Sport

De kurken van de flessen bij BareveldIMG_9753A.JPG

Door Jacob Kuipers

Bareveld vierde afgelopen zondag het kampioenschap in de vijfde klasse. Door dit resultaat gaat de ploeg de ploeg van oefenmeester Peter Tempel het in de vierde klasse proberen. De algemene tendens bij de club was dat ze dit seizoen kampioen wilden worden. Want ze hadden het ´materiaal´ er voor. En dat beaamde oefenmeester Tempel volledig. "Voordat het seizoen begon zeiden we met z´n allen dat we voor het kampioenschap gaan. Omdat we een goede selectie hebben. En vorig jaar hebben we ook een periode titel gepakt. Maar in de beslissende wedstrijd hebben we het niet gered". Inmiddels heeft Bareveld zich versterkt en Tempel en de zijnen hadden er alle vertrouwen in op een goede afloop. Aan de hand daarvan was de technische staf van Bareveld er van overtuigt dat het allemaal wel goed kwam. En het kwam goed voor Bareveld. En de kurken konden bij Bareveld dan ook van de flessen.

Volgens de aimabele oefenmeester is het kampioenschap geweldig voor de leiding en de supporters. En verder wist Tempel te melden dat er heel veel vrijwilligers bij betrokken waren. En verder vindt Tempel moeten we onze sponsoren niet vergeten. Want zij doen natuurlijk een flinke ´duit´ in het zakje. En ook Huize Bareveld die er veel bij is betrokken. De klik tussen de vereniging en Huize Bareveld is momenteel sterker dan ooit. Tempel: ''Daarom zeg ik ook: Het is het kampioenschap van de club. Omdat iedereen er bij betrokken is. De vaste supporters in weer of geen weer ze Zijn er altijd''.

De doelstelling aan het begin van het seizoen luidde dan ook om kampioen te worden. Tempel was er van overtuigd. Bareveld heeft welliswaar langdurige blessures gehad. Maar omdat de brigade van Tempel over een grote selectie beschikte kwam het allemaal goed. Bareveld heeft een selectie van 17 spelers. Een paar spelers waren langdurig geblesseerd. Dat waren Rene Schipper en Martin Jonker. Vooral met zijn ervaring en coaching is Jonker erg belangrijk voor het team. Maar de ploeg van Tempel had wel de spelers die moment op konden vangen. Was er ook een moment waarop je moest ingrijpen?

Tempel: ''Ja, eigenlijk wel. Tegen de naaste concurrent verloren we met 4/0. De week daarna verloren we met 4-3. Toen kreeg mijn ploeg het lastig. Dus we moesten weer van speelwijze veranderen''. Heeft jouw ploeg nog last van stres gehad? Tempel: ''Voor de winterstop hebben we alles gewonnen. En ook met ruime cijfers. Een paar wedstrijden dik gewonnen. Bareveld zat in een flow. Er waren 7 duels bij waar bij ze binnen het kwartier drie doelpunten scoorden. Dat ging als een ´trein´ en als coach hoef je niks te zeggen. En er was ook niks te corrigeren''.

Kunnen deze jongens ook in de vierde klas kampioen worden?. ''Ik denk dat we daar versterking voor nodig hebben. We gaan uit dat we in de middenmoot mee kunnen draaien. Grieto Korthuis gaat weg. Hij gaat naar GKC. Het credo bij Bareveld is dat als spelers die niet trainen naast het elftal staan. We hebben een selectie van 16-17 spelers''. Tempel vind het hartstikke jammer dat Korthuis vertrekt. Ondanks het kampioensschap moet Bareveld er een doelman bij hebben. Want hij wil graag in het ´vriendenteam´ van Veendam 1894 voetballen. Bareveld moet dus nog een paar spelers er bij hebben om het elftal te kunnen versterken.

Nieuws, Sport

Wie wint 6e editie Zechstein Stratenvolleybal Toernooi?final party 25-5-18 (002).jpg

Vrijdag 25 mei vindt de “Finale-avond” van het AED Zechstein Stratenvolleybal Toernooi plaats! Vanaf 19:00 uur zullen 23 teams de strijd aan gaan om de 75 centimeter hoge Wisselbokaal, en vele andere mooie prijzen.

Rond de klok van 21:30 zullen alle poulewedstrijden gespeeld zijn, en is bekend welke teams uit zullen komen in de finales.

Het AED Zechstein Stratenvolleybal Toernooi is méér dan volleyballen
Naast dat meer dan 200 volleyballers twee avonden actief bezig zijn, heeft het AED Zechstein Stratenvolleybal Toernooi meer te bieden. Zo steunt de organisatie ook dit jaar weer een goed doel, waarvoor gelden in zijn gezameld. Vrijdagavond tijdens de prijsuitreiking zal de organisatie een cheque overhandigen aan het goede doel: Stichting Groningen HartVeilig. Op het podium in de Sorghvliethal zal aansluitend een feest zijn voor deelnemers, toeschouwers en iedereen die zin heeft in een feestje!

Feestavond met Feestband “De Suskes” en DJ Peter Mans
Jaarlijks wordt het Zechstein Stratenvolleybal Toernooi feestelijk afgesloten, met een feest voor deelnemers, toeschouwers en een ieder die in is voor een feestje! Op het podium in de Sorghvliethal zal de 3-koppige feestband “De Suskes” plaats nemen, en ook DJ Peter Mans is weer van de partij! Rond 21:30 zal het feest van start gaan, en de entree is geheel GRATIS!

Sport

Oxygym Juniors succesvol op EKIMG_0254-22-05-18-10-45.jpeg

Afgelopen pinksterweekend deden 3 teams van Sportcentrum Oxygym mee aan het EK Cheerleading in Movie Park Germany. Op zondag kregen alle teams de kans zich te plaatsen voor de finale op maandag. 

Helaas wisten de Oxygym Crew en Hysteria de finaledag niet te bereiken. 

De Oxygym Juniors vergaarden wel genoeg punten om door te mogen naar de finaledag waar ze uiteindelijk een mooie 5e plaats wisten te bemachtigen. Super knap van deze meiden. 

Sport

Na de thee was Wildervank (zat) de 'kluts' kwijt33045780_2041822229224739_7978899971439067136_o.jpg

Door Jacob Kuipers

Wildervank (zat) moest in eigen huis aantreden tegen 'laagvlieger' SETA uit Musselkanaal. SETA staat laatste in de zaterdagklasse 5E met 10 punten en Wildervank bivakkeert op de 9e plaats met 20 punten. Weliswaar geen klasseringen waar je vrolijk van wordt. En beide ploegen moesten 'de degens kruisen' in Wildervank. Tot aan de rust ging het nog redelijk goed bij de Wildervanker roodhemden, getuige de stand van 1-1. Maar na de thee waren ze de 'kluts' volkomen kwijt. SETA 'walste' compleet over Wildervank heen en won de wedstrijd met 5-2. Wildervank (zat) -trainer Jos Kuiper had niet veel woorden nodig om het spel van zijn ploeg samen te vatten. “Het ging voor rust niet zo slecht”.

Na een kwartier spelen had SETA een licht overwicht, maar zonder doelrijpe kansen. Maar in de 16e minuut kwam daar verandering in. Basim Mahmoud kreeg een grote kans en scoorde de 0-1. Ook Florenzo Kemswiel kreeg een goede mogelijkheid tot scoren, maar de zenuwen werden hem blijkbaar teveel en hij mistte. Maar na een half uur spelen was het Wildervank-speler Rick Bakker die voor de 1-1 tekende. In de 45ste minuut was het Wildervanker Stefan Wijngaard die zijn inzet jammerlijk mistte. En zo ging de rust in met 1-1.

Na de pauze kwamen beide ploegen weer 'fris en fruitig' binnen de voetbalarena van Wildervank. SETA-speler Hamsty Bos had er blijkbaar zin in, maar met de uitvoering van hem was het matig gesteld. Hij kreeg een grote kans om zijn ploeg op voorsprong te zetten, maar hij verprutste deze kans voor zijn ploeg. Blijkbaar had oefenmeester Kuiper zijn jongens op het 'hart' gedrukt om direct druk te zetten op de 'vesting' van SETA. En dat pakte goed uit want Rick Bakker scoorde de 2-1 voor Wildervank. Maar na 60 minuten spelen was het 'alle hens aan dek' bij Wildervank.

SETA-speler Bos kreeg vervolgens een grote kans, maar hij kon zijn zenuwen niet in bedwang houden en mistte. Qua kansen hadden de bezoekers op voorsprong moeten komen. In de 62ste minuut werd het 2-2 en SETA-speler Danie Kruize was de afmaker. In de 75ste minuut was het SETA-speler Sven Pol die de 2-3 noteerde. En Bazim Mahmoud scoorde de 2-4 in de 70ste minuut. De wedstrijd was gelopen en Bazim deed nog een 'duit in het zakje' en scoorde de 2-5. Na de wedstrijd sprak ik nog even met beide trainers.

Volgens oefenmeester Jos Kuiper van Wildervank was het voor de rust niet zo slecht. “We hebben veel te veel fouten gemaakt. Als we tegen het onderaanstaande SETA met 5-2 verliezen, dan moeten we ons diep schamen”. Maar waar lag dat aan? “Het loopt niet op dit moment. We hebben veel geblesserden , maar daar kan ik me ook niet achter verschuilen. En elk geval het was niet goed genoeg. Aanvoerder Stefan Wijngaard speelde een goede pot vandaag. Ook doelman Jesse Bleeker heeft het goed gedaan. We waren niet slecht maar we hebben een heleboel domme fouten gemaakt. Wij hebben geen logische dingen gedaan”.

Oefenmeester Willie Kral van SETA: “Ik heb in de de rust gezegd dat wij met 3-1 voor moesten staan. De grensrechter van Wildervank en de scheidsrechter was in ieder geval tegen ons. Mijn team moest meer doen om het de keeper van Wildervank moeilijk te maken. En we hebben betere wedstrijden gespeeld. De beste spelers van ons waren: de rechtsbuiten Basin Mahmeod en Dani Kruize. Onze doelman was er niet in daar hebben we een andere keeper voor ingezet. Die deed het ook goed. In principe waren ze vandaag allemaal goed. Het eerste half uur speelden we hartstikke goed”.

“Daarna zakte het spel als een 'pudding' in elkaar. We komen niet aan ons spelletje toe. Iedere keer komen we de eerste 20 minuten goed door en dat was ook tegen Angelslo zo. Het was allemaal net niet. De 'poppetjes staan nu anders en nu heb ik 4 nieuwe spelers opgesteld”. Ik zag een man van 54 jaar, speelt die altijd? “Nee, mijn andere back was geblesseerd en ik zet Geert van der Sluis er in. Hij is er volgende week weer bij. Kan slecht en kan goed uitpakken. Dat heeft ie verdient. Hij heeft altijd bij Seta gevoetbald”. 

Sport

Judoka's Ryu Muntendam op dreefimage2.jpg

Judoka's van judo Ryu Muntendam en CSVO waren weer goed op dreef op het Blauwestad toernooi in Oostwold. Eerste plaatsen waren er voor: Roan Doeve, Maud Mossel, Milan de Klein en Rik Fissering wisten al hun partijen winnend af te sluiten.

Mark Teelken wist 4 van de 5 partijen te winnen, een keurige tweede prijs.

image1.jpg

Derde plaatsen waren er voor: Yoni Kravtsoff, Nick Teelken, Liam Kruize en Savannah Luttje

Milan van Kuilen, Hugo van der Veen, Brandy Venema, Cameron Luttje, Leon Smith en Charel Scholtens wisten helaas niet voldoende partijen te winnen om een plaats op het podium te halen.

Sport

Noordelijke successen bij Master SV MeteoorIMG_2580_00.JPG

Winnaars Nick Fransman en Amy Tan

20 onderdelen, 22 banen, 255 deelnemers, 424 wedstrijden… indrukwekkende cijfers voor de 50e editie van het internationale Meteoor Master, 4, 6 en 8 badminton toernooi in Veendam. Al op vrijdag kwamen de eerste sporters aan in Veendam. Zaterdag om 8:00 startten de eerste wedstrijden en begonnen badmintonners uit heel Nederland, Duitsland maar ook Frankrijk, Griekenland en Litouwen aan een loodzware en vooral heel warme zaterdag. Het aantal blessures lag helaas ook  hoger dan gebruikelijk bij dit jaarlijkse evenement.

Zondag beperkte het programma zich tot de halve finales en finales. In het mannen enkel ging de finale zoals verwacht tussen Nick Fransman en Aram Mahmoud. Nick begon als duidelijke favoriet maar Aram had eerder in dit toernooi en op andere toernooien wel laten zien in vorm te zijn. Het verschil bleek echter te groot in de finale, Nick kwam geen enkele keer echt in de problemen en won zijn finale in twee eenvoudige games.

De dames enkel kende wel een verrassende finale. De als eerste geplaatste Pope werd in de halve finale verslagen door de als 6e geplaatste Amy Tan. De andere halve finale leverde ook een verassing op. De niet geplaatste Jaymie Laurens schakelde op zaterdag al in de tweede ronde de winnares van vorig jaar en als tweede geplaatste Manon Sibbald uit. De halve finale tegen de als derde geplaatste Dorien Lups werd ook een spannende wedstrijd in 3 games maar ook die wist ze te winnen. Daarmee stonden in de finale twee zeer jeugdige speelsters – de 16 jarige Amy en nog maar 14-jarige Jaymie maakten er samen een aardig potje badminton van maar Amy bleek toch nog wel een maatje te groot en won overtuigend in twee games.

In de gemengd dubbel finale troffen een Frans en Gronings koppel elkaar. Het Franse koppel Robert/Fara nam het op tegen Marco de Jager en Esther Kuilman (van respectievelijk GSBC Amor en BC Go!). Het krachtsverschil was groot en Kuilman/de Jager wonnen dan ook relatief eenvoudig met 21-16 en 21-10.

De vrouwendubbel was de meest spannende finale. Het ging in de wedstrijd tussen de eerst geplaatste Lups/Sibbald en als tweede geplaatste Humphris/Pope eigenlijk de gehele tijd gelijk op, het werd zelfs 21-21 in de 3e game. Toen werd de spanning de favorieten blijkbaar te veel. Door twee shuttles buiten de lijnen wonnen Humphris en Pope deze finale.

De afsluitende mannen dubbel was ook zeker spectaculair zoals een mannen dubbel dat kan zijn. Snel en fel spel van twee koppels die elkaar niet veel ontliepen. Uiteindelijk waren noorderlingen Brent Maarsingh en Marco de Jager (beide spelen bij studentenvereniging Amor in Groningen) toch iets stabieler in hun dubbelspel en wonnen ze de finale met (23-21/21-18) van de als favorieten ingedeelde Aram Mahmoud en Thomas Sibbald.

Het 50ste toernooi kende een aantal bijzondere momenten. Meest opmerkelijk daarbij was wellicht nog wel de uitreiking van de erepenning van Badminton Nederland aan Dick Pruis. Sinds 1979 actief bij de Veendammer badminton vereniging Meteoor, zowel bestuurlijk als bij de organisatie van het toernooi – maar ook al sinds vele jaren een belangrijke spil in het regionale badminton voor de badminton bond. Michel Bezuijen (voorzitter van de Badminton Nederland) en Koos Kuilman(voorzitter van de SV Meteoor) gaven een uitgebreid maar nog lang niet compleet overzicht van alle zaken die Pruis tijdens al die jaren voor het badminton gedaan had – waarna hem de erepenning werd uitgereikt.

Andere bijzonderheden dit toernooi in verband met het vieren van de 50e editie waren onder andere een opvallende demonstratie van ouderwets badminton (met antiek materiaal en ouderwetse kleding) en een aantal displays met allerlei oud materiaal van eerdere toernooien (foto’s , notulen, wedstrijdschema’s en krantenverslagen). Ook het feest op zaterdagavond was een speciale jubileum editie. Het kan in ieder geval niemand ontgaan zijn wat een rijke historie het badmintonnen in Veendam kent.

Al met al een goed verlopen en succesvolle 50e editie van dit bijzondere toernooi in Veendam. Met dit jaar weer iets meer inschrijvingen dan vorig jaar is de club uit de Parkstad er klaar voor om die stijgende lijn de komende 50 edities verder door te zetten. Winnaar Nick Fransman beloofde in zijn afsluitende dankwoord in ieder geval tijd te gaan vrijhouden in zijn drukke toernooi kalender voor de 51e toernooi volgend jaar.

Sport

Wildervank laatste woord in duel tegen SiddeburenIMG_9657.JPG

Door Jacob Kuipers

Wildervank (zon) heeft weer een beetje 'lucht' gekregen in de strijd tegen degradatie naar de vierde klas. Op eigen veld wonnen de boys van interim oefenmeester Meindert Jager met 2-0 van Siddeburen. De huidige oefenmeester Harm Hovenkamp en assistent-trainer Henk Perdon waren afwezig. Deze wedstrijd moest gewonnen worden, als je die wedstrijd verloren had was het een 'donkere' zaak geweest. “Pikdonker”, zegt Meindert Jager. Jager over de wedstrijd: “Er was veel strijd, goed voetbal en uiteindelijk met 2-0 gewonnen. We hadden wel een leuk plan. En dat plan pakte redelijk uit”.

Wat Hovenkamp en Perdon betreft, die zijn volgens Jager niet opgestapt. Jager: ”Voorzover ik weet is Hovenkamp ziek. En wat Perdon heeft weet ik niet precies. Dat is alles wat ik daarover weet”. Wildervank staat op de 8ste plaats, maar dat is een vertekend beeld. Want er staan maar liefst vier ploegen op deze plek. Dus er is nog alle 'hens aan dek' bij Wildervank. Na deze wedstrijd staat Wildervank op een gedeelde 8ste plaats. Dus, veilig is Wildervank nog niet.

Voorafgaand de wedstrijd sprak ik met de oefenmeester van Siddeburen. “Wij staan ook niet op een plek waar we nu staan. Een aantal weken geleden hebben wij ook tegen elkaar gespeeld en toen stonden wij aan de goede kant. En dat had net zo goed andersom kunnen zijn. Dus ik dacht 'we krijgen een moeilijke wedstrijd onder moeilijke omstandigheden'. De ploeg die echt wil en dat wil ik ook graag van mijn jongens zien, die heeft de meeste kans op succes”. Het was net of de spelers van Siddeburen de woorden begreep wat er op het spel stond in Wildervank.

IMG_9661.JPG

Siddeburen had na 11 minuten spelen al op voorsprong moeten komen. Siddeburen-speler Toby Poort schoot net naast het doel van doelman Kostwinder van Wildervank. En deze poging had eigenlijk een goal moeten zijn voor Siddeburen. Vervolgens ging het spel lange tijd gelijk op. Maar de ploeg van Jager zat ook niet stil. Een prachtig aanval over twee 'schijven'. Roy ter Veer ging een combinatie aan met maatje Nick Siebring maar hij miste jammerlijk. Had een goal moeten wezen. En zo ging de rust in met 0-0.

Na 60 minuten spelen rolde er bij Wildervank een mooie aanval uit. Nick Kamst scoorde de 1-0 voor de Woortmanslaanbespelers. Wildervank had de 'smaak' te pakken en deze vloeiende aanval had een beter 'lot' verdiend. Wie dacht dat het alleen maar Wildervank was die de aandacht trok, kwam bedrogen uit. Siddeburen-speler Dani Schuijl past naar maatje Ruben van der Ploeg, maar zijn inzet werd door Van der Ploeg gemist, omdat hij over de bal heen 'maaide'. En drie minuten later werd een drinkpauze ingelast.

In de 85ste minuut volgde bijna een goal voor Siddeburen. Toby Poort schoot hoog over het 'heiligdom' van doelman Kostwinder van Wildervank. Een vrije trap van Frank Oostland van Siddeburen belandde naast het doel. Siddeburen was sterker en loerde op een goal. Maar Wildervank had het laatste 'woord'. Wildervanker Nick Siebring scoorde in de slotfase de 2-0. En dat werd ook de eindstand.

Sport

Zwarte band examen Ashido Veendam32336959_1677435855710162_7982189869143162880_n.jpg
Jorik Norder en Sensei Wim Schouten

Zondag 13 mei hebben Jorik Norder van Ashido karate Veendam examen gedaan voor de zwarte band, en Sensei Wim Schouten voor de eerste Dan.

Tijdens dit zeer zware examen, in het full contact-budo karate waar zeer veel voorbereiding aan vooraf gaat, werd er aandacht besteed aan techniek individueel, techniek tegen één of meerdere tegenstanders, budo(zelfverdediging), en kumite(sparring) tegen één of meerdere tegenstanders.

Sport

Zechstein Indoor Soccer Toernooi
27, 28 & 29 december 2018 en 3 & 4 januari 2019Zechstein Indoor Soccer Veendam.jpg

Prijzenpot Senioren & Dames €1.100,-!!

In de winterstop van het voetbalseizoen 2018/2019 zal in het Indoorcentrum Veendam een groots Indoor Soccer toernooi georganiseerd worden. Het toernooi wordt georganiseerd voor zowel junioren als senioren. Jeugd vanaf 11 t/m 19 jaar kunnen deelnemen aan het toernooi. Naast alleen jongens/heren zal er ook een categorie voor dames zijn. Gezien de opkomst van het damesvoetbal mogen wij hierin niet achterblijven.

Op de speeldagen zal er een ochtend, middag en avondprogramma plaatsvinden. Waarin de jeugd speelt om bekers + per categorie één wisselbokaal, en de senioren en dames spelen om nader vast te stellen geldprijzen.

Op de dagen 27, 28 en 29 december 2018 zullen de voorrondes plaatsvinden, op 3 en 4  januari wordt er daadwerkelijk gespeeld om de prijzen. Afhankelijk van het aantal deelnemende teams zullen de speeldagen ingedeeld worden. Bij veel aanmeldingen kan hier een extra dag aan toegevoegd worden.

Het toernooi wordt georganiseerd door de Stichting Sport- en Evenementenhallen Veendam. En is bekend met het organiseren van dergelijke sport evenementen. De organisatie is momenteel druk bezig met het werven van sponsoren om de begroting sluitend te krijgen.

Naast voetballen is de bedoeling om iets extra’s neer te zetten voor de deelnemende teams. Dit kan bijvoorbeeld door middel van live muziek tijdens de finaledag etc.

Door middel van een nieuwsbrief zullen wij verenigingen uit de provincies Groningen, Friesland en Drenthe op de hoogte brengen van de opzet.

Vanaf heden kan men zich aanmelden voor het Zechstein Indoor Soccer toernooi via de website www.indoorsoccer-veendam.nl   
Kosten per deelnemend team € 25,-

Sport

'Hoop doet leven' voor Wildervank (zon)IMG_9569.JPG

Door Jacob Kuipers

Veendam 1894 (zon) heeft op het hoofdveld van SC Veendam de derby tegen Wildervank (zon) met 2-1 gewonnen. En Veendam-speler Angelo Cijntje was de man van de wedstrijd. Cijntje scoorde twee keer. Spits Marnix Kolder was afwezig wegens ziekte van zijn vader.

De geelzwarten van de winnende trainer Jouad Boufarra staan op 4e plaats in de derde klasse. En ze hebben 36 punten. Maar een ander verhaal wordt het voor Wildervank (zon). De ploeg van oefenmeester Harm Hovenkamp bivakkeert in 'zwaar weer'. Door deze nederlaag staan ze op 11e plaats met 25 punten. En daaronder bivakkeren Siddeburen, SVZ en Actief. Allen hebben respectievelijk 25, 22 en 13 punten. Actief hoef je niet meer mee te rekenen want zij liggen al 'mijlenver' achter en zijn zo goed als zeker gedegradeerd. Maar als Wildervank zo door gaat en steeds maar punten verliest dan komt de vierde klas echt in zicht. En dan is 'leiden in last'. Dan zijn er dus echt problemen. Maar zover is het dus nog niet, maar 'hoop doet leven' bij de voetbalvereniging Wildervank.

Wildervank-oefenmeester Harm Hovenkamp had waarschijnlijk zijn jongens voorafgaand aan de wedstrijd al gezegd om gelijk het initiatief te nemen. En dat deden de 'volgelingen' van Hovenkamp. Youry Vondeling verstuurde een diagonale pass op maatje Roy ter Veer. Maar Veendam-doelman Hindrik Snijders moest al zijn talenten ten toon spreiden om de inzet van Ter Veer te pareren. Veendam had in het eerste kwartier een optisch overwicht, zonder doelpogingen. Na 17 minuten spelen vond Wildervank dat het toch eens haast moest maken om een goal te scoren. Marcel Gelderloos vond Roy ter Veer en laatst genoemde kopte net naast het vijandelijk doel van Veendam.

Door de warmte mochten de spelers van scheidsrechter Van Veen even een slokje drinken. Na 33 minuten stonden Youry Vondeling Roy ter Veer aan de basis van een vloeiende en gevaarlijke aanval. Maar helaas, geen goal. In deze fase ging Angelo Cijntje van de rechterkant naar de linkerkant van het veld. Na 40 minuten spelen was het Cijntje die een voorzet losliet op maatje Kroon, hij nam de bal en één keer op de slof en het speeltuig ging hoog over de kooi van doelman Kostwinder van Wildervank. Daarna floot arbiter Van Veen voor de rust. Vervolgens begon Angelo Cijntje begon weer aan de rechterkant van het veld. En Wildevanker Ewout Wolf had een slap schotje in huis toen hij vanaf het middenveld even aanzette.

Maar dit alles zette natuurlijk 'geen zoden aan de dijk'. De derby sfeer was ver te zoeken in de stralende zon. Op dat moment veel open spel, zonder dat er voor beide ploegen wat te behalen viel. Na 55 minuten weer een drinkpauze voor beide teams. Wildervank begon slecht na de drinkpauze. Johnny Niemeijer van Veendam kreeg vrij spel, maar kon niet tot scoren komen omdat de verdedigers van Wildervank op tijd, orde op zaken kon stellen. De wedstrijd kenmerkt door veel open spel. Maar in de 67ste minuut was het 'spielmacher' Paul Tuntelder, die zijn vrije trap tot een doelpunt zag promoveren: 0-1. En drie minuten later was het Angelo Cijntje die voor 1-1 zorgde.

In de 78ste minuut was het weer raak. Cijntje werd aangespeeld en de drukte en draaide langs twee Wildervank-spelers en haalde verschrikkelijk uit: 2-1 voor Veendam 1894. Wildervank drong nog wel aan op een goed resultaat, maar het 'heilig vuur' ontbrak. En oefenmeester Jouad Boufarra van Veendam 1894 leefde langs de lijn goed mee, want zijn ploeg hield de drie punten in eigen huis.

Pagina's

Abonneren op RSS - Sport