Nedmag/Flash Dames sluiten seizoen ondanks nipt verlies toch goed af

Door op dinsdag, 19 april, 2011 - 14:00

VOLLEYBAL - De laatste wedstrijd van een turbulent volleybalseizoen stond er voor het eerste vrouwenteam van volleybalvereniging Flash niets meer op het spel. De ploeg stond voorafgaand aan de wedstrijd op een vierde plaats. Men kon niet meer omhoog en alleen door Annen nog achterhaald worden. Ook de uitwedstrijd tegen De Bevers kon daar geen verandering in brengen. De Veendammer vrouwen verloren nipt met 3-2 maar in de stand kwam dus geen verandering meer. De Flashies eindigden op een vierde plek in poule 3 D.

Door de versterkte degradatie degraderen in ieder geval DIO Bedum, Dok en SSS, maar er was ook nog een felle strijd tussen drie teams die een plek voor de promotie/degradatie wedstrijden wilde ontlopen. De Bevers, Dalen en Volco waren nog kandidaat voor de niet gewenste naspel van de competitie.

In de eerste en tweede set hadden de Veendamse vrouwen veel problemen met de dadendrang van de Bevers. Met name de pass kwam zwaar onder druk te staan. De aanval kwam daardoor onvoldoende tot scoren. Ook de service bracht niet de gewenste druk op het achterveld van de Sallandse gastvrouwen, die zelf veelvuldig scoorden met name hard via de zijkanten. Met 25-18 en 25-17 stond binnen 45 minuten een riante 2-0 voorsprong op het bord voor de Bevers.

In de derde set krabbelden de Flashies weer op. Men knokte zich onder het motto ‘gaat het niet zoals het moet, dan moet het maar zoals het gaat, terug in de wedstrijd. Coach Ron Hekkelman probeerde de set te forceren door met een dubbele wissel. 9 posities lang drie aanvalsters aan het net te houden, maar dit leverde niet direct resultaat op. Toch pakten de Flash dames deze laatste strohalm om de wedstrijd te keren, 23-25.

In de vierde set werd daar uitstekend op voortgeborduurd. Flash toonde zich weer een knokploeg die alles uit de kast wilde halen en dwong met regelmaat fouten af bij de thuisclub. Niet alleen werd er bij de harde buitenaanval van de Bevers beter verdedigd, de ploeg scoorde ineens ook weer via alle netposities. Toen de servedruk ook werd opgevoerd moesten de Bevers afhaken en trokken de Flashies de stand gelijk: 17-25.

De vijfde en beslissende set werd een echte thriller met twee gelijkwaardige teams die nooit meer dan twee punten bij elkaar wegliepen. Er werd goed gespeeld met harde klappen en afgewisseld met prikballen. Bij een 12-14 achterstand werd de laatste aanval van Flash door een mooi blok afgestopt, maar dat nam niet weg dat een tevreden gevoel over een goede laatste wedstrijd overheerste.

Bovendien hebben de Flashies bewezen hun verantwoordelijk te nemen door er een echte wedstrijd van te maken, in het belang van de competitie. Mede door de uitslagen bij andere wedstrijden zullen de Bevers alsnog volgende week moeten aantreden in sporthal de Carrousel in Ommen om met de nummers 2 uit de promotieklasse uit te maken wie volgend seizoen een plekje in de regiodivisie mag invullen.

Na afloop van de wedstrijd verrasten de meiden hun coach met een prachtige bos bloemen, waarmee de goede verhoudingen binnen het team dit seizoen nogmaals werden onderstreept.