Overslaan en naar de inhoud gaan

Maandoverzicht augustus 2015

Door op zondag, 27 december, 2015 - 06:40

_DSC2482.jpg

Samengesteld door Bianca Zijlstra - Kor

Vakantiemarkten afgesloten met een mooi aantal bezoekers
In de reeks van de Vakantiemarkten was er maandag 3 augustus voor de derde editie al vooraf weer één zekerheid. Dat na de tweede zeer natte, de derde wederom een klapper zou worden. Voor sommige kooplieden was het eigenlijk al weer te warm. Maar dat lag sterk aan de soort handel, en van verschillende kooplieden kon je dan ook verschillende meningen te horen krijgen. De ijsverkoper had in ieder geval geen klagen. En ook de vishandel niet, om drie uur was deze al grotendeels door zijn handel heen. Lag dit nou aan het mooie weer, of had er met de drukte van zo’n 16.000 mensen meer handel meegenomen kunnen worden?

Enthousiaste deelnemers aan de Kinderspelquizshow
Op woensdagmiddag 5 augustus werd er een gezellige Kinderspelquizshow gehouden in de bibliotheek. Presentator Ronald Kieftenbelt (ook goochelaar en clown) leidde de quiz. Vooraf was al aangekondigd dat de middag zou bestaan uit een hoog 'doe maar mee' gehalte en dat bleek helemaal waar te zijn. Vragenrondes werden afgewisseld met kleine wedstrijdjes.

_MG_5631.jpg

Bogblues op het Museumplein
Zaterdag 8 augustus organiseerde stichting Bogdike op het Museumplein in hartje Veendam Bogblues. Van 12 uur 's middags tot elf uur ’s avonds, met een (blues)programma om je vingers bij af te likken, uitstekend festivalweer en een vol plein. Met een programma met voor elk wat wils. Acht bands betraden het podium. Het enthousiasme was wederzijds, zowel van het publiek als van de artiesten. The 4 Horsemen, SountBound, Jay P & Band, First Lady, Ruben Hoeke, Bas Paardekooper en Rootbag. Hekkensluiter van de avond, de grande dame of blues, Gina de Boer met Fifty Shades of Blues. Zij sloot Bogblues af en het plein was tot de laatste vierkante meter bezet.

_MG_6135.jpg

Meander sponsorloop voor stichting CliniClowns
Op 13 augustus organiseerde Kinderopvang Meander een sponsorloop voor Stichting Cliniclowns Nederland. Kinderopvang Meander helpt kinderen graag door een Cliniclown op bezoek te laten gaan bij een kind dat in het ziekenhuis of een zorginstelling ligt. De sponsorloop werd gehouden op de locatie Zuidenveld. Ongeveer 40 kinderen hadden zich ingezet door een sponsorloop te houden in de ruil voor geld met als doel kinderen met een ziekte en/ of handicap momenten van afleiding te geven door plezier te maken. De sponsorloop bracht € 604,75 op!

Hee doe Klounedag
Zaterdag 15 augustus kwamen ze weer uit alle hoeken en gaten tevoorschijn tijdens de Hee doe Klounedag in het centrum van Veendam. Jong en oud genoot van de kolderieke kapriolen van de vele clowns die waren neergestreken in het centrum van Veendam.

11905397_10153661637874391_7077157560152241470_n.jpg

Geslaagde Fancy Fair van Uitdeelpunt Eerst Hulp
Het Uitdeelpunt Eerste Hulp hield 18 augustus haar eerste Fancy Fair bij de Theetuin De Wieke in Ommelanderwijk. Van 10 tot 17 uur was er een leuk programma opgezet. Er was een kleine braderie en een rommelmarkt, een nagelstudio was aanwezig en een kapster. Kinderen konden zich in de verkleedbox verkleden en daarna op de foto. Er was een clown voor de kinderen, en er kon worden geschminkt. Er waren leuke prijzen te winnen met spellen als enveloppe trekken, bonen tellen, blikken gooien en met de grabbelton. In de theetuin kon men heerlijk even zitten en genieten van de versnaperingen, en uiteraard van een lekker kopje thee (of koffie). Maar dit was nog niet alles. Vijf artiesten hadden belangeloos hun medewerking gegeven. Zanger Jan, Duo Nooitgedacht, Dennie Boy en Eppo luisterden met hun muzikale noten de Fancy Fair op. Ook was er nog een Mystery Gast. G.B. Sounds begeleidde de artiesten. De opbrengst ging naar de Verjaardagkinderboxen voor kinderen uit gezinnen die het financieel moeilijk hebben. En ook voor alle noodzakelijke basisdingen.

IMG_0400.jpg

Geslaagd kinderfeest in Borgerswold
In Borgerswold werd in augustus weer een christelijke kinderfeestweek gehouden. Het thema was: Bouw je mee? Waren op de eerste ochtend 'nog maar' 203 kinderen, op de laatste middag waren er maar liefst 330. Alle dagen liep het aantal deelnemende kinderen op en hadden ze steeds ontzettend veel plezier zoals bij verftikkertje, de waterspellen en het huttenbouwen. Ook leefden ze helemaal mee bij het toneel en sprongen en zongen zich schor bij de liedjes. Er kwamen steeds meer kinderen en dus was er ook steeds meer groepsleiding nodig. Uiteindelijk waren er maar liefst 90 groepsleiders actief.

Uitbreiding parkeerschijfzone centrum
Wethouder André Hammenga verrichtte op 17 augustus op de parkeersplaats Promenade de starthandeling verricht voor de uitbreiding van de parkeerschijfzone (blauwe zone) in het centrum van Veendam.
Met de uitbreiding van de zone werd het winkelend publiek nog meer parkeergelegenheid in het centrum geboden.

IMG_2180.JPG

Tweede editie Sightseeing Run
Zaterdag 22 augustus werd er voor het gemeentehuis het startsein gegeven aan 470 deelnemers aan de tweede editite van de Sightseeing Run. De organisatie had naar wens van de deelnemers in 2014 dit jaar twee verschillende routes uitgezet, een van 5 kilometer en een van 10 kilometer. een jaar eerder was een parcours van 6 kilometer uitgezet. Voor de kinderen was er de speciale Kidsrun van een rondje van een kilometer door het centrum. Daar deden 55 kinderen aan mee met de start om 13.00 uur. De tien kilometer ging om 14.00 uur met 290 deelnemers van start, en de vijf kilometer een half uur later met 125 lopers.

Grotefoto-8XZBD3M4.JPG

Levende standbeelden deden publiek versteld staan
Bogdike had 15 levende standbeelden naar het centrum van Veendam gehaald, in navolging op het primeur van vorig jaar met de living statues in het hele centrum. Op strategische plekken waren de standbeelden niet te missen. Vaak leken ze bevroren, en kwamen onverwachts tot leven om contact te zoeken met het publiek. En dan was het aan het publiek hoe frank en vrij ze erop konden reageren. De beelden vertellen ieder een eigen verhaal met heel herkenbare dingen uit beeldend. Ieder heeft zijn eigen karakter. En met hun outfit, verweerd als in het echt, wordt dit nog doorleefder. Het zijn echt performers.