Overslaan en naar de inhoud gaan

Sporten in de buurt: open Gym krijgt vervolg!

Door Redactie op donderdag, 29 augustus, 2024 - 07:15

Open Gym is een gratis en laagdrempelig trainingsprogramma in de buurt. Doel is om inwoners op een leuke, eenvoudige manier kennis te laten maken met sporten en bewegen. Het succesvolle programma uit het voorjaar krijgt een vervolg vanaf donderdagavond 12 september 2024. 

Iedereen weet dat bewegen gezond is. Je hebt een kleinere kans op hart- en vaatziektes en diabetes als je voldoende beweegt. Het advies voor volwassenen is om minimaal 2,5 uur per week actief bewegen. Voldoe jij niet aan deze richtlijn? Wil je meer gaan bewegen maar weet je niet goed waar je moet beginnen? Doe dan mee met de beweeglessen van de Open Gym! De lessen zijn gratis en het niveau van de lessen wordt aangepast aan de deelnemers. 

De Lessen
Wil je (meer) gaan bewegen? Dan is dit traject een mooie stap om mee te beginnen. Tijdens de lessen zal aandacht besteed worden aan het verbeteren van het uithoudingsvermogen, kracht, lenigheid, coƶrdinatie en de algehele conditie. 

Aanmelden
De trainingen worden gegeven op donderdagavond van 18:30 tot 19:30 uur op het Leer- en Sportpark De Langeleegte. De lessenreeks start op 12 september en de laatste les is op donderdag 28 november. Aanmelden kan via de Veendam Beweegt app of door een mailtje te sturen naar veendambeweegt@veendam.nl. Deelname is gratis en deelnemen kan op ieder niveau.