Overslaan en naar de inhoud gaan

Video

Advertentie

Video Winkler Prins - Let's play sport & music

Door Redactie op woensdag, 17 juli, 2024 - 14:41

De leerlingen van het productiehuis van de Winkler Prins in Veendam hebben een aftermovie gemaakt van het event Let's Play. Tijdens het event gingen leerlingen van havo 2 en vwo 2 op zoek naar de overeenkomsten tussen sport en muziek. 

 

Zoals je kunt zien was de slotpresentatie een muzikaal en sportief feestje. Onder leiding van de Winkler Prins Harmonie werden onder andere de Haka en de Sportpolka gedanst

Advertenties

UPDATE TIJDEN
Winkler Prins diplomering LIVE

Door Redactie op dinsdag, 9 juli, 2024 - 09:59

Update tijden:

Dinsdag 9 juli - aanvang 19.30 uur (i.p.v. 19.00 uur) - HAVO
Woensdag 10 juli - aanvang 18.00 uur (i.p.v. 18.30 uur) - MAVO


Maandag t/m donderdag worden de Winkler Prins diploma's uitgereikt op school.

De diplomering wordt ook dit jaar live uitgezonden op de kabelkrant van Veendam [SKV996] en via ParkstadVeendam.nl

Uitzendingen:

Maandag 8 juli - aanvang 18:30 uur - VWO
Dinsdag 9 juli - aanvang 19:00 uur - HAVO
Woensdag 10 juli - aanvang 18:30 uur - MAVO
Donderdag 11 juli - aanvang 18:00 uur - VMBO KADER / BASISKabelkrant Veendam
De kabelkrant kunt u bekijken bij de SKV op TV kanaal 996 en op het analoogkanaal 66.
Tevens kan op TV-2GO app van de SKV onder SKV infokanaal de kabelkrant worden bekeken en terugkijken.

App
Of download de gratis ParkstadVeendam app voor de mobiele telefoon (Android) in de Play Store.


Advertenties

Advertenties

Video - Winkler Prins naar Berlijn

Door Redactie op vrijdag, 28 juni, 2024 - 07:05

Leerlingen de Winkler Prins vwo 3 hebben een supergave reis gemaakt naar Berlijn. Ze bezochten o.a. het Rijksdaggebouw, de Brandenburger Tor, concentratiekamp Sachsenhausen, de Berlijnse Muur, het Olympia Stadion en de Berliner Dom. Inspirerend en indrukwekkend!

Ook leerlingen van het productiehuis waren mee naar Berlijn en maakten opnames om deze vervolgens op school te verwerken tot een tof filmpje. Veel kijkplezier of zoals een jonge Duitser zou zeggen: 'Hau rein!'

Advertenties

Advertenties

Advertenties

VIDEO - Koopavondconcert met Krzysztof Groen en Jetta Post

Door Redactie op zaterdag, 1 juni, 2024 - 14:00

Opnames van donderdag 30 mei 2024 in Theater vanBeresteyn

Luister naar mooie, Groningstalige liedjes van Krzysztof Groen en Jetta Post tijdens het gratis Koopavondconcert in theater vanBeresteyn.

Het gevarieerde repertoire van Krzysztof en Jetty bevat naast eigen werk, ook liedjes waar dichter Henk Puister de tekst voor schreef en Krzysztof de muziek. Maar ook golden oldies die Jetta eigenhandig omtoalde naar het Gronings.

Ze deelden voor het eerst het podium op de voorjaarsmarkt van Historische Brandweer Voertuigen in Sappemeer en traden daarna al eens samen op bij restaurant ‘Overdaips’ in Saaksum. Dat smaakte naar meer en heeft ertoe geleid dat dit duo donderdag 30 mei een koopavondconcert verzorgt in de foyer van vanBeresteyn.

Krzysztof Groen alias de Groningse Johny Cash maakt al vele jaren onvervalste Engelstalige en Groningse countrymuziek. Vorig jaar werd hij uitgeroepen tot cultuurtalent van het jaar op het Veendammer Sport en Cultuur Gala. Troubadour Jetta Post treedt sinds een jaar of vijf op en zingt uitsluitend Groningstalige, sfeervolle luisterliedjes en vrolijke songs over het leven, de liefde en alles daar tussenin.

Advertenties

VIDEO - Koopavondconcert met
The Blue Heaven Combo

Door Redactie op zaterdag, 25 mei, 2024 - 16:30

Opnames van donderdag 23 mei 2024 in Theater vanBeresteyn

‘The Blue Heaven Combo’ ontstond in 1960 als easy listening jazzband. Ze traden vooral op bij studentenfeesten en matinees.

Op 23 mei zorgt het swingende ensemble voor een vleugje nostalgie en treden ze op met de gedeeltelijk nieuwe bezetting:
Marloes de Groot (vleugel), Henk Vrijma (saxofoon en accordeon), Fons Dijkstra (bas), Klaas Drenth (drums) en zangeres Agnes Rozeboom. 

Advertenties

VIDEO - Koopavondconcert met Biggle Baggle Big Band

Door op zaterdag, 18 mei, 2024 - 12:29

Schermopname (1109).png

Opnames van donderdag 16 mei 2024 in Theater vanBeresteyn

Biggle Baggle Big Band is eind 2012 opgericht door een vriendenclub die samen muziek wilden maken en daaraan plezier beleven. Intussen is de lat steeds hoger gelegd en worden steeds nieuwe arrangementen gespeeld. De muzikanten komen uit Groningen, Friesland en Drenthe en is een traditionele 20 man/vrouw big band formatie, en staan onder leiding van dirigent Ruud Extra.Biggle Baggle Big Band heeft gedurende de afgelopen 10 jaar een veelzijdig repertoire opgebouwd maar de oorsprong ligt in de echte big-band en jazz muziek.

In het optreden is de aansprekende sound uit de 40er en 50er jaren van Count Basie, Duke Ellington te horen maar ook van hedendaagse sterren zoals Robbie Williams, Adèle en Caro Emerald. Het beloofd een swingende donderdagavond met The Biggle Baggle Big Band in vanBeresteyn!

Advertenties

VIDEO - Blueprint met Ted Russell Kamp

Door op donderdag, 9 mei, 2024 - 21:00

Schermopname (1103).png

Opnames van vrijdag 19 april 2024 in Theater vanBeresteyn

Ted Russell Kamp
Ted Russell Kamp uit Los Angeles is één van de hardst werkende artiesten in de muziekscene. Behalve bassist in de band van Shooter Jennings (zoon van Waylon Jennings), is hij ook singersongwriter, sessiemuzikant en producer. Hij heeft zijn eigen studio , The Den, in LA waar hij zijn eigen albums en die van collega artiesten opneemt. Onlangs kwam zijn elfde album ‘California Son” uit met heerlijke Californische countryrock. In april toert Ted weer door Europa en is voor de derde keer ook weer te bewonderen tijdens een live sessie in Blueprint. Als sessiemuzikant is hij gewend om met andere artiesten te spelen en het zal me niet verbazen als hij ook een aantal nummers met Sunken Lands gaat spelen, die ook op de affiche staat van deze live aflevering van Blueprint.


Playlist:

01 - Hobo Nickel
02 - Shine On
03 - Path Of Last Resistence
04 - Hangin’ On Blues
05 - One Word At A Time
06 - Only Son
07 - Only A Broken Heart
08 - Paid By The Mile