Overslaan en naar de inhoud gaan

Kinderboekenweek in Bibliotheek Veendam

Door op donderdag, 28 september, 2017 - 21:03

Van woensdag 4 tot en met zaterdag 14 oktober staat Bibliotheek Veendam in het teken van de jaarlijkse Kinderboekenweek. Dit jaar gaan we griezelen, onder het motto: ‘Gruwelijk eng’.

Gruwelijk eng: griezelen in Borgerswold
Onder de titel ‘Gruwelijk eng: griezelen in Borgerswold’ organiseert Bibliotheek Veendam in samenwerking met Borgerswold Experience en kinderopvang Bamba een Kinderboekenweekfeest in Borgerswold. Op vrijdag 13 oktober kunnen kinderen van 7 jaar en ouder meedoen aan een loeispannende avond. Van 18.30 uur tot 20.00 uur duiken ze in enge verhalen en griezelige opdrachten.
Deelname aan deze avond is gratis, maar meld je wel van tevoren aan via veendam@biblionetgroningen.nl. ‘Gruwelijk eng: griezelen in Borgerswold’ vindt plaats bij Borgerswold Experience, Bergweg 1 in Veendam.

Kinderboekenweek in het theater
Woensdag 11 oktober komen leerlingen van groep 1 tot en met 4 naar Theater vanBeresteyn voor de theatervoorstelling ‘Er ligt een krokodil onder mijn bed’.  
In deze voorstelling ontdekt Lotje dat er een krokodil in haar slaapkamer zit. En wel onder haar bed! Ze merkt al snel dat hij niets kwaads van plan is. Samen met Karel de krokodil vermaakt ze zich op een eenvoudige en kinderlijke wijze, wat het nou juist zo bijzonder maakt. Wie gaat er bijvoorbeeld met een krokodil in bad? Of temt hem met een hoepel? Na het zien van deze voorstelling zou je hopen dat er een krokodil onder je bed ligt! De voorstelling is gebaseerd op het gelijknamige boek van Ingrid & Dieter Schubert.

Codewoord: kraak de code
Speciaal voor de Kinderboekenweek ontwikkelde de Bibliotheek het online spel ‘Codewoord’.  Met dit interactieve spel kunnen kinderen van 9 jaar en ouder tijdens de Kinderboekenweek de hersenen laten kraken!
Kinderen kunnen in Bibliotheek Veendam aan de slag met het spel. Het spel bestaat uit een aantal vragen over verschillende boeken die passen bij het thema Gruwelijk eng!. Kinderen verzamelen letters door de vraag juist te beantwoorden. Aan het eind van het spel volgt een puzzelopdracht met alle verdiende letters om achter het Codewoord te komen. Kun jij de code kraken? Doe mee en maak kans op een prijs!