Opnieuw nederlaag Nedmag/Flash dames, 1-3

Tegen Volco goede eerste set niet genoeg voor een positief resultaat.

VOLLEYBAL - De vrouwen van volleybalvereniging Flash startten afgelopen zaterdag uitstekend tegen het Ommense Volco. De thuisspelende vrouwen van Flash kwamen hadden een pikstart en wonnen de eerste set. Daarna was gebeurd met de meiden van oefenmeester Ron Hekkelman. De volgende drie sets gingen dan
ook naar de bezoekende ploeg. Nedmag/Flash verloor de thuiswedstrijd tegen Volco dus met 3-1. De setstanden waren: 25-20, 14-25, 16-25 en 23-25.

Met in het geheugen de goede eerste wedstrijd waarin alles op rolletjes liep schoten de Veendamse gastvrouwen prima uit de startblokken. Er werd uitstekend verdedigd en goed gepast met als logisch gevolg dat de aanvalspatronen goed uit de verf kwamen. Ook in moeilijke situatie wisten de Nedmag-meiden elkaar prima te vinden en veel druk te zetten op de blokkering en het achterveld. De eerste set ging dan ook verdiend naar Flash: 25-20.

Volco begon in de tweede set met name de servicedruk op te voeren door risicovol en hard op te slaan. Hierop had de stopopstelling van Flash onvoldoende antwoord. Te vaak sprongen de ballen weg of belandden in één keer aan de Volco zijde van het net. Daar wisten de gasten wel raad mee en scoorden met name de midaanval en de buitenaanvalsters(één linkspootje) veel mee.

Flash werd steeds verder in het defensief gedrongen en omdat in het algemeen de aanval sterker is dan de verdediging was het spelverloop van de tweede en de derde set vrijwel identiek. 14-25 en 16-25.Vechtlust en de wil om te winnen was er wel, maar de stopkwaliteit was onvoldoende.

In de vierde set gooiden de Flashies nog een keer alles in de strijd. Het leverde in ieder geval een gelijkwaardige set op en via 6-8 en 21-20 werkten beide teams zich met wisselend succes naar een spannende apotheose. Tekenend voor de vorm van de laatste weken konden de Flash-meiden het in de finale van de set niet afmaken en werd de set afgesloten met een 23-25 winst voor Volco.

Volgende week wordt de competitie afgesloten in Lemelerveld bij de Bevers, die de laatste weken de nodige punten bij elkaar sprokkelden. Daar moeten de dames nog één keer vlammen om de punten mee te nemen naar Veendam.