Overslaan en naar de inhoud gaan

Judo op School in Veendam groot succes

Door op maandag, 17 februari, 2014 - 16:41




JUDO OP SCHOOL - In januari en februari zijn in het kader van het JOS-project judolessen gegeven aan kinderen van de groepen 3 en 4. JOS staat voor Judo op School. De afgelopen weken hebben drie basisscholen deelgenomen aan het project. Het JOS-project wordt verzorgd door Judoschool Veendam en wordt mede mogelijk gemaakt door team sport, gemeente Veendam.

"Judo op School" is een schoolsportproject, ontwikkeld door de Judo Bond Nederland. Leerlingen van de groepen 3 en 4 maken binnen schooltijd op een speelse manier kennis met alle facetten van de judosport. Op de mat leren kinderen samenwerken én de regels en normen en waarden van de judosport. Respect staat tijdens de lessen centraal. Judo heeft een grote vormende waarde en levert een belangrijke bijdrage aan de ontwikkeling van de sociale vaardigheden van kinderen.

De deelnemende groepen van de Kern, de Noorderbreedte en de Bekkersschool hebben drie judolessen gevolgd tijdens de reguliere gymlessen op school. Het project werd afgesloten met onderlinge toernooien. De lessen werden wederom verzorgd door enthousiaste docenten van Judoschool Veendam. De kinderen, allemaal gehesen in een professioneel judopak, genoten zichtbaar van de lessen. Zeker toen álle deelnemers na afloop van de toernooitjes gehuldigd werden op het ereschavot en een medaille in ontvangst mochten nemen. De andere basisscholen in de gemeente Veendam worden voor een volgende keer weer uitgenodigd om deel te nemen.