Nipte overwinning voor Wildervank (zon)

Door Jacob Kuipers

18-jarig Marc van der Laan zorgde voor de winst

VOETBAL - Ondanks de 1-0 overwinning van Wildervank (zon) op De Blesse gaat de ploeg van oefenmeester Bart Hartman niet met een gerust hart op bezoek in Blesdijke, de thuishaven van De Blesse. Beide ploegen hadden een periodetitel behaald in de derde klasse. En zodoende mochten ze strijden voor een ticket naar de tweede klas. De winnaar van deze tweekamp moet het dan opnemen tegen een nog te noemen voetbalvereniging. En wie dan met de hoogste eer aan de haal gaat mag naar de tweede klas.

Je zou denken dat het een wedstrijd werd van de bovenste plank. Spelers die alles in de strijd gooiden om tot het gewenste resultaat te komen. De toeschouwers kwamen dus bedrogen uit. Vooral de eerste helft was het spelpeil van de wedstrijd slecht verzorgd. Er was totaal geen bezieling om het publiek te vermaken. Alleen in de laatste minuten van de eerste helft kreeg Wildervank een paar goede kansen op een goal maar ook op dat gebied lieten de roodhemden het afweten.

Na de thee werd het iets levendiger bij beide teams. En Wildervank nam het voortouw. Een hoekschop van Ewoud Wolf werd prima ingeschoten door Marcel Gelderloos maar de doelman van De Blesse stond op zijn post. Daarna vervielen beide ploegen weer in hun aloude spel waar de toeschouwers niet bepaald vrolijk van werden. Zelfs overtredingen werden bijna niet waar genomen. Nou moet het ook geen slagveld worden maar een beetje meer pit kon geen kwaad.

Pas in de 65ste minuut werd er prima veldspel op de mat gelegd door de gasten. Via Ingmar Bouma, Bas Kranendonk en Jonny sloot werd er naar hartelust gecombineerd maar het was doelman Robert Smit die een grote sta-in-de-weg was. Drie minuten later volgde er weer een snelle aanval van De Blesse. Wilco Oosterhof, Henrico Greven en Kranendonk zorgden voor paniek in de Wildervank-verdediging. Maar een doelpunt bleef uit.

De tijd streek gaandeweg en er stond nog steeds een 0-0 stand op het scorebord. Maar invaller Marc van der Laan zorgde met een schitterende kopbal voor een 1-0 voorsprong. En dat werd ook de eindstand. Volgende week zondag moet Wildervank naar De Blesse en daar is het zeker niet kansloos.