Overslaan en naar de inhoud gaan

Agenda

Advertentie

Bogdike’s Bog on the Beach’ in Borgerswold Veendam

Door Redactie op vrijdag, 19 juli, 2024 - 08:36
Datum
-

 

AP Solar | Bogdike’s Bog on the Beach’ op 20 én 21 juli in Borgerswold Veendam

In navolging op het succes van de eerste editie organiseert Bogdike dit jaar een tweedaags festival op het strand bij het Koetshuis in Borgerswold.


Zaterdag 20 juli | 16:00 – 00:00 uur. 
De eerste band is de swingende band uit Groningen Soul Vibration. Vier zangeressen, een blazerssectie, ritme sectie, piano player, bassist, gitarist en drummer. Samen vormen ze een 12 koppige soulformatie die van het podium af swingt.

Daarna is Los Cascos, net als vorig jaar weer van de partij met een unieke mix van Latin- en popmuziek, energieke en meeslepende liveoptredens en opzwepende ritmes. 

De avond wordt ingevuld door de 7 koppige coverband Cover the Cage. Deze veel geboekte coverband neemt het publiek mee in een muzikale rollercoaster waar de vonken vanaf vliegen. Vol heerlijke guilty pleasures, de grootste hits en gillende gitaren. Non-stop medleys waar iedereen schaamteloos op los gaat. 
DJ Geert draait passende muziek tijdens de op- en afbouw van de bands.


Zondag 21 juli  | 15.30 – 21.00 uur
De tweede dag van het festival begint met de bluesband Left Hand Freddy. Al sinds begin de jaren 90 (toen nog Left hand Freddy & the Aces) een begrip in de blues scene in Nederland en daarbuiten. Vorig jaar is Lefthand Freddy toegetreden tot de Dutch Blues Hall of Fame. 

Daarna, rond 17.45 uur The Veldman Vintage Project olv Gerrit Veldman. Dit optreden is een deep dive naar de periode 70’s. Een tribute aan de periode van 1965 tot 1975. Van Jimi Hendrix tot The Rolling Stones en van Cream tot CCR en Rory Gallagher. 

En, als afsluiter, na jaren terug in Veendam: de Bintangs. De oudste (sinds 1961) nog bestaande rockband van Nederland en is onder leiding van oprichter Frank Kraaijenveld nog altijd springlevend! Ook de Bintangs zijn opgenomen in de Dutch Blues Hall of Fame. De band staat bekend om de authentieke, eerlijke en energieke muziek. Een mix van blues, rock, ballads en rhythm en blues. Er staan 27 albums op naam van de band en een nieuw album is in wording. 

DJ’s (én Bogdikers) Huub en Gerard draaien tussen de optredens door.

De locatie bij het strand wordt ingericht als festivalterrein met horeca en is op beide dagen vrij toegankelijk. Parkeren rondom het terrein uitsluitend in de vakken, hierop zal worden gehandhaafd.

Advertenties

Zevende editie Nedmag Moonlightwalk

Door Redactie op zaterdag, 22 juni, 2024 - 16:36
Datum

 

Op vrijdag 13 september organiseert de Lionsclub Veendam de zevende editie van de Nedmag Moonlightwalk. Ook dit jaar is er door de Lionsclub Veendam weer een prachtige route uitgezet van 6 kilometer. Langs de route zullen zoals gebruikelijk weer diverse leuke en spectaculaire acts, artiesten en muzikanten te zien en te beluisteren zijn.

De deelnemers betalen €10,- inschrijfgeld. De opbrengst van de Moonlightwalk wordt door de Lionsclub Veendam besteed aan goede doelen.

Inschrijving
Wie mee wil doen als wandelaar kan zich aanmelden via de website www.moonlightwalk.nl. Het gaat tijdens de wandeling niet om snelheid maar om de gezelligheid. Iedereen kan dus meedoen!

Win leuke prijzen

Prijs voor leukst verlichte groepje of deelnemer
Dit jaar is er ook weer een prijs van de deelnemer of groep deelnemers die het mooist verlicht de route wandelen. De prijs maken we later bekend.

Straatprijs voor mooist verlichte straat
Nieuw dit jaar is dat we een prijs hebben voor de straat die aan de route ligt en het mooist verlicht is. De huizen waar de route langskomt krijgen binnenkort een brief met meer informatie.