Wildervank wint drieluik en promoveert naar de 3e klasse

Door Redactie op zondag, 16 juni, 2024 - 10:26

Zaterdag reed de rood witte brigade naar Coevorden om de felbegeerde promotie in de wacht te slepen. Na felle onderhandelingen met onze opponent Hollandscheveld, werd het decor voor deze middag sportpark Klinkenvlier. De thuisbasis van C.S.V.C uitkomend in de 3e klasse van het zaterdag voetbal. Hoewel het een aardig eindje rijden is,  maakt dit voor het rood-witte gevolg niet uit. Zij kwamen weer in grote getale om de roodhemden richting de overwinning te schreeuwen. Ook nu hadden beide supportersgroepen kosten nog moeite bespaard om de kemphanen van deze middag met een heerlijke sfeeractie te begroeten. De Wildervank aanhang was zelfs helemaal in het rood uitgedost in een heus promotie shirt. Als we de sfeeractie mee mogen rekenen, gaan we deze middag met een lichte voorsprong de wedstrijd in. Nadat de kruitdampen zijn opgetrokken klinkt het fluitsignaal voor 90 minuten spanning in een waar promotie spektakel.

Het is duidelijk dat Steenge zijn mannen de opdracht meegegeven heeft om te winnen. Niet alleen in het aantal doelpunten,  maar ook in de duels. Zeker in de 1e vijftien minuten hebben de roodhemden een optisch veldoverwicht. Het is tot dan niet zozeer de vraag wie het eerste doelpunt zal maken, maar wanneer die zal vallen.

In de 23ste minuut is het raak als Ferry Huizing alert is en een afvallende bal van de “vijandelijke” goalie onhoudbaar binnen tikt. Wildervank zit op rozen, althans zo lijkt het. Of de goal heeft een verlammende werking op de mannen in het rood wit of de goal was een wake up call voor het andere oranje. Hollandscheveld nam vanaf de 1-0 het heft meer en meer in handen. Na krap een half uur spelen breekt Hollandscheveld aan de linkerkant door en zoekt in het strafschopgebied het been van Wildervank verdediger Rick Mast. Met een perfecte uitvoering van de stervende zwaan stort de behendige spits nog voordat hij goed en wel geraakt wordt tegen de groene mat. Namens Hollandscheveld is het Roy Strijker die de stand gelijk trekt.  Op zich is er niets op deze stand af te dingen. Gezien het spelbeeld in de 1e helft is de remise 1-1 een terechte ruststand.

Wil Wildervank in de 2e helft het heft weer in eigen hand nemen, dan zullen ze uit een ander vaatje moeten tappen. Duels winnen en scoren zou de meest simpele opdracht kunnen luiden. Wildervank komt goed uit de startblokken. Hollandscheveld wordt vastgezet en komt er niet echt aan te pas. De meegereisde supporters krijgen weer hoop op een goede afloop.

We zijn ongeveer een 25 minuten onderweg in de 2e helft als Lourens erg vervelend terecht komt en een schouderkwetsuur oploopt. Het is duidelijk dat hij de wedstrijd niet verder zal spelen. Dennis Nagel is zijn vervanger. Net nadat Lourens het veld heeft verlaten komt Rick Mast vervelend met de keeper van Hollandscheveld in botsing. Ook Rick grijpt naar schouder en even later moet ook hij het veld verlaten. Hij wordt vervangen door Paul Menting.

Kort daarna komt Wildervank vanuit een corner op voorsprong. Onfortuinlijk genoeg wordt deze goal afgekeurd. Even later mag Marc Nijland aanleggen vanaf 11 meter. Ook hier ging een perfecte uitvoering van de stervende zwaan aan vooraf. De sluitpost reageert alert en ook in de rebound  heeft Marc het geluk niet aan zijn zijde. Aan de andere kant is het Hollandscheveld dat nog een paar keer dichtbij een goal komt. Mark Smit houdt met katachtige reflexen zijn doel goed schoon.

De wedstrijd kruipt richting het einde als Marco Poot verwoestend uithaalt en Wildervank op een verdiende voorsprong zet. 2-1. De boel heel houden en zonder schade uitspelen is dan het strijdplan. Hollandscheveld lijkt deze klap niet meer te boven te komen. De hoop op een goede afloop verdwijnt zienderogen. Als Yoni Even-Zur kort daarna de 3-1 op het scorebord zet is de wedstrijd gelopen en kunnen de bloemen worden gehaald.

Wildervank heeft na een moeizame competitiestart en een succesvolle deelname aan het bekertoernooi de absolute kroon op de competitie kunnen zetten door een periode te pakken en dit toetje om te zetten in promotie naar de 3e klasse. Proficiat Mannen!