Onvoldoende passing doet Nedmag/Flashde das om

VOLLEYBAL - De dames van volleybalvereniging Flash moesten afgelopen zaterdag de uitbeurt spelen tegen titelpretendent Tjoba. De op de tweede plek bivakkerende thuisclub klopte de Veendammer vrouwen met 3-1. En de setstanden waren 25-21, 18-25, 25-13 en 25-21. Strijdlust en inzet waren zeker niet de ontbrekende schakels bij de Veendamse dames in de uitwedstrijd tegen Tjoba. Waar de ploeg eerder dit jaar een gedegen balans op de mat legde tussen verdediging en aanval wordt de laatste wedstrijden de geblesseerde Evelien Matthijssen node gemist.

De pass van de op de vierde plek staande Flash kwam te vaak onzuiver naar het net, waardoor voor de spelverdeling te weinig keuzemogelijkheden overbleven om te kunnen variëren in de aanval. Tjoba was ervaren genoeg om hier gebruik van te maken. Toch was er zeker geen sprake van dat de Flashies werden weggespeeld. Gedurende grote delen van de eerste set kon de druk op het klazienaveense achterveld goed worden volgehouden en bleef Flash in het spoor van Tjoba: 25-21.

In de tweede set nam Flash zelfs brutaal het initiatief, alles lukte ineens en dan sluipt de twijfel aan de overkant van het net in de teamacties. Ineens moet Tjoba gaan sleuren, krijgt problemen met de pass en is Flash de bovenliggende partij, hetgeen een verdiende 18-25 winst oplevert. In de derde set begint Flash slecht en loopt meteen tegen een flinke achterstand aan. De coach van Tjoba begint zijn meiden luidkeels aan te sporen en daar lijkt de thuisploeg van wakker te schrikken.

Aan de Flashzijde stapelen de fouten zich op en wordt de achterstand steeds groter. Daar helpen ook time-out en wissels niet meer en weet Tjoba deze set gemakkelijk met 25-13 binnen te halen. In de vierde set herpakt Flash zich goed, probeert weer grip op het spel te krijgen en dat lukt ook door soms miraculeuze reddingen en consequent goed over alle schijven aan te vallen. Tjoba neemt weliswaar een lichte voorsprong, maar Flash laat niet los.

Jammer genoeg heeft Flash ook deze set weer een aantal ballen die te gemakkelijk over het net moeten worden gespeeld, waardoor Tjoba met 22-20 voorsprong aan de finale kan beginnen. Met flink wat ervaring aan boord speelt de thuisploeg het side-out spelletje slim uit en pakt de set en de wedstrijd: 25-21.

Volgende week ontvangen de Flashies Volco, en dat is de laatste thuiswedstrijd van dit seizoen. Ze zullen proberen om tegen de Ommenaren net zo'n schitterende pot te spelen als begin dit jaar, waar Sandra Laarman haar pink blesseerde, Coach Ron Hekkelman door een stoel zakte, maar waarbij de wedstrijd wel met 4-0 werd gewonnen.