Nieuws, Regio

Samenwerking Acantus, Roblo, Werkpro, Wedeka en Afeer



20231113_112410.jpg
Johan van Dam (Afeer), Anita Tijsma (Acantus), Berno Bremer (WerkPro), Amanda Wieringa-Roelvink (Roblo), Mario Formicola (Wedeka).

Een feestelijk moment maandagmorgen 13 november op het kantoor van Acantus in Veendam. Daar kwamen vijf partijen bij elkaar om de start van hun samenwerking te vieren. Naast de woningcorporatie zelf waren dit Roblo Dienstverlening, Stichting WerkPro en de sociaal ontwikkelbedrijven Wedeka en Afeer. Een mooie taart met de logo’s van de samenwerkende partijen onderstreepte dit heuglijke feit.

Maatschappelijke meerwaarde in ‘Samenwerking op Maat’
Acantus, Roblo en Afeer werken sinds 2017 samen onder de titel ‘Samenwerking op Maat’ voor het uitvoeren van klussen aan huurwoningen. Het gaat dan bijvoorbeeld om het leeghalen en opruimen van woningen, schoonmaak- en schilderwerk, groenwerkzaamheden en het afvoeren van afval. Vanaf januari 2024 wordt ‘Samenwerking op Maat’ uitgebreid met Wedeka en WerkPro. De samenwerkende partijen vinden elkaar in hun ambitie om iedereen mee te laten doen en sociaal-maatschappelijke meerwaarde te creëren. Ze vinden het daarom belangrijk om medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt een kans te bieden. Ook huurders kunnen bij de werkzaamheden worden betrokken.

Regionale verdeling van de werkzaamheden
Acantus biedt sociale huurwoningen in Noord- en Oost-Groningen. In de praktijk heeft Roblo binnen deze ‘Samenwerking Op Maat’ de regiefunctie voor binnenkomende klussen en verdeelt ze onder de deelnemende partijen op basis van een regionale indeling. Zo zal een klus bij een Acantus-woning in de gemeenten Oldambt en Pekela bij voorrang door Afeer worden uitgevoerd, dezelfde klus bij een Acantus-woning in de gemeenten Veendam en Westerwolde door Wedeka en is WerkPro de eerst aangewezen partij om de klussen in de gemeente Eemsdelta te klaren.