Daring kampioen geworden van de derde klasse F

Door op dinsdag, 31 mei, 2011 - 18:09

HOCKEY - Op een alles behalve zonovergoten zondagmiddag had Daring aan een gelijkspel voldoende om kampioen te worden. De tegenstander was middenmoter Zwolle, dat normaliter het feestje van Daring graag zou willen verstoren. De Veendammers wisten dus dat ze aan de bak moesten, en namen zodoende ook eigenlijk geen genoegen met een gelijkspel.

Hiervan was in de beginfase weinig te merken. Wellicht waren het de zenuwen die de overhand hadden, maar er werd niet goed gehockeyd. Het lukte Daring nauwelijks om een fatsoenlijk combinatiespel op de mat te leggen, en zodoende bleek het ook moeilijk om kansen te creëren. Na ongeveer 10 minuten spelen kreeg Daring zijn eerste kans, via een strafcorner. Dit leidde helaas niet tot een doelpunt, maar wel tot beter veldspel van de Veendammers. Toen Edwin Boer na een discutabele aanname opstoomde via de rechterflank leverde hij een goede voorzet af bij John Veldman. Laatstgenoemde bedacht zich niet en pushte de bal in het net: 1-0. De vreugde bij de spelers en het publiek was groot, want men wist dat de verdediging over het algemeen dusdanig solide is dat het nauwelijks tegendoelpunten krijgt. Zwolle was in de eerste helft, op één goede kans na, ook niet bij machte om de Veendammer verdediging lastig te maken. Niet lang na de openingstreffer scoorde Paul Suk 2-0, via een strafcorner. Daring was en bleef de bovenliggende partij in de eerste helft, en toen Matthijs de Bey na een briljante onderschepping en dito versnelling een pass gaf op de vrijstaande Paul Suk werd het zelfs 3-0 en leek het Zwolse verzet definitief gebroken.

Toch moest Daring na rust aan de bak. Zwolle wilde zich niet laten slachten op deze prachtige Daringdag, en wist uit een goede strafcornervariant 3-1 te scoren. De Veendammers waren echter niet onder de indruk en gingen, zo goed en zo kwaad als het ging, op zoek naar de vierde treffer. Het aanvalsspel verliep echter dusdanig stroef dat dit doelpunt lange tijd op zich liet wachten. Het was uiteindelijk good old Tim Dijkstra die de ban brak voor Daring uit een strafcorner: 4-1. De routinier speelde een uitstekende wedstrijd en zag zijn spel beloond worden met een prachtige treffer. Voor zo ver er nog sprake was van hoop op een goede uitslag voor Zwolle, was hier na deze goal niets meer van over. Daring was nog altijd de betere ploeg, en ondanks het wat magere spel viel er nog een doelpunt. Het was wederom Paul Suk die de bal door middel van een strafcorner binnenwerkte. Dit was het 35ste doelpunt van de topscorer van ons team. Na deze 5-1 was er niet lang meer te spelen, en omdat Daring niet bij machte was om nog een doelpunt te maken bleef het bij deze stand.

Door deze overwinning is Daring kampioen geworden van de derde klasse F. In het programmaboekje heeft u in detail kunnen lezen hoe dit tot stand is gekomen, maar het was in ieder geval geen gemakkelijke weg. Het kampioenschap is echter terecht behaald, en het feest na afloop was grandioos. Via deze weg wil ik iedereen bedanken die een bijdrage heeft geleverd aan ons succesvolle seizoen. Van de onvergetelijke support bij de thuis- en uitwedstrijd, tot het bedienen van het scorebord en het tappen van ons bier; bedankt!