Overslaan en naar de inhoud gaan

153 borden geplaats tegen hondenpoep in Veendam

Door op dinsdag, 11 april, 2017 - 14:11

IMG_7009.jpg

Docenten en leerlingen van de Mgr. Bekkersschool locatie Bekkersstee aan de Straat Soenda zijn het zat van de hondenpoep om hun school. Bij bepaalde weeromstandigheden kunnen de deuren niet open, want de stank van de hondenpoep is dan gewoon overheersend. Regelmatig stappen de leerlingen met hondenpoep de klas in.

IMG_7002.jpg

Docenten vragen regelmatig aan de hondenbezitters, om de drol te verwijderen, maar dan zien ze een 'hufterig' gedrag, de drol word niet opgeruimd. Als een docent vraagt om de hond niet uit laten op de grasvelden rond de school, worden ze raar aangekeken.

IMG_7033.jpg

Uit protest en voor begrip hebben de leerlingen 153 zelfgemaakte hondenpoep borden geplaatst dinsdagmorgen aan de voorzijde van het schoolgebouw met een spandoek met de tekst:  wij zijn het SCHIJTzat.  Wat natuurlijk wel resulteerde, dat de kinderen met poepschoenen de klas weer in gingen.

IMG_7024.jpg

Uit een onderzoek van RTL Nieuws naar 'hufterig' gedrag blijkt de ergernis van hondenpoep op de eerst plaatst staat in Nederland. Een werknemer van de groenvoorziening van de gemeente kon ons vertellen, dat er geen dag voorbij gaat, dat hij geen poep onder zijn schoenen heeft tijdens zijn werkzaamheden rond de Bekkersstee en dat hij na jaren het wel zat is met de hondenpoep.

De gemeente, wijkbuurtbeheer en Compaen, waren vandaag niet aanspreekbaar voor meer duidelijkheid over deze problematiek