Overslaan en naar de inhoud gaan

Maandoverzicht februari 2015

Door op maandag, 21 december, 2015 - 06:25

05-02-2015 014.JPG

Samengesteld door Bianca Zijlstra - Kor

Brand in volkstuincomplex
Boosheid, verdriet en teleurstelling streden om voorrang bij de huurders van het volkstuincomplex in Borgerswold toe zij op 5 februari door brand hun schuurtjes en gereedschap kwijt raakten. De politie hield rekening met brandstichting en startte een onderzoek.

Nieuwe raadslid voor PvdA
Yvette de Raad werd maandag 16 februari geïnstalleerd als raadslid voor de PvdA. Zij volgde Jolanda Bakema op die naar Bonaire vertrok.

Poptalent Winkler Prins maakte indruk in vanBeresteyn
De Talentenjacht Populair van de Winkler Prins verdient een groter publiek. Dat was de conclusie na een mooie en verrassende avond in theater vanBeresteyn. De tien acts, in totaal dertig deelnemers, trokken 150 mensen. Winnaar werd Jukebox met make It Wit Chu van Queens of the Stone Age.

IMG_8542.JPG

Ina Wei werd verkozen tot 'Veendammer van het Jaar 2014'
Tijdens een feestelijke bijeenkomst in de raadzaal van het gemeentehuis in Veendam is de  ‘Veendammer van het Jaar 2014’ bekend gemaakt. De keuze van de jury, onder voorzitterschap van Ankie Beenen, is dit jaar gevallen op Ina Wei.
Ina Wei is al tientallen jaren zeer actief is als vrijwilliger. Of het nu gaat om leesouder, grote hulp van Sinterklaas of jurylid van de atletiekvereniging. Het is maar een kleine greep uit de vele verschillende activiteiten. Ina Wei staat altijd klaar, werkt hard, doet veel maar eist geen plaats in de schijnwerpers.

Ernstige bodemverontreiniging Kerkstraat 9a
Gedeputeerde Staten stelden vast dat op de locatie Kerkstraat 9a te Veendam sprake was van een geval van ernstige bodemverontreiniging; vanwege het ontbreken van actuele risico's was een spoedige sanering niet noodzakelijk.

Opleidingsorkest voor talentvolle jeugd
In februari werd bekend dat Muziek- Dans en Theaterschool Veendam (MDTV) en het Veenkoloniaal Symfonie Orkest (VKSO) zouden gaan samenwerken in een opleidingsorkest om jong talent een kans te geven zich breder te ontwikkelen. Aanleiding voor het initiatief was de ensemblemaand van de muziekschool, waarvoor Lubertus Leutscher, dirigent van het VKSO, een jeugdsymfonieorkest leidde.

Streekbezoek Veenkolonien Veenkoloniaal museum A 17-02-2015.jpg

Alexander en Maxima op werkbezoek
Onder grote belangstelling van inwoners en de landelijke pers brachten koning Willem-Alexander en koningin Maxima 17 februari een bezoek aan het Veenkoloniaal Museum. Daarna lieten ze zich voorlichten over landbouwinnovatie in ons gebied.

Woningen voor doorstromers
Wethouder Schmaal verrichtte op 20 februari de officiële starthandeling van de bouw van 12 woningen aan de Albert Cuyplaan.

Carnaval op In de Manne
In februari werd er carnaval gevierd op jenaplanschool In de manne. Alle kinderen mochten verkleed op school komen en werden daar op passende wijze geschminkt door een aantal moeders.

_MG_0966.jpg

Grote brand kippenschuur
In een kippenschuur van een boerenbedrijf aan de Jan Kokweg woedde 23 februari een grote brand. Het ging om een schuur van 80 meter lang. De brandweer riep hulp in van het korps uit Oude en Nieuwe Pekela. Alle 40.000 kippen zijn in de rook omgekomen.

WP leerlingen in het trendteam provincie Groningen
Eind januari ging mavo 3C voor een excursie naar het Provinciehuis in Groningen en maakten daar kennis met een drietal Statenleden en jongeren van het Trendteam. Marjolein Tiggelaar, Iris Koning en Iris van den Akker hadden zich daar zo goed geprofileerd, dat zij gevraagd waren om deel te nemen aan het Trendteam. Op 18 februari maakten zij hier definitieve afspraken over en vanaf die tijd waren zij actief lid.
Het Trendteam van de provincie Groningen is een groep van vijfentwintig scholieren en studenten tussen de 12 en 23 jaar uit de hele provincie. De jongeren in het Trendteam doen eigenlijk twee dingen: zij denken mee over provinciale zaken die jongeren aangaan én zorgen ervoor dat andere jongeren meer aan de weet komen over provinciale politiek. Voor de provincie is het Trendteam belangrijk, want zo kunnen zij hun beleid beter afstemmen op de wensen van jongeren. Jongeren weten namelijk heel goed wat ze willen en hebben daar heldere ideeën over. Bijvoorbeeld over jeugdzorg of over het openbaar vervoer.