Nieuws

Video/foto's Vrijmarkt Koningsdag 2017 VeendamFoto's Henk Gibcus, Gert Jan Kruizinga, Arend Lichtenberg en Hillie Wijenberg 

De dag begon voor velen vroeg en koud om in het centrum van Veendam een goed plekje te bemachtigen om de jaarlijkse opbrengst van de zolderopruiming aan de man/vrouw/kind te brengen. 

Willem van der Werf en Gerard Martens van parkstadveendam stonden deze Koningsdag eveneens vroeg op en spraken met enkele vroege vogels! 


 
Fotoalbum: 
Nieuws, 112

Brandende stroompaddenstoel
zorgt voor stroomstoring in VeendamIMG02101.JPG

Koningsdag rond 22:35 uur werd er een gebouwenbrand gemeld aan het Beneden Westerdiep in Veendam. Ter plaatse bleek het te gaan om een stroompaddenstoel die voor een pand stond die in aanbouw is. De brandweer heeft de brand met poeder geblust en was snel brandmeester. Het is niet bekend hoe de brand is ontstaan.

WhatsApp Image 2017-04-27 at 23.24.21.jpeg

Een deel van de straat was door de brand zonder stroom komen te zitten. Enexis heeft de stroompaddenstoel afgesloten van het stroomnet en de stroomvoorziening weer hersteld. De brandweer heeft een aantal auto's schoon gespoten waar bluspoeder op terecht was gekomen.

Fotoalbum: 
Nieuws

Speciale Graffiti Workshop voor kids vanaf 6 jaarIMG_2039.JPG

Wilde je kind altijd al eens een professionele graffiti kunstwerk maken? Pak dan deze kans! In mei organiseert de kunstschool van Kunstkot een speciale Graffiti Workshop voor kids met als eindresultaat het allermooiste kunstwerk dat je ooit hebt gemaakt. De workshop bestaat uit twee lessen. De kunstschool heeft inmiddels 25 leerlingen die één maal per week na schooltijd creatief aan de slag gaan. De kinderen krijgen dan les van kunstenaar en tekenleraar Jeroen Boerstra en zijn vrouw Wanda Boerstra. Ze leggen vooral de nadruk op beeldende vorming, beeldtaal ontwikkeling en creatief denken. Dit zijn zeer belangrijke vaardigheden voor de algemene ontwikkeling van het kind. Voor elke week wordt een nieuw lesprogramma gemaakt. De kunstschool heeft een eigen leerplan van ongeveer vier jaar. Na elke leerfase krijgt ieder kind een diploma.

De kunstschool is begin dit jaar opgericht voor alle ouders die weten hoe belangrijk beeldende vorming, creatief denken en beeldtaal ontwikkeling is voor de algemene vorming van hun kind. Basisscholen schieten tegenwoordig, door bezuinigingen, helaas wat creativiteit aangaat behoorlijk tekort en de kunstschool biedt hierbij ondersteuning. Meer informatie vind je in het totale leerplan op de website van Kunstkot. 

IMG_8874.JPG

Lesprogramma Graffiti Workshop:

Les 1: Je leert hoe je mooie Graffiti letters ontwerpt (vormgeving) en hoe je het beste kleuren kunt gebruiken. Alle kinderen maken een eigen uniek ontwerp die ze de volgende les gaan spuiten.

Les 2: Tijdens deze les leren de kinderen met professionele graffiti spuitbussen spuiten. Iedereen krijgt een mooi groot stevig schilderskarton. Samen met hun gemaakte ontwerp maken ze een prachtig kunstwerk.

Je kunt kiezen uit de volgende dagen:

Les 1 - maandag 8 mei, dinsdag 9 mei, donderdag 11 mei
​Les 2 - maandag 15 mei, dinsdag 16 mei, donderdag 18 mei

Lestijden: 15:45-17:15 uur
Adres: Dr. Bosstraat 71, 9645 JH, Veendam

Aanmelden via email info@kunstkot.nl
Meer info over Kunstkot op www.kunstkot.nl

IMG_8873.JPG

Nieuws

Nieuwe vanBeresteyn theatergids 2017- 2018 is uitCoverLos_VanB.jpg

De nieuwe theatergids is verzonden aan de vaste bezoekers van het theater, is verkrijgbaar in het Cultuurcentrum en op tal van verspreidplekken als de bibliotheek, VVV’s etc. Aanvragen kan via de website en telefonisch 0598 317730.

Theater van Beresteyn in Veendam biedt in het seizoen 17 – 18 weer volop voorstellingen in uiteenlopende genres: cabaret, toneel, kindervoorstellingen, muziek en streektaal. Er staan cabaretnamen geprogrammeerd zoals Sara Kroos, Erik van Muiswinkel, Jandino Asporaat, Ali B. en ook kleinere namen die meer dan de moeite waard zijn. Op het gebied van muziek hebben we in het nieuwe seizoen een aantal geweldige  tributebands zoals Starmen Bowie, Pink Floyd tribute, The Stones  en Fats Domino  en er is Countrymuziek, Bluegrass en blues, bijvoorbeeld Ruben Hoeke die, na de seizoenspresentatie op 16 september, het seizoen aftrapt met een jubileumconcert op 23 september. Voorstellingen in onze streektaal: de Stroatklinkers, Sikkom Kult, Jan Henk de Groot, Edwin Jongedijk, Erwin de Vries en anderen. Ook staat de tweede editie van het Bosklopper-gala gepland met Bert Hadders voor de uitreiking van de prestigieuze prijs voor het beste Groninger lied van 2017.

Filmhuis vanBeresteyn
Voor boeiende en spannende films kan het publiek ook in 2017 – 2018  wekelijks in vanBeresteyn terecht. Het Filmhuis in vanBeresteyn programmeert doorgaans op de maandagavond en met regelmaat documentaires  op dinsdagavond en organiseert enkele keren per jaar speciale filmavonden en films op de zondagochtend voor peuters.

vanBeresteyn Academie
Onder deze naam wordt vanaf het nieuwe seizoen een begin gemaakt met een bundeling van activiteiten door de culturele organisaties in vanBeresteyn, of combinatie met organisaties zoals Huis van de Kunst of de Turfcentrale. Het is de bedoeling een aanbod te creëren dat is gericht op het informeren van mensen vanaf 16 jaar in de meest brede zin van het woord. Maarten van Rossem, Henk Schiffmacher, Erik Hulzebosch & Henk Angenent en Martin Simek zijn inmiddels geboekt voor een interessante lezing.

Vanaf 1 mei is de nieuwe theatergids verkrijgbaar in vanBeresteyn of aan te vragen via 0598-317730.

De theaterkassa is geopend van ma – vr van 13.00 – 16.30 uur.
Gesloten van 5 juni – 4 september.

vanBeresteyn / Museumplein 5a  /  Veendam /  www.vanberesteyn.nl

Nieuws

Vogelspotters gespot in BorgerswoldIMG_7865.jpg

Sinds zaterdag 22 april wordt er in de omgeving van de kinderboerderij in Borgerswold een kuifduiker in zomerkleed gespot.

Volgens Natuurvereniging Geaflecht is de kuifduiker een algemene doortrekker en wat minder algemeen als wintergast. De kuifduiker broedt absoluut niet in Nederland. Toch kun je wel kuifduikers in zomerkleed in Nederland aantreffen. Net als de gewone fuut ruien sommige exemplaren al vroeg in het voorjaar naar het zomerkleed. Tijdens de voorjaarstrek kun je ze in zomerkleed zien. Goede plekken om kuifduikers tijdens de voorjaarstrek, dit is in april, te zien zijn de havens bij Lauwersoog, Den Oever en Kornwerderzand.

Op de website waarneming.nl is de kuifduiker afgelopen maand drie keer geregistreerd in Nederland.

IMG_7985.jpg

Sjaak Geerlings, pachter van De Waterjuffer bij de kinderboerderij, kon ons vertellen dat hij al menig vogelspotter met camera en telelens voorbij heeft zien komen om de kuifduiker, met een lichaamslengte van 20 tot 22 centimeter, op de gevoelige plaat te krijgen.

Voor meer informatie zie de volgende websites:

Nieuws

Koninklijke onderscheiding voor Everhard SprikIMG_8098.jpg
Burgemeester Sipke Swierstra en  Everhard Sprik

Ter gelegenheid van Koningsdag werd woensdagmorgen één Koninklijke onderscheiding uitgereikt in de gemeente Veendam. De ontvanger van deze onderscheiding is Everhard Sprik. De Koninklijke onderscheiding werd uitgereikt door burgemeester Sipke Swierstra in Dorpshuis De Wending.

IMG_8143.jpg

De heer Sprik is vanaf zijn jeugd actief als vrijwilliger bij Dorpshuis De Wending in Zuidwending. Hij is het dorpshuis altijd trouw gebleven. Hij is medeorganisator van activiteiten en helpt verenigingen die gebruik maken van het dorpshuis met alle voorkomende werkzaamheden. Daarnaast is hij vanwege zijn liefde voor muziek, betrokken bij de Stichting Bogdike. Hij organiseert al 10 jaar The Night of The Guitars, een muzikaal evenement dat jaarlijks ruim 1500 muziekliefhebbers trekt. Vanwege zijn jarenlange inzet voor de gemeenschap in Veendam, Ommelanderwijk en Zuidwending is Everhard Sprik benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.


 
Fotoalbum: 
Nieuws

Jubilarissen EHBO Wildervank gehuldigdIMG_0052.JPG

Woensdagavond zijn in Dorpshuis Bijleveld twee jubilerende leden van de EHBO afdeling Wildervank gehuldigd tijdens de jaarlijkse ledenvergadering. Zij werden onderscheiden met de Dr. C.B. Tilanus onderscheiding. De onderscheiding werd aan de leden Jan Blaauw en Henk Roosien toegekend door de vertegenwoordiger Roelof Kuil van de KNV EHBO district Groningen.

IMG_0009.JPG

Jan Blaauw is al 28 jaar lid van de EHBO. Hij is een zeer betrokken lid. Dat is al te merken aan het feit dat hij geen jaarvergadering overslaat, en ook geen herhalingsles zal overslaan. Voor het optimaal laten functioneren van de vereniging heeft Jan altijd suggesties en ideeën. Vaak zijn het goede ideeën waar het bestuur iets mee kan. De ideeën van Jan houden het bestuur scherp om de vereniging in de gemeente Veendam goed te laten functioneren.

Voorzitter Herman Rohling vertelde tijdens zijn toespraak het jammer te blijven vinden dat Jan nooit een bestuursfunctie geambieerd heeft. Hij sprak de hoop uit dat Jan Blaauw nog jaren positief kritisch blijft, en daarmee het bestuur scherp houd.

IMG_0027.JPG

Henk Roossien is inmiddels 25 jaar bij de vereniging. Zoals zo velen bij de vereniging is Henk bij Perfox werkzaam, het vroegere Duintjer. Ten tijde dat Herman Rohling bij de vereniging kwam dacht hij dat meer dan de helft van de leden en oud leden uit Duintjer personeel bestond. Dit was niet het geval, maar een sleutelrol heeft het bedrijf binnen de vereniging wel gespeeld. Dat mede door Henk kwam.

IMG_0046.JPG

Henk is ook iemand die altijd bij de herhalingslessen aanwezig is, en op de achtergrond promoot hij de EHBO vereniging, vooral bij Perfox.

De voorzitter sprak namens het bestuur zijn dank uit voor Jan Blaauw en Henk Roossien voor het 28 en 25 jarig lidmaatschap, met de hoop dat ze nog heel lang bij de vereniging zullen blijven.

De KNV EHBO vertegenwoordiger van district Groningen Roelof Kuil spelde de onderscheidingen op, en ook was er een pen met inscriptie. Voor de beide echtgenotes werd een bos bloemen uitgereikt.

IMG_0040.JPG

De EHBO afdeling Wildervank telt 45 leden met 18 leden voor de reanimatie. Per jaar worden er 8 herhalingslessen gegeven. De vereniging houdt zich al sinds 1951 op serieuze wijze met EHBO bezig in de gemeente Veendam/Wildervank. En vervult daarmee een belangrijke sociaal-maatschappelijke rol in de samenleving.

IMG_0043.JPG

Pagina's

Abonneren op RSS - Nieuws