Nieuws, Regio

Art Rosana in winkelcentrum De Hooge Meeren Hoogezand



_DSC1776.jpg

Tekst Hans van Noort [ hansvannoort@parkstadveendam.nl ] 
Foto's Henk Gibcus

Een winkelcentrum opleuken is natuurlijk een bijzondere én uitdagende klus, zeker als het om de feestdagen en Kerst gaat.
Via een oproep van de winkeliersvereniging maart ’22 brengt Rosana van Art Rosana uit Veendam een ontwerp in. De selectiecommissie kiest haar voorstel als beste eruit. Ze mag het winkelcentrum De Hooge Meeren met Kerst gezelliger én aantrekkelijker maken. De reacties zijn lovend, dus krijgt ze ook de opdracht voor de Kerst 2023!

_DSC1791.jpg

Het thema dit jaar is: rood en wit. Ze maakt grote witte geschenkdozen met een fraaie rode strik en plaatst die door het gehele winkelcentrum heen. Staand op de grond en bovenop de constructiebalken.
Andere versieringen zijn de 3D groenwanden aan beide ingangen aan de kopse kanten. Deze laten zich lastig omschrijven, maar de foto’s zeggen wellicht genoeg, anders even gaan kijken! “Alles uiteraard met brandvrije en/of brandvertragende materialen.”
Aan het plafond grote gedecoreerde ringen/cirkels met fris hangend groen en anderszins. “De (sfeer)verlichting komt over alsof het allemaal zonnetjes zijn,” straalt Rosana. 
Grote verfraaide kerstbomen bieden de bezoekers sfeer, huiselijkheid en een knus gevoel. De bankjes rondom de boom in het midden van het winkelcentrum nodigen uit even uit te rusten en te genieten van al het fraais. 
De spiegelbalken heeft Rosana prachtig versierd met groen en hier en daar zijn bloembakken neergezet.
Rosana: “Met een hoogwerker hebben we alles opgehangen en aangebracht dit veelal met eigen mensen – vrienden en familie.” 

_DSC1758.jpg

De Hooge Meeren presenteerde zich in het verleden als kaal en veel plastic. Het heeft een metamorfose ondergaan. Art Rosana heeft er een natuurlijke look aan gegeven waardoor het er nu gezellig is en het winkelend publiek in kerstsferen wordt gebracht. Daar gaat het om!


Fotoalbum: