Overslaan en naar de inhoud gaan

De Neef van de Koning spreekt niet alleen Oost-Groningers aan

Door op maandag, 25 juni, 2012 - 17:30

Nieuwsbrief SC Veendam

BOEK - Vorige week donderdag werd het boek 'De Neef van de Koning' gepresenteerd op een toepasselijke plaats: het Gjaltemastadion aan de Langeleegte.

De titel van het boek refereert aan de pogingen en contacten van (niet de eerste de beste) Spanjaarden om de club SC Veendam in z'n geheel of gedeeltelijk over te nemen. Maar er gebeurt veel meer in het boek.
Op (volgens bekende recensenten) vermakelijke en spannende manier wordt de periode van anderhalf jaar 'na het bijna faillissement' beschreven. Een periode waarin Henk Eising als directeur de boel weer op orde kreeg en uiteindelijk zag bekroond met het bezoek van Don Beenhakker. De club werd gered door "het Pact van Kiel-Windeweer!"

Een periode ook waarin andere buitenlandse concerns en grootmachten zich voordeden als de nieuwe redders van SC Veendam. Een club die veel meer betekent voor de plaats Veendam en de regio dan alleen maar een voetbalclub. Vele - rond SC Veendam - bekende namen rondom tot nu toe nog onbekende gebeurtenissen komen op meeslepende manier voorbij. Ook wordt onthuld hoe het precies gegaan is rond de steun van 's werelds beroemdste fotomodel Doutzen Kroes.

Het boek brengt inmiddels op twitter en andere sociale media niet alleen lovende reacties van supporters, fans en liefhebbers van het voetbal in Oost-Groningen teweeg. Ook uit andere delen van het land (ook uit 'niet-voetbalkringen') komen steeds meer verbaasde maar tegelijkertijd enthousiaste reacties.

Behalve bij de boekhandels in geheel Nederland is De Neef van de Koning ook bij Primera in het centrum van Veendam te koop vanaf 26 juni. De Neef van de Koning Auteur: Geerth Boschma. Prijs €19,95.