ZPC Bubble terug van Nordhorn

Door op maandag, 20 mei, 2024 - 10:11

Afgelopen weekend vond voor de 47 e keer het gezellige internationale Pinksterzwemfestijn plaats in het delfinoh buitenbad te Nordhorn. Dit jaar namen hieraan 1018 sporters (m/v) uit drie landen deel. Het is een jaarlijks terugkerend zwemfestijn waarbij in een 50 meter buitenzwembad gestreden wordt om de te verdelen medailles. Veel van de deelnemende verenigingen komen van ver en overnachten in tenten op de zonneweide van het zwembad.

ZPC Bubble nam deel met 25 zwemmers. Voor enkele minioren een hele ervaring. Waarbij sportiviteit afgewisseld werd met een hoop ontspanning.  De gouden medaille van Florian van der Wal (2013) op de 200 m schoolslag en de gouden medaille van Tyrsa de Vries (2013) op de 200 m wisselslag en de zilveren medaille op de 100 m vlinderslag zorgen voor een verrassing.  Laura Setz en Marijke Drent wisten meerdere medailles te winnen. Lyanne Pathuis won een zilveren medaille op de 100 m rugcrawl en Ryan Huizinga nog brons op de 200 m wisselslag.

Het weer was in het algemeen goed. Op een onweersbui op de zondag na. De wedstrijd werd daardoor even stilgelegd. Na 3 vermoeiende dagen bleef de sfeer uitstekend. En kan men terug kijken op een geslaagd toernooi.