Overslaan en naar de inhoud gaan

Ontmoetingsdag voor gepensioneerde WP-ers

Door Redactie op zondag, 1 september, 2024 - 10:07

Op zaterdag 7 september as. ontmoeten circa tachtig gepensioneerde docenten, onderwijsondersteunende medewerkers en directieleden elkaar weer na jaren in de schoolgebouwen van de nieuwe campus van Winkler Prins Veendam. Door omstandigheden werd een in april jl. geplande bijeenkomst afgelast. De leeftijd van de mensen die vanaf de Winkler Prins of rechtsvoorgangers met pensioen gingen en zich hebben aangemeld, varieert van 65 jaar tot in de 90. Het is voor het eerst in de geschiedenis dat een dergelijke ontmoetingsdag voor gepensioneerde medewerkers van de school wordt georganiseerd. 

Na een feestelijke ontvangst vanaf 10.45 uur op Raadsgildenlaan 1 worden de gepensioneerden in groepen rondgeleid over de onderwijscampus om de vernieuwde en nieuwgebouwde scholen te bezichtigen en kennis te nemen van de vele onderwijsveranderingen. Daarna volgt om 13.00 uur een gezamenlijke lunch, is er een tweede rondleiding door de gebouwen of naar keuze over het leer- en sportpark. Na de rondleidingen is er onder het genot van een hapje en drankje gelegenheid om na te praten en herinneringen op te halen. Het is de vrije keuze of de gepensioneerden al of niet willen/kunnen deelnemen aan de rondleidingen. Het doel van deze dag is vooral elkaar opnieuw te ontmoeten. De dag wordt om 17.00 uur afgesloten.

Samen met Wilma Biezen, Gerard Kobus, Roel Hummel en Chris Sievers kijken de initiatiefnemers Mia van Selling en Henk Spelde uit naar deze dag. Zij vormen met elkaar de organisatiecommissie, gastvrij ondersteund door directie en medewerkers van de school. De commissie is blij met de grote belangstelling en hoopt met de deelnemers terug te kunnen kijken op een geslaagde ontmoetingsdag.