Omdat het tweede een vriendenteam is willen ze bij elkaar blijven. Al voegt hij er aan toe dat er heel veel kwaliteit in die groep zit.

De zaterdagselectie van Wildervank bivakkeert momenteel op de zesde plaats en klasse 5. De 42-jarige oefenmeester is daar tevreden over. Maar deze plaats is toch niet om te juichen. “Als je ziet waar we weg komen. Vijf duels geleden stonden we nog op de negende plek. Dus we hebben nu uit vijf wedstrijden 12 punten gepakt”. Wat is de doelstelling voor dit seizoen? Dontjer: “Bij de eerste 5 ploegen eindigen”. En gaat dat lukken? “Dat ligt aan de spelers. Ik heb momenteel nog maar 13 over van de 17 spelers”, zegt de trainer die volgend seizoen zondag 5e klasser Ide de Punt onder zijn hoede neemt.

Het is voor deze trainer elke week maar afwachten welke selectie hij weer kan opstellen. “Daarom staan we dit seizoen ook zo laag. Als ik de selectie bij elkaar had gehouden, dan hadden we zeker bij de eerste drie ploegen gekomen”. Vorig seizoen hadden Dontjer en zijn jongens nog een periode kunnen pakken. Dontjer: “Maar ja, het zit dit seizoen allemaal niet mee”. Voor een trainer is het slecht werken als de selectie te krap is. Vooral als de trainingsopkomst slecht is.

De selectie van Wildervank is dus te krap en de oefenmeester heeft zelf aangegeven dat hij na twee seizoenen weg gaat. “Er was nog wel een constructie te bedenken om nog een seizoen door te gaan”. Maar dat wilde Dontjer niet om bovengenoemde reden. “De trainingsopkomst is momenteel heel slecht”. Waar ligt dat allemaal aan? “Dat ligt aan de mentaliteit van sommige jongens. Ik heb soms vijf- of zes spelers die niet trainen. Soms heb ik 12 spelers op het veld staan. Men zegt te gemakkelijk af”.

“En dat komt puur omdat we een smalle selectie hebben. Ze denken dat ze er wel in staan. Dan heb ik het over een aantal jongens. Maar er zijn ook spelers die er altijd zijn”, zegt Dontjer. De doorzetters dus, spelers waar je een 'oorlog' mee kunt winnen. Deze spelers ruiken de geur van het veld op een afstand. En willen het liefst het gras 'opvreten'. Maar deze spelers moet je bij Wildervank met een 'zaklantaarn zoeken'. Als Dontjer de selectie bij elkaar had gehouden waren ze zeker bij de eerste drie ploegen gekomen.

Dontjer: “Tegen Nieuw-Balinge en Pesse trad wildervank aan met 10 spelers en we verliezen met 2-1. Tegen Nieuw-Balinge sta je binnen 5 minuten met 2-0 achter. We komen nog terug tot 2-2 en je verliest met 3-2. Dat waren cruciale wedstrijden geweest voor deze periode. Als alles goed gegaan was dat had je bovenaan gestaan in deze periode”. Wildervank hoort toch in de vierde klas thuis. “Dat is heel gemakkelijk gezegd, maar dan moeten we een bredere selectie hebben. Als ik nu kijk wat er in het tweede elftal rond loopt, als we daar 3 of 4 spelers van konden krijgen, dan was je al vierde klasse geweest”. Ja, maar dat is een vriendenteam, de jongens willen bij elkaar blijven. “Maar er zit wel heel veel kwaliteit in die groep”. Vriendenteams, het zijn geen woorden waar ik nu op zit te wachten. Eigenlijk heb ik niks met vriendenteams. “Ja, ik ook niet”, zei Dontjer. Als je toch een goede voetballer bent, dan wil je toch niet 'tweede viool' spelen.

Dontjer: “Ja, dat is hun keuze. Ik hoop dat het volgend seizoen bij Wildervank op een andere manier opgelost word want dan zit de kans er in dat je vierde klasser wordt. Maar wordt daar op dezelfde manier mee omgegaan dan wordt het ook voor mijn opvolger lastig. Want de eerste- en tweede selectie behoort gewoon samen te wezen. Ze hebben hiervoor gekozen en wij (de leiding) hebben zich er maar bij neer gelegd. Ik kan er ook niets aan doen, we moeten het met de groep doen die we hebben en als de jongens niet willen dan houdt het op”.

Waar ligt het plafond bij Wildervank? Dontjer: “Dat is moeilijk te zeggen. Je moet eerst uit deze klasse komen en vorig seizoen hebben we dat op een jammerlijke manier net mis gelopen. Dan was het een ander seizoen geworden. We waren heel dicht bij een periode. Op dit moment zit er niet meer in dan een top 5 en hopen op een periode. We krijgen alle toppers nog”. Dontjer hoopt dat Wildervank in de toekomst vierdeklasser wordt.

De 42-jarige Willem Dontjer woont in Meeden. Als speler kwam hij uit in Meeden (zon) en (zat). En voetbalde en de derde- en vierdeklas. Dontjer had een 'neusje' voor de goal en hij vond het net dan ook veelvuldig. Daarna kreeg hij last van de knieen en enkels. Daarna gestopt met voetballen. Vervolgens kwam de 'klad' er in bij de club en daarna is hij trainer geworden. De trainerscursus gedaan en het eerste jaar is hij kampioen geworden met Meeden. Ongeslagen in de vijfde klas. Dontjer heeft dus ook nog in de vierde klas gespeeld met Meeden.

Ide de Punt wordt zijn vierde club als trainer. Dontjer: “Wildervank is een perfecte club. Ik heb het altijd naar mijn zin gehad en als de selectie nog op peil was geweest was ik zeker nog een jaar door gegaan. De club op zich is perfect. Ik heb me hier goed kunnen ontwikkelen. Daar ben ik ze wel dankbaar voor”.

Sport

The Blokes klaar voor nieuw seizoen05.jpg

Door Jacob Kuipers

Leading lady Martine Zweerts de Jong van de Blokes: “Normaliter word je kampioen en ga je een klasse omhoog”.

Het was afgelopen weekend feest bij de honkbalclub The Blokes. Wethouder Henk Jan Schmaal opende zaterdag het seizoen en heeft de eerste bal gegooid. Daarna was er een wedstrijd met de ouders en de kinderen. Vervolgens vond er een een clinic en een clubquiz plaats. Terwijl zondag de zonnestralen op ons neer daalden, schuift de leading lady van de club Martine Zweerts de Jong aan tafel. En het eerste wat ze zei: “Nu moeten we allemaal onze spieren even rekken en strekken. En dan gaan we de competitie weer in”.

Want het eerste team van The Blokes moest voor eigen publiek aantreden tegen de Bluehocks uit Zwolle. Het was een wedstrijd uit de derde klasse. Het was de eerste wedstrijd van de competitie. Ik vroeg aan Zweerts de Jong van The Blokes over de stand van zaken omtrent de wedstrijd. “Waar we nu naar zitten te kijken zijn de heren en spelen in de derde klasse. Ze zaten vorig seizoen ook in de derde klasse (eerste geworden)”.

01.jpg

Normaliter word je kampioen en ga je een klasse omhoog. Maar hier zit een 'addertje onder het gras'. Zweerts de Jong: “De doelstelling van the Blokes is de eerste plaats. Maar als je eerste wordt, ga je dan niet omhoog? Dat kan wel maar dan moet je helemaal door spelen en dan heb je een grote selectie nodig. Dan heb je ook meer werpers nodig. En daar hebben wij niet zo veel van. Daarom blijven we in dezelfde competitie spelen”.

Dat is dan jammer. Ze zijn weer titelkandidaat, daar is Martine Zweerts de Jong heilig van overtuigt. “En als ze dan weer kampioen worden dan hopen we dat er meer spelers aansluiten, dat er weer leden komen en wat aanwas komt. Dan kunnen we door naar de volgende klasse. We hebben ook al eerste klasse gespeeld. De vrouwen hebben heel slecht gespeeld. Maar de vrouwen hebben wel heel veel lol gehad”.

Zweerts de Jong: “De vrouwen zitten in de derde klasse. Bij de vrouwen zijn niet zoveel teams. We spelen ook in Enschede, Apeldoorn en Leeuwarden. Wij hebben vandaag twee wedstrijden gespeeld tegen de Eagles en dat was de koploper van vorig jaar. En alle twee duels hebben we verloren. We gaan gewoon verder, we moeten er even weer inkomen. De Blokes-speelsters zijn net dieseltjes, ze moeten even even op stoom komen en dan zijn ze niet te houden”.

02.jpg

Pagina's

Abonneren op RSS - Sport