Wildervank (zon) - Valthermond 2-3

Door op maandag, 17 februari, 2014 - 07:46

Door Jacob Kuipers

VOETBAL - Derdeklasser Wildervank kon in de thuiswedstrijd tegen Valtermond niet tot winst komen en dat was in de eerste plaats de schuld aan de voorwaartsen die het vizier niet op scherp hadden gezet. En op dat onderdeel wordt toch een wedstrijd beslist. Bij de stand van 2-2 mistte spits Peter Mans van Wildervank een uitgelezen kans om zijn ploeg op gelijke hoogte te schieten. Maar hij mistte. En daardoor ging Valthermond met een 3-2 overwinning naar huis.

In de derde minuut van de wedstrijd Wildervank (zon) - Valthermond was er al 'vuurwerk' te zien. De roodhemden van oefenmeester Lesmond Prinsen startten furieus en een vrije trap van Jeroen Jannenga kon doelman Veerbeek maar net onschadelijk maken. Verder was het in de eerste kwartier niet veel te zien, afgezien van dat feit was dat Yannick van der Wal met een schot voor wat leven in de 'brouwerij' zorgde.

De 'Monders' schrokken hier een klein beetje van en na geklungel in de laatste 'vesting' van Wildervank was het de Valthermonder Arjan Leeuwinga die de 0-1 op het scorebord zette. Alhoewel deze goal ook tegen de verhouding in was 'bakten' beide ploegen in deze fase er bitter weinig van. De thuisclub schrok heel even maar in de persoon van Stefan Mulder, die een lange bal, richting Erik van Sprundel stuurde maar die faalde in een riante scoringspositie.

Wildervank had in deze fase wel meer balbezit maar daar bleef het bij. In de laatste minuut van de eerste part was het Valtermond-speler Stephan de Vries die voor een open doel over kopte. En Wildervank kwam dus goed weg. Beide ploegen stonden na de thee nog 'koud'in het veld toen Arjan Leeuwinga zich belastte met een vrije trap en doelman Van Tongeren van Wildervank wist 'de knikker' maar net over de lat te tikken.

De bespelers van de Woortmanslaan schrokken even en Peter Mans, die later in de wedstrijd nog een 'hoofdrol' zou vertolken, bracht doelman Verbeek van de gasten nog in een lastig pakket. In de draai schoot de aanvalsleider van Wildervank op de kooi maar de goaly van Valthermond was een geweldige-sta-in-de-weg. De bewoners van de Woordmanslaan voetbalden in deze periode 'fris van de lever'. Thomas Meenken ging aan de rechterkant er razensnel vandoor en zijn inzet was voor aanvalsleider Peter Mans te moeilijk om het karwei af te maken.

Maar twee minuten later, na de misser van Mans, liet de ploeg van oud-SC Veendam-speler Rick Slor zich weer zien. Edwin Drenth verstuurde een pass naar maatje Demy te Velde, die op zijn beurt Erik Jan Veerbeek aan het werk zette. En zijn inzet was doelman Van Tongeren teveel en de teller stond op een 0-2 voorsprong voor de gasten. Maar na een half uur in de tweede helft kopte Roy Eleveld van Wildervank zijn ploeg, op een fraaie wijze naar 1-2. En Stefan Mulder dacht waarschijnlijk 'wat Roy kan, kan ik ook'. En zette de man van het scorebord aan het werk in de stand werd 2-2.

Toch was het in deze fase best een aantrekkelijke wedstrijd en Wildervank heeft ook alles uit 'de kast'gehaald om er wat moois van te maken. Maar een minuut voor het einde kreeg Wildervank 'de deksel op de neus'. Edwin Drent zorgde er voor dat zijn afstandsschot teveel was voor doelman Van Tongeren van Wildervank. Maar 'de koek was nog niet op'. Peter Mans had in de allerlaatste seconden Wildervank nog op gelijke hoogte had kunnen brengen. Terwijl de toeschouwers bezig waren om naar de uitgang te gaan mistte Mans voor open doel en het speeltuig ging hoog over.

Daarna floot scheidsrechter Wever voor het eindsignaal.