Nieuws

Zang en Muziek op Zondag in WildervankOp zondag 29 oktober organiseert de Monument- en Concertcommissie Grote Kerk Wildervank weer “Zang en Muziek op Zondag”. Christelijk mannenkoor "Valerius" o.l.v. Luuk Tuinder uit Emmen zal optreden en bekende liederen zingen, er zal ook in wisselzang met het koor gezongen worden. Dit alles onder begeleiding van hoofdorganist Dirk Swama op het orgel. Ds. Wouter Slob zal de verbindende teksten verzorgen, hij zal iets vertellen over hervormingsdag. Het is dit jaar Lutherjaar, 500 jaar reformatie. We zingen dan natuurlijk "Een vaste burcht", een bekend gezang van Luther.

Voor de duidelijkheid: Het is geen kerkdienst, het gaat om het zingen bij het orgel. Iedereen die graag geestelijke liederen zingt is welkom. We hopen dat we weer kunnen rekenen op uw belangstelling, een volle kerk zingt het mooist.

De aanvangstijd is 19:00 uur, het duurt ongeveer een uur. De toegang is gratis, bij de uitgang is er een collecte ter bestrijding van de onkosten.

Grote Kerk
Raadhuisstraat 8
9648 JV  Wildervank

Nieuws

De mythe van het bezit in Filosofisch Café
in het Veenkoloniaal MuseumIn het Filosofisch Café van woensdag 25 oktober in het Veenkoloniaal Museum gaan twee studenten Wijsbegeerte van de Rijksuniversiteit Groningen dieper in op het concept 'bezit'.

Oorspronkelijk is het idee van 'bezit' ontstaan om het gebruik van land en/of voorwerpen voor jezelf vast te leggen. Op deze manier garandeert bezit dat alleen jij gebruik kan maken van deze goederen. Tegenwoordig lijkt bezit echter meer om het bezit zelf te gaan, dan om het daadwerkelijke gebruik van het goed.

Tijdens het Filosofisch Café wordt getracht het concept bezit te herdefiniëren, dat wil zeggen dat de nadruk weer meer op het gebruik van het goed wordt gelegd. De studenten gaan daartoe ook het gesprek aan met de bezoekers.

De avond is georganiseerd in samenwerking met de Rijksuniversiteit Groningen en Loge Noorderlicht.

Veenkoloniaal Museum Veendam
Woensdag 25 oktober 2017
Aanvang: 20.00 uur
Prijs: 5,00 euro (MK en Vriend van het Museum geldig)

 

Nieuws

Radioprogramma Blueprint vanuit Grand Café Java_MG_9614.jpg

Veel live muziek in twee afleveringen van Blueprint

Op vrijdag 3 en vrijdag 10 november vinden weer interessante sessies plaats in Grand Café Java van het roots radioprogramma Blueprint. De gasten die in deze twee afleveringen de sessies verzorgen zijn op 3 november de uit Oklahoma afkomstige Levi Parham en ‘onze eigen’ Gerry Wolthof en op 10 november het duo My Darling Clementine uit Engeland en Hans Hannemann uit Groningen.

Zoals altijd is publiek welkom en is de toegang gratis.

Via de stream op www.rtveen.nl  is het programma elke zondag te beluisteren en verder de hele week op www.rootsparadise.nl en www.rtveen.nl


​Sessies  met van Levi Parham uit Oklahoma en Gerry Wolthof

Datum:       vrijdag 03 november
Locatie:      Grand Café Java
Tijdstip:      17.00 - 19.00 uur
Toegang:    gratis


Levi Parham
Levi Parham bracht volgens de kenners met “These American Blues” één van de beste roots platen van 2016 uit. Een plaat met een heerlijke mix van soul, country en blues. Levi komt uit McAlester Oklahoma en werd met name beïnvloed door de bluesplaten van Muddy Waters die zijn vader vaak thuis draaide. Zelf noemt hij Van Morrison en Sam Cooke belangrijke inspiratiebronnen. Levi werd opgepikt door mede Okie Jimmy Lafave die de plaat in Austin produceerde voor zijn Music Road label. In maart was hij al een keer te gast in Blueprint en maakte destijds veel indruk. Op zaterdag 4 november is hij één van de namen op de affiche van het grote Take Root Festival in de Oosterpoort in Groningen en daarom ben ik zeer vereerd dat hij opnieuw mijn gast is in Blueprint.

IMG_3726.jpg

Gerry Wolthof
Gerry behoeft in Veendam en omstreken en zelfs ver daarbuiten geen nadere kennismaking. Als singersongwriter en voorman van de bands The Neil Young Mirror Band en Still Going West heeft hij zijn muzieksporen al ruim verdiend. Momenteel heeft hij met Dusty Band weer een geweldige roots band om zich heen, maar op vrijdag 3 november is Gerry solo te gast in Blueprint met gastbijdragen van Marianne van der Velde. 


Sessies met  My Darling Clementine en Hans Hannemann

Datum:       vrijdag 10 november
Locatie:      Grand Café Java
Tijdstip:      17.00 - 19.00 uur
Toegang:    gratis


My Darling Clementine
My Darling Clementine is het duo en echtpaar Michael Weston King en Lou Dalglish uit Engeland. Met hun derde  cd ‘Still Testifying?’ doen ze opnieuw de gouden tijden van de country duetten herleven. Denk dan aan Johnny Cash en June Carter, aan Porter Wagoner en Dolly Parton, aan Conway Twitty en Loretta Lynn, aan Gram Parsons en Emmylou Harris en natuurlijk aan George Jones en Tammy Wynette. Toch verkennen ze op deze nieuwe plaat nieuw territorium zoals de countrysoul uit Memphis en Muscle Shoals. My Darling Clementine laten ons voor de derde keer genieten van hun definitie van goede americana met de nadruk op country duetten.

www.mydarlingclementinemusic.co.uk  

Hans Hanneman
Het is al wat jaren geleden dat Hans Hannemann zijn eerste opwachting maakte in Blueprint. Sinds die tijd is de muziekcarrière in een versnelling geraakt. Hans is een erkende producer die in zijn analoge studio in Nieuwe Pekela al heel wat producties op zijn naam heeft staan. Vorig jaar verscheen zijn debuut cd  “Makin Up For Living’ Easy” en ging hij met zijn band (met Marcel Wolthof op drums) op toernee met Douwe Bob. Hij maakte zijn opwachting bij de Wereld Draait Door en was ook één van de optredende artiesten op Noorderslag / Eurosonic. Hans noemt als inspiratiebronnen o.a. Kris Kristofferson, Sturgil Simpson en The Jayhawks. Met name zijn donkere bariton stem wordt alom geroemd.

Nieuws

Nieuw in Wildervank: Jessica's Hair & BeautySalon Jessica-2.jpg

Op 6 november opent Jessica haar salon aan huis. Jessica's Hair & Beauty is gevestigd aan de J. Kammingastraat 81 in Wildervank.

Jessica: "Al een hele tijd was het mijn droom om een salon aan huis te beginnen. Na 10 jaar gewerkt te hebben voor een baas bij een kapsalon in Veendam heb ik eindelijk de knoop doorgehakt en zijn we langzamerhand aan het klussen gegaan. Dit is ook makkelijker te combineren met 2 kinderen. Ik ben alleen op afspraak geopend van maandag t/m vrijdagavond en woensdagmiddag van 13:00/17:00 en eventueel zaterdag in overleg.
Bent u slecht te been dan is dat geen enkel probleem in overleg kom ik ook bij u thuis! In de maand november en december zijn er op de behandelingen €2,50 korting. Het is niet alleen een kapsalon maar worden ook nagels gedaan (gellak op je eigen nagels) blijft ongeveer 2a3 week mooi, en epileren van wenkbrauwen en/of verfen van wenkbrauwen."

Afspraken kunnen alvast gemaakt worden: tel 06-13407522.

Jessica.jpg

Houd de Facebookpagina in de gaten voor leuke acties!

Nieuws

Normaal tributeband Kisjeskearls komen naar Zuidwendingimage2.JPG

Nu dé Normaal tributeband Kisjeskearls uit De Lutte net hun vijfjarig bestaan heeft gevierd maakt 'Hotstar Productions' met gepaste trots bekend dat deze geweldige band een optreden in Dorpshuis De Wending heeft toegezegd!
Bij dit feest ter ere van hun vijfjarig bestaan waren zowel Hendrik Haverkamp als de bassist en gitarist van Normaal te gast...

Op zaterdag 28 oktober organiseert 'Hotstar Productions' een Kisjeskearls-avond rond het thema 'Een hulde an Normaal', waarin alle grote hits uit de beginperiode van Normaal centraal staan.

De zaal is open om 21.00 uur
Kisjeskearls vangt om 22.00 uur aan!

Een kaart kost € 10,00 in de voorverkoop bij everhard@netvisit.nl

Dorpshuis De Wending is met een grote binnen- en buitenrenovatie bezig, te denken valt aan zonnecollectoren op het dak en een vernieuwd toneel. Mooi detail is dat iedereen op 28 oktober kan zien dat dit laatste een splinternieuw podium op heeft geleverd, compleet met ledverlichting en gordijnen. Het is een ideale plek om bands live op te laten treden! Ingewijden noemen het gekscherend al 'De Poptempel van de Veenkoloniën'...

'Hotstar Productions' bestaat uit 5 Zuidwendinger muzikanten die met regelmaat muziekevenementen in het plaatselijke Dorpshuis organiseren.

Op stapel staat o.a.:
Op 3 februari komt, na een zeer succesvol optreden in 2017, de classic rockformatie Dirty Dog uit Zuidwolde. En uiteraard staat in maart het jaarlijkse Rock the Housefestival op de agenda, aan de programmering wordt gewerkt!

Nieuws

Kiwanis organiseert groots benefietfeestKiwanis.jpg

Kiwanisclub Veendam organiseert op 4 november een fantastische, groots opgezette feestavond ten bate van Het Vergeten Kind in de samenleving. De titel ‘De Nacht van de Lach’ is een vrolijke avond met een gevarieerd programma waarin wordt opgetreden door Vrouw Holland, het cabaretgezelschap Oeloek, Jan Veldman, De Stroatklinkers, The Bob Kelly Band o.l.v. Chris Kleine en Ballade met Tity Veen en Agnes Woltjes.
De presentatie is in handen van Frank den Hollander en Alina Kiers.

Een arrangement inclusief buffet kost € 95,00.
De netto opbrengst komt volledig ten goede van Het Vergeten Kind in onze regio.
Informatie over programma en sponsormogelijkheden: www.kiwanisveendam.nl

Reserveren via www.vanberesteyn.nl of bij de theaterkassa, geopend van  ma – vr van 13.00 – 16.30 uur.

Zaterdag 4 november
Aanvang vanaf 18.00 uur. 

vanBeresteyn / Museumplein 5a  / 9640 AD Veendam /  www.vanberesteyn.nl

Nieuws

Zangduo Wim en Miranda naar de VOVOWim en Miranda.jpg

Omdat oktober de maand is waar middels de Nationale Ouderendag extra aandacht uitgaat naar de ouderen in onze samenleving organiseert de VOVO op zaterdag 28 oktober een gezellige middag voor leden en belangstellenden.

Die middag treedt het zangduo Wim en Miranda uit Onstwedde op en maken er een feestelijke boel van. De middag wordt gehouden in de Breehorn, Boven Westerdiep 86H in Veendam.

De zaal is open om 13.00 uur, aanvang 13.30 uur.

Entree leden €2,50; niet leden betalen €5,00.

Nieuws

Kandidaten D66 voor Raad Veendam bekendD66_klein.png

De leden van D66 Veendam hebben op 18 oktober jl. tijdens een openbare vergadering de kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart 2018 vastgesteld. Alian Spelde, thans fractievoorzitter van D66 in de gemeenteraad van Veendam, was al eerder als lijsttrekker gekozen. De ledenvergadering stelde met genoegen vast dat zich onder de kandidaten voor de hoogste vier plaatsen drie vrouwen bevinden. De lijst ziet er als volgt uit:

  1. Alian Spelde
  2. Hanneke Schoenmaker-Tiems
  3. Jesper Smit
  4. Hanneke van der Lei
  5. Frans Smit
  6. Henk Koetse
  7. Simon Deinum
  8. Tjipke Hibma
  9. Gert Brouwer

In de vergadering werd verder gesproken over het op te stellen verkiezingsprogramma, de plannen voor de campagne en samenwerking binnen de regio.D66 hoopt bij de verkiezingen in 2018 twee zetels te behalen en mee te kunnen onderhandelen over een op te stellen collegeprogramma.

Nieuws

Gratis kaarten Circus Bossle VeendamSchermopname (34).png

Het internationale Circus Bossle heeft haar tenten deze week opgebouwd in Veendam en presenteren op het evenemententerrein in Borgerswold een spetterende familieshow. De voorstellingen zijn op vrijdag 20 oktober om 17.00 uur, zaterdag 21 oktober om 15.00 uur en zondag 22 oktober de laatste voorstelling om 14.00 uur.  

Wij van parkstadveendam.nl mogen 6 vrijkaarten met een waarde van 10 euro per kaart weggegeven, en nog een aantal kortingskaarten.

In de video laat Circus Bossle het circus zien, en af en toe zal er een letter in welkeurige volgorde worden getoond. De uitkomst is een winkel in Veendam, waar je de vrijkaart kan halen vanaf vrijdagmorgen 10:00 uur. Voor die mensen die de vrijkaart mislopen, zal een aantal kortingsbonnen beschikbaar worden gesteld. Op = Op

Schermopname (38).png


Voor overige informatie zie:

Pagina's

Abonneren op RSS - Nieuws