Overslaan en naar de inhoud gaan

ParkstadVeendam.nl

Advertentie

Afscheid juf Annette op obs Noorderbreedte

Door Redactie op vrijdag, 19 juli, 2024 - 12:56

Na een onderwijsloopbaan van 25 jaar nam juf Annette Scholtens donderdag afscheid op obs Noorderbreedte in Veendam. Geheel in stijl werd zij opgehaald van huis en bij aankomst stonden alle leerlingen haar op te wachten.

Deze laatste schooldag hebben de leerlingen nog een speurtocht door de wijk, krijgen ze een spoken word workshop van Benna Mensah, lunchen we met patat van Gölge’s foodtruck en sluiten we af met een voorstelling voor ouders onder leiding van Benna en nemen we afscheid van groep 8.

Juf Annette ging door een erehaag van leerlingen en oud-leerlingen over het schoolplein. Het zit er dan nu echt op. Bedankt juf!

Advertenties

Advertenties

Sandy Altman uit Wildervank op Duitse TV

Door Redactie op vrijdag, 19 juli, 2024 - 10:57

De Nederlandse Tributeband, ROX! The Roxette Tribute Experience, met zangeres Sandy Altman uit Wildervank neemt deel aan de Duitse versie van het bekende SBS6 programma “The Tributes - The Battle Of The Bands”.  Het Duitse programma wordt in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland uitgezonden door SAT 1 en gaat  “The Tributes - Die Show der Musiklegenden” heten. 

Vanaf 16 augustus 2024 zal het programma wekelijks te zien zijn op primetime televisie. 

ROX! The Roxette Tribute Experience timmert al een tijdje aan de weg en heeft inmiddels de titel van beste Europese tribute voor Roxette veroverd. 

De Zweedse formatie Roxette vierde enorme successen in de late jaren tachtig en vroege jaren negentig. Met singles zoals “The Look”, “Listen To Your Heart”, “Joyride” en “It Must Have Been Love” steeg de faam van het duo naar grote hoogten. De band trad op totdat frontvrouw Marie Fredriksson in 2019, na een lang ziekbed, is overleden. Muziekpartner en componist van alle hits van Roxette, Per Gessle, treedt nog sporadisch op met vervangende zangeressen. 

Vanaf 2010 werken de musici van ROX The Roxette Tribute Experience al samen en sinds vijf jaar speelt zangeres Sandy Altman uit Wildervank de rol van Marie Fredriksson in de band. De groep, bestaande uit 6 ervaren musici, treedt voornamelijk op in Duitsland, omdat Roxette in dat land meer dan 11 Top 10 hits heeft gescoord en nog steeds een grote aanhang heeft.

Advertenties

De Vakantie Voorleestent

Door Redactie op vrijdag, 19 juli, 2024 - 09:04

2019-08-06 21.19.17.jpg

Deze zomer trekt  Bibliotheek  Veendam weer 1 avond per week de wijk in met de Vakantie Voorleestent.  Deze zomervakantie staat de tent 6 weken in Veendam Noord. De Bibliotheek Veendam is voor het negende jaar op rij, met een voorlees- en spelprogramma te vinden in de wijk. Zes weken lang staat de tent op een vaste avond, tijd en locatie in de gemeente Veendam. 

Dinsdagvond in Veendam Noord
Op de dinsdagavond staat de Bibliotheek in Veendam Noord, ter hoogte van OBS Noorderbreedte. We lezen er voor en spelen samen spelletjes. Je vindt de Vakantie Voorleestent deze zomer aan de Meezenbroekstraat op dinsdagavond 23, 30 juli en 6, 13, 20 augustus van 18.30 uur tot 19.30 uur.
Op Dinsdagavond 27 augustus sluiten we samen van 18:30-20:00 de Vakantie Voorleestent af met een Slotfeest, op het speelplein aan de Troelstrastraat te Veendam.

Over de Vakantie Voorleestent
Bij de Vakantie Voorleestent wordt voorgelezen en doen we spelletjes. Een bezoekje aan de Vakantie Voorleestent is helemaal gratis en ook gezinnen uit andere wijken zijn van harte welkom! Met de Vakantie Voorleestent wil Bibliotheek Veendam het (voor)lezen en het plezier van (voor)lezen in de zomer stimuleren.

Advertenties

Basisschool De Kern viert geslaagd pleinfeest met "Ik hou van Holland".

Door Redactie op vrijdag, 19 juli, 2024 - 08:41

Door Peter Panneman

Wat vloog dit schooljaar voorbij! De laatste schooldag zit er alweer op en basisschool De Kern in Veendam kan weer terugkijken op “een goed jaar”, zoals een wijnboer ook trots kan zijn op zijn oogst. Hoe zijn druivenranken met de wisseling van de seizoenen, bij zon en bij regen en warmte en kou, rijpen tot prachtige trossen, zo hebben ook onze leerlingen zich ontwikkeld tot prachtige, unieke individuen. We zagen deze groei bij de kleuters die nog aan begin staan van hun schoolperiode tot aan onze groep 8 leerlingen die voldoende vrucht dragen voor de volgende fase in hun leven: Het Voortgezet Onderwijs.  We hebben er alle vertrouwen in dat zij daar de vruchten gaan plukken van hun ontwikkeling en het kunnen omzetten in iets moois, aldus Oene de Vlugt namens team CBS De Kern.

Ze sloten dit schooljaar traditioneel weer af met een pleinfeest voor al hun leerlingen, ouders/verzorgers en teamleden. Juist ook degenen die elkaar nodig hebben om iedereen een fijne en leerzame schoolperiode te kunnen bieden. Ditmaal gekoppeld aan het thema: "Ik hou van Holland". Uiteraard helemaal passend bij de huidige sportzomer waar ze al vele malen konden juichen voor “onze” sporters en waar ze hopelijk de komende weken nog mooi verhalen kunnen toevoegen aan onze rijke Nederlandse sportgeschiedenis! 

Het thema was overal te zien: van de rood-wit-blauwe versiering tot de Oud Hollandse spelletjes die op het plein werden gespeeld. De kinderen vermaakten zich prima en er was natuurlijk ook volop te eten en te drinken. En wat is een "Ik hou van Holland"-feest zonder muziek? Hun  DJ draaide de grootste hits van Nederlandse bodem. Er werd volop meegezongen en gedanst, de stemming zat er weer goed in!  Kortom: de perfecte afsluiting van een geslaagd schooljaar en een mooie start van de zomervakantie.

“We willen de ouderraad dan ook nogmaals hartelijk bedanken voor het organiseren van dit geweldige feest en hopen iedereen 2 september weer in volle gezondheid te mogen begroeten, goed uitgerust en met frisse moed om weer te kunnen beginnen” aldus Oene de Vlugt namens team CBS De Kern in Veendam.


Advertenties

Bogdike’s Bog on the Beach’ in Borgerswold Veendam

Door Redactie op vrijdag, 19 juli, 2024 - 08:36
Datum
-

 

AP Solar | Bogdike’s Bog on the Beach’ op 20 én 21 juli in Borgerswold Veendam

In navolging op het succes van de eerste editie organiseert Bogdike dit jaar een tweedaags festival op het strand bij het Koetshuis in Borgerswold.


Zaterdag 20 juli | 16:00 – 00:00 uur. 
De eerste band is de swingende band uit Groningen Soul Vibration. Vier zangeressen, een blazerssectie, ritme sectie, piano player, bassist, gitarist en drummer. Samen vormen ze een 12 koppige soulformatie die van het podium af swingt.

Daarna is Los Cascos, net als vorig jaar weer van de partij met een unieke mix van Latin- en popmuziek, energieke en meeslepende liveoptredens en opzwepende ritmes. 

De avond wordt ingevuld door de 7 koppige coverband Cover the Cage. Deze veel geboekte coverband neemt het publiek mee in een muzikale rollercoaster waar de vonken vanaf vliegen. Vol heerlijke guilty pleasures, de grootste hits en gillende gitaren. Non-stop medleys waar iedereen schaamteloos op los gaat. 
DJ Geert draait passende muziek tijdens de op- en afbouw van de bands.


Zondag 21 juli  | 15.30 – 21.00 uur
De tweede dag van het festival begint met de bluesband Left Hand Freddy. Al sinds begin de jaren 90 (toen nog Left hand Freddy & the Aces) een begrip in de blues scene in Nederland en daarbuiten. Vorig jaar is Lefthand Freddy toegetreden tot de Dutch Blues Hall of Fame. 

Daarna, rond 17.45 uur The Veldman Vintage Project olv Gerrit Veldman. Dit optreden is een deep dive naar de periode 70’s. Een tribute aan de periode van 1965 tot 1975. Van Jimi Hendrix tot The Rolling Stones en van Cream tot CCR en Rory Gallagher. 

En, als afsluiter, na jaren terug in Veendam: de Bintangs. De oudste (sinds 1961) nog bestaande rockband van Nederland en is onder leiding van oprichter Frank Kraaijenveld nog altijd springlevend! Ook de Bintangs zijn opgenomen in de Dutch Blues Hall of Fame. De band staat bekend om de authentieke, eerlijke en energieke muziek. Een mix van blues, rock, ballads en rhythm en blues. Er staan 27 albums op naam van de band en een nieuw album is in wording. 

DJ’s (én Bogdikers) Huub en Gerard draaien tussen de optredens door.

De locatie bij het strand wordt ingericht als festivalterrein met horeca en is op beide dagen vrij toegankelijk. Parkeren rondom het terrein uitsluitend in de vakken, hierop zal worden gehandhaafd.

Advertenties

22-jarige man aangehouden voor steekincident Veendam

Door Redactie op donderdag, 18 juli, 2024 - 12:47

Rond 20:30 uur op woensdagavond 17 juli ontving de politie een melding van een steekincident in het Julianapark in Veendam. In het park troffen we een gewonde man aan. Hij is ter plaatse behandeld aan z’n verwondingen. In de omgeving is een verdachte aangehouden.

De verdachte werd aangehouden op de Stationsstraat en is een 22-jarige man uit Veendam.

De politie doet onderzoek naar de toedracht van het incident. We hebben onder andere met getuigen gesproken en camerabeelden bekeken.


Gerelateerde artikel:


Advertenties

Mevrouw Slagter-Schepel is 102 jaar geworden

Door Redactie op donderdag, 18 juli, 2024 - 12:43


Foto gemeente Veendam

Donderdag 18 juli, is mevrouw Slagter-Schepel 102 jaar geworden. Locoburgemeester Ans Grimbergen kwam haar persoonlijk feliciteren in De Breehorn in Veendam.

Mevrouw Slagter-Schepel werd geboren op 18 juli 1922 in Schildwolde. Na haar huwelijk heeft ze samen met haar man in Hoogezand gewoond. Na het overlijden van haar man is mevrouw naar Veendam verhuisd om dichter bij haar familie te wonen. 

Advertenties

Acantus steunt PIT met gereedschapsdonatie

Door Redactie op donderdag, 18 juli, 2024 - 12:40


Foto Winkler Prins

Woningbouwvereniging Acantus heeft onlangs nieuw gereedschap aangeschaft. In het kader van de circulaire economie hebben zij hun oude gereedschappen gedoneerd aan PIT: Passie In Techniek.

Agnes de Jonge van Acantus heeft de gereedschappen overhandigd aan Jeroen Fledderus, projectleider PIT. Een bestelbus vol materialen, variërend van bouwlampen en klopboormachines tot elektrische handschaven. Deze gereedschappen zullen in de profielvakken BWI (Bouwen, Wonen en Interieur) en PIE (Produceren, Installeren en Energie) heel goed van pas komen.

Daarnaast biedt deze donatie een geweldige kans voor de leerlingen van Winkler Prins om gereedschappen te demonteren en te onderzoeken hoe ze gemaakt zijn. Gereedschappen die niet direct gebruikt worden, vormen een mooi project om te reviseren. Vervolgens kunnen deze gereviseerde gereedschappen worden geschonken aan organisaties zoals 'Red Mijn Gereedschap', zodat ze nog jarenlang van waarde blijven.
 

Advertenties