Overslaan en naar de inhoud gaan

Het Alders Toernooi bij Veendam 1894 met een Pools tintje

Door Redactie op zondag, 16 juni, 2024 - 17:26

Tekst Jesse Smit | Foto's Klaas Fleurke

Sfeerimpressie

Afgelopen zaterdag vormden de velden van Veendam 1894 het decor voor het jaarlijkse Alders Toernooi, een hoogstaand jeugdvoetbaltoernooi voor JO13 en JO15 teams. Onder grote publieke belangstelling en, naarmate de dag vorderde, redelijk gunstige weersomstandigheden, toonden de jonge talenten hun vaardigheden in een spannende competitie.

Amateurs van hoog niveau, een Poolse club, Piasto Wroclaw Zerniki, maar bijvoorbeeld ook een jeugdteam van eredivisieclub Go Ahead Eagles waren van de partij op de grasmatten in de Parkstad.


JO13:  Eize Korf – Urk - Topscorer en beste speler 

De Finales
Bij zowel de JO13 als JO15 categorieën wist Piasto Wroclaw Zerniki uit Polen de hoofdprijs te bemachtigen. In een boeiende finale versloeg het JO13 team van Piasto Wroclaw Zerniki het team van Urk, terwijl het JO15 team de overwinning behaalde tegen HZVV. Deze Poolse teams toonden hun klasse en namen de kampioensbekers mee naar huis.

Veendamse prestaties
De thuisploegen van Veendam 1894 eindigden respectievelijk als vierde (JO15) en vijfde (JO13).


JO15: Oliwier Szwaja – Zerniki - Beste speler

Individuele Prijzen
Traditiegetrouw werden er ook individuele prijzen uitgereikt aan de beste spelers, keepers en topscorers van het toernooi. Een vakkundige jury kroonde Oliwier Szwaja van Piesto Wroclaw Zerniki (JO15) en Eize Korf van Urk (JO13) tot de beste spelers van het toernooi. De beste keepers waren Robin Hoekstra van Blauw Wit ’34 (JO13) en Tristan Pieper van HZVV (JO15).


Omroepers Peter Feiken en René Smit

De scheidsrechters en omroepers
Het toernooi werd in goede banen geleid door een team van scheidsrechters die ervoor zorgden dat alles sportief verliep. De omroepers, Peter Feiken en René Smit, zorgden voor het enthousiaste commentaar en de juiste sfeer gedurende de dag.

Het Alders Toernooi bij Veendam 1894 was wederom een groot succes. De uitstekende organisatie, de sportieve strijd en de goede sfeer zorgden voor een onvergetelijke dag voor alle betrokkenen. Vol verwachting wordt er uitgekeken naar de editie van volgend jaar.