Nieuws, Summerfun

Summerfun 2017 wordt weer geweldigSummerfun_03_1k0.jpg

Het kriebelt bij de vrijwilligers van Summerfun want ze zijn klaar voor de zomervakantie. Het programma is in kannen en kruiken en er is weer voor elk wat wils. Veel sportieve activiteiten zoals bv. paintball en vlotbouwen bij Borgerswold Experience, maar ook de bekende activiteiten zoals film, meidenavond en knutselen. En natuurlijk gaat Summerfun ook klimmen in het Klimbos. Summerfun MiniMaxi biedt activiteiten voor het hele gezin/groep en is er Summerfun Ontdekt, activiteiten waar je iets van opsteekt zoals een les EHBO en  vissen. Kortom, Summerfun 2017 wordt weer geweldig.

Dit jaar organiseert Summerfun een Open Podium in de Veenkade. Kun je moppen tappen, een muziekinstrument bespelen, goochelen of iets anders en je wilt dit wel aan het publiek laten zien? Klim dan op het podium van de Veenkade en laat zien wat je kunt. Niet om prijzen, gewoon omdat het leuk is. Er is ook geen jury, groot applaus en eeuwige roem, dat is wat een artiest verdient.

Zechtstein Minerals BV organiseert o.a. samen met Summerfun en de waterskibaan een watersportdag in Borgerswold.

Summerfun is voor kinderen (6 t/m 14 jaar) die wonen in Veendam en Wildervank. Veel activiteiten zijn gratis dankzij een financiële bijdrage van de Rotary Veendam en de Rabobank.

 Op 3 juli staat het programma online op de website www.summerfun-veendam.nl

Summerfun-2017_01.png

Nieuws, Regio

Onderhoudswerkzaamheden N33 tussen Gieten en VeendamN33 Gieten Siddeburen.png

Rijkswaterstaat voert van vrijdag 30 juni 19.00 uur tot maandag 3 juli 06.00 uur diverse werkzaamheden uit op de N33 tussen Gieten en Veendam. De N33 is in beide richtingen voor het verkeer afgesloten tussen rotonde Gieten en aansluiting Veendam.

Een weekend later van vrijdag 7 juli 19.00 uur tot maandag 10 juli 06.00 uur is de N33 in beide richtingen afgesloten tussen aansluiting Veendam en Siddeburen. Er zijn omleidingsroutes ingesteld.  

Rijkswaterstaat adviseert weggebruikers rekening te houden met een 20 minuten langere reistijd.  

Werkzaamheden
De werkzaamheden omvatten schadeherstel en regulier onderhoud, zoals reiniging, maaien, onderhoud aan de vangrail en bewegwijzering. Met als doel een vlotte en veilige doorstroming voor de weggebruiker. 

Nieuws, Regio

Norbertusviering in de Sint Vituskerk te WinschotenNorbertusviering-01.jpg

In de Sint Vituskerk in Winschoten komt een van de vijf geloofsgemeenschappen die samen de H. Norbertusparochie Oost-Groningen vormen bij elkaar. Omdat Norbertus de patroon en naamgever is onderhoudt deze parochie een bijzondere band met de Norbertijnenabdij in Berne. Zondag 18 juni werd in de kerk in Winschoten voor alle leden van de parochie de jaarlijkse Norbertusviering gehouden. Samen met een medebroeder kwam Denis Hendrickx, de abt van de Norbertijnenabdij speciaal naar Winschoten, om samen met de leden van de parochie uit Sappemeer, Veendam, Oude Pekela, Nieuwe Pekela en Winschoten deze bijzondere dag te vieren.

Ook in 2014 bij de start van de nieuwe parochie, bestaande uit vijf katholieke geloofsgemeenschappen in Oost-Groningen, was de abt van de Norbertijnenabdij in Berne de leden van de parochie al voorgegaan. Het was een goed idee om dit bezoek na enkele jaren te herhalen om de band tussen de parochie en de Norbertijnenabdij te versterken.

Norbertusviering-02A.jpg

Norbertus was een volksprediker, die rondtrok om vrede te stichten en het woord te verkondigen, vooral in Noord-Frankrijk. Op zijn reizen heeft hij ook onze streken aangedaan. Dat was de reden om in 2014 de nieuwe parochie naar de Heilige Norbertus te noemen. Net als vroeger Norbertus door zijn reizen en zijn verkondiging mensen met elkaar wist te verbinden, zo riep de abt van de Norbertijnenparochie nu de aanwezigen op zich te verbinden met elkaar en met de wereld, om te knokken voor recht en welzijn voor iedereen. Na een inspirerende viering in de Sint Vituskerk was er nog een nagesprek in de pastorie, waarin de leden van de parochie direct in gesprek konden gaan met de abt en een kloosterling uit de abdij van Berne.

Nieuws

Verrassende winnaar WP Talentenjacht PopulairWP TJP17 Vagabond totaal.jpg
Band Vagabond

In de Nedmagzaal van vanBeresteyn werd op vrijdag 23 juni de jaarlijkse WP Talentenjacht Populair gehouden.

De presentatie van de avond was in handen van Kirsten Busman en Emma Wilkens. Het publiek kon genieten van zeven acts en een gastoptreden van de winnaars van vorig jaar, de “Nicks” met Michelle Veldhuis (deelnemer Voice Kids 2017), Lars van der Laan, Nick Borchers, Richard Borchers en Daan Harkema.

WP TJP17 Rianne en Benthe_0.jpg
Rianne Vreugdenhil (zang) en Benthe de Rue (piano) 

Verrassing
Het was een intiem gebeuren, dat toch weer een grote verrassing opleverde. Voor het eerst in de geschiedenis van de WP Talentenjacht Populair was er een band met drie gitaristen, zang en... een trompet. De jury was onder de indruk en kende de band “Vagabond” de eerste prijs toe voor hun vertolking van “Above the Clouds of Pompeii”. Zang & gitaar: Bas Korthuis, trompet: Merel Gangelhof, gitaar: Sven Lieben en Sander Bentum

WP TJP17 Merel en Bas.jpg
Merel en Bas

Bed of Roses
Als tweede eindigden Rianne Vreugdenhil (zang) en Benthe de Rue (piano) met het nummer “Bed of Roses”. Rianne en Benthe hadden elkaar gevonden tijdens de WP150 musical en ze bleken een goede combi.

Voor de deelnemers was het een feest om te mogen optreden op zo’n mooi uitgelicht podium, met goed verzorgde techniek. Volgend jaar weer!

WP TJP17 Deelnemers prijsuitreiking.jpg

Nieuws, Sport

v.v. Wildervank organiseert ING Buren familiedagPoster buren familiedag.png

Op zaterdag 1 juli organiseert de voetbalvereniging Wildervank voor de derde keer op rij de ING buren familiedag. Een dag is voortgekomen uit ons intensief sponsorcontract met de ING en nu al niet meer weg te denken is uit ons aanbod van jaarlijkse activiteiten. Een gelegenheid bij uitstek om omwonenden, sponsoren en (oud) leden actief te betrekken de activiteiten van onze vereniging. Ook dit jaar hebben wij ene attractief programma samengesteld voor jong en oud. Het programma is als volgt: midgetvoetgolf, stormbaan JO9 t/m JO13, mixvoetbaltoernooi JO11, 7x7 voetbal, westrijd oud zondag –oud zaterdag, bbq en feestavond.

Nieuws

Inloopavond GemeenteBelangen VeendamGemeente_Belangen.png

Met de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2018 in het vooruitzicht, organiseert GemeenteBelangen Veendam weer een reeks van inloopavonden. Hierbij worden alle wijken en buurten in Veendam bezocht om inwoners de gelegenheid te geven mee te praten over wat er speelt binnen hún leefomgeving. Deze informatie zal worden gebruikt voor het nieuwe verkiezingsprogramma van GB. Het is belangrijk om direct te horen wat inwoners van Veendam belangrijk vinden. Wat gaat er goed? En wat kan er (nog) beter? Tijdens de inloopavonden kan iedereen laagdrempelig en informeel meepraten over tal van onderwerpen.

 “We zien bijvoorbeeld op Facebook dat veel mensen een mening hebben, maar dat de drempel om een raads- of commissievergadering te bezoeken te hoog is” aldus fractievoorzitter Christel Knot. Tijdens de inloopavonden kan iedereen, onder het genot van een kopje koffie zijn of haar mening geven. Ook zal er een presentatie gegeven worden over de stand van zaken van diverse actuele projecten binnen de gemeente Veendam.

De eerste inloopavond wordt georganiseerd in Wildervank in Het Raadhuis (voorheen zalencentrum Boelens) op donderdag 29 juni. Daar waar het voor GemeenteBelangen 36 jaar geleden allemaal begon. Aanvang 20.00 uur;  inloop vanaf 19.30 uur. Iedereen is van harte welkom.

Nieuws

Supermarkten actief bij intocht avondvierdaagse Veendam (video)_DSC0054.jpg

Vrijdagavond werd de avondvierdaagse afgesloten met de feestelijk intocht die af en toe gepaard ging met een regenbui. Het deerde de lopers niet. Acht muziekkorpsen uit de regio en met draaiorgel Zwarte Dorus voorop vertrokken de lopers vanaf de Winkler Prins naar de finsich bij de Sorghvliethal.

Volledige video versie maandagmorgen verwacht.

Supermarkten
Coop Muntendam kwam met een bus en aanhanger met 2000 tassen met daarin een flesje water, een koekje, een appel en een krentenbol. ‘Wij hadden twee weken geleden gevraagd aan de organisatie hoeveel lopers er kwamen, de verwachting was 2000. Het werden er uiteindelijk 2500. Daarom hebben we er voor gekozen om eerst de kinderen te voorzien van een gevulde tas. De Poeisz deelde aan de J.G. Pinksterstraat een appel uit. Donderdagavond heeft Albert Heijn Autorama bij de Parkstadhal de lopers getrakteerd op een banaan. Een leuk gebaar van de ondernemers om de lopers en de wandelsportvereniging Veendam op deze manier te ondersteunen.

IMG_5757.jpg

Verkeersregelaars
Voor de verkeersregelaars was het een rustigste week. Helaas komen ze wel ieder jaar weer automobilisten tegen die hoe dat ook willen doorrijden bij een tijdelijke afzetting.

IMG_9657.JPG

EHBO
Na de afloop van de intocht zitten de EHBO’s nog even gezamenlijk bijeen in de Parkstadhal. Op de de vraag hoeveel blaren ze deze week hebben doorgeprikt is het antwoord dat dit op een hand te tellen is. De meest vervelende incident was op donderdagavond toen enkele mensen zijn geprikt door bijen. Later bleek dat op de route een bijennest zat.

IMG_5729.jpg

Al met al kunnen we concluderen dat de avondvierdaagse weer een groot succes is geweest. In 2018 wordt de avondvierdaagse gehouden van 11 t/m 15 juni.


Fotoalbum:
 
Nieuws, Sport

Geef je nu op voor de Woellust RUN 2017Woellust_Run.jpg

De Woellust run is een jaarlijks terugkerend evenement in de wijk Woellust. De vijfde editie biedt maar liefst 5 verschillende afstanden. Voor de jeugd een 500 en 1000 meter wedstrijd.
Voor de echte hardloper een parcours van 2,5 / 5,0 / 7,5 kilometer. Alle deelnemers krijgen een herinnering en voor de winnaars zijn er mooie prijzen beschikbaar gesteld door de sponsoren.

Inschrijven kan via het online inschrijfsysteem, of op 15 juli bij het wedstrijdsecretariaat. Schrijf je online in en verzeker je van een startplek en bespaar een euro op je inschrijving. Het aantal startplekken is beperkt, dus wees er snel bij.

Jeugdloop  € 2,50
500 meter is voor jeugd tot 10 jaar
1000 meter is voor jeugd tot 12 jaar

Langere afstanden € 5,00
2,5 kilometer
5 kilometer
7,5 kilometer

De langere afstanden zijn voor iedereen toegankelijk.

Start- en finishlocatie
De start en finish is op het kruispunt van de Sterrenboschlaan en Duintjerlaan in Wildervank.

Starttijden
16:30   500 meter
16:40   1000 meter
16:50   Prijsuitreiking Jeugdloop
17:00   2,5 kilometer
17:30   5 en 7,5 kilometer
18:30   Prijsuitreiking

We verzoeken je een half uur voor de start aanwezig te zijn om je startnummer in ontvangst te nemen. 

Bereikbaarheid
Kom het liefst op de fiets of lopend. De auto kun je parkeren in de wijk of bij de RDW.

Let op: de wijk zal tijdens de wedstrijd worden afgezet voor autoverkeer.

Parcours
Op de website woellustrun.nl lees je alle informatie over de RUN en ook het parcours.

Tijdens de run
Tijdens en na afloop van de run is het mogelijk om een broodje hamburger en frisdrinken te kopen. Pagina's

Abonneren op RSS - Nieuws