Overslaan en naar de inhoud gaan

Radioprogramma Blueprint live vanuitvanBeresteyn

Door op vrijdag, 11 mei, 2012 - 13:45

BLUEPRINT - Op vrijdag 18 mei de laatste van de serie live uitzendingen van het roots radioprogramma Blueprint van dit seizoen vanuit de foyer van theater vanBeresteyn in Veendam. Presentator Thomas Kaldijk is zeer vereerd met de komst van Barry Barnes uit Manchester. Hij is leider van Sinnerboy, de beste Rory Gallagher tribute band. Barry zal solo en akoestisch nummers van Rory Gallagher vertolken. Ook bijzonder is de komst van folk en bluesartiest Luke Watt uit Melbourne Australië. Zoals altijd is publiek welkom en is de toegang gratis. Het uitzendtijdstip is van 17.00 - 19.00 uur. Via de live stream op www.rtv-parkstad is het programma live te beluisteren en verder de hele week op http://www.rootsparadise.nl/blueprint/index.php

Barry Barnes
Barry Barnes is de frontman van Sinnerboy, de beste Rory Gallagher tribute band. Rory Gallagher was bekend om zijn krachtige akoestische werk en Barry Barnes brengt getrouw de passie en opwinding van zijn nummers opnieuw tot leven. Hij speelt akoestische gitaar, steel gitaar en mandoline, met een stem die sterk lijkt op die van Gallagher op latere leeftijd. Barry brengt alle grote akoestische nummers weer tot leven. Het uitgebreide repertoire omvat akoestisch materiaal, samen met unplugged versies van enkele van de meest populaire elektrische nummers en een fascinerende selectie uit het werk van bluesartiesten die Gallagher hebben beïnvloed, zoals: Son House, Ledbelly, Muddy Waters enz. Dit alles wordt afgewisseld met kleurrijke anekdotes van een man die echt weet en houdt van zijn onderwerp: Rory Gallagher. Luister naar ‘As the Crow Flies "," Pistol Slapper Blues" en vele, vele meer, waaronder een dampende mandoline training op "Going To My Hometown'. Barry zag Gallagher voor het eerst spelen met "Taste" in 1969. Sindsdien is Gallagher zijn grootste invloed en inspiratie. Na de dood van zijn held in 1995, besluit Barry zijn best te doen om de muziek van de grote Ierse bluesman levend te houden. Hij formeerde "Sinnerboy", de onbetwiste top Rory Gallagher tribute band ter wereld. Met zijn solo-akoestische show heeft Barry Barnes nu een ander deel van Gallagher's grote muzikale erfenis weer tot leven gewekt. Hij krijgt dan ook enthousiaste reacties van publiek in heel Europa.
http://www.sinnerboy.co.uk/index.php

Luke Watt
Luke Watt is een blues / folk artiest uit Melbourne Australië die in de pers wordt vergeleken met Chris Whitley, Richard Thompson en Kelly Joe Phelps. Zijn nieuwe cd ‘Hill End Ruin' was ‘album of the week' op de nationale ABC radiostation in Australië. Na talloze optredens in Australië, Europa en zelfs de legendarische Terra Blues Club in New York, is Luke Watt te gast in Blueprint.
http://www.lukewatt.com/