Nieuws, Sport

Feest bij voetbalvereniging BareveldA_20210921_174321.jpg

De voetbalvereniging Bareveld bestaat 17 oktober maar liefst 75 jaar. We willen dit graag vieren met onze leden, oud leden, donateurs, sponsors, supporters en iedereen die onze vereniging een warm hart toedraagt.

Dit willen we zaterdag 16 oktober gaan doen. Op zaterdagmiddag zal er een leuke onderlinge wedstrijd zijn tussen spelende vaders en hun zonen/dochters. Na afloop een hapje en drankje in de kantine. Op zaterdagavond 16 oktober is er een feest in Huize Bareveld. Hier zal livemuziek aanwezig zijn, en tevens is er een "muzikale" verrassing.
Dus leden, oud leden, donateurs, sponsors en supporters we hopen jullie te zien op deze zaterdag. 

A-20210921_174122.jpg

Sport

Eerste OldStars Sportweek Groningen voor ouderenMarijana tennis-3552164_1920.jpg
Fotograaf Marijana

Ook Tennis- en Padel Club Veendam doet mee.

In Veendam wordt op 30 september een clinic OldStars Tennis georganiseerd als deel van de eerste OldStars Sportweek voor ouderen. De week staat geheel in het teken van ouderen uit de provincie Groningen kennis laten maken met het diverse aanbod aan aangepaste OldStars sportvormen in Nederland. Geïnteresseerden in OldStars Tennis bij TPC Veendam kunnen zich direct aanmelden bij de contactpersoon Aukje van der Wal, e-mailadres: oldstars.tpcveendam@gmail.com. Deelname is gratis.

OldStars Sportweek bij Tennis- en Padel Club Veendam
Van 25 september tot en met 1 oktober kunnen ouderen 7 dagen lang bij verschillende sportverenigingen in Groningen kennismaken met diverse aangepaste OldStars spelvormen. Daarnaast krijgen ook andere sportaanbieders de mogelijkheid om iets te organiseren. De beweegvormen zijn aangepast op de 55-plusser en naast bewegen staat het ontmoeten en sociaal contact centraal. Op Nationale Ouderendag op 1 oktober wordt de week officieel groots afgesloten op sportcomplex Corpus den Hoorn in Groningen. Bij TPC Veendam zal een clinic van OldStars Tennis gegeven worden.

Programma OldStars Tennis in Veendam op donderdag 30 september

  • 09:30 uur  Inloop met koffie en thee & opening
  • 10:00 uur  Clinic OldStars Tennis met Tom Okker
  • 11:15 uur  Afsluiting

De OldStars Sportweek is een initiatief van het Nationaal Ouderenfonds, Menzis, FC Groningen en Huis voor de Sport. Het wordt ondersteund door de provincie Groningen. Tijdens de OldStars Sportweek bezoeken diverse sporticonen, zoals Tom Okker, Bettine Vriesekoop en Floris Jan Bovelander, de provincie. Meer informatie over het gehele programma, tijden en locaties, en de mogelijkheid om aan te melden bij Huis Voor De Sport Groningen.  

OldStars voor alle ouderen 
OldStars is er voor alle ouderen die zelf willen en kunnen bewegen in sport, bij de sportvereniging en in de maatschappij. Hierbij wordt sport ingezet als middel om ouderen op een laagdrempelige manier te laten bewegen, samen te laten komen, mee te laten doen en betekenisvol te laten zijn binnen de vereniging of de wijk. Bij OldStars kunnen alle ouderen laagdrempelig bewegen, meedoen, ontmoeten en eigen regie behouden door actief te zijn als begeleider, trainer, spelbegeleider en/of vrijwilliger. Het Nationaal Ouderenfonds neemt hiermee, samen met onder anderen partners Menzis, VWS, RCOAK, Zabawas en Stichting Sluyterman van Loo, de volgende stap in de ontwikkeling van de ouderenvriendelijke sportomgeving. 

Na OldStars walking football lanceerde het Ouderenfonds al succesvol 14 nieuwe aangepaste spelvormen voor 55-plussers zoals onder andere OldStars walking hockey, OldStars tafeltennis, OldStars walking basketball, OldStars tennis, OldStars walking handball en OldStars walking rugby.

Sport

Verslag V&Z Veendam - week 37V&Z_Veendam.png

Er werd afgelopen week gestreden voor de beker en ook in de competitie. De uitslagen van de beker vinden jullie op de site van VenZ.

In de hoofdklasse werden twee wedstrijden gespeeld en daar werd Sandra’s Hairstudio met een 3-8 nederlaag naar huis gestuurd en Vasse was de man van de wedstrijd, want hij scoorde er vijf van de acht. Draaijer Schilders tegen JS-Viro werd 5-2 en Draaijer speelde zonder wissels.

In de tweede klasse verloor Stuk. M. Stevens met 3-7 van By Kielman en scoorde Cijntje er vier van de zeven. In een zeer aantrekkelijke wedstrijd speelden Essity en Gadero gelijk met 5-5. Sidin scoorde er drie voor Essity.

In de vierde klasse won Fc. Koopjesdrogisterij met 9-4 van W I Winschoten dat maar drie veldspelers had en Valeton scoorde vijf keer voor Fc. Koopjesdrogisterij.

V&Z heeft nog wel enkele mededelingen voor de teams. Als eerste zou het prettig zijn dat de formulieren goed worden ingevuld en als tweede is het alleen mogelijk om nieuwe spelers aan te melden met het formulier en ook daarbij de pasfoto en als men dit apart doet gaan wij dit niet meer verwerken en kan de speler dus ook niet spelen. Ook dient men de naam van het team te vermelden, want de ledenadministratie heeft een formulier gekregen, maar de naam van het team staat er niet op en kan dus ook niet worden ingeschreven.
Als een team niet kan spelen moet het team met de tegenstander in overleg om de wedstrijd op een ander keer te spelen en dat kan alleen op een maandag en in overleg met de competitieleider. Kan er niet gespeeld worden dan is de wedstrijd met 5-0 verloren. Hieraan zij wel kosten verbonden.
Denk ook aan de scheenbeschermers, want vanaf nu moeten die gedragen worden en zo niet mag de speler niet deelnemen aan de wedstrijd.

Sport

Badmintonverenigingen in Nederland starten
gezamenlijk ledenwerfactieimage004.jpg

Na het succes in de Achterhoek en Noord-Nederland in 2019 hebben dit jaar ongeveer 200 badmintonverenigingen in Nederland gezamenlijk een ledenwerfactie opgezet.

Onder de naam ‘Probeer badminton.nu’ bieden de deelnemende verenigingen tien proeflessen aan waarin kennis kan worden gemaakt met de badmintonsport. In deze tien lessen worden basisslagen en spelregels aangeleerd aan zowel jeugd als volwassenen. Deelnemers  aan  ‘Probeer badminton.nu’ betalen voor de proeflessen slechts € 25,-.

Badmintonvereniging SV Meteoor uit Veendam is één van de deelnemende verenigingen.

Voor deze actie zijn een Facebookpagina BadmintonNederland en een webpagina gemaakt. Op die webpagina www.probeerbadminton.nu is te zien welke verenigingen deelnemen aan de actie en op welke dagen zij de proeflessen aanbieden. Zo kan iedereen een passende dag/avond en locatie vinden. De eerste lessen beginnen in de eerste week van oktober.

Inschrijven kan via de website tot uiterlijk 30 september.

Sport

Donar wint oefenduel in Wildervanckhal
tegen Leicester RidersIMG_0443.JPG

De basketballers van Donar hebben zich in de Wildervanckhal vrijdagavond goed verweerd.  Leicester Riders was vanuit Engeland overgekomen voor een tweeluik tegen Donar. Tegen de Engelse topploeg Leicester Riders bleek Donar met 70-59 de langste adem te hebben.

In deze oefenwedstrijd werden de Groningers gecoacht door assistent-coach Jan Stalman, omdat hoofdcoach Matthew Otten vrijdag vader is geworden van een dochter. De wedstrijd begon met lage scores. Na het eerste kwart was het nog maar 14-10, en bij rust was de stand 29-26. In het derde kwart, dat eindigde bij 49-41, werd het verschil al groter. In het laatste kwart werd het verschil nog even 15 punten.

IMG_0444.JPG

De beide teams traden op volle sterkte aan in de gezellige en propvolle Wildervanckhal in Wildervank. Donar ging als een raket van start (8-0). Maar een eitje werd het beslist niet. De Engelsen hadden weliswaar moeite om de basket te vinden, maar verdedigden intensief. Dat zorgde ervoor dat beide teams lange tijd bij elkaar in de buurt bleven (rust 29-26, derde kwart halverwege 36-38).

In de slotfase van het derde kwart ging Marquis Addison samen met Henry Caruso voorop in de strijd en scoorde enkele malen achter elkaar. Zodoende sloeg Donar een gat van bijna 20 punten in het vierde kwart. Mede onder invloed van de vermoeidheid en de toenemende warmte in de zaal waren de Britten niet meer bij machte een vuist te maken. Aan Veendammer Kjeld Zuidema was er de eer om in de slotfase een mooie aanval af te ronden met een driepunter. Het leverde hem het luidste applaus van de avond op.

IMG_0372.jpg

Donar heeft wederom laten zien veel potentie te hebben. Maar ook dat het nog moeite heeft om degelijke aanvallen te spelen wanneer de defensieve druk erg hoog is, want in delen van de ontmoeting bleek dit. Er valt wat dat betreft nog genoeg te doen voor de coaching staff, die aanstaande zondagmiddag weer op sterkte zal zijn. Dan staan beide teams weer op het veld, maar dan in MartiniPlaza. Het belooft weer een boeiend duel te worden!

IMG_0425.jpg

Sport

Zaalvoetbal V&Z - week 36Ook deze week werd er gespeeld om de Danny Bats Bokaal en de uitslagen zijn te vinden op onze site.

Er werden in de eerste klasse twee competitie wedstrijden gespeeld en daar verloor Taxi Molijn met 3-12 van Bert Ritsema die de kansen wel benutte en Taxi Molijn deze vaak liet liggen. Voor Bert Ritsema scoorde Sadi vier keer en De Jonge drie keer en Keereweer en Tieks elk twee en Slagter een. De wedstrijd tussen Osman Gazi en Dijk Administratie was een spannende strijd wat gelijk op ging en er werd behoorlijk hard gespeeld met veel overtreding en Osman Gazi kwam met 1-0 voor en hield dat lang vast, maar toch wist de tegenstander gelijk te maken en zes minuten voor tijd scoorde Osman de 2-1.

Zoals men weet zijn er een paar wijzigingen van de spelregels ingegaan dit seizoen en de scheidsrechters zullen de komende wedstrijd niet meer waarschuwen, maar gelijk maatregelen nemen. Elke speler moet scheenbeschermers dragen en alle sieraden moeten af en anders mag desbetreffende speler niet deelnemen aan de wedstrijd. Dus denk eraan.

Tevens zijn we wederom opzoek naar scheidsrechters, want ondanks een aantal nieuwe zijn we nog niet goed voorzien en als dit zo blijft zal de thuis spelende team zelf voor een scheidsrechter moeten zorgen in sommige gevallen en anders gaat de wedstrijd met 5-0 verloren. We doen ons best om alle wedstrijden te bezetten, maar soms is het heel moeilijk.

Verder wenst het bestuur iedereen weer een sportief seizoen.

Sport

v.v. Veendam 1894 stapt over naar zaterdagvoetbalVeendam 1894C.gif

Al meer dan 125 jaar voetbal in Veendam

Tijdens de algemene ledenvergadering van 6 september jl. is besloten dat Veendam 1894 vanaf het seizoen 2022/2023 overstapt naar het zaterdagvoetbal. Veendam 1894 gaat gebruik maken van de nieuwe regeling van de KNVB, die horizontaal overstappen mogelijk maakt. Dat houdt in dat komend seizoen, mits het huidige eerste zondagelftal zich weet te handhaven, wordt ingestroomd in de 2e klasse van het zaterdagvoetbal.

Draagvlak bij de leden
Veendam 1894 heeft de afgelopen periode onderzoek gedaan onder de leden en kwam tot de conclusie dat een groot deel van de zondagselectie graag de overstap naar de zaterdagafdeling maakt. Daarnaast ziet de huidige zaterdagafdeling geen bezwaren in deze koerswijziging. Bovendien heeft de club moeten constateren dat populariteit voor het zondagvoetbal al jaren dalende is. “Nog niet eens heel lang geleden hadden wij 6 elftallen op de zondag. Nu nog maar 2”, vertelt voorzitter Jeroen Adam. “En dat ging de afgelopen periode met veel kunst- en vliegwerk. Om de zondagafdeling overeind te houden, heeft Veendam 1894 nu al 2 seizoen achter elkaar moeten besluiten geen A-junioren in te schrijven en deze jonge jongens vervroegd over te laten gaan naar de senioren. Kortom: als wij nu de keuze niet maken, worden wij er waarschijnlijk komend seizoen toe gedwongen en hebben we veel minder tijd om deze overgang goed te organiseren”.

Algehele tendens
Het afnemend aantal zondagteams is een ontwikkeling in het standaardvoetbal die al langer zichtbaar is. In 2020 heeft de KNVB een landelijke inventarisatie onder verenigingen, bestuurders en 1e elftalspelers gehouden over de wensen en mogelijkheden ten aanzien van het zondag- en zaterdag standaardvoetbal (1e elftallen). Hieruit bleek dat de mogelijkheid tot horizontaal overstappen een passende oplossing is voor de problematiek. Door horizontaal overstappen mogelijk te maken, wordt tegemoetgekomen aan de wens van steeds meer spelers om op zaterdag te spelen en op het niveau dat bij hen past, wat er weer voor zal zorgen dat voetballers langer aan de sport en hun eigen vereniging verbonden zullen blijven. “Dit zal uiteindelijk bijdragen aan toekomstbestendige amateurverenigingen en kwalitatieve competities”, legt de KNVB uit in het eigen onderzoek.

Sport

Nieuwe naam tennisclub VeendamTennisclub Veendam heet voortaan Tennis en Padel Club Veendam, afgekort TPC Veendam. Tijdens de Clubkampioenschappen Padel op 11 september zullen de nieuwe naam en het nieuwe logo worden onthuld. Dit gebeurt door Annet Huisman, zij heeft zich onlangs ingeschreven als 100-ste padellid.

Snel groeiende sport
Anderhalf jaar geleden werden de eerste padelbanen in de provincie Groningen in Veendam geopend. Inmiddels hebben steeds meer clubs padelbanen aangelegd en wint deze razendsnel groeiende sport nog steeds aan populariteit. De 500 tennissende leden van Veendam kregen er een racketsport bij en daarnaast meldden zich tot nu toe ruim 100 nieuwe padelleden aan. Inmiddels wordt er al over gedacht om nog 2 extra padelbanen aan te leggen.

Geen Trump
Padel heeft een volwaardige plek binnen de club en dat moet ook tot uiting komen in een nieuwe clubnaam en een nieuw logo. Voor dat laatste heeft het tennisende en padellende lid Martijn van der Voo, in het dagelijks leven vormgever en illustrator, zorg gedragen. Voor een naam werden de leden gevraagd om suggesties. Verreweg de meest originele nieuwe naamsuggestie was Tennis Recreatie Uitgebreid Met Padel, afgekort TRUMP, maar uiteindelijk werd toch  gekozen voor het meer solide TPC, Tennis en Padel Club Veendam.

Sport

Zaalvoetbal V&Z - week 35V&Z_Veendam.png

V&Z is weer begonnen met zaalvoetbal. We zijn begonnen met bekerwedstrijden en er is gestreden om de Aeilt Hassing Schaal tussen de kampioen van de hoofdklasse SWO Veendam en de winnaar van de Danny Bats bokaal en dat was MF Shipping.

Dit seizoen hebben we 49 teams en dat zijn er drie meer dan voor de corona.

We zijn deze week getroffen door droevig nieuws door het overlijden van Yjan Oldenburger. Yjan was speler van SWO Veendam en dit team speelde afgelopen vrijdag tegen MF Shipping om de Aeilt Hassing Schaal en dat deze wedstrijd is gespeeld is in overleg gegaan met de teams. Voor de wedstrijd werd een minuut stilte in acht genomen. De wedstrijd, onder leiding van scheidsrechter Basstra begon aan de kant van SWO wat slapjes en na drie minuten stond het 1-0 voor MF Shipping en dat was nog maar het begin, want na 10 minuten was het 3-0 en het leek erop dat het een grote overwinning zou worden, maar SWO Veendam kreeg eindelijk een beetje vat op MF Shipping en kwam heel snel terug tot 3-3 en twee minuten na de gelijkmaker werd het zelfs 3-4 voor SWO.

In de tweede helft ging het op en neer met aan beide kanten kansen, maar er vielen geen doelpunten tot dat MF Shipping toch nog de 4-4 maakte en dat werd ook de eindstand en moesten er strafschoppen het duel beslissen en beide teams scoorden de eerste en SWO miste de tweede strafschop en derde van MF Shipping was wel raak en is de de winnaar geworden.

Direct na afloop heeft Aeilt Hassing die tevens ook voorzitter is van V&Z de schaal uitgereikt aan MF Shipping en hij moest toch nog wel even zeggen wat er deze week was voorgevallen en ook dat MF Shipping nu de dubbel heeft gewonnen en het misschien wel zo moest zijn dat MF Shipping ook deze nog moest winnen, want MF Shipping was ook het team van Danny Bats.

De uitslagen van de beker staan vermeld op de site van V&Z Veendam.

 

Sport

Groningen Swimchallenge UMCG Kanker Researchfonds
Zwemmers TH2OR zwemmen recordbedrag bijeenIMG-20210829-WA0057.jpg

Zaterdag zwommen zwemmers van TH2OR een recordbedrag bijeen voor het goede doel. 

Ondanks dat de zwembaden langdurig gesloten waren door Corona waren de zwemmers van THOR uit Wildervank en H2O uit Pekela-Winschoten toch goed getraind voor deelname aan de Groningen Swimchallenge. In meertjes op vakantie en open wateren in de eigen omgeving hadden ze zich voorbereid om gezamenlijk van Zoutkamp naar Groningen te zwemmen.
Gecombineerd tot TH2OR I en II legden ze 35 km zwemmend af door het Reitdiep om geld in te zamelen voor het UMCG Kanker Researchfonds.

Alhoewel de omstandigheden met tegenstroom en een koude wind niet optimaal waren, wisten ze toch allen de finish te bereiken. Dat deze prestatie niet voor niks was, bleek uit het bedrag dat ze wisten te verzamelen. Maar liefst 7300 euro zwommen Tjebbe Joosten, Alex Heikens, Gertjan Oldenburger, Mark Jan Blauwiekel, Julian Grave, Mariëlle Noor, Ronald Venema, Bé Grave, Karin van Dijk en Heleen Spelde bij elkaar.

Samen met de andere deelnemers gaat er maar liefst 219.000 euro naar het goede doel.

Pagina's

Abonneren op RSS - Sport