Nieuws

Veroordeelde topambtenaar Veendam wil baan terugVEENDAM - Een topambtenaar die is ontslagen bij de gemeente Veendam, wil zijn baan terug. Hij werd zes jaar geleden vervolgd omdat hij smeergeld aannam van een aannemer. Hij kreeg een werkstraf en ontslag. De ambtenaar eist op 29 mei voor de Groningse rechtbank dat dit ontslag wordt teruggedraaid.

Het gaat om Willy A, die een werkstraf van 240 uur kreeg omdat hij tonnen smeergeld zou hebben aangenomen van een plaatselijk bouwbedrijf. Dit deed de man volgens zijn advocaat omdat er verschillende ambtenaren op het Veendammer gemeentehuis onzorgvuldig omgingen met de boekhouding. Valsheid in geschrifte werd er geaccepteerd, aldus advocaat Boksem van de ambtenaar.

Ook het Gerechtshof in Leeuwarden constateerde onlangs bij beschouwing van de zaak dat er een 'bijzonder sfeertje' heerste op het stadhuis van de Parkstad. Met dit 'sfeertje' is in bij het rechterlijke oordeel over het ontslag van Willie A. geen rekening gehouden. "Er bestond een gewoonte van onzorgvuldig boekhouden", aldus advocaat Boksem.

De ambtenaar vindt zijn ontslag daarom onterecht. Op 29 mei eist hij voor de rechtbank in Groningen zijn baan terug.