Veendam 1894 (zat) kampioen 5e klasse F

VOETBAL - Veendam 1894 (zat) heeft afgelopen zaterdag op overtuigende wijze het kampioenschap binnengehaald in de 5e klasse F. Op eigen veld versloeg de formatie van trainer/coach Harrie Hulsing sr. directe concurrent TEO met 5-1. Door deze overwinning heeft Veendam 1894 de voorsprong vergroot naar 10 punten, en is het met nog 3 duels te spelen niet meer te achterhalen. Zonder de gasten uit Ten Post te vrezen hield Veendam 1894 rekening met een lastige wedstrijd.

De heenwedstrijd op 16 april jl was met 2-1 namelijk nog een prooi voor TEO. Maar zo stroef als het liep in Ten Post, zo vloeiend liep het in Veendam. Met vlot combinatiespel en een gezonde portie vechtlust werd de wedstrijd voor rust al nagenoeg beslist. Zowel Hedde Adam als Gökhan Atabas zorgden er via een prachtige doelpunt voor, dat na een helft spelen de bloemen al voorzichtig opgehaald konden worden.

Toen vlak na rust Luuk Oude Grote Beverborg en clubtopscorer Harrie Hulsing jr. de marge verdubbelden naar 4-0, stond niets een Veendammer kampioensfeest nog in de weg. In de slotfase bracht Gökhan Atabas de stand nog op 5-0 en redde Matthijs Jongsma de spreekwoordelijke eer namens TEO. Op het kampioenschap van veendam 1894 valt helemaal niets af te dingen. Van de 21 gespeelde wedstrijden werden er maar liefst 18 gewonnen, 1 keer werd er verloren en 2 duels eindigden in een remise. Het doelsaldo van 105 voor en 31 tegen laat aan duidelijkheid eveneens niets te wensen over. Kortom: Veendam 1894 was duidelijk een maatje te groot voor de overige ploegen in de 5e klasse F en mag het volgend seizoen proberen in de 4e klasse.