Overslaan en naar de inhoud gaan

Zin om andere mensen te ontmoeten? Kom erbij! 

Door op vrijdag, 22 september, 2023 - 15:08

Eenzaamheid.png

Zin om andere mensen te ontmoeten en samen leuke dingen te doen? Kom erbij! Van 28 september tot en met 4 oktober 2023 is het de week Eén tegen Eenzaamheid. We nodigen iedereen uit om mee te doen aan allemaal leuke activiteiten die DeBasis Veendam en de gemeente Veendam samen met andere organisaties organiseren. En het beste nieuws is dat die activiteiten er natuurlijk niet alleen deze ene week zijn, maar ook daarna doorgaan! Dus: Kom erbij!

Miljoen mensen
Meer dan een miljoen Nederlanders voelt zich wel eens eenzaam. Wat dat voor iemand betekent, verschilt van persoon tot persoon. Ook jonge mensen voelen zich vaker alleen. De een zou graag wat meer leuke dingen samen doen met andere mensen. Een ander kan het gevoel hebben dat er te weinig tijd wordt doorgebracht met familie of vrienden. Ook kan het zijn dat je van een andere cultuur bent en je je niet begrepen of geaccepteerd voelt op de plek waar je bent gaan wonen. Misschien kun je er niet zo makkelijk meer zelfstandig op uit. Het zijn zo maar een paar voorbeelden waarom mensen zich eenzaam kunnen voelen. 

Wees van harte welkom
Wat meer willen ondernemen, maar niet weten hoe? Kom er dan bij! We nodigen iedereen van harte uit om mee te doen. Wethouder Ans Grimbergen van de gemeente Veendam: “Eenzaamheid kan écht iedereen overkomen. Van jong tot oud. Eenzaamheid oplossen, dat kan niemand alleen. Maar het aanpakken? Dát kunnen we allemaal. Samen kennen we iedereen. Dus als we iets voor een ander kunnen betekenen komen we een heel eind’’.
Kom erbij! Klootschieten en zitgymnastiek met Veendam Beweegt en DeBasis
Veendam Beweegt en DeBasis organiseren twee leuke activiteiten op 29 september en 2 oktober Kom erbij en doe mee! Beide activiteiten zijn gratis, inclusief koffie en thee. 

Klootschieten 
Klootschieten is een laagdrempelig spel waarbij de deelnemers in teamverband een parcours van ± 2 km volgen.

Tijd en locatie
Datum:                vrijdag 29 september
Aanvang:             10:30 uur
Locatie:                Leer- en Sportpark De Langeleegte Veendam

Zitgymnastiek 
Tijdens deze les worden allerlei oefeningen in groepsverband vanuit een stoel uitgevoerd. Geschikt voor mensen die minder mobiel zijn. 

Tijd en locatie
Datum:                maandag 2 oktober
Aanvang:             10:00 uur met koffie en thee, 10.30 uur start de les. 
Locatie:                ’t Hoeske, Borgerswold

Wilt u zich aanmelden? Neem dan contact op met Veendam Beweegt via telefoonnummer: 06 8685 6864 of e-mail: veendambeweegt@veendam.nl. Aanmelden kan ook met de Veendam Beweegt app.

Alle activiteiten op een rij:

Het complete overzicht van de activiteiten voor jong en oud staat op de website

Meer informatie over de Week Eén tegen Eenzaamheid: