Overslaan en naar de inhoud gaan

Noorder Dierenklinieken in de problemen

Door Redactie op dinsdag, 16 juli, 2024 - 12:04

Wegens problemen met bezetting van de dierenartsen in de vestigingen Hoogezand en Winschoten zijn ze genoodzaakt hun diergeneeskundige zorg tijdelijk vanuit hun andere Noorder Dierenklinieken Stadskanaal, Veendam en Dierenartsenpraktijk Oost-Groningen aan te bieden in de vakantieperiode van 8 juli tot en met 1 oktober. 

Landelijk probleem 
De sluiting is een gevolg van het landelijke tekort aan dierenartsen. Te weinig studenten stromen af van de opleiding en velen kiezen om diverse redenen voor een ander carrière pad. In eerste instantie vanwege bijvoorbeeld een te hoge werkdruk, maar de dierenartsen die weggaan resulteert juist ook weer in een overbelasting van de bestaande dierenartsen, die vaak niet in staat zijn om de hoge(re)werkdruk en lange diensten vol te houden. Het is een cirkel, het vertrekken van dierenartsen is in sommige gevallen de oorzaak tot hoge werkdruk, maar in andere gevallen juist het gevolg. Maar eigenlijk is het een probleem wat zich steeds verder opstapelt.

Het tekort aan dierenartsen is dus een landelijk probleem, met alle redenen van dien. Wat helaas ook in Veendam zijn indirecte al dan niet directe gevolgen heeft. Gevolg is dus het tijdelijk sluiten van de deuren van de Noorder dierenklinieken in Winschoten en Hoogezand, waardoor o.a. de Noorderkliniek Veendam aan de Lloydsweg het drukker krijgt dan ooit.