Regio

Een schoon kantoor, zo regel je dat



pexels-proxyclick-2451566.jpg
Foto Proxyclick Visitor Management System

Sinds de coronajaren is er speciale aandacht voor schone kantoren. De verspreiding van ziektes heeft immers de meeste kans in ruimtes waar veel mensen dicht bij elkaar zitten. Maar los van de kans dat je een virus oploopt is een schoon kantoor natuurlijk ook heel belangrijk voor een goede werksfeer en optimale prestaties. Het behoeft geen betoog dat medewerkers in een frisse en schone omgeving beter presteren. De schoonmaak van kantoren wordt vaak uitbesteed aan een gespecialiseerd schoonmaakbedrijf. Hiervoor wordt meestal een schoonmaakplan gemaakt waarin staat welke werkzaamheden wanneer worden gedaan.

Reinigen met stoom
Een toepassing die steeds vaker voor kantoren wordt gebruikt is reinigen met stoom. Stoom doodt bacteriën en reinigt zeer grondig. Ook vlekken uit kleden, matten en tapijten kun je verwijderen met stoom. Bij The Clean Experience vind je een ruim assortiment stoomreinigers en multifunctionele stofzuigers voor professioneel gebruik. Je kunt bijvoorbeeld de afspraak maken dat de vloeren in de kantoren eens per week met stoom worden gereinigd en de overige dagen gestofzuigd. Reinigen met stoom geeft geen overmatig natte vloeren. Door de hoge temperatuur van het water droogt dit vrij snel op en laat geen strepen of vlekken na. Het mooie is dat verschillende vloertypen met stoom gereinigd kunnen worden.

Hygiëne is belangrijk
Ook al kampen we sinds 2023 niet meer met corona, dat betekent nog niet dat we nu niet meer aan hygiëne hoeven te denken. En dat geldt dan niet alleen op de toiletten, maar ook in andere ruimtes van het bedrijf. De meeste bacteriën werden altijd gevonden op de hoorn van vaste telefoons. Die zijn er steeds minder, maar worden op kantoren toch vaak nog gebruikt. Daarom heeft schoonmaakpersoneel meestal nog de opdracht om telefoonhoorns dagelijks schoon te maken. Dat geldt ook voor stofzuigen, dat meestal om de twee dagen wordt gedaan. Hiervoor kan overigens ook een stoomstofzuiger worden gebruikt. Die zuigt los vuil op en geeft de vloer vervolgens een reiniging met stoom. Dit gaat uiteraard sneller dan eerst stofzuigen en daarna met de stoomreiniger aan de slag. Maar een dergelijk apparaat is niet voor alle soorten vloeren geschikt.

De grote schoonmaak
De grote schoonmaak wordt in kantoren doorgaans in etappes gedaan. Meestal staat in een schoonmaakplan dat niet dagelijkse schoonmaakklussen periodiek worden uitgevoerd. Je kunt dan denken aan ramen zemen of de bovenzijde van kasten schoonmaken. Let er wel op dat het schoonmaakpersoneel hier voldoende tijd voor moet hebben. Er wordt door schoonmaakbedrijven vaak een te rooskleurig beeld geschetst in welke tijdspanne schoonmakers kunnen werken. Natuurlijk moeten ze doorwerken, maar het onmogelijke vragen is ook niet de bedoeling. Probeer dus altijd een gulden middenweg te vinden. Je kunt het zemen van de ramen ook uitbesteden aan een speciaal bedrijf dat periodiek de ramen zowel binnen als buiten reinigt. Zij kunnen soms ook zorgdragen voor het reinigen van de entree, zodat het schoonmaakpersoneel dat de ‘binnenboel’ doet zich hier niet om hoeft te bekommeren.