Overslaan en naar de inhoud gaan

Augustus 2013

Door op vrijdag, 27 december, 2013 - 06:10

Samengesteld door Bianca Kor
Foto's Willem van der Werf, Gerard Martens, JM, Henk Drenth en Henk Gibcus

Kinderfeestweek Gaan voor Go(u)d geeft spel en betekenis 
In de laatste week van de zomervakantie werd er voor de negende keer de Kinderfeestweek gehouden. Ruim 370 kinderen hebben er een fijne week gehad. Ondanks dat het evenement regelmatig door de regen werd geplaagd is het geweldig verlopen. Er was af en toe enige aanpassing, maar er hoefden geen onderdelen worden geschrapt.

Diploma voor 30 jachthonden in Borgerswold
Voor de Jachthondenproef in augustus in Borgerswold te Veendam hadden zich 50 combinaties ingeschreven. Uiteindelijk hebben er 46 honden deelgenomen. In totaal werden er 30 diploma's uitgereikt. 2 keer het A-diploma, 17 keer het B-diploma en 11 keer het C-diploma.

Nieuwe Stadsbus lijn 271 Veendam - Wildervank
Vanaf eind augustus rijdt er een nieuwe stadsbus in Veendam en Wildervank. De servicebus werd hiermee vervangen. Wethouder Henk Jan Schmaal onthulde de nieuwe stadsbus op het Veenlustplein.

Met de Hee-doe-Kloune-dag lachend door het centrum 
De Stichting Bogdike wilde de laatste dag van de vakantie niet stilletjes voorbij laten gaan. Onder het motto "dit jaar eindigen we de schoolvakantie met een knal" was het centrum het domein van om en nabij 20 clowns. Stichting Bogdike organiseerde allerlei evenementen op het gebied van muziek, cultuur, theater en wat op het gebied van kunstzinnige uitingen daaraan grenst.

Teddyberen Express S.T.A.R.
In augustus werd door Museumspoorlijn S.T.A.R. een speciale Teddyberendag gehouden. Kinderen tot en met 11 jaar met op deze dag een teddybeer bij zich, mochten gratis mee. En daar waren heel wat kinderen, op afgekomen. Soms hadden de teddyberen buikpijn of kapotte oortjes, en de berendokter had het er maar druk mee. Hij bleef maar pleisters plakken. Op het station in Veendam was het heel erg druk en er klonk lekkere muziek. Twee grote beren op het terras van restauratie Het Perron maakten er een dolle boel van.

Geweldige feestweek Langeleegte Veendam
Met een feestavond met Bert & Bert sloot buurt- en speeltuinvereniging  Langeleegte de feestweek ter ere van het 80-jarig bestaan af. Het bestuur kon terugzien op een geslaagde week. Nagenoeg alle activiteiten overtroffen de verwachtingen wat betreft opkomst en deelname. Ook zal het prachtige weer een bijdrage hebben geleverd.

Perfect verlopen open dag kanovaren WSV Langebosch
Onder ideale weersomstandigheden heeft de kanovereniging WSV Langebosch haar open dag gehouden. In en om het clubgebouw van de kanoclub was het een gezellige drukte. Het waren vooral de kinderen die van de gelegenheid gebruik maakten om te pedellen. De ouders en grootouders genoten mee aan de kant.

Wethouder Henk Jan Schmaal opent Industrieweg
Eind augustus opende wethouder Henk Jan Schmaal de nieuwe Industrieweg in Veendam. Na de opening kon iedereen gebruik maken van de Industrieweg. In het voorjaar van 2012 is gestart met de werkzaamheden. De aanleg van de rotonde Dalweg 12, de nieuwe Industrieweg langs het spoor, en de nieuwe rotonde halverwege de Industrieweg. Met de reconstructie van de bestaande Industrieweg werd de verbinding tussen de Van Stolbergweg in Veendam en de Dalweg 12 in Wildervank realiteit.