Overslaan en naar de inhoud gaan

Summerfun

Advertentie

Kindershow Clown Bink schaterspektakel van jewelste!

Door Redactie op vrijdag, 12 juli, 2024 - 10:45

Op woensdag 31 juli komt Clown Bink met zijn kindershow naar Summerfun Veendam in het Jakob Bruggemacentrum om voor jong en oud een voorstelling te geven.

De voorstelling begint om 13.00 uur.

Tijdens deze interactieve show neemt Clown Bink de kinderen (en volwassenen) mee in een fantasievolle ontdekkingsreis op de clownsschool. Bink laat zien wat hij allemaal heeft geleerd van meester Paljas in groep 3. Jammer genoeg voor Bink gaat nog niet alles even goed, wat leidt tot komische situaties met knotsgekke grappen en spetterende goocheltrucs, een waarachtig schaterspektakel! Uiteraard is Clown Bink ook dol op een feestje en waar een feestje is moet natuurlijk gedanst worden tijdens een heuse clowntjesdisco!

Clown Bink is ook ballonnenclown en na de show gaat hij met zijn rode karretje gevuld met ballonnen, de leukste ballonfiguren maken voor de kinderen.

Wil jij met je kind(eren) aanwezig zijn bij dit geweldige optreden van Clown Bink? Reserveer dan gratis toegangskaarten door een mail te sturen naar summerfunveendam@hotmail.com met vermelding van aantal kaarten kinderen en aantal volwassenen.

Advertenties

Summerfun Humanitas Letterfeest in de Spelerij

Door Redactie op donderdag, 4 juli, 2024 - 18:41

Op dinsdag 23 juli van 13.00 tot 16.00 uur organiseert stichting Summerfun Veendam in samenwerking met Humanitas haar jaarlijkse Letterfeest in de Spelerij in Borgerswold. Dit jaar staan alle activiteiten in het teken van ‘Welkom in het circus’. Zo kunnen de kinderen knutselen, zijn er allerlei circusworkshops, kunnen zich laten schminken, worden er ballonfiguren gemaakt, een speurtocht op het terreinj, een boek uitzoeken want Summerfun neemt ook de Kinderzwerfboekenkast mee en is er natuurlijk het aanbod van de Spelerij zelf. Kortom, genoeg te doen en vooral een leuke middag voor kinderen t/m 12 jaar onder begeleiding van een volwassene. Deze activiteit is dankzij onze sponsors Humanitas, SKV, Samen-fonds Nedmag en gemeente Veendam gratis toegankelijk.  

Aanmelden? Stuur een mail naar summerfunveendam@hotmail.com met vermelding naam en leeftijd kind(eren) en aantal begeleidende volwassenen. Summerfun stuurt een bevestiging met meer info.

Ook heeft Summerfun aan het begin van de zomervakantie weer een gratis knutselpakket (op=op) voor thuis, camping of logeeruitje. Het thema is Circus Summerfun. 

Meer info over het knutselpakket op de facebookpagina van Summerfun Veendam.

Advertenties

Summerfun Veendam blijft. Stoppen? Wij dachten van niet!

Door Redactie op woensdag, 3 juli, 2024 - 09:07

Vanaf maandag 1 juli worden de Summerfun activiteiten niet meer georganiseerd vanuit deBasis Veendam. De reden hiervoor is dat er onvoldoende budget is om de organisatie hiervan te bekostigen. Summerfun zelf denkt nog lang niet aan stoppen en is de afgelopen tijd druk bezig geweest met het oprichten van een eigen stichting. En die stichting is er nu!.

Op dinsdag 2 juli is de oprichtingsakte door Bijka Scholtens en Bart Kruizinga ondertekend bij Wouters notariskantoor. Namens de Rotary Veendam waren ook Sievert Uneken en Fred Schrik aanwezig bij deze ondertekening. Dit omdat de kosten voor de oprichting financieel mogelijk zijn gemaakt door de Rotary in samenwerking met Wouters notariskantoor.

De Rotary Veendam draagt Stichting Summerfun Veendam een warm hart toe omdat zij de werkzaamheden van de stichting van grote meerwaarde vinden voor de gemeente Veendam. Summerfun is erg blij met deze ondersteuning en is verheugd te melden dat zij met volle moed bezig is met het voorbereiden van de activiteiten in de zomervakantie.

Meer weten over Stichting Summerfun Veendam en haar activiteiten? Kijk dan op de facebookpagina Summerfun Veendam. Ook zijn wij per mail bereikbaar via summerfunveendam@hotmail.com

Advertenties

Summerfun Zomerweken 2024

Door Redactie op vrijdag, 28 juni, 2024 - 17:57

Binnenkort hebben de kinderen zomervakantie en dit betekent dat Summerfun weer een aantal activiteiten organiseert waaronder het Letterfeest, een optreden van Clown Bink en voor Jong&Oud een pubquiz en sluiten we de zomervakantie af met een gezellige bingoavond.

Ook heeft Summerfun natuurlijk weer de bekende knutselbox met it keer als thema Circus Summerfun. Een pakket met daarin alle materialen om thuis of op de camping te knutselen. Aanmelden voor dit pakket kan door een email te sturen naar summerfunveendam@hotmail.com o.v.v. voor- en achternaam en leeftijd van het kind(eren). Summerfun stuurt een bevestiging met meer info.

Advertenties

Summerfun Kinderzwerfboeken4Daagse van start

Door op maandag, 29 april, 2024 - 15:04

IMG_8099.jpg

Onder het toeziend oog van kleine zoetekauwen opende wethouder Ans Grimbergen maandagmiddag de eerste activiteit van de Kinderzwerfboeken4Daagse. Nadat Bart Kruizinga iedereen welkom heette liet de wethouder weten verguld te zijn met de leuke en waardevolle activiteiten die Summerfun het hele jaar door organiseert. Niet alleen op creatief en sportief gebied, maar ook veel aandacht heeft voor het lezen. En tijdens deze week krijgt het (voor)lezen een prachtig podium. Bart nodigde Ans vervolgens uit om bij oud-patissier Hans van Noort een heerlijke truffel te maken en kreeg ze uitleg over verschillende smaken chocola. Daarna was het de beurt aan de kinderen. Er was van alles te doen voor de kinderen en de ouders konden op het (lees)terras een kopje koffie drinken.

IMG_8104.jpg

En stond maandag alles in het teken van chocola. Dinsdag kan iedereen binnenlopen in het Kinderzwerboekencafé om te luisteren naar een leuk verhaal of om een mooi zwerfboek te scoren. Dinsdagavond is er een pubquiz voor jong & oud. Aanmelden kan nog. Er zijn nog een paar plekken. Meer informatie hierover is te vinden op de facebookpagina van Summerfun.

Woensdag organiseert Summerfun de welbekende Boekiezoekie. Summerfun verstopt in de gemeente Veendam boeken en middels aanwijzingen op Facebook kan er gezocht worden.

IMG_8122.jpg

Donderdag wordt de 4Daagse afgesloten met CHOCOlive via de facebookpagina en de Kabelkrant Veendam (SKV kanaal 996). Allerlei activiteiten om thuis mee te doen waaronder 2 rondes bingo en een kennismakingsronde van onze Pubquiz Bij Je Thuis.

Tijdens de 4Daagse is er dagelijks VoorleesTV op de Kabelkrant Veendam en op de facebookpagina van Summerfun Veendam.

IMG_8130.jpg

Kinderzwerfboek is een onderdeel van Nationaal Fonds Kinderhulp en daarom zamelt Summerfun tijdens de Kinderzwerfboeken4Daagse geld in voor Kinderhulp. Er is een online collectebus geopend. Scan de QR -code op de facebookpagina om een donatie te doen. Alle kleine beetjes helpen, alvast bedankt! Lukt scannen niet? Loop dan dinsdagmiddag even binnen bij het Jakob Bruggemacentrum waar een collectebus staat.

IMG_8132.jpg

Meer informatie over alle activiteiten tijdens de Kinderzwerfboeken4Daagse staat op de facebookpagina van Summerfun Veendam


Advertenties

Summerfun in actie voor Kinderhulp

Door op vrijdag, 26 april, 2024 - 12:16

LOGO KINDERHULP_resize.png

Kinderzwerfboek is een onderdeel van het Nationaal Fonds Kinderhulp. Kinderhulp helpt kinderen en jongeren van 0 tot 21 jaar die in ons land opgroeien in armoede. En daar wil Summerfun Veendam graag bij helpen.

Summerfun heeft een online collectebus geopend en tijdens de Kinderzwerfboeken4Daagse gaan wij geld inzamelen voor Kinderhulp. Zelf doneert Summerfun de inleg van de pubquiz en de online bingo in deze collectebus.

QR COLLECTEBUS 2024_resize_0.png

Summerfun hoopt dat ook jullie een steentje bijdragen. Veel hoeft het niet te zijn, want alle beetjes helpen. Scan de QR code en dan kom je bij de collectebus. En lukt dat niet! Loop even binnen (Jakob Bruggemalaan 118) op maandag of dinsdagmiddag tussen 13.00 en 15.30 uur. Er staat een gewone collectebus bij de ingang waar geld ingegooid kan worden. Ook dat stort Summerfun in de online collectebus.

Er is de afgelopen tijd al 106 euro gestort. Super.

Tijdens CHOCOlive op donderdagmiddag maakt Bart de eindstand bekend.

Bedankt alvast voor jullie bijdrage.

Meer info over de Kinderzwerfboeken4Daagse vind je op de facebookpagina Summerfun Veendam.

Advertenties

VoorleesTV Veendam in de meivakantie

Door op woensdag, 17 april, 2024 - 15:10

WhatsApp Image 2024-04-06 at 21.38.13 (1).jpeg

In het najaar van 2023 kwam Summerfun in samenwerking met ParkstadVeendam met een nieuw project, genaamd VoorleesTV Veendam. Met dit nieuwe project willen wij laten zien hoe leuk het is om samen naar mooie verhalen te luisteren. Zo deden we dit in december met een speciale editie rondom Sinterklaas. De editie staat deze keer in het teken van de Kinderzwerfboeken4Daagse. In deze nieuwe reeks staan er weer 5 afleveringen klaar voor de kijkers. Dit keer heeft Bart Kruizinga, vrijwilliger van Summerfun 5 mooie boektitels uitgezocht. Deze boeken worden niet volledig gelezen en daarmee is de taak aan de kijkers dus om de boeken verder te lezen om te weten hoe het afloopt. Hiermee hopen wij ouders/verzorgers, maar vooral ook de kinderen te stimuleren om te gaan lezen. De boeken die voorgelezen worden in deze nieuwe reeks zijn volgens ons vast te lenen in de bieb. Anders kan je kijken bij de plaatselijke boekenwinkel. In deze reeks zijn er 2 boeken waarvan wij een aantal exemplaren hebben weten te bemachtigen door onze samenwerking met Kinderzwerfboek. Deze titels kunnen gereserveerd/aangevraagd worden door een mail te sturen naar summerfun@debasisveendam.nl

De fonkelnieuwe afleveringen van VoorleesTV Veendam zijn te zien van zondag 28 april tot en met donderdag 2 mei. Eigenlijk kunnen we dus wel spreken van een bonusaflevering voor de kijkers, want de Kinderzwerfboeken4Daagse vindt plaats van maandag 29 april tot en met donderdag 2 mei.

Wil jij deze afleveringen niet missen? Ze zijn te zien op de Kabelkrant op SKV kanaal 996 en we plaatsen de aflevering aan het einde van de dag op onze facebookpagina: Summerfun Veendam. De afleveringen op de Kabelkrant zijn elke dag te zien op vaste tijdstippen. Deze tijdstippen zijn; 09.00 uur – 14.00 uur – 19.00 uur. Wij wensen een ieder alvast heel veel kijkplezier en tot bij de eerste aflevering op zondag 28 april!

Advertenties

Summerfun brengt opnieuw leesplezier naar Veendam
Kinderzwerfboeken4daagse 2024
29 en 30 april en 1 en 2 mei

Door op zondag, 14 april, 2024 - 07:00

Kinderzwerfboeken4Daagse hoofdposter.jpg


Op 29 april (meivakantie) is het weer zover. Dan start de 4e editie van de jaarlijks terugkerende Kinderzwerfboeken4Daagse van Summerfun Veendam. Met deze activiteiten wil Summerfun graag het lezen en het plezier in lezen onder de aandacht brengen bij zowel kinderen als volwassenen. Summerfun heeft in samenwerking met stichting Kinderzwerfboek weer gezorgd voor een mooi aanbod boeken voor de activiteiten in de week van 29 april tot en met 2 mei. De 4Daagse is dit jaar voor het eerst gehuld in een thema. Het thema van deze editie is ‘’Welkom in de chocoladefabriek’’. Dit naar aanleiding van de reeds uitgekomen Wonka film. Wat is nou kleurrijker dan chocola en een goede dosis snoep? Precies, niks!

De 4Daagse start op maandag 29 april van 13.00 tot 15.30 uur in het Jakob Bruggemacentrum (JBC) met een inloopmiddag waarbij er allerlei activiteiten te doen zijn in het kader van dit thema. Zo is er een chocoproeverij o.l.v. ex-patissier Hans van Noort, een chocoloterij, natuurlijk knutselen aan de knutseltafel, een speurtocht, komt theater Straalman en Vriesman met de Wonka-wagen om chocoladetattoos te zetten en is er nog veel meer te doen en te zien.
Op dinsdag 30 april kun je tussen 13.00 en 15.30 uur terecht in het Kinderzwerfboekencafé. Het café is in het Jakob Bruggemacentrum en daar is iedereen welkom voor een bakkie koffie/thee en ranja op het Summerfun leesterras. En natuurlijk staat het café vol met mooie boeken die meegenomen mogen worden. Daarnaast leest Bart Kruizinga ook voor in het café.

De activiteiten op maandag en dinsdag is met vrije inloop tijdens de openingstijden en zijn gratis toegankelijk.

Dinsdagavond 30 april om 18.30 is er in het JBC dan de inmiddels bekende Jong&Oud pubquiz en natuurlijk in het thema van chocola, snoep en kinderboeken! Een team bestaat uit max. 5 pers en max. 2 volwassenen per team. De hoofdprijs zijn tickets voor Jumpstyle in Assen. Inleg is €1,50 p.p. Een team aanmelden kan door een email te sturen naar summerfun@debasisveendam.nl. Summerfun stuurt een bevestiging.

De 4Daagse wordt vervolgd op woensdag 1 mei met de jaarlijks terugkerende Boekiezoekie waarin iedereen in Veendam op zoek kan naar de mooiste boeken om te lezen en voor te lezen. Aanwijzingen geven doet Summerfun via haar facebookpagina Summerfun Veendam.

De 4Daagse wordt donderdag 2 mei tussen 13.00 en 15.30 uur afgesloten met CHOCOlive. Tijdens deze middag hebben we een heel aanbod online via onze facebookpagina Summerfun Veendam. Zo kun je thuis, op de camping of logeeradres meedoen met een ronde pubquizzen, bingoën en meer!
Summerfun start op zondag 28 mei met de eerste van 5 afleveringen van VoorleesTV via de facebookpaginga van Summerfun en de Kabelkrant Veendam.

Kinderzwerfboek is een onderdeel van Nationaal Fond Kinderhulp. Omdat we al heel wat jaren samenwerken met Kinderzwerfboek hebben wij voor deze editie van de Kinderzwerfboeken4Daagse besloten dat wij graag geld in willen zamelen voor Nationaal Fonds Kinderhulp. Wij hebben daarom een online collectebus geopend. Op verschillende plekken is de qr code te vinden die je kan scannen om een donatie te doen. Alle kleine beetjes helpen, alvast bedankt! 

Op zondag 28 april start VoorleesTV via de facebookpagina van Summerfun en Kabelkrant Veendam.

Meer informatie over alle activiteiten tijdens de Kinderzwerfboeken4Daagse staat op de facebookpagina van Summerfun Veendam.


Advertenties

Welkom in de chocoladefabriek! Test je kennis.

Door op donderdag, 28 maart, 2024 - 09:01

Pubquiz 30 april.jpg

Op dinsdag 30 april (meivakantie) van 18.30 – 20.30 uur is het weer zover! De altijd gezellige Jong&Oud pubquiz van Summerfun Veendam in en i.s.m. het Jakob Bruggemacentrum!

Dit keer in het thema van chocolade, snoep en kinderboeken! Velen zijn al bekend met deze quiz. Kinderen spelen tijdens deze quiz de hoofdrol. Het is de bedoeling dat kinderen eerst nadenken over de antwoorden op de vragen en af en toe mogen de volwassenen helpen. Dit keer hebben we een mooie hoofdprijs die aangeboden wordt door Jumpstyle Assen, namelijk met je hele team een uur lang gratis springen op het trampolinepark.

We spelen 5 rondes met daarin allerlei vragen die gebaseerd zijn op de jonge spelers. Inleg is € 1,50 p.p. Dit is inclusief 1 consumptie. Aanmelden voor de quiz kan door een mail te sturen naar summerfun@debasisveendam.nl o.v.v. aantal spelers (max. 2 volwassenen per team), leeftijden en teamnaam. Summerfun stuurt een bevestiging

Advertenties

20 jaar Summerfun Kids&Klub

Door op donderdag, 21 maart, 2024 - 10:39

logo kids_klub.jpg

Het is deze maand 20 jaar geleden dat de knutselclub van Summerfun werd opgericht.

Het begon allemaal in 2004 in samenwerking met stichting MEE in de voormalige AE-kerk. Destijds was de club speciaal voor kinderen van het speciaal onderwijs in Veendam. Onder begeleiding van vrijwilligers kwamen wekelijks op de woensdagmiddag (behalve tijdens de schoolvakanties)  kinderen samen om te knutselen en nieuwe vrienden te maken. Toen stichting Mee stopte is de club onder de naam Summerfun Kids&Klub verder gegaan en werd het ook toegankelijk voor basisschoolkinderen vanaf 6/7 jaar. Toen de huur werd verhoogd is de club verhuisd naar de vergaderruimte op de bovenverdieping van Compaen (nu deBasis). En daar zitten ze nu al een aantal jaren en als het aan de vrijwilligers Lea en Marianne ligt blijft dit nog een tijd zo.

Lea zegt hierover: Ïk kijk er iedere woensdagmiddag weer naar uit om samen met de kinderen en vrijwilliger Marianne lekker aan de slag te gaan. Ik bereid thuis of op het kantoor van Summerfun de wekelijkse activiteit voor, maak een voorbeeld, zoek de materialen bij elkaar, regel iets te drinken en wat lekkers erbij en dan gaan we aan de slag. Marianne is sinds 2 jaar vrijwilliger bij de knutselclub en samen met de maximaal 10 kinderen maken we er een creative middag van. Ik maak een voorbeeld, maar het is aan de kinderen zelf hoe ze dit verder creatief vorm geven. Het hoeft niet precies volgens het voorbeeld die ik heb gemaakt. Eigen creatieviteit is belangrijk bij onze club. Ook werken we veel met kosteloos materiaal zoals wc rollen, restje wol, stof, karton, knopen, kralen en decoraties. Alles heb ik wel in de loop der tijd verzameld. Mijn zolder thuis is een perfecte plek voor de opslag. Ook als Summerfun zelf iets nodig heeft kijk ik even op zolder. We maken weinig kosten en dankzij sponsoring is de club gratis toegankelijk. Omdat er beperkt ruimte is op de locatie en wij dit maar met 2 begeleiders doen kent de club geen vrije inloop. Er stoppen momenteel wat kinderen die al een aantal jaren bij ons komen. Logisch. Ze worden ouder en willen graag ook andere dingen doen. Dus komt er plek vrij voor nieuwe kinderen. Nieuwsgierig naar de knutselclub? Stuur even een email naar summerfun@debasisveendam.nl en wij nemen contact met u op”.

Er komen nog meer jubilea aan bij Summerfun. Zo is Lea Klamer dit jaar 13 jaar en Bart Kruizinga 10 jaar actief voor Summerfun en maakt Summerfun zelf zich op om in 2025 het 25-jarig bestaan te gaan vieren.