Sport

Zaalvoetbal V&Z - week 42V&Z_Veendam.png

Hoofdklasse
De eerste overwinning voor het dames-team van V&Z is een feit. Het 'vlaggenschip' van V&Z won met 4-3 van VIOD VR1 Na twee nederlagen is dit de eerste overwinning in de hoofklasse. In de interne competitie werd er niet gespeeld in de hoofdklasse, maar wel in de andere klassen.

Eersteklasse
In een aantrekkelijke wedstrijd tussen Autobedrijf Smid Meeden en Gervas Futsal ging Gervas Futsal er met de punten vandoor. En deze doelpuntrijke wedstrijd werd het 5-4 voor Gervas Futsal.

Tweedeklasse
Gadero blijft nog zonder punten. Slagerij K. Nieland was met 4-2 te sterk.

Derdeklasse
Essity 1 blijft koploper in deze klasse door Stukadoorsbedrijf Oldenburger met 11-3 te verslaan. Statusbar won met 5-2 van Afterbeat. En Salone di Claudia won met 5-3 van Buurke Bestrating. Salone di Claudia is nog ongeslagen en Schipper scoorde drie- van de vijf goals voor Salone di Claudia.

Vierdeklasse
Koploper Essity 2 liet niets ovr van CGKV de Kandelaar, dat als tweede was geklasseerd. Het werd 10-0 voor Essity 2. Faber & Faber won met 3-0 van Team 49 ers. En Avebe won in een vervelende wedstrijd met 13-0 van team V&Z. Omdat een speler van Avebe steeds maar vervelend bleef doen tegenover de tegenstander en de scheidsrechter.

Afgelopen werd er niet gespeeld in het Indoorcentrum.

Nieuws, Sport

Zwembad Tropiqua gesloten op 21 en 22 oktober 2017Tropiqua-Veendam_01.gif

Zaterdag 21 oktober en zondag 22 oktober 2017 is Tropiqua gesloten. Het zwembad is gesloten vanwege het internationale Zechstein zwemtoernooi. Z&PC Bubble organiseert dit toernooi jaarlijks.

Het toernooi vindt dit jaar voor de 41ste keer plaats en valt in het eerste weekend van de herfstvakantie. Uiteraard is Tropiqua de rest van de herfstvakantie geopend en heeft het dagelijks leuke activiteiten.

Sport

Muntendam stelt orde op zaken tegen WildervankTekst Jacob Kuipers

Afgelopen zondag stond de derby Muntendam-Wildervank (zon) op het progamma. En dan wordt er weer op het 'scherp van de snede' gespeeld. Veel supporters van beide ploegen maakten weer de gang naar de Zuiderstraat waar het titanengevecht plaats vond. Muntendam won in eigen home met 4-2 de derby tegen angstgegner Wildervank. Het was een terechte zege voor Muntendam aangezien ze veel meer strijdlust ten toon spreidden op de groene 'laken' van Muntendam. Nou een 'laken' kon je het eigenlijk niet noemen, aan gezien de grassprieten aardig hoog stonden. De Muntendammers kwamen gehavend in het veld omdat het drie basisspelers mistte. Maar omdat Muntendam met het 'schuim op de mond' speelde wonnen ze de wedstrijd.

En dan Wildervank, dit team staat bekend wegens hun surplus aan techniek maar de Muntendammers zijn wat dat betreft in het nadeel en dat wisten deze spelers maar al te goed. Ik wil niet zeggen dat ze de sprieten uit het gras opvraten. Maar als de Muntendam-spelers op 'jacht' waren naar hun prooi, had het daar veel van weg. De zwart-witten stonden op dat moment al met 3-0 voor en dat werd ook de ruststand. Een curieus moment was er in de tweede helft. Een meter voor een leeg doel schoot Wildervank-speler Stefan Mulder de bal drie meter over het Muntendammer doel. Daarmee is de schotloosheid van Wildervank voldoende benadrukt. Muntendam opende het duel met een bliksemstart. De toeschouwers waren in grote getale naar de Zuiderstraat gekomen en hoogstwaarschijnlijk had niemand deze goal gezien.

Scheidsrechter Kostwinder had amper voor het beginsignaal gefloten en Muntendam-speler Pascal Oldenburger ging er als een 'speer' van door en scoorde de 1-0 voorsprong. Een 'bliksemstart' dus voor Muntendam. Wildervank had dus grote moeite om hun opponent van het 'lijf' te houden. Daarna luwde de 'storm' van de zwartwitten een beetje. En Wildervank kon even aan aanvallen denken. Na 12 minuten spelen draaide Wildervanker Ewout Wolf even van zijn tegenstander weg en vuurde een knap schot af maar de Muntendammer doelman Van Delden stond zijn 'mannetje'. Wildervank werd daarna zoek gespeeld. Muntendammer Melvin Hesselink, zette Arjan Faber aan het werk en het werd 2-0.

Op dat moment werden de bezoekers overrompeld door de zwartwitten. Melvin Hesselink begreep dat ook en scoorde de 3-0 voor zijn ploeg. Vervolgens werd Muntendammer Michael Ploeger van het strijdtoneel gestuurd door scheidsrechter Kostwinder. Veel te zwaar, een gele kaart had volstaan. Muntendam moest dus met tien man verder. En de wonderen waren de wereld nog niet uit als Marcel Gelderloos zijn eerste schot los liet voor Wildervank. Daarna kreeg Muntendam het sein om het rustig aan te doen en Wildervank deelde zowaar enige speldeprikjes uit. Maar de roodhemden van oefenmeester Harm Hovenkamp bakten er niets van. En dat tegen een Muntendam die 10 spelers in het veld had staan. En dat werd ook de ruststand.

Na de thee kwam Wildervank met haar eerste 'wapenfeit'. Nick Kamst kwam nog wel met een goed schot, maar daarmee wist de Muntendammer doelman van Delden wel raad.

In de 55ste minuut een 'rusch' van de snelle rechtsbuiten Ewout Wolf. En de Wildervanker 'flankflitzer' schoot net naast het 'heiligdom' van Muntendam. Maar in de 60ste minuut was het Wildervank-speler Kamst die iets terug deed en de 3-1 noteerde. En in de 71ste minuut was het Bijl, die voor Muntendam de 4-1 op het bord bracht. En in de 84ste minuut was het Wildervanker Siebring de stand op bracht. Dat was dus ook de laatste 'wapenfeit' voor de ploeg van oefenmeester Harm Hovenkamp. Wildervank 'bakte' er verder niet veel meer van en Muntendam hoefde zonodig niet meer.

Sport

Verslag V&Z Veendam - week 41In de hoofd klasse won MF Shipping in een spannende en sportieve wedstrijd met 3-2 van Freko Kozijnen. Vier minuten voor het einde was het nog 1-1. Draaijer Schilders liet Ciseaux D’or met lege handen naar huis gaan en won met 5-0. CEVDET – Futsal Topbrands werd 1-1 en beide teams kregen veel kansen, maar de mooiste kansen werden niet benut. Door deze uitslagen staat Beautysalon Jannie twee punten los. Riklis Karto en JS- Viro speelden met 4-4 gelijk in de eerste klasse en Kleiweg scoorde alle vier de goals voor JS-Viro. Gervas Futsal – Prins Electro werd 4-6. Dit duel met veel Muntendammers was een harde, maar ook zeer spannend, want de wedstrijd werd pas in de laatste minuten beslist. Voor Gervas scoorde Imminga er twee en bij Prins Electro scoorde uitblinker Schoenmaker er drie. Sandra’s Haistudio – Clias/ v/d. Laan Verzekeringen werd 1-2. SWO Veendam won met 5-3 van Autobedrijf Smid Meeden door onder meer drie doelpunten de Jonge.

In de tweede klasse blijft DWS/Drukkerij Reinier v.d. Kooi winnen en nu werd Gadero met 5-3 aan de kant gezet en blijft Gadero nog puntloos net als Kruit en Kramer dat met 2-4 verloor van Werkmax waar v/d. Velde drie keer scoorde. Koploper Essity 1 won met 1-5 van Buurke Bestrating en Stukadoorsbedrijf Oldenburger – Afterbeat werd 7-5. GHV/Vastgoed Partners won met 5-2 van het jeugdige Van der Laan Verzekeringen. Euro Mail won voor het eerst dit seizoen en won met 6-3 van Satusbar dat niet graag in de Wildervanckhal speelt, want toen de voorzitter naar huis ging kreeg hij van een speler daar commentaar op en hij heeft hierop niet gereageerd.

Faber & Faber had in de vierde klasse weinig moeite met V&Z Team en won mede door een blunder van doelman Tienkamp met 7-2 en Alders scoorde daar drie van. Avebe kwam tegen Go Kleine Panda met 0-2 achter, maar won uiteindelijk met 6-2. Uuldersma scoorde ze alle zes.

V&Z Veendam heeft de Algemene Ledenvergadering op 21 november in de Wildervanckhal en het bestuur is opzoek naar nieuwe bestuursleden, want we hebben nu zes bestuursleden en willen dit graag uitbreiden naar zeven en voorzitter Aeilt Hassing zou graag zien dat zich een aantal mensen kandidaat stellen voor de functies die vrij komen.

Ook zoeken we nog een aantal scheidsrechters of mensen die dit willen leren. Voor beide activiteiten kan men zich melden bij het bestuur.

Tevens zoekt het team van V&Z nog enkele spelers en ook die kunnen zich melden bij het bestuur.

Sport

Wildervank (zat) verwende hun supporters met een
klinkende 5-2 zege op VVAK22405820_1736361293104169_4516385617626413870_n.jpg

Door Jacob Kuipers

Vijfdeklasser Wildervank (zat) heeft de eerste overwinning binnen gehaald. En het slachtoffer was VVAK uit Alteveer/Kerkenveld. De ploeg van oefenmeester Jos Kuiper won met 5-2. Door deze mooie overwinning zijn de roodhemden opgeklommen naar de achtste plaats op de ranglijst.

Nog even een terugblik op de prestatiecurve van oefenmeester Piet Kuiper in zijn jongens. Wildervank opende de eerste competitie ronde met een 3-0 verlies tegen Veendam 1894. Daarna was Angelose Boys met 3-1 te sterk in Wildervank. Vervolgens pakte Wildervank het eerste puntje in de uitbeurt tegen NKVV: 2-2.

En afgelopen zaterdag was VVAK uit Alteveer/Kerkenveld het slachtoffer. Het werd aan de Woortmanslaan 5-2 voor de Wildervanksters. En het spel van Wildervank was dus een goede lijn te bespeuren. En dat zagen de toeschouwers ook aan de Woortmanslaan. Stefan Wijngaard scoorde na een half uur de 1-0. Acht minuten later was het Martijn Beekman die de 2-0 op de bord bracht. Twee minuten daarna was het Mike Momsma die doel trof: 3-0. In de 54ste minuut was het Jesse Bleeker die de stand naar 4-0 tilde. En in de 64ste minuut scoorde Stefan Wijngaard zijn tweede treffer. Eindstand 5-2 voor Wildervank.

22406135_1736360793104219_3650142183255148250_n.jpg

Wildervank-doelman Shane Swama speelde een puike wedstrijd en ging daarna op de foto met zijn dochter. 

Sport

Open dag Skischool VeendamVeenpoort Mountains.jpg

Zondag 29 oktober houdt de Skischool Veendam weer haar jaarlijkse open dag bij de Veenpoort Mountains, Lloydsweg 14 in Veendam. Maak kennis met de jongste ski-begeleidster Beejée. Zij leert de allerjongsten skiën!!

De open dag is voor iedereen die eens wil kennismaken met het skién op een rollerbaan. Er worden demonstraties gegeven door onze professionele ski-leraren, en uiteraard bestaat de mogelijkheid om het zelf even te proberen! Ook kan er gezellig een drankje genuttigd worden in de skihut en kun je lessen bespreken.

De open dag is van 13.00 tot 18.00 uur.

Sport

Zaalvoetbalvereniging V&Z zit in 'zwaar weer'V&Z_Veendam.png

Door Jacob Kuipers

Zaalvoetbalvereniging V&Z uit Veendam zit in zwaar weer. Met andere woorden, de vereniging heeft momenteel onvoldoende scheidsrechters in huis om het competitie verloop goed te laten verlopen. Daarom is de vereniging druk bezig om scheidsrechters te krijgen en dat valt niet mee.

Eigenlijk moet je als scheidsrechter een olifantshuid hebben om het hoofd boven water te houden tijdens de wedstrijden. Dat komt doordat de agressiviteit tijdens de duels steeds grotere vormen aannemen. Bij de minste of geringste fout van de arbiter staan de spelers gelijk in de gevechtshouding. En wat nog erger is, het lijfelijk contact komt steeds vaker voor.

Dat is dus één van de redenen waarom de scheidsrechters bedanken voor het fluiten van hun wedstrijden. Maar het bestuur van V&Z zit intussen wel met de handen in het haar. Daarom hoopt het bestuur dat er zich voldoende scheidsrechters aanmelden om deze mooie sport niet in de doofpot te laten belanden.

Dus mensen, meldt u aan zodat de kwaadwillige mensen onder ons niet winnen van goedwillige mensen.

Sport

Judoschool Veendam succesvol in Bosnië-HerzegovinaFoto Mostar Judoschool Veendam 2AA.jpg
Op de foto de groep judoka’s bij de oude brug (Stari Most) die sinds 2005 op de lijst van Unesco als werelderfgoed staat vermeld. 

In het weekend van 7 en 8 oktober hebben de wedstrijdjudoka’s van Judoschool Veendam bijzonder goed gepresteerd in de bekende stad Mostar in de federatie Bosnië en Herzegovina. Veertien judoka’s hebben gestreden om de titel The International Borsa Open. Twaalfhonderd judoka’s van dertig nationaliteiten streden in diverse categorieën om deze titel.

Doel van deze trip was, volgens de trainers Marcel Joling en Matteh Engels, om de wedstrijdjudoka’s wedstrijdervaring op te laten doen op internationaal niveau. Tevens om een internationale trainingsstage mee te maken met een hoge trainingsintensiteit, waardoor nieuwe stappen gemaakt kunnen worden naar de volgende trede van de ontwikkelingstrap.

Judoschool Veendam heeft een sterke regionale functie voor topjudo, voornamelijk uit de provincies Groningen en Drenthe. De betreffende jongens en meisjes van rond de 13 t/m 17 jaar trainen dagelijks voor hun sport, waarvan diverse judoka’s zich ook al internationaal hebben doen gelden.

Voor de judoka’s een bijzondere ervaring om in een andere wedstrijd- en organisatiecultuur tot in bijna de nachtelijke uren te judoën en te presteren met de vele prijzen als prachtig resultaat. Gezien de duur van de dag een marathonexercitie voor coach Matteh Engels en Judoschoolhouder Marcel Joling.

Van de 14 judoka’s zijn er twee 5e plaatsen voor Sarah Hector en Thijs Hensnen, vijf 3e plaatsen voor Mart Everts, Fleur Douwes, Paulien Snijder, Thom Hensens en Inge Bos, drie 2e plaatsen voor Lars van Oostrum, Amber Musters en Tessa Pruim en twee eerste plaatsen voor Marit Kamps en Vera Raspe.

Sport

Oxygym juniors drievoudig Nederlands kampioen2017-338_0036.jpg

Afgelopen zondag was het Nederlands kampioenschap van Soneo in theater de Spiegel in Zwolle. De Oxygym juniors hadden het afgelopen jaar met deze dans ( thema Jurrasic Park ) alle voorrondes gewonnen. Deze meiden in de leeftijd van 9 tot 15 jaar moesten tevens hun titel gaan verdedigen. Ze deden mee in de categorie showdance 14-17 jaar. 

2017-338_0018.jpg

De meiden hebben het zo goed gedaan dat ze ook in 2017 de titel Nederlands kampioen in de wacht hebben gesleept. Maar dat was nog niet alles. Ook hebben ze de dagprijs weten te behalen, ze hadden de hoogste score van alle deelnemende teams van alle leeftijd in alle categorieën. Doordat ze de hoogste score van alle deelnemende teams hadden, kon het ook bijna niet anders, dat ze ook nog eens de provincie cup mee naar huis namen. Dit is de prijs voor het best presterende team van de best presterende provincie. Trainster Margriet van der Laan is ontzettend trots op haar meiden ! " Het harde werken is beloond, deze meiden hebben het dik verdiend " . 

2017-338_0015.jpg

Oxygym is maar wat trots op de meiden waaronder Noa en de trainster Margriet van der Laan-Mejeur. Petra Bijkersma overhandigde alle meiden en trainster een bloemetje.

IMG_6192-09-10-17-10-40.JPG

Sport

Doelman Kostwinder van Wildervank de reddende 'engel'
in duel tegen Veendam 189420171009_Wildervank_00.jpg

Tekst Jacob Kuipers

Het was weer eens een 'volle bak' bij de titanenstrijd tussen Wildervank (zon) en Veendam 1894 (zon). Veel toeschouwers wisten de gang te maken naar de Woortmanslaan. En de burentwist eindigde in een 2-1 zege voor Wildervank. Daarbij moet wel aangetekend worden dat de ploeg van oefenmeester Harm Hovenkamp vooral in de eerste helft het spel dicteerde. Maar na de thee waren de rollen omgedraaid. Doelman Kostwinder van Wildervank was de reddende 'engel' en hield zijn ploeg in de race door een paar ballen glansrijk te pareren. Veendam was in die fase dus de betere ploeg. En op basis van het vertoonde spel had Veendam een gelijkspel verdiend.

Een vlot combinerend Wildervank wist wat er op het spel stond en bestookte vanaf de beginfase direct de 'kooi' van de Veendammer doelman Hindrik Snijders. Amper 10 minuten spelen was het Gert Lukens die namens Wildervank een goed schot van zijn voet liet vertrekken. Maar doelman Snijders liet zich niet verrassen. Vervolgens was het Marcel Gelderloos die namens Wildervank de bal verstuurde naar Ewout Wolf. Maar die had zijn vizier niet goed staan in het leer ging naast het doel van Veendam. Vervolgens een vloeiende aanval van Veendam en Dio Berisha schoot net voorlangs het doel van doelman Kostwinder.

Wildervank was gewaarschuwd. En een gewaarschuwd mens telt voor twee. De nieuwbakken coach van de geelzwarten Jouad Boufarra was fanatiek aan het coachen langs de zijlijn. En dat had tot gevolg dat zijn ploeg dichter naar de goal van Wildervank ging spelen. Wildervank wist wat er op het spel stond en legde aan voor een vloeiende aanval. Wildervanker Ewout Wolf was de gangmaker en Van Sprundel die doelman Snijders uitnodigde voor een formidabele save. Er volgde een 'bombarnement' op de goal van Veendam, maar het speeltuig belandde niet tegen de touwen.

Na 36 minuten was het Wildervanker Martijn Jager die een verradelijk schot van zijn voet liet vertrekken, maar het leer ging net langs de verkeerde kant van de paal. Maar vijf minuten voor het rustsignaal van de scheidsrechter was het spielmacher Paul Tuntelder van Wildervank die zijn maatje Nick Kamst in beweging zette. En Kamst maakte het voorwerk van Tuntelder kundig af en scoorde de 1-0 voorsprong voor zijn ploeg. Vervolgens mochten beide teams rusten. Assistent-trainer Henk Perdok van Wildervank zei in de rust dat zijn ploeg wel met 3-0 voor had moeten staan. Ja, maar als de genadeklap niet komt heeft de tegenstander nog alle hoop op een goed resultaat.

Veendam 1894 kwam na de thee goed uit de startblokken. Uit een hoekschop schrok Veendammer Marnix Kolder zo, dat hij het speeltuig naast schoot. De toon was dus gezet en Wildervank moest aan de bak. Er volgden een paar wissels bij Veendam. Angelo Cijntje tenkoste van Mohamed Adiguled. Cijntje werd geposteerd op de linksbuiten/half positie. Maar Wildervank zat ook niet stil. En invaller Gert Lukens schoot voor Wildervank in vrije positie over. In de 58ste minuut wisselde Veendam. Johnny Niemeijer ging naar de kant tenkoste van Berkay Arpaci. Oefenmeester Harm Hovenkamp wond zich op een gegeven moment op, omdat Ewout Wolf aangetikt werd in het strafschop gebied van Veendam. 

Wildervank stond dus nog steeds op die wankele 1-0 voorsprong. Maar in de 77ste minuut was het doelman Kostwinder van Wildervank die de hoofdrol voor zich opeiste. Hij verijdelde twee loepzuivere inzetten van diverse Veendam-spelers en hield de nul vast voor zijn ploeg. Maar in de 81ste minuut was het Wildervank-speler Nick Siebring die zijn ploeg op een 2-0 voorsprong zette. Maar dan was er nog altijd de assistent-scheidsrechter van Veendam 1894 Jan Brongers. En een reflex stak hij de vlag direckt omhoog want het onheil naderde voor zijn ploeg. Maar de scheidsrechter had het blijkbaar goed gezien en keurde de treffer goed. En in de laatste minuut was het Veendam-speler Berisha die voor de eindstand van 2-1 zorgde.


De overige voetbaluitslagen:
  • VAKO-Muntendam 1-1
  • ZNC-Zuidlaren 2-2
  • Drieborg-Bareveld 3-8
  • Wedde-DWZ 3-0
  • Borgercompagnie-Woltersum 3-1
  • Veendam 1894 (zat)-Angelslo 0-3
  • NKVV-Wildervank 2-2

Pagina's

Abonneren op RSS - Sport