Overslaan en naar de inhoud gaan

Verduurzaming kunststof kozijnen in Veendam

Door Redactie op vrijdag, 31 mei, 2024 - 11:40


Verduurzaming door middel van kunststof kozijnen is een hot item de laatste jaren. Dat is ook het geval in Veendam. Of juist in Veendam zou ik willen zeggen. Veendam is namelijk een gemeente waar de inwoners veel subsidie kunnen krijgen op het verduurzamen van hun woning. Hoe dit werkt leggen we in onderstaand artikel uit. 

Over MSN Kunststof kozijnen
MSN kunststof kozijnen is een bedrijf uit Nieuwe-Pekela dat voornamelijk actief is in Groningen. Wij geven informatie over kunststof kozijnen, schuifpuien en deuren en plaatsen deze ook. Dit doen wij bij particulieren en bedrijven. Ook hebben wij een eigen fabriek waar wij Schüco kozijnen, schuifpuien en deuren maken op basis van kunststof profielen. We beschikken over uitgebreide kennis van subsidies en de voordelen die dit biedt voor de bewoners van Veendam. Graag informeren wij u over hoe u kunt profiteren van een gunstige subsidie van de gemeente.

Subsidie voor inwoners van de Veendam
In het najaar van 2023 kunnen bewoners van Veendam een subsidie van maximaal €10.000,- aanvragen voor het verduurzamen en verbeteren van hun koopwoningen. Deze subsidie is beschikbaar voor huizen die buiten het versterkingsprogramma van de Nationaal Coördinator Groningen (NCG) vallen, maar wel binnen het gebied van de waardedalingsregeling liggen. Ook kunststof kozijnen komen voor deze regeling in aanmerking.

Voldoende tijd en geld t/m 31 december 2025
Er is voldoende geld beschikbaar voor iedereen uit de gemeente Veendam die in aanmerking wil komen voor deze subsidie. Ook heb je voldoende tijd - tot en met 31 december 2025 - om jouw aanvraag te doen. Daarnaast heb je vier jaar de tijd om de werkzaamheden uit te (laten) voeren. Heb je dus interesse in kunststof kozijnen in Veendam, dan kun je daar rustig over nadenken.

Waarom zijn kunststof kozijnen duurzaam?
Kunststof kozijnen zijn duurzaam omdat er minder verlies van warmte optreedt. Bij houten kozijnen bijvoorbeeld is het verlies van warmte bijvoorbeeld veel groter. Ook worden er bij kunststof kozijnen geen bomen gekapt en verloopt het transport van de grondstoffen efficiënter dan bij houten kozijnen.

Hoe gaan wij te werk
Bij MSN Kozijnen gaan wij als volgt te werk: één van onze adviseurs bezoekt u om de verschillende mogelijkheden te bespreken. Op basis van dit gesprek ontvangt u een vrijblijvende offerte. Na twee weken nemen we weer contact met u op om eventuele vragen te beantwoorden. We begrijpen dat u meerdere offertes hebt ontvangen en lichten graag toe waarom MSN Kozijnen de beste keuze is. Bij goedkeuring van de offerte komt onze inmeter langs om de exacte maten op te nemen voor de productie. Dit is ook het moment om eventuele vragen of aanpassingen door te nemen. Eventuele aanpassingen worden bevestigd om verrassingen te voorkomen. Pas na uw goedkeuring starten we de productie van de kunststof kozijnen. We plannen ruim van tevoren een afspraak voor de montage. We houden rekening met uw voorkeuren bij het vaststellen van de datum. Na de montage controleert de monteur samen met u alle kozijnen aan de hand van een opleverlijst. Na uw goedkeuring kunt u beginnen met genieten van uw nieuwe kozijnen.