Nieuws, Sport

Einde van Bowling Vereniging Veendam?



bowlingbanen.png

Al ruim dertig jaar heeft Veendam een bowlingvereniging die gebruik maakt van de bowlingbanen van bowlingcentrum De Veenpoort.

Vorig jaar oktober werd bowlingcentrum De Veenpoort failliet verklaard en ligt sinds half november de bowlingcompetitie stil. Het is nog altijd onduidelijk of er een doorstart komt en de leden weer kunnen bowlen.

Ongeveer de helft van de leden heeft het lidmaatschap opgezegd en zijn lid geworden van één van de twee bowlingverenigingen in Assen om toch te kunnen blijven bowlen.

Het regelmatig kunnen bowlen is vooral belangrijk voor de leden die meedoen met de landelijke competities.

De toekomst van bowlingcentrum De Veenpoort is nog steeds onduidelijk. Volgens de curator is er een mondelinge afspraak met een overname-kandidaat maar is er nog niets getekend. Bovendien is het onzeker of deze nieuwe partij wel verder wil gaan met de bowlingvereniging.

Freddy van Egmond, bestuurslid van Bowling Vereniging Veendam geeft aan dat de inboedel via een veilingsite te koop staat en dat dat niet veel goeds voorspelt.

Verder geeft van Egmond aan dat de vereniging nog niet is opgeheven en dat er gewacht wordt op een definitief antwoord. De (oud)leden kunnen sowieso tot het einde van het seizoen in Assen bowlen.

Mocht er in de loop van het jaar toch weer in Veendam gebowld kunnen worden zal de vereniging kijken of er volgend seizoen weer een competitie gestart kan worden.