Nieuws, Regio

APK Theater in Cultuurwerkplaats BC47



APK_Theater_00.jpg

Theatervoorstelling van APK Theater in Cultuurwerkplaats BC47 speelt de voorstelling Een Oom, vrij naar Tsjechov op zaterdag 27 mei, aanvang 20.00 uur,

Op het landgoed van Oom Wanja en zijn nichtje Sonja wordt sinds jaar en dag met opgestroopte mouwen gewerkt, zet Marina de thee op gezette tijden klaar en eet men geen hap meer dan nodig. Maar dan komt de professor met zijn mooie en veel jongere vrouw Jelena op bezoek. Op ondoorgrondelijke wijze leggen ze de dagelijkse orde en regelmaat volledig lam.  Al gauw slaat de wanhopige verveling toe en weet men van niets anders meer dan drinken, eten en filosoferen. En dat levert bepaald geen rooskleurige inzichten op:

Waarschijnlijk kent u Tsjechov als auteur van eenakters , korte kluchten zoals Het jubileum en De beer. Maar ook van een tragedie als Drie zusters. De meeste avondvullende toneelstukken van zijn hand noemt hij ‘komedies’. Hierin plaatst hij het liefst – zeer ongebruikelijk tegen het eind van de negentiende eeuw - gewone mannen als hoofdpersonen.

Yolly van Kan -  APK Theater
In Een oom doen wij een poging om Tsjechov tegemoet te komen, om van zijn Oom Wanja meer komedie dan drama te maken. We hebben de oorspronkelijke tekst ingekort en de essentie van de weggelaten delen omgezet in liedteksten. De liedjes worden begeleid op de Russische Bayan, een prachtig, enigszins melancholisch klinkend instrument….. Dat dan weer wel.   

Cultuurwerkplaats BC47
Borgercompagnie 47
Entree 7,50
Reserveren noodzaak en wel via : info@metmeercultuur.nl  of 06-29025092