Sneu verlies voor Veendam 1894 (zon)

Door op maandag, 12 september, 2011 - 16:41

VOETBAL - Veendam 1894 (zon) kwam afgelopen zondag sneu weg met een 0-1 nederlaag tegen ZNC. Gezien het spelbeeld en het aantal gecreƫerde kansen had een gelijkspel de verhoudingen het beste weergegeven.

In de eerste helft was Veendam 1894 duidelijk de bovenliggende partij. Met verzorgd spel werd ZNC danig onder druk gezet wat resulteerde in enkele grote mogelijkheden. Deze werden echter niet benut waardoor uiteindelijk ZNC het meest gelukkig was met de 0-0 ruststand.

Na de pauze waren de ploegen aardig in evenwicht. Na een uur spelen was het Herman Oostra die met een prachtige uithaal vanaf de rand van het strafschopgebied ZNC op voorsprong bracht. Veendam 1894 ging vervolgens massaal op jacht naar de gelijkmaker, maar de uitstekend keepende Henk Keesom hield met veel kunst- en vliegwerk zijn doel schoon. Doordat de thuisploeg in de slotfase veel ruimte weggaf kreeg ZNC enkele grote mogelijkheden om het duel vroegtijdig te beslissen. Maar ook de groenhemden faalden in de afronding, waardoor na 90 minuten spelen een 0-1 eindstand op het scorebord stond. Volgende week zondag speelt Veendam 1894 de uitwedstrijd in en tegen Siddeburen.