Nieuws, Sinterklaas

Sinterklaasintocht Veendam



Poster Veendam_0.jpg

Nog een paar nachtjes slapen en dan vaart Sinterklaas met honderden pieten opnieuw Veendam binnen, waar hem een magische middag te wachten staat! Sinterklaas staat een grote verrassing te wachten tijdens de Sinterklaasintocht in Veendam op zaterdag 16 november.

Verrassing voor Sinterklaas
De spanning zal weer oplopen in de haven aan de Blankensteinkade. ‘Rond kwart voor één heb ik met de eerste pieten afgesproken,’ aldus Meneer Mark, die ook dit jaar de presentatie mag verzorgen. Samen met burgemeester Swierstra en alle kinderen uit de wijde omgeving wacht Sinterklaas een heel warm welkom wanneer hij aanmeert om één uur met Pakjesboot 12. De goedheiligman zal daarnaast vergezelt worden door meer dan 200 pieten. Sinterklaas zal vervolgens op Amerigo een rondrit maken door het centrum van Veendam, onder leiding van een muziekkorps en de speciale voertuigen van de pieten. Na het vertrek uit de haven zal op het Raadhuisplein een wervelende show te zien zijn van de bekende vrienden Potloodpiet, Modepiet en Pietje Melodietje. Ook de danspieten komen mee voor alle zang en dans. De pieten hebben echter ook een missie: voordat Sinterklaas rond 15:15 uur het podium betreedt, willen deze pieten kunnen toveren. Maar of dit gaat lukken?

Sinterklaas magischer dan ooit!
Het 20-jarig bestaan van de Stichting Sintcentrale is reden voor een feestje! Niet alleen voor Sinterklaas, maar juist ook voor alle bezoekers van de Sinterklaasintocht. Met de pieten van Sinterklaas is uitvoerig contact geweest de afgelopen weken, waardoor duidelijk is geworden dat Sinterklaas enorm geniet van magie. Goochelen, toveren, hoge hoeden en toverstafjes, dat vindt Sinterklaas leuk. De pieten oefenen al veel met de toverstaf, maar hebben hierbij nog hulp nodig. En dan blijft er maar één optie over, de meest magische familie van Nederland bellen! In samenwerking met de Sintcentrale hebben de pieten een grote verrassing weten te organiseren voor Sinterklaas, namelijk de komst Hans en Steven Kazan! Met de magische Sinterklaasshow zullen vader en zoon Kazan zorgen voor echte magie op het Raadhuisplein en op onnavolgbare wijze een geweldige middag verzorgen, samen met Sinterklaas en pieten.

Verjaardag Stichting Sintcentrale
De Sinterklaasintocht in Veendam wordt al jaren met groot plezier door de Stichting Sintcentrale georganiseerd. De vrijwilligers van deze stichting zetten zich in om de Sinterklaastraditie in ere te houden. En dit jaar viert de stichting alweer haar twintigste verjaardag! Met meer dan 300 vrijwilligers neemt de Sintcentrale de gehele organisatie voor zijn rekening. Van beveiliging tot aankleding, licht, geluid en podia, alles wordt verzorgd. De stoomboot wordt versierd en ook zorgen zij ervoor dat alle pieten er op hun paasbest uitzien. Amerigo is er helemaal klaar voor en onder begeleiding van muziek, diverse voertuigen en grote getale pieten maakt Sinterklaas zijn entree. De Bakpiet heeft laten weten heel veel strooigoed en ander lekkers gebakken te hebben, dus vier het magische Sinterklaasfeest mee op zaterdag 16 november in het centrum van Veendam!