Overslaan en naar de inhoud gaan

Meld uw monument aan voor de Open Monumentendag 2024

Door Redactie op maandag, 17 juni, 2024 - 11:58

Op zaterdag 14 en zondag 15 september, tijdens de 38ste editie van de Open Monumentendag, openen weer duizenden monumenten gratis hun deuren voor het grote publiek. Ook de gemeente Veendam doet zoals ieder jaar op zaterdag 14 september mee aan dit prachtige initiatief. Tijdens deze dag zijn diverse monumenten in de gemeente te bezoeken.

Woont u zelf in een monumentaal pand en lijkt het u leuk om uw woning open te stellen voor publiek? Laat het ons dan weten. Open Monumentendag verbindt mensen met monumenten en laat zien dat de verhalen en schoonheid van monumenten een verrijking voor onze leefomgeving en voor onszelf zijn. Aanmeldingen en vragen kunt u sturen naar omd@veendam.nl

Thema
Dit jaar staat de Open Monumentendag in het teken van routes, netwerken en verbindingen. Met de slogan ‘Onderweg!’ zal aandacht worden besteed aan het reizen via diverse soorten wegen en met verschillende vervoersmiddelen, van A naar B. Maar ook onderweg zijn in de vorm van tijd; van verleden naar heden, van oud naar nieuw.