Overslaan en naar de inhoud gaan

November 2013

Door op maandag, 30 december, 2013 - 06:00

Samengesteld door Bianca Kor
Foto's Willem van der Werf, Gerard Martens, Henk Drenth en Henk Gibcus

Agnes Woltjes geeft koopavondoptreden in vanBeresteyn
In van Beresteyn gaf Agnes Woltjes een Koopavondoptreden. Op de bühne werd ze bijgestaan door zangeres Tity Veen en toetsenist Chris Klein. De hits van vroeger werden vertolkt van Engels naar het Groningse dialect. De avond had een mooie afwisseling met snellere en rustige muziek.

Elf auto's in beslag genomen bij politiecontrole
In november is op een donderdag door de politie en de belastingdienst een controle gehouden aan de Sorghvlietlaan in Veendam. Agenten schreven 63 bekeuringen uit voor diverse zaken.

Sfeervolle herfstmarkt in MFC De Breehorn
In november was er in MFC De Breehorn een sfeervolle en gezellige herfstmarkt. Op de markt stonden allerlei kramen waaronder: kaartjes, groendecoratie, sieraden, handwerkartikelen, kleding voor Baby Born en nog veel meer. In het herfstcafé waren heerlijke snacks te koop zoals poffertjes, worst, glühwein en nog meer lekkers.

Eline Janssen wint finale theaterfestival 30 Minuten Los!
De organisatie, in handen van de Stichting MMC i.s.m. vanBeresteyn, sprak van een zeer geslaagd theaterfestival 30 Minuten Los! De jury, die bestond uit Marian Vesseur, Frederieke Vermeulen en Ben Smit waren unaniem lovend over de uitvoering van Eline Janssen en wezen haar aan als winnaar van het festival.

Infomarkt vervolgopleidingen Winkler Prins
Honderden ouders en leerlingen van Winkler Prins Veendam, maar ook velen van andere scholen, bezochten de jaarlijkse informatiemarkt over vervolgopleidingen. Door de kleinschaligheid was het geheel zeer overzichtelijk en konden leerlingen en ouders gerichter zoeken. Er waren veel oud-leerlingen aanwezig om voorlichting te geven over hun eigen studiekeuze.

Installatie van burgemeester Sipke Swierstra
Sipke Swierstra werd als opvolger van Ab Meijerman in november de nieuwe burgemeester van Veendam. Swierstra was gedeputeerde voor de VVD in de provincie Drenthe, algemeen secretaris van de Landbouworganisatie Veenkoloniale Boerenbond in Veendam. Daarnaast is hij ondermeer voorzitter van de Raad van Toezicht bij Stichting Lofar en Stichting Vanboeijen.

Start Omgevingsdienst Groningen in Veendam
De Omgevingsdienst Groningen is in november in Veendam gestart. Zo'n 150 werknemers begonnen hun dienstverband met een introductiedag in het pand van de Omgevingsdienst aan de Lloydsweg. In de maand november stroomde het personeel gefaseerd in. Vanaf dat moment is hun standplaats Veendam geworden. Gerard Nieuwe Weme werd benoemd als secretaris directeur van de Omgevingsdienst Groningen. De Omgevingsdienst Groningen is de uitvoeringsorganisatie voor vergunningverlening, toezicht en handhaving op het gebied van milieu en ruimtelijke ordening.

Halloweendisco Dukdalf groot succes
In november was het griezelen in wijkcentrum Dukdalf. Ongeveer 250 kids, vele verkleed als heksen, zombies, skeletten, monsters en duivels waren aanwezig in het griezelige Dukdalf. Een groot succes! Bij binnenkomst werden alle kinderen verrast met een griezelige lekkernij. Ook was de zaal omgetoverd tot een spooky geheel.

Oogstdankdienst Protestantse Gemeente Veendam
In de Protestantse Kerk vond de jaarlijkse Oogstdankdienst plaats. Er wordt dan gedacht aan de oogst die binnen is. Traditiegetrouw worden er dan na de dienst fruitbakjes gebracht bij de tehuizen. Naast het rondbrengen gingen er gemeenteleden zowel jong als oud naar de Veenkade. Daar werden bloemen en fruitbakjes rondgebracht in elke huiskamer. In de fruitmanden zaten ook zelfgebakken kniepertjes door gemeenteleden.

Fresco, Stroatklinkers en Scheepsjoagers in vanBeresteyn
In november werd het cultuurcentrum vanBeresteyn gevuld met muziek. Het Veendammer Accordeonorkest Fresco ontving als gasten de Stroatklinkers en het Shantykoor De Scheepsjoagers uit Muntendam. Fresco, onder de muzikale leiding van dirigente Toos Hidding-Smit opende de avond met evergreens. Alle muziek werd door Toos bewerkt en voor haar orkest vierstemmig gemaakt.

Jamsessie in Het Perron goed bezocht 
In stationsrestauratie Het Perron in Veendam werd voor de tweede keer een jamsessie georganiseerd. voor lokaal muziektalent. Het was een druk bezochte middag met vele, vooral ook jonge, muzikanten en luisterend publiek.

Oogsten tijdens het Sint Maartensfeest
Tijdens het Sint Maartensfeest hadden veel kinderen met hun ouders weer veel plezier tijdens het Sint Maarten lopen. De kinderen deden erg hun best, en het feest werd weer met nieuwe liedjes aangevuld.

Sinterklaas meert aan in Veendam
Honderden uitgelaten kinderen stonden trappelend van ongeduld te wachten langs de Molenstreek waar Pakjesboot 12 aanmeerde. De kinderen waren gerustgesteld, Sinterklaas was weer veilig in Veendam aangekomen.

Operettevereniging OVW verwelkomt vijftigste lid
Hetty Keizer werd het vijftigste lid van operettevereniging OVW. Ze was zoekende naar een leuke vereniging om lekker te kunnen zingen. Ze had de OVW gezien bij een koopavondconcert in vanBeresteyn en kwam kijken naar een open huis repetitie. "Het ontvangst was hartelijk, het voelde als zeer welkom en er werd direct contact gemaakt door de leden, het enthousiasme werkte aanstekelijk en ik besloot om maar gelijk lid te worden", zegt Hetty.

Druk bezocht kleurrijk kinderfeest in de bibliotheek
Het kleurrijk kinderfeest in Veendam is een workshopmiddag voor kinderen van 6 tot 12 jaar oud. Kinderen konden kennis maken met verschillende culturen. De middag was georganiseerd in de bibliotheek van Veendam.

Pieten bezoeken bewoners verzorgingstehuizen Sorghvliet
Traditioneel deed Sinterklaas en zijn gevolg de Wijkvereniging Sorghvliet aan. Maar in plaats dat Sinterklaas door de wijk ging met zijn Pieten, gingen ze voor een verrassingsbezoek langs bij de bewoners van de Veenkade, de Breehorn en het AG Wildervanckhuis. De Pieten zongen met de bewoners sinterklaasliedjes.

Nieuw bij SV Veendam Gymnastiek: Dynamic Tennis
Sinds november kunt u bij SV Veendam Gymnastiek Dynamic Tennis beoefenen. Dit is een racketsport voor jong en oud, voor dames en heren. De sport heeft elementen van tennis, tafeltennis en badminton. Dynamic Tennis wordt met een lichte ‘foambal' en een lichtgewicht racket gespeeld op een badmintonveld met het net op tennishoogte, volgens de regels van tafeltennis.

GasTerra Flames verzorgt clinic in gymzaal de Hoogkamp
In november hebben 31 leerlingen van groep 7 van o.b.s. de Noorderbreedte deelgenomen aan een basketbal clinic en een les over gezonde leefstijl. Twee basketbalinstructeurs én twee spelers van de eredivisieclub GasTerra Flames uit Groningen waren aanwezig in Veendam.

Reunie supporters SC Veendam
In november was daar de eerste SC Veendam avond sinds het faillissement van de club op 2 april jl. Georganiseerd door de scholieren Milco Scheper, Ruben Weijnans en Ruben Jansen voor hun schoolproject. Het moest een soort setting worden zoals bij het populaire TV programma "VI" op RTL7. De jongens hadden het goed aangepakt, er was voldoende media-aandacht en via het sociaal netwerk werd dit evenement goed aangekondigd. Tevens had men markante en aansprekende sprekers uitgenodigd zoals Dick Lukkien, Joop Gall en Henk de Haan.