Nieuws, Sport

v.v. Wildervank organiseert ING Buren familiedagPoster buren familiedag.png

Op zaterdag 1 juli organiseert de voetbalvereniging Wildervank voor de derde keer op rij de ING buren familiedag. Een dag is voortgekomen uit ons intensief sponsorcontract met de ING en nu al niet meer weg te denken is uit ons aanbod van jaarlijkse activiteiten. Een gelegenheid bij uitstek om omwonenden, sponsoren en (oud) leden actief te betrekken de activiteiten van onze vereniging. Ook dit jaar hebben wij ene attractief programma samengesteld voor jong en oud. Het programma is als volgt: midgetvoetgolf, stormbaan JO9 t/m JO13, mixvoetbaltoernooi JO11, 7x7 voetbal, westrijd oud zondag –oud zaterdag, bbq en feestavond.

Sport

Vrijwillgers vv Wildervank in het zonnetje gezet20170626_Wildervank_01.jpg

De voetbalvereniging Wildervank hield zaterdagavond een feestje om haar vrijwilligers in het 'zonnetje' te zetten. Plusminus 60 mensen waren aanwezig om de gang naar de kantine te maken. Voorzitter Bartho Koster heette de vrijwilligers van harte welkom en daarna kon het feest beginnen. De kleurrijke Goos Boers en zijn medewerkers zorgden er voor dat alles tot en de puntjes geregeld werd.

20170626_Wildervank_03.jpg

Het feestmaal werd binnen gedragen door een medewerkster van chinees restaurant Golden City uit Veendam. Verder wil ik ook het barpersoneel een 'pluim op de 'hoed' geven. Terwijl hun kameraden zich te goed deden aan het feestmaal moesten zij bij de les blijven. En met raad en daad stonden zij dan ook de mensen te woord. En die lieten zich op hun beurt verwennen op een hapje en een drankje.

20170626_Wildervank_00.jpg

Nieuws, Sport

Geef je nu op voor de Woellust RUN 2017Woellust_Run.jpg

De Woellust run is een jaarlijks terugkerend evenement in de wijk Woellust. De vijfde editie biedt maar liefst 5 verschillende afstanden. Voor de jeugd een 500 en 1000 meter wedstrijd.
Voor de echte hardloper een parcours van 2,5 / 5,0 / 7,5 kilometer. Alle deelnemers krijgen een herinnering en voor de winnaars zijn er mooie prijzen beschikbaar gesteld door de sponsoren.

Inschrijven kan via het online inschrijfsysteem, of op 15 juli bij het wedstrijdsecretariaat. Schrijf je online in en verzeker je van een startplek en bespaar een euro op je inschrijving. Het aantal startplekken is beperkt, dus wees er snel bij.

Jeugdloop  € 2,50
500 meter is voor jeugd tot 10 jaar
1000 meter is voor jeugd tot 12 jaar

Langere afstanden € 5,00
2,5 kilometer
5 kilometer
7,5 kilometer

De langere afstanden zijn voor iedereen toegankelijk.

Start- en finishlocatie
De start en finish is op het kruispunt van de Sterrenboschlaan en Duintjerlaan in Wildervank.

Starttijden
16:30   500 meter
16:40   1000 meter
16:50   Prijsuitreiking Jeugdloop
17:00   2,5 kilometer
17:30   5 en 7,5 kilometer
18:30   Prijsuitreiking

We verzoeken je een half uur voor de start aanwezig te zijn om je startnummer in ontvangst te nemen. 

Bereikbaarheid
Kom het liefst op de fiets of lopend. De auto kun je parkeren in de wijk of bij de RDW.

Let op: de wijk zal tijdens de wedstrijd worden afgezet voor autoverkeer.

Parcours
Op de website woellustrun.nl lees je alle informatie over de RUN en ook het parcours.

Tijdens de run
Tijdens en na afloop van de run is het mogelijk om een broodje hamburger en frisdrinken te kopen. Sport

Succesvol weekend voor ZPC Bubble VeendamIMG_0756_AA.jpg

Van donderdag 15 juni t/m zondag 18 juni vond de NJJK lange baan plaats te Eindhoven. Tim Speijer beet het spits af. En wel met een hele verrassende, snelle tijd op de 200 m schoolslag. Zaterdagmorgen kwam Tim opnieuw aan de start. Hij was al zijn concurrenten uit zijn serie voor op de 100 m schoolslag en eindigde in het eindklassement als 12e in een snelle tijd van 1.17.35. De andere clubgenoten Hendrik Broekema en Florian Houwen deden het ook uitstekend. Hendrik zette met name op de 50 m vrijeslag een mooie, snelle tijd neer van 25.24. Verder kwam Hendrik aan de start op de 100 m vrijeslag en 50 m schoolslag. Hij evenaarde zijn persoonlijke records. Florian Houwen was ook goed op dreef. Hij zwom al zijn 3 afstanden, 50 m, 100 m en 200m vrijeslag erg goed. Zo werd hij zelfs 2x eerste in zijn serie en verbeterde zijn persoonlijke records flink.

IMG_0743_AA.jpg

ZPC Bubble was afgelopen zaterdag ook vertegenwoordigd in Vriezenveen. Daar deden Edwin Struijk en Sem Boonstra mee aan Twenterand Kanaalrace. Beide heren zwommen de 1500 m vrijeslag bij de junioren 4. De weersomstandigheden waren goed, evenals de watertemperatuur van ca. 20.9 graden. Edwin en Sem hielden het goed vol en eindigden als 13 e en 14e. Een prima prestatie. ZPC Bubble kan terug kijken op een geslaagd weekend.

Sport

Judoschool Veendam damesteam -15 jaar
wint brons op NK Judo20170618_Judo_00.jpg
Bovenste rij: Tessa Pruim, Amanda Lich en Paulien Snijder. Onderste rij: Celeste Ebbinge, Sarah van Driel en Amber Musters

In Nijmegen stonden afgelopen weekend 4 teams van Judoschool Veendam- Judo Instituut Noord op de mat bij de Nederlandse Kampioenschappen voor teams. De meisjes en jongensteam -15 jaar waren door hun districtstitel van 3 weken geleden geplaatst voor dit kampioenschap. Het werd een enorm spannende dag waarin duidelijk werd dat deze Oost-Groningse judoka's op alle fronten mee doen.

Het jongensteam -15 jaar verloor nipt met 3-2 van de kampioen van vorig jaar Judo Yushi, in de herkansingen knokte het team zich goed terug door winst met 4-1 op Hercules. In de strijd om de derde plaats was het wederom enorm spannend maar wisten de jongens net niet te winnen van het team van Judosport Oost (2-3). Hiermee eindigden de jongens net als vorig jaar op een goede vijfde plaats.

Het meisjesteam -15 jaar plaatste zich door winst op Judosport Oost voor de halve finale. Hierin werd van de latere kampioen met 3-2 verloren. In de strijd om de derde plaats wist dit jonge meisjesteam met sterk judo te winnen van Bushi Arnhem en behaalde daarmee een zeer knappe 3e plaats van Nederland.

In de middag stonden ook het seniorenteam sterk te judoën. Het damesteam lag zelfs op koers voor de titel in de hoofdklasse. Na winst op Kenamju 1 en Kenamju 2 verloren de dames helaas van Budokan Rotterdam, op punten werd daardoor uiteindelijk Kenamju kampioen. Ons damesteam mag echter trots zijn op de behaalde derde plaats in de hoofdklasse.

Het herenteam kwam 1 winstpartij tekort om door te stomen naar de halve finales. Na winst op het team van Theo Meijer uit Leusden werd er helaas net verloren van Brabant open en Nijmegen.

Sport

Ashley Langeland en John van Dijk de besten
van TC VeendamClubkamp2017 002A.JPG

De hoogste rubriek bij de clubkampioenschappen van Tennis Club Veendam werd bij de dames gewonnen door de 14 jarige Ashley Langeland en bij de heren door John van Dijk. Langeland wist in twee sets te winnen van Mirte Oldenziel en vervolgens ook in twee sets van Evelien de Jonge. John van Dijk bleek helemaal een maatje te groot voor zijn tegenstanders, Egbert Oldenburger werd met 6-1 6-4 verslagen en Hein Kupfer met 6-0 6-1.  Ook de heren Jacques Veendorp en Jeffrey Oldenburger mogen zich een jaar lang de besten in hun categorie noemen.

Aan de clubkampioenschappen van TC Veendam deden zeventig seniorleden mee. De deel-nemers hebben een week lang gestreden om winnaar te worden in één van de categorieën. Naast  eeuwige roem waren er Zechsal producten te winnen.

HE7-1.jpg

Liefhebbers van het dubbelspel kwamen uiteraard ook niets tekort. Het gemengd dubbelspel in de A categorie werd voor het tiende achtereenvolgende jaar gewonnen door het echtpaar Aukje en Sebastiaan van der Wal. Het gelegenheidsdubbel van Gemma Lesterhuis en Wubbolt Veldhuis wist de titel in de B categorie te pakken. Het damesdubbel werd op ervaring gewonnen door Aukje van der Wal en Evelien de Jonge en in de B categorie door Saskia Kupfer en Ivanka Langeland. Het herendubbel werd een prooi voor vader en zoon Dick en Winston de Jonge. De titel in de B categorie was voor Jakob Woltjes en Jaap van Slooten.

Dinsdag gingen de eerste spelers de baan op om de rackets met elkaar te kruisen. De wind was daarbij een extra tegenstander voor de tennissers. Gelukkig zwakte in de loop van de week de wind af en regende het ’s avonds nooit, prima tennisweer. Zondag, ten slotte, werden alle finales gespeeld. Mooie en spannende wedstrijden waren het gevolg met een afsluitende BBQ voor alle leden. Opnieuw is dit gezellig en sportief toernooi een groot succes geworden.

Heren Dubbel - hoog - 1.jpg

Sport

Kampioensteams TC VeendamClubkamp2017 007AA.JPG
Woensdag Dames 1 vlnr: Aukje van der Wal,  Evelien de Jonge, Roelien Munting en Jacqueliene de Vries.

Afgelopen zondag werden de tenniskampioenen van TC Veendam gehuldigd. Dat het eerste zondag damesteam zeer onverwachts de titel greep was bekend. Het eerste damesdubbel donderdagmorgenteam (Carla van den Berg, Willemien Kobus, Rina Eenjes, Petra Spelde, Tineke Pattje en Giny van Iddekinge) wist, ondanks dat de laatste competitiewedstrijd nipt werd verloren, ook op de bovenste plaats te eindigen. Donderdagavond kwam het bericht, dat ook het vijfde team van de V&W (Veenkoloniën en Winschoten) competitie de beste ploeg is. Het team van aanvoerder Theo Dik met zijn teamgenoten Jacqueline Dankers, Alice Oldenburger, Lilian Hulzebosch, Erik Freerks en Richard Pronk, blijkt tijdens de laatste ronde onbereikbaar voor de concurrentie en het kampioenschap werd daarmee veroverd. Een knappe prestatie! En, tot slot, het eerste woensdagavond damesteam, spelend in de dit jaar nieuw opgezette zomeravond competitie. Met aanstaande woensdag nog één speelronde te gaan, is het team, spelend in de tweede klasse, niet meer in te halen en kon ook dit team zondag alvast de bloemen in ontvangst nemen. Ook deze dames, Evelien de Jonge, Jacqueliene de Vries, Aukje van der Wal, Rian Smit en Roelien Munting, van harte gefeliciteerd.

Clubkamp2017 008AA.JPG
Donderdag Dames 1 vlnr: Feikje Boetje, Rina Eenjes, Carla van den Berg en Giny van Iddekinge

De kampioenen:

 • Zondag Dames 1 :  
  Mirte Oldenziel, Madelon Weijer, Tamara Leutscher en Anouk Weijer.
 • Donderdag Dames 1 :
  Carla van den Berg, Willemien Kobus, Rina Eenjes, Petra Spelde, Tineke Pattje en Giny van Iddekinge.
 • Donderdag V&W 5 :
  Theo Dik, Jacqueline Dankers, Alice Oldenburger, Lilian Hulzebosch, Erik Freerks en Richard Pronk.
 • Woensdag Dames 1 :
  Evelien de Jonge, Jacqueliene de Vries, Aukje van der Wal, Rian Smit en Roelien Munting.
Sport

Brons voor Karateschool Sandokai op NK KarateSandokai_NK_Karate.jpg

Manuel Ridder, trainend bij Karateschool Sandokai in Muntendam, heeft zondag 11 juni de derde plaats behaald op het Nederlands Kampioenschap Kyokushin Karate in Almere. Manuel kwam met zijn 15 jaar uit in de categorie 15/16 jaar en heeft tot aan de halve finale al zijn partijen gewonnen, waarna hij zich gewonnen moest geven na een zware partij tegen de huidige Nederlands kampioen. Vorig jaar is hij met een vierde plek net buiten dit prijzen gevallen op het belangrijkste Kyokushin karate toernooi in Nederland.

Het Kyokushin karate is de meest hardste stijl van karate waar eerlijkheid, discipline en wederzijds respect voorop staat. Het Kyokushin karate bestaat binnen Nederland uit meerdere bonden en organisaties. Om alle bonden te laten samenwerken is hiervoor de paraplu organisatie NFCKO (Nederlandse Full Contact Karate Organisatie) opgericht, hiermee is Nederland een voorbeeld voor andere landen. Het is pas de tweede keer dat het NK op deze manier is organiseert. Sensei Mark Dol over het NK: “Doordat alle bonden zo goed met elkaar samenwerken is er en NK neergezet van ongekend niveau, waarbij ik ontzettend trotst ben dat Karateschool Sandokai met één vechter en twee scheidsrechters daar aan mocht bijdragen.”

Karateschool Sandokai, wat aangesloten is bij de bond NKA/IFK Nederland, biedt een mogelijkheid om het Kyokushin karate te leren. Kyokushin karate is namelijk geschikt voor iedereen vanaf 5 jaar en voor alle niveaus. Karateschool Sandokai traint sinds 1 juni op de woensdag- en vrijdagavond vanaf 18:30 uur in de dojo van Judo Ryu Muntendam. Kennis maken met het Kyokushin karate? Kom langs tijdens één van de lessen, kijk op www.sandokai.nl of neem contact op met Sensei Mark Dol op 0622936739.

Op de foto v.l.n.r.: Senpai Melissa Geukens (scheidsrechter), Senpai Jan Ridder (coach), Manuel Ridder (3de plaats), Sensei Mark Dol (scheidsrechter).

Sport

Judoteam Veendam sterk in Venray20170612_Judo_IMG_4905.JPG
Recht  Matthijs Vos 3e

Op een van de sterkste en grootste toernooien van Nederland kwamen onze judoka's afgelopen weekend erg goed voor de dag. Op het internationale judotoernooi in Venray verschenen 1000 judoka's uit ongeveer 25 verschillende landen op de mat.

In dit internationale geweld behaalden de Veendammers maar liefst 11 prijzen. Kampioen werden Vera Raspe, Marit Kamps, Larissa Bultena, Kim Smit en Ingrid Engwerda. Een keurige tweede plek was er voor Fleur Douwes, Lars van Oostrum en Annek Potze. Brons was er voor Paulien Snijder, Thijmen Engels en Matthijs Vos.

Sport

Veendam 1894 JO9-1 pakt 3e KNVB beker district noord20170610_165043.jpg

Veendam 1894 JO9-1 pakt na een lang seizoen de derde plaats van de KNVB beker district noord. Tijdens de voorrondes werden o.a tegenstanders als ACV, WVV en DZOH verslagen, zaterdag 10 juni was vervolgens de finaledag in Emmen en de tegenstanders waren LSC 1890, Drachtster Boys en TLC. De winnaar was uiteindelijk LSC 1890 maar de veendammers behaalden een keurige en verdiende derde plaats.

Boven l-r: Jeremy Gall, Sven Boekweg, Sem Luttjeboer, Bas Abrahams en Edwin Kort. Onder l-r: Luuk Nijboer, Keano Lubbers, Owen Lingbeek, Luc Kort en Luc Keizer  

Pagina's

Abonneren op RSS - Sport