Nieuws, Regio

Theatervoorstellng 'De terugkeer van de Wolf' op tour



Terugkeer_van_de_wolf.jpg

De cultuurstichting MMC start dit voorjaar in de Cultuurwerkplaats diverse evenementen met optredens van o.a. Change Direction, Evening Architect, CT Heida, Edwin Jongedijk en theatergroepen als Metafora en Veentheater.

De muziekcursussen zijn al weer begonnen en enkele creatieve workshops staan op stapel.

De theaterploeg van MMC zelf gaat in maart t/m mei op tour met hun voorstelling De terugkeer van de Wolf in o.a. Margaretha Hardenberg cultuurcentrum en de kerk in Annerveenschekanaal. Een optreden in Nieuwe Pekela is in voorbereiding, aldus Peter Molter. Na de bijzonder geslaagde voorstellingen op hun eigen locatie in Borgercompagnie gaat de ploeg, bestaande uit 11 acteurs, 14 koorleden, 5 muzikanten en diverse technici op tour in de regio.

Voorstellingen: 
22 februari - 20.00 uur
Margaretha Hardenberg Cultuurcentrum
Torenstraat 108, Wildervank

8 maart - 14 uur
Kerk Heerencompagnie B.V.
Greveling 117, Annerveenschekanaal

Entree € 15,00
Vrienden van de stichting € 12,50

Muziektheater De terugkeer van de wolf 
Citaat: “ Centraal staat de komst van de wolf, waarbij enerzijds de terugkomst van het hondachtige zoogdier uit het Oosten is bedoeld en anderzijds wordt geduid op de opkomst van nieuwe type leiders en hun populistische bewegingen. Als je er door gebeten bent weet je het, maar daarvoor heb je nauwelijks in de gaten welk gevaar je bedreigt. Hoe herken ik de wolf? “

‘Het is een theatervoorstelling geworden met een eigentijds verhaal dat gespeeld wordt door een combinatie van jonge en ervaren spelers. uit de regio. MMC ontwikkelt en schrijft altijd zelf de muziektheaterproductie. De inhoud staat voor de ploeg zelf centraal en in de vormgeving neemt men telkens nieuwe stappen. Onder regie van Erik Bulthuis zetten deze spelers bijzonder acteerwerk neer. Een begeleidingsband met dit jaar een basis voor pop rock en veertien koorleden zorgen onder muzikale leiding van Rens Koldenhof en arrangeur en koorbegeleiding Ninke Ballema, voor een passende muzikale omlijsting. Al deze factoren bij elkaar hebben geresulteerd in een sterk theaterstuk met prachtig live muziek, passend decor en boeiende beeldprojecties. 

Reserveren wordt vanwege de beperkte zitplaatsen zeker aanbevolen.

Informatie: www.metmeercultuur.nl Facebook Cultuurwerkplaats BC47

Opgave via info@metmeercultuur.nl of 06-29025092.