Overslaan en naar de inhoud gaan

WP-leerlingen steken handen uit de mouwen

Door Eindredactie op zondag, 12 maart, 2017 - 11:00

WP MaS Veenkade 2 meiden liggend.JPG

45 Leerlingen van scholengemeenschap Winkler Prins in Veendam deden vrijdag 10 maart mee aan NL Doet. Onder het thema ‘Jong geleerd, oud gedaan’ hielpen ze een handje mee in verzorgings- en verpleeghuizen in Veendam.

In het A.G. Wildervanckhuis maakten de leerlingen hapjesschalen en bedienden ze de ouderen tijdens een feestelijke muziekmiddag. In De Breehorn en de Veenkade deelden de leerlingen taart en snacks uit en ’s avonds hielp weer een ander groepje in Huize Sint Franciscus.

“Ze deden het heel goed,” vertelt een begeleider uit het A.G. Wildervanckhuis. “De hapjes waren snel klaar, zagen er mooi uit en smaakten heerlijk.” “Ze waren heel beleefd,” vond een oudere dame in De Veenkade.

Ook Wilma Biezen, die de maatschappelijke activiteiten van Winkler Prins coördineert, was tevreden. “Als school voelen we ons betrokken bij de regio. We staan middenin de maatschappij en willen onze leerlingen opleiden tot zelfstandige mensen die met een open blik, nieuwsgierigheid en betrokkenheid meedoen in de samenleving. Daarom is de maatschappelijke stage (MaS) een vast onderdeel van hun opleiding. De leerlingen kiezen veelal zelf hun stageplek en -activiteiten en verrichten de werkzaamheden in hun vrije tijd. Velen zijn zo enthousiast dat ze meer dan de verplichte 30 uur draaien. Ze merken dat hun inzet ertoe doet.”