Overslaan en naar de inhoud gaan

Gemeente Veendam zet deelnemers Special Olympics in het zonnetje

Door Redactie op dinsdag, 18 juni, 2024 - 17:51

Door Peter Panneman

Dinsdagmiddag werden de deelnemers aan de Special Olympics Nationale Spelen 2024 afgelopen weekend in Breda en Tilburg in het zonnetje gezet. Burgemeester Sandra Korthuis en wethouder Henk Jan Schmaal ontvingen de sporters en de coaches in de raadzaal van het gemeentehuis in Veendam.

 

In een gezellige sfeer mochten de sporters en coaches ieder naar voren komen om persoonlijk de felicitaties, bloemen en een attentie van de burgemeester en wethouder in ontvangst te nemen. Waarna er onder het genot van een hapje en drankje werd nagepraat. Daarna volgde voor de lokale pers nog een bordesscene voor het gemeentehuis.

Medailles
De sporters van Stichting de Brug Veendam en SV Veendam atletiek zijn uitgekomen op verschillende onderdelen. De zwemmers behaalden twee gouden, zes bronzen en vijf zilveren medailles. Er werden drie zilveren en 2 bronzen medailles behaald voor diverse atletiekonderdelen. De Special Olympics is het grootste multi-sportevenement voor mensen met een verstandelijke beperking in Nederland.