Overslaan en naar de inhoud gaan

December 2013

Door op dinsdag, 31 december, 2013 - 06:00

Samengesteld door Bianca Kor
Foto's Willem van der Werf, Gerard Martens, Henk Drenth en Henk Gibcus


Stichting Bogdike winnaar Helden om de Hoek, de lokale vrijwilligersprijzen
Begin december werden in Hotel Parkzicht 300 vrijwilligers in de watten gelegd tijdens Vrijwilligers Bedankt!! Voor het gezelschap stond een lekkere lunch klaar, geserveerd door het college, raadsleden, medewerkers van de gemeente, Compaen en de Rabobank. Voor de nieuwe burgemeester een eerste kennismaking met de vrijwiligers.

Financiële bijdrage voor project ‘Samen Sterk' 
In december werd bekend gemaakt dat de gemeente Veendam een financiële bijdrage zou geven voor het project ‘Samen Sterk'. De Stichting Mens en Maatschappij had in samenwerking met de gemeente Veendam het project ‘Samen Sterk' opgezet. Dit project had als doel een bijdrage te leveren aan de bestrijding van (generatie)armoede.

Meespeelmiddag met het Veenkoloniaal Symfonie orkest
In de voorgaande jaren was het meespelen in het Veenkoloniaal Symfonie Orkest door amateurmusici en leerlingen van de muziekscholen al een groot succes gebleken. In december werd voor de derde keer een Meespeelmiddag gehouden. En kon voor het bespelen van een muziekinstrument aan 50 leerlingen een podium in een echt orkest worden geboden. Na de repetitie vulden de kerkbanken zich al voor het concert dat om vijf uur begon. Samen met de leerlingen werd het muzikale sproolje Peter en de wolf opgevoerd, waarbij Ab Meijerman de verteller vertolkte. Voor de amateurmusici en leerlingen van de muziekscholen was het een uitdagende en leerzame ervaring.

RTV Noord met volle aanhanger uit Veendam vertrokken
RTV Noord zamelde tot en met eind december boodschappen in voor de voedselbanken in de provincie Groningen. Hun verslaggevers reden elke dag door de provincie met een speciale Voedselwagen. O.a. Autorama werd bezocht. De voedselbank van Veendam was ook aanwezig om de verslaggevers van RTV Noord te ondersteunen. De AH in Autorama ondersteunde deze actie met diverse artikelen.

ABN-AMRO Kunst & Kitsch-bijeenkomst in vanBeresteyn
Tijdens het koopavondconcert in het cultuurcentrum werd er op verschillende plekken in vanBeresteyn een Kunst & Kitsch-bijeenkomst gehouden voor leden van de ABN-AMRO bank.
Net als bij het echte TV-programma, was er een taxateur voor schilderijen, sieraden en een taxateur die alle andere voorwerpen kon beoordelen op hun waarde en echtheid.

Koopavondpubliek geniet met volle teugen van Vaart 13
Tijdens een van de koopavondconcerten trad Vaart 13 op in vanBeresteyn. De eerste nummers waren veelal rustige luisterliedjes in het Nederlands en het Engels. Daarna werden er ook snellere liedjes ten gehore gebracht. Er werden veel liedjes gezongen van andere artiesten die Jan-Luuk en Richard op hun geheel eigen manier lieten horen.

Kerstactie Westerschool voor Voedselbank groot succes
In december hield de Westerschool in Wildervank een kerstactie voor de Voedselbank Veendam-Menterwolde. Het werd een fantastisch eindresultaat waar de school, leerlingen, ouders en ouderraad trots op konden zijn. De Voedselbank kon 32 volle dozen ophalen. De artikelen in de dozen bestonden uit o.a. macaroni, knakworstjes, crackers, rijst, pannenkoekenmix, chocolade, koekjes, drinken, blikken groente, vla, tomatenpuree, appelstroop, hagelslag en nog veel meer lekkere dingen.

Wim Pater winnaar Veendammer Ondernemersprijs 2013
Tijdens de 23ste Eindejaarsbijeenkomst van de Veendammer Ondernemers Compagnie (VOC) en de gemeente Veendam is Wim Pater van Paragon Pet Products uitgeroepen tot Veendammer Ondernemer van het Jaar. Naar de mening van de jury is Wim Pater met recht een top-ondernemer. Zeer gedreven en betrokken bij zijn onderneming en personeel. Eigenwijs maar wel met een sterke visie. Een techneut in de positieve zin van het woord. Wim denkt over alles na en heeft oog voor de toekomst van zijn onderneming.

Groots Jongerenkerstfeest PKN Wildervank
In december werd in de PKN-kerk van Wildervank een stralend kerstfeest voor jongeren gehouden: "Shining Christmas." Er waren ongeveer 150 jongeren en begeleiders uit Wildervank en omgeving. Het thema was : This is what it feels like.

Nick Daniëls Winnaar Talentenjacht Akoestisch-Klassiek Winkler Prins 2013
De talentenjacht Akoestisch-Klassiek Winkler Prins was een avond met veel afwisseling.Voor het eerst waren er optredens uit alle afdelingen van de school present. Van brugklas tot en met vwo-6.
De keuze voor de winnaar was unaniem. Nick Daniëls speelde op akoestische gitaar een eigen nummer en zijn techniek was indrukwekkend.

Voedselbankactie van kinderdagverblijf Bamba groot succes
Na een halve week kniepertjes bakken samen met een aantal enthousiaste ouders, waren de in totaal 2100 kniepertjes gebakken. Kinderdagverblijf Bamba zette een zogenaamde ruilactie op ten bate van de Voedselbank. Iedereen kon kind(gerelateerde) houdbare producten inleveren voor de Voedselbank. In ruil daarvoor kreeg men een zak zelfgebakken kniepertjes terug van Bamba.

Hoge opkomst bij lancering toeristisch merk de Veenkoloniën
In december werd het toeristisch merk de Veenkoloniën gelanceerd in het Veenkoloniaal Museum. Nathanja Mulder, coördinator van VVV Veendam en voorzitter van het toeristisch overleg de Veenkoloniën, legde uit dat de organisatie de Veenkoloniën wil neer zetten als een ontspannen, en creatief erfgoed voor Veendam, Pekela en de omliggende dorpen. Door middel van grote borden werd het nieuwe logo gepresenteerd aan het aanwezige publiek. In het logo zijn twee turfstukken te zien en dat is natuurlijk kenmerkend voor de Veenkoloniën.

De persoonlijke kerstactie van Hennie de Jong
De kerstactie voor de voedselbanken van RTV Noord bracht veel mensen in beweging. Hennie de Jong zette een mooie actie op. Haar inspiratie haalde ze uit de actie van RTV Noord.
Hennie zette op Facebook een oproep om voedsel in te zamelen, met de vraag of er mensen bekend zijn die onder de armoedegrens leven. Bijvoorbeeld door verlies van werk, of door budgettering. Ze zette haar actie op Facebook zonder er veel van te verwachten, maar er kwamen heel veel aanmeldingen binnen. De actie was tweeërlei. Hennie haar persoonlijke invulling was het in de bres springen voor erg zieke mensen. Om te proberen voor hen die het extra moeilijk hebben een lichtpuntje te brengen.