Nieuws

Stadstriatlon in Veendam met zwemmen,wielrennen en hardlopen

Jacob Kuipers (tekst) en Henk Drenth (foto's)

CENTRUM - Afgelopen zaterdag is er voor de tweede keer een stadstriatlon gehouden in Veendam. Het evenement is georganiseerd door de Stichting Sportpromotie Veendam. En natuurlijk met de helpende handen van wielervereniging Stormvogels en duikschool VG Diving. Daarbij heeft de stichting hulp gehad van EHBO-vereniging Veendam, vrijwilligers van atlethiek vereniging SV Veendam, de uniformacademie en de overige verkeersregelaars.

Het was een 1/8 triatlon. 500 meter zwemmen, 20 kilometer fietsen en 5 kilometer hardlopen. Het evenement was zeer geslaagd. Onze verslaggever peilde na afloop van de wedstrijden de reacties van zowel deelnemers als officials. En ze waren allemaal erg positief over het sportfeest.

De triatlon werd gehouden in en rond het centrum van Veendam. De start van de zwemwedstrijd vond plaats bij het Oosterdiep, ter hoogte van de gemeente winkel. De fietsroute vertrok van het Veenlustplein en ging richting de Adriaan Tripweg.

De eerste plaats bij de vrouwen ging naar Carin Ceelaert uit Groningen. En ze deed over de triatlon 1 uur en 5 minuten. Op de tweede plek eindigde Audrey Breur uit Den Helder en de laatste podiumplek was voor Hilde van Heuvelen uit Doodstil. Ina Oortwijn uit Annerveenschekanaal eindigde op de 5e plaats.

Bij de mannen Masters (40 +) was John Nagelhout de sterkste. Hij had voor de triatlon 58 minuten en 7 seconden nodig. Tweede werd Marcel ten Wolde uit de stad Groningen. Hij deed er 17 seconden langer over. En Samme Steenstra uit Joure werd derde. Streekfavoriet Erwin Boer uit Wildervank moest het met de 30ste plaats doen.

En dan de mannen tot 40 jaar. Het goud ging naar Ewin Wiersema uit Eelde. Hij noteerde een tijd van 57 minuten en 27 seconden. En was daarmee de sterkste van het hele veld. En het zilver pakte Thomas van der Wal uit Klazienaveen. En Ronnie Leeftink uit Markelo greep de laatste podiumplek en pakte bronsen medaille. Maarten Drissen uit Veendam viel net buiten de medailles en pakte een vierde plaats.

Bij de trio's waren Peter Hagedoorn, Gerhard Wentink en Rob Willems (uit Wildervank) de sterksten. Voor het Noordelijke trio Caren Riensema (Veendam), Dominique Bolt (Veendam) en Wildervankster Melanie Feikens.