Overslaan en naar de inhoud gaan

September 2013

Door op zaterdag, 28 december, 2013 - 06:06

Samengesteld door Bianca Kor
Foto's Willem van der Werf, Gerard Martens, JM, Henk Drenth en Henk Gibcus


Tweede Gospelconcert op de Dam aan Blankensteinkade
In september organiseerde de Baptisten Gemeente De Hoeksteen voor de tweede keer een concert met verschillende soorten gospelmuziek. In 2012 werd de eerste editie gehouden, en ook dit jaar werden er live optredens met allure gegeven.Uit een breed scala van musicals lieten Musicalfriends, Gert Visscher en Band, en De Rechtstaat een aantal grote muziekstukken horen. In verschillende samenstellingen zongen de ervaren musical vrienden grote muziekstukken uit een breed scala aan musicals.

Duiken naar een motorfiets en tuinkabouters
Duikschool V.G. Diving uit Wildervank heeft ieder jaar een interessante duiktrip in het buitenland. Dit jaar stond een duikavontuur in een oude steengroeve in Engeland op het programma (The National Diving & Activity Centre). De voormalige steengroeve ligt bij het plaatsje Chepstow dichtbij Bristol, net voor de grens met Wales. Zij werden begeleid door leden van de Baydivers Divingteam.

1000ste bootje bezoekt Veendam 
In september voer na 3 jaar het 1000ste bootje Veendam binnen. Wethouder Henk Jan Schmaal verwelkomde de familie Horn uit het Duitse Wuppertal bij de brug bij de Aldi aan de Molenstreek.

Veenkade nieuwe naam woonzorg- en revalidatiecentrum Veendam
Wethouder Klaas Steenhuis heeft samen met cliënt mevrouw de Roo de nieuwe naam onthuld van het woonzorg- en revalidatiecentrum in Veendam: Veenkade. Deze naam heeft een symbolische en een historische betekenis. Veenkade was tot 1966 een brugwaterschap in Veendam.

25 jaar ABC complex gevierd met Radio Continu
Het 25 jaar bestaan van het ABC complex in het centrum van Veendam werd gevierd met een live uitzending van Radio Continu. Deze middag traden o.a. de zingende visboer Bert Zwier, Lytse Hille, Lucas & Gea en Evert Baptist op.

Boekstart in de Kinderopvang
In september had kinderdagverblijf Meander, locatie Zuidenveld, een bijzondere gast. Wethouder Bert Wierenga opende deze ochtend op feestelijke wijze het pilotproject Boekstart in de Kinderopvang.
Bibliotheek Veendam en kinderopvang Meander hadden de de maanden ervoor hard gewerkt aan een stimulerende (voor)leesplek op het kinderdagverblijf.

Een zeer geslaagde basketbaldag rondom Gasterra Flames
In september stond de Wildervanckhal in het teken van GasTerra Flames uit Groningen. De Stichting Sportpromotie Veendam en Basketbalvereniging Aquila hadden voor het topsportevenement de handen ineen geslagen om deze bijzondere dag te organiseren. De basketbaldag werd gehouden in verband met de eerste oefenwedstrijd tegen het Rotterdam Basketbal College in de Wildervanckhal.

Pruiverij en de Oetmaarkt
De Pruiverij in Veendam staat bekend als een culinair en muzikaal spektakel dat jaarlijks terug keert. In de loop der jaren is het evenement uitgebreid met de Oetmaarkt, een straatmuzikantenfestival, een kunstmarkt, verschillende straattheater-acts en een kinderplein. Stichting Bogdike zorgde voor nog meer vertier met gekke typetjes, steltlopers en andere straattheateracts.

Draaiorgelklanken in centrum Veendam
Tijdens het 350-jarig bestaan van Veendam organiseerde de stichting Zwarte Dorus een draaiorgelfestival in de Parkstad. Van heinde en ver lieten 11 draaiorgels hun melodieuze klanken horen.

Rondleidingen stadhuis tijdens Open Monumentendag 
Tijdens de nationale Open Monumentendag was ook het gemeentehuis open gesteld. Het was dan ook een heel bijzonder jaar, het gemeentehuis bestond namelijk precies 100 jaar. Het centrale thema van het jaar was 'Macht en Praal'.

K&J Wilkensbrug gelicht voor restauratie
In september is de K&J Wilkensbrug in drie delen verwijderd. De verwachting was dat de werkzaamheden om het rijksmonument weg te halen, twee uurtjes zouden duren. Doordat bepaalde onderdelen zich niet eenvoudig overgaven hebben de werkzaamheden tot het middaguur geduurd en bleef een deel van het Boven Oosterdiep afgesloten voor het verkeer.

Burgemeester startte Oktobermaand - Kindermaand in Westerschool
Met een burgemeestersactie is de 'Oktobermaand - Kindermaand' van start gegaan. Alle burgemeesters hebben een basisschool bezocht in hun gemeente. Burgemeester Ab Meijerman gaf in groep 6B van de Westerschool in Wildervank het startsein.

Zwembad Tropiqua onderging een duurzame make-over
Het subtropische gedeelte van het zwem- en recreatiebad Tropiqua heeft een complete make-over ondergaan. Het bad kreeg een frisse, ruime en moderne uitstraling. Met de nieuwe plafonds, LED-verlichting en eigentijdse ventilatie is Tropiqua veranderd in een modern subtropisch zwemparadijs. Wethouder Henk Jan Schmaal verzorgde de feestelijke opening.

De S.T.A.R-dagen in Amerikaanse sferen trok veel bezoekers
Elk jaar is er tijdens de 2 daagse S.T.A.R-dagen een ander thema, In 2013 was het thema 'S.T.A.R Goes Amerika'. Glimmende Amerikaanse auto's en vrachtwagens waren op de hoofdlocatie in Stadskanaal ten pronk gezet en was het perron, de loods, de restauratie en de filmzaal in Amerikaanse sferen gebracht.

Nierstichting haalt 4059 euro op tijdens collecteweek
In heel Nederland gingen in september ruim 80.000 enthousiaste collectanten op pad voor de Nierstichting. Alleen al in Veendam is tijdens de Nierstichting Collecteweek ruim 4059,-- euro ingezameld.

Uitreiking gemeentemedaille aan Johanna Huisman
In Hotel Parkzicht werd het 55-jarige jubileum van de Operettevereniging Veendam-Wildervank gevierd. Naast dit heugelijk feit vond er voor Johanna Huisman ook een bijzondere gebeurtenis plaats. Mevrouw Huisman heeft zich al vanaf de beginperiode van de vereniging ingezet voor de vereniging. Het was dus een avond met een extra feestelijk tintje.