Overslaan en naar de inhoud gaan

Stoere sportdagen voor basisschooljeugd in Veendam

Door op dinsdag, 26 juni, 2012 - 21:40

Highland games en 3e Veendammer Olympische Spelen

SPORTDAGEN - Van 25 juni tot en met 3 juli vinden op sportpark Wildervank de sportdagen plaats voor alle leerlingen van de basisscholen in Veendam en Wildervank. Evenals voorgaande jaren organiseert de vakgroep voor bewegingsonderwijs ook dit jaar weer verschillende sportdagen voor alle leerlingen van de basisscholen in Veendam.

Op maandag 25 en dinsdag 26 juni waren de groepen 5 en 6 aan de beurt. Ze namen deel aan de Highland games. Enkele onderdelen waren auto trekken, skelter race, spijkerbroek hangen en nog veel meer.

Op donderdag 28 en vrijdag 29 juni nemen de groepen 7 en 8 deel aan de 3e Veendammer Olympische Spelen op het sportpark in Wildervank. Alle groepen vertegenwoordigen een land en spelen 13 zoveel mogelijk Olympische sporten tegen elkaar.

De spelen worden op donderdag om ongeveer 10.00 uur geopend door wethouder Henk Jan Schmaal - hij zal ook de vlam ontsteken! De organisatie heeft gelukkig veel verenigingen, sportaanbieders, studenten en vrijwilligers bereid gevonden mee te helpen.

De sportdagen worden afgesloten door de groepen 1 t/m 4. Op maandag 2 juli zijn de groepen 1 en 2 aan de beurt gevolgd door de groepen 3 en 4 op dinsdag 3 juli, zij werken hun sportieve programma af op het kunstgrasveld naast de sporthal in Wildervank. De kinderen nemen deel aan een spelletjescircuit dat in het teken van de Olympische Spelen staat. Enkele onderdelen zijn ringsteken en een hordeloop.

Voor alle dagen geldt dat publiek van harte welkom is om de leerlingen aan te moedigen!


Voor meer foto's, zie ons fotoalbum